|
خلوت با نامحرم
|
|
۱۲:۳۱, ۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
یکی از گناهانی که از آن نهی شدیم خلوت با نامحرم است که در قدیم این اتفاق خیلی به ندرت و با سختی واقع میشد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی بوسیله مبایل (پیامک و تماس تلفنی و بلوتوث و...) و فضای مجازی و (چت و ایمیل و...) به آسانی دو نامحرم می توانند با هم به طور مجازی خلوت کنند که این کار بخاطر احساس امنیتی که از این طریق ارتباط وجود دارد مفاسد بسیاری را به دنبال خواهد داشت که حتی مفاسدش کمتر از خلوت حقیقی (که در قدیم انجام میشده) نیست. فرار از خلوت، نامحرم توسط یوسف صدیق (علیه السلام) کمی نیستند افرادی که در ارتباط با گروه های غیر همجنس می گویند مواظبیم، روابطی سالم و محترمانه داریم. امّا یوسف صدیق (علیه السلام)که پیامبر بود و معصوم! نه تنها نمی گوید مراقبم، بلکه فریاد بر می آورد که: به خدا پناه می برم. اگر خدا بر من رحم نکند خواهم لغزید. این تواضع در برابر خدا، از مۆلفه های ممتاز انسان های وارسته و الهی است.
در احادیث توصیه شده است که زنان ، بدون حضور مرد محرم ، با نامحرم خلوت نکنند !!! خلوت کردن با نامحرم مایه فساد قلب و روان انسان رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) ، چهار چیز را مایه فساد قلب و روان انسان مى داند که یکى از آنها خلوت با زنان نامَحرم است . دلیل آن نیز وسوسه شدن دل و تمایل انسان به جنس مخالف است . [1] کسى که با زنى خلوت مى کند ، معمولاً به سوى او متمایل مى شود!!! رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) در این باره مى فرماید : از هم صحبتى با زنان [ نامَحرم ] بپرهیزید ؛ زیرا هیچ مردى با زن نامحرمى خلوت نمى کند ، مگر این که نسبت به او قصدى داشته باشد . [2] (به خیلی ها وقتی که میگویی چرا با او ارتباط داری میگویند "دلت پاک باشد"،"به چشم خواهری یابرادری به او نگاه میکنم یا حرف میزنم " و کاسه داغتر از آش میشوند خلاصه اینکه با عملی شیطانی می خواهند دلشان پاک باشد!! یا آیا این احساسی را که به طرف مقابل دارند وجدانا به خواهر یا برادرشان هم دارند!!) درخلوت با نامحرم خودِ شیطان خواهد آمد!! هر کس که با زن نامحرم خلوت کند ، نفر سوم آنان خودِ شیطان است (شیطان بنی آدم را به وسیله اعوان و انصارش فریب میدهد) و چنین خلوتى ، معلوم است که چه پیامدى خواهد داشت . رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) مى فرماید : هرگز مردى با زنى خلوت نکند ؛ چرا که نفر سوم ، خودِ شیطان خواهد بود [3] . نزدیک ترین موقعیت شیطان نسبت به انسان! در چنین موقعیتى ، شیطان نیز بیش از هر وقت دیگرى به انسان نزدیک مى شود . شیطان ، خود به حضرت نوح (علیه السلام) مى گوید که : هنگام خلوت با زن نامحرم ، بیش از هر وقت دیگرى ، به فرد ، نزدیک هستم . [4] در روایتى از امام باقر (علیه السلام) نیز آمده که ابلیس به حضرت موسى (علیه السلام) گفت : و هرگز با زن نامحرمْ خلوت نکن ؛ چرا که کسى جز خودم را واسطه میان شما دو نفر قرار نمى دهم . [5] پیامبر (صلى الله علیه و آله ) نیز مى فرماید : یکى از توصیه هاى شیطان به حضرت موسى (علیه السلام)این بود : اى موسى! نه تو با زنى خلوت کن و نه او با تو خلوت کند ؛ زیرا هیچ مردى با زنى خلوت نمى کند و هیچ زنى با مردى خلوت نمى کند ، مگر این که خودم همراه او باشم ، نه یارانم . [6] ظرافت این دو روایت ، در این است که براى بیان وضعیت شیطان در چنین موقعیتى ، از دو صفت «مُصاحب» و «رسول» استفاده شده که مى تواند بیانگر عملکرد وى باشد . واژه اول ، نشان