|
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
|
|
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم *****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟! ...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند. اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند. { مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97" (( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزهاى، حياتِ [حقيقى] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مىدادند پاداش خواهيم داد)) پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت. ***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد. (( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود: از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمرهاى، ج4، ص: 183باب فضل يقين" |
|||
| آغاز صفحه 39 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۵۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #381
|
|||
|
|||
|
حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود: هر گاه كارها همچون پارههاى شب تار بر شما تاريك و شبهه ناك شد، به قرآن روى آوريد.
مشرق- پيامبر خدا حضرت محمد صلى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر گاه كارها همچون پارههاى شب تار بر شما تاريك و شبهه ناك شد ، به قرآن روى آوريد؛ زيرا قرآن شفيعى است كه شفاعتش پذيرفته است و شاكى و خصمى است كه شكايتش قبول مى شود. هر كه قرآن را فرا روىِ خود قرار دهد، او را به سوى بهشت كشاند و هر كه آن را پشت سر خويش نهد، به سوى دوزخش براند. متن حدیث: رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله و سلّم : إذا التَبَسَت علَيكُمُ الاُمورُ كَقِطَعِ اللَّيلِ المُظلِمِ فعلَيكُم بالقرآنِ ؛ فإنّهُ شافِعٌ مُشَفَّعٌ وماحِلٌ مُصَدَّقٌ ، مَن جَعَلَهُ أمامَهُ قادَهُ إلَى الجَنّةِ ، ومَن جَعَلَهُ خَلفَهُ ساقَهُ إلَى النارِ . «نوادرالراونديّ، 21. 22 - منتخب ميزان الحكمة458» حدیث روز از سایت وعده صادق http://www.alvadossadegh.com |
|||
|
|
۱۲:۴۵, ۲۴/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #382
|
|||
|
|||
|
لا تَدعُوا العَمـلَ الصّالِـحَ وَ الاِجتهادَ فِى العِبادَةِ اتِّکالاً عَلى حُبِّ آلِ مُحَمدٍ (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) وَ لا تَدعُوا حُبَّ آلِ مُحَمـدٍ (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) لامرِهـم اِتِّکـالاً عَلـى العِبـادَةِ فَـاِنَّـهُ لایَقـبَلُ اَحـدَهُـمـا دونَ الآخَر؛ مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را به اتکاى اعمال صالح از دست بدهید، زیرا هیچ کدام از ایـن دو ، به تنهایى پذیرفته نمى شود. [b]امام رضا علیه السلام فقه الرضا ص339 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج75، ص 347 و 348
|
|||
|
|
۱۳:۳۰, ۲۴/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #383
|
|||
|
|||
|
امام هادي علیه السّلام فرمودند: وَاعلَمُوا اَنَّ النَّفسَ أقبَلُ شَیءٍ لِما أُعطِیَت وَ أمنَعُ شَیءٍ لِما مُنِعَت؛ [b]بدانید که نفس آدمی آنچه را که مطابق میل اوست به آسانی می پذیرد و اما چیزهایی که مورد میل و قبول او نیست بسیار سخت می پذیرد.
بحارالانوار، ج75، ص 371[/b] |
|||
|
|
۱۹:۱۶, ۲۴/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/اردیبهشت/۹۲ ۱۲:۵۰ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #384
|
|||
|
|||
|
امام علی (علیه السلام) : مضموننامه هایتان را با خط کوچک بنویسید و سطر های نزدیک بهم و از کلمات اضافی بپرهیزید که !!!! جامعه ی مسلمین تحمل چنین ضربه هایی را ( از جهت میزان مصرف کاغذ ) ندارد |
|||
|
|
۱۱:۴۲, ۲۵/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۳۵ توسط مجنون الحسین.)
شماره ارسال: #385
|
|||
|
|||
|
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
مسلمان بر مسلمان،هفت حق واجب دارد،آسانترين آن اين است كه: «…ان تحبّ له ما تحب لنفسك و تكره له ما تكره لنفسك؛ [/b] [b]آنچه براي خود ميپسندي،براي ديگران هم بپسند و آنچه براي خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند...» وسائل الشيعه، ج 12، ص 205 واقعا اگر به همین یکدونه حدیث عمل میکردیم چقدر مشکلات خانوادگی و اجتماعی حل میشد!!!! |
|||
|
|
۱۲:۰۳, ۲۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #386
|
|||
|
|||
|
رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و اله فرمودهاند: خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود خير آن بسيار گردد.