مى دهد که در موقعیت خلوت ، شیطان ، مصاحب و همراه انسان مى گردد و واژه دوم ، نشان از واسطه گرى شیطان و ارسال پیام هاى نامرئى ، از یکى براى دیگرى است . هنگام خلوت ، هر کدام از زن و مرد ، ممکن است احساس کند که گویا کانال ارتباطى دو طرفه اى میان آنها برقرار شده و از طرف مقابل ، پیام علاقه و تمایل ، ارسال مى گردد . احساس ارسال چنین پیام هاى عاشقانه اى ، در حقیقت ، همان حضور شیطان است. فرصتی مناسب برای شوخی! پیامبر (صلى الله علیه و آله ) : هر کس با نامحرم شوخى کند، براى هر کلمهاى که در دنیا با او سخن گفته است هزار سال او را در دوزخ زندانى مىکنند. [7] فرصتی مناسب برای چشم چرانی! و هر که چشمان خود را با نگاه به زن نامحرم پر سازد، خداوند عزیز و جلیل در روز رستاخیز چشمان او را با میخهاى آتشناک پر نماید و از آتش دوزخ لبریزشان سازد . [8] و نیز خشم خدا بسیار سخت است بر آن زن شوهردارى که چشم خود را از نگاه کردن به مرد بیگانه یا نامحرم پر کند، که اگر چنین کند خداوند تمام اعمال او را تباه مىسازد، و اگر به بستر غیر شوهر خود رود بر خدا سزاوار است که او را به آتش بسوزاند، پس از آنکه او را در قبر عذاب کرده است. [9] نظر مراجع تقلید در مورد خلوت با نامحرم در محل کار کار کردن زن و مرد نامحرم در یک اتاق به گونه ای که فرد سومی حضور ندارد از نظر شرعی چگونه است؟ متاسفانه مسولان برخی از ادارات در این رابطه اقدامی نمی کنند، حضرتعالی چه توصیه ای در این رابطه دارید؟ حضرت آیت الله خامنهای: اگر خلوت با نامحرم صدق کند و یا خوف وقوع در حرام باشد جایز نیست. حضرت آیت الله بهجت (رحمة الله علیه): کار کردن مرد و زن نامحرم با هم مطلقا حرام است. حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(رحمة الله علیه): در فرض مذکور چنانچه دیگری نتواند وارد انجا شود چنانچه احتمال مفسده داشته باشد جایز نیست و در اینصورت مسولان ذیربط باید تدابیر لازم را بیندیشند. حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: در مثل مورد سوال چنانچه درب اتاق بسته باشد که بطور متعارف امکان ورود برای شخص ثالث نباشد خلوت با اجنبیه است و جایز نیست. حضرت آیت الله تبریزی(رحمة الله علیه): خلوت با زن نامحرم در مکانی که محل رفت و آمد اشخاص نیست و دیگران آنجا حضور پیدا نمی کنند جایز نیست. حضرت آیت الله مکارم شیرازی: چنانجه امکان حضور فرد سوم نباشد حرام است و الا جایز است. حضرت آیت الله سیستانی: گر خوف ابتلا به گناه باشد جایز نیست و معمولا اینگونه موارد منجر به گناه می شود باید مسئولین ادارات این امر را به شدت منع کنند. |
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۱۰/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/خرداد/۹۳ ۱۶:۳۲ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
واقعا بعضی حدیثا رو ادم باید هر روز مرور کنه "فرصتی مناسب برای شوخی! پیامبر (صلى الله علیه و آله ) : هر کس با نامحرم شوخى کند، براى هر کلمهاى که در دنیا با او سخن گفته است هزار سال او را در دوزخ زندانى مىکنند. فرصتی مناسب برای چشم چرانی! و هر که چشمان خود را با نگاه به زن نامحرم پر سازد، خداوند عزیز و جلیل در روز رستاخیز چشمان او را با میخهاى آتشناک پر نماید و از آتش دوزخ لبریزشان سازد . و نیز خشم خدا بسیار سخت است بر آن زن شوهردارى که چشم خود را از نگاه کردن به مرد بیگانه یا نامحرم پر کند، که اگر چنین کند خداوند تمام اعمال او را تباه مىسازد، و اگر به بستر غیر شوهر خود رود بر خدا سزاوار است که او را به آتش بسوزاند، پس از آنکه او را در قبر عذاب کرده است."