مشرق- رسول اكرم حضرت محمد صلى الله عليه و آله فرمودند: خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مىدرخشند. متن حدیث: اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا
«اصول كافى، جلد 2 صفحه 610» از سایت وعده صادقhttp://www.alvadossadegh.com |
|||
|
|
۲۳:۵۶, ۲۶/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #387
|
|||
|
|||
|
به گزارش مشرق، امیرالمومنین امام علی علیه السلام فرمودند: اى بندگان خدا از مرگ و نزديك بودنش بترسيد، و آمادگى هاى لازم را براى مرگ فراهم كنيد،كه مرگ جريانى بزرگ و مشكلى سنگين به همراه خواهد آورد: يا خيرى كه پس از آن شرّى وجود نخواهد داشت و يا شرّى كه هرگز نيكى با آن نخواهد بود.
پس چه كسى از عمل كننده براى بهشت، به بهشت نزديكتر و چه كسى از عمل كننده براى آتش،به آتش نزديكتر است. شما همه شكار آماده مرگ مى باشيد: اگر توقّف كنيد شما را مى گيرد، و اگر فرار كنيد به شما مى رسد. مرگ از سايه شما به شما نزديكتر است.. متن حدیث: فَاحْذَرُوا عِبادَ اللَّهِ الْمَوْتَ وَ قُرْبَهُ، وَ اءَعِدُّوا لَهُ عُدَّتَهُ، فَإِنَّهُ يَأْتِي بِاءَمْرٍ عَظِيمٍ، وَ خَطْبٍ جَلِيلٍ، بِخَيْرٍ لا يَكُونُ مَعَهُ شَرُّ اءَبَدا، اءَوْ شَرِّ لا يَكُونُ مَعَهُ خَيْرٌ اءَبَدا. فَمَنْ اءَقْرَبُ إِلَى الْجَنَّةِ مِنْ عامِلِها، وَ مَنْ اءَقْرَبُ إِلَى النَّارِ مِنْ عامِلِها؟ وَ اءَنْتُمْ طُرَداءُ الْمَوْتِ، إِنْ اءَقَمْتُمْ لَهُ اءَخَذَكُمْ، وَ إِنْ فَرَرْتُمْ مِنْهُ اءَدْرَكَكُمْ وَ هُوَ اءَلْزَمُ لَكُمْ مِنْ ظِلِّكُمْ! الْمَوْتُ مَعْقُودٌ بِنَواصِيكُمْ،.. «نهج البلاغه، نامه 27» از سایت وعده صادق http://www.alvadossadegh.com |
|||
|
|
۲۲:۲۲, ۳۰/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #388
|
|||
|
|||
|
میلاد امام جواد (علیه السلام) مبارک
امام جواد علیه السلام: سه چيز است كه هركس دارا باشد پشيمان نمى شود :پرهيز از عجله و شتاب، مشورت در كارها و توكل بر خدا وقتى تصميم به انجام كارى گرفتی. مشرق- جوادالائمه امام محمد تقی عليه السلام فرمودند: سه چيز است كه اگر در كسى باشد سبب خوشنودى خداست: * زياد استغفار كردن * همنشينى خوب * و زياد صدقه دادن و سه چيز است كه هركس دارا باشد پشيمان نمى شود : * پرهيز از عجله و شتاب * مشورت در كارها * و توكل بر خدا وقتى تصميم به انجام كارى گرفتی. متن حدیث: قالَ الْجَوادُ عليه السلام: ثَـلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّه ِ تَعالى: كِثْـرَةُ الاْءسْتِغفـارِ وَلِينُ الْجانِبِ وَكَثْرةُ الصَّدَقَةِ. وَثَـلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ لَمْ يَنْـدَمْ: تَرْكُ الْعَجَلةِ وَالمْشَوَرَةِ وَالتَّوَكُّلِ عَلىَ اللّه ِ عِنْدَ الْعَزْمِ. «الفصول المهمه، صفحه 275» از سایت وعده صادق http://www.alvadossadegh.com |
|||
|
|
۲۲:۴۳, ۳۰/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #389
|
|||
|
|||
|
3 تا شمش طلاتر از طلا
همیشه فکر می کنیم چون خیلی گرفتاریم به خدا نمی رسیم، اما واقعیت اینه که چون به خدا نمی رسیم خیلی گرفتاریم. قبل از این که این جمله رو ببینم، تصمیم داشتم وضعیت مالی و شرایط زندگی رو به جایی برسونم که احساس امنیت کنم و بعد خودمو به خدا نزدیک تر کنم و عباداتمو بیشتر کنم. اما وقتی این جمله رو خوندم و بهش فکر کردم، تصمیم گرفتم خودمو به خدا نزدیکتر کنم و عباداتمو بیشتر کردم و دیدم اصلا زندگی چیز دیگه ای و این جمله خیلی معناداره. باید تجربه ش کرد تا فهمید. یکی از دوستان جمله ای پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل کردن که من دقیقا فرموده ایشونو یادم نیست. اما مضمونش این بود که "اون قدر رفتارهای ناپسندو در صحبت هامون استفاده نکنیم که به رفتاری عادی تبدیل بشه". همون اشتباهی که در جامعه ما رخ داد و بسیاری از رفتارهای ناپسند به رفتارهای عادی تبدیل شدن. چند وقت پیش رفته بودم بانکی که یکی از دوستانم در اون جا پشت باجه کار مشغول کار بود. من نوبت گرفتم و به ایشون سلام کردم و صبر کردم تا نوبتم بشه و پول و قبضمو به ایشون ندادم تا وقتی که نوبتم بشه. در زمانی که نوبتم نرسیده بود، دوستم به یکی از همکاراش موضوع رو گفت و آقای همکاری هم با تعجب پرسید "واقعا دوستته؟". مونده بود که چرا من که دوستم در بانک کار می کنه در نوبت ایستادم. خیلی ناراحت شدم بابت جامعه ای که افکارش این گونه شکل گرفته که رفتارهای ناپسند، به رفتارهای عادی تبدیل شدن. یه جمله ای از دکتر حسابی عزیز : همه دوست دارن برن بهشت، اما هیچ کس دوست نداره بمیره. از وقتی این جمله رو خوندم، هنوز تو شوکم. واقعا چه جمله ایه. بهش فکر کنید. |
|||
|
|
۱۰:۳۷, ۱/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #390
|
|||
|
|||
|
معمول است براى جشن عقد یا عروسى و پیمان جدید همسرى، دسته هاى گل مى برند.
جالب اینکه، در حدیثى مى خوانیم: جبرئیل با دسته گلى از بهشت خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمد; دسته گل را به محضر پیامبر(صلى الله علیه وآله) تقدیم داشت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آن را گرفت و بوئید و فرمود: این دسته گل به چه مناسبت است؟ عرض کرد: به تمام ساکنان بهشت اعم از فرشتگان و غیر فرشتگان دستور داده شده، بهشت را بیارایند، نسیم بهشتى را مأمور ساخته که انواع عطرها و بوى خوش در فضاى بهشت بپراکند، به حورالعین دستور داده سوره هائى از قرآن مجید را برخوانند، سپس منادى ندا در داده که امروز روز جشن همسرى علىّ بن ابى طالب است، شما گواه باشید که من فاطمه دختر محمّد را به همسرى علىّ بن ابى طالب درآوردم... سپس منادى ندا در داد که اى فرشتگان و ساکنان بهشت! به على و فاطمه تبریک گوئید که من خود به آنها تبریک گفتم، آگاه باشید من محبوبترین زنان را به محبوبترین مردان بعد از پیامبران و مرسلین تزویج نمودم...(1) و در حدیث دیگرى مى خوانیم که امام علىّ بن موسى الرّضا(علیه السلام)از پیامبر(صلى الله علیه وآله)چنین نقل فرمود: ما زَوَّجْتُ فاطِمَةَ اِلاّ بَعْدَ ما أَمَرَنِى اللّهُ عزَّوجَلَّ بِتَزْوِیْجِها(2) من فاطمه را به همسرى على(علیه السلام)درنیاوردم مگر بعد از آن زمان که خداوند به من دستور داد! 1 . بحارالانوار، ج 43، صفحه 102 (با تلخیص). 2 . همان، صفحه 104 . از سایت موعود http://www.mouood.org
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 332,900 |
۱۳/اردیبهشت/۹۶ ۱۱:۰۴ آخرین ارسال: raved2017 |
|
| ضمیمه عیدی، لحظاتی ناب از زندگی مولا(بسیار زیباست) | سید ابراهیم | 31 | 14,808 |
۱۱/اردیبهشت/۹۴ ۲:۰۴ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| کلیپ بسیار تاثیر گذار/حضرت رقیه که بود؟؟ | sarallah | 0 | 1,043 |
۶/آذر/۹۳ ۱۲:۵۷ آخرین ارسال: sarallah |
|