|
|||
|
|
۰:۲۳, ۱۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
![]() من در اتاق یک رئیسی رفتم، کار داشتم. تا در را باز کردم دیدم یک دختری حالا یا دختر یا خانم خیلی خوشگل است. تا در را باز کردم، اوه... چه شکلی! داخل اتاق رئیس رفتم گفتم: شما با این خانم محرم هستی؟ گفت: نه! گفتم: چطور با یک دختر به این زیبایی تو در یک اتاق هستی و در هم بسته است. گفت: آخر ما حزب اللهی هستیم. گفتم: خوشا به حالت که اینقدر به خودت خاطرت جمع است. حضرت امیر به زنهای جوان سلام نمیکرد. گفتند: یا علی رسول خدا سلام میکند تو چرا سلام نمیکنی؟ گفت: رسول خدا سی سال از من بزرگتر بود. من سی سال جوانتر هستم. میترسم به یک زن جوان سلام کنم یک جواب گرمی به من بدهد، دل علی بلرزد. گفتم: دل علی میلرزد، تو خاطرت جمع است. بعضیها خودشان را از امیرالمؤمنین حزب اللهیتر میدانند. بعضی خودشان را از مراجع تقلید حسینی تر میدانند. |
|||
|
|
۰:۰۶, ۲۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
حد ارتباط با نامحرم در دنیای واقعی و مجازی! حد ارتباط با نامحرم این است که ما با هم داد و ستد عاطفی نکنیم. یعنی به دنبال صید کردن دل یکدیگر نباشیم. این یکی از راه هایی است که به نظر دور است اما خیلی نزدیک است.
،همه ی آدم ها نسبت به خود، خودآگاهی دارند ولی مدام توجیه می کنند. می گویند ما در محیط های مجازی یکدیگر را نمی بینیم. پس می توانیم هر حرفی را راحت بزنیم. اما من از آنها سوال می کنم که وقتی شما در این فضاهای نت نظر می گذارید و با یکدیگر گفتگو می کنید آیا این داد و ستد عاطفی رخ می دهد یا خیر؟ وقتی که شما از انواع تصاویر و کلمات و روش هایی که در محیط های دیجیتال است استفاده می کنید برای اینکه احساس و حالات فکری و روحی خود را به طرف مقابل منتقل کنید در او هیچ حسی را ایجاد نمی کنید؟ در حقیقت قبل از اینکه شما با فکر او ارتباط برقرار کنید در دل و احساس اوجا باز کرده اید. این جا باز کردن در احساس و دل فرد نامحرم همان حریم حرامی است که شما وارد شده اید. من اجازه ی داد و ستد عاطفی به این عنوان که دل کسی را از آن خود بکنم ندارم. قطعاً من باید برای یک ارتباط سالم حرکت کنم. ارتباطی که فرصت فکر، اندیشه و عمل صالح و کارهای خوب و زیبا را بدهد. ظاهراً گاهی اوقات ما وارد فضاهای مجازی می شویم و گفتگو های علمی و اعتقادی می کنیم. اما این فضاها ایجاد اعتیاد می کند. یعنی فرد مدام به دنبال این است که وارد آن شده با افراد مختلف گفتگو کند ونظرات آنها را داشته باشد. به این گفتگو کردن ها به عنوان یک رفتار ویژه ی روشنفکرانه و عالمانه نگاه می کند. این نقابی است که هوس بر روی رفتارهای ما می زند. اگر قصد ازدواج باشد باید ما آن را صریح کنیم. اما فضای وب فضای مناسبی برای ازدواج نیست. به این خاطر که ما در فضای مجازی، شخصیت مجازی داریم. از کجا من بدانم که این کسی که خود را به عنوان یک خانم معرفی می کند واقعاً یک خانم است و از کجا مشخص است که آقا نیست. از کجا معلوم که سن و ویژگی های واقعی خود را منتقل کند. خیلی اوقات برای اینکه افراد جواب این سوال ها را پیدا کنند با یکدیگر در بیرون قرار می گذارند. در این قرار شما از کجا می دانید که این فرد همان کسی است که در فضای مجازی به شما پاسخ داده؟ شاید آن پاسخ ها را خوانده و به سر این قرار آمده است. متأسفانه الان ما در فضای دیجیتال دچار آسیب های جدی هستیم. اصلاً اقتضای فضای دیجیتال شخصیت مجازی است. وقتی که ما با انسان ها در دنیای واقعی مواجه هستیم بسیاری از ویژگی های شخصیتی آنها را نمی شناسیم. در فضای دیجیتال که اصلاً قابلیت شناخت وجود ندارد. در ارتباط با نامحرم قرار است که ما حریم دل و خیال یکدیگر را اشغال نکنیم. من حق ندارم که دل و فکر کسی را مشغول خود بکنم . و در دل و فکر او برای خود یک جای ویژه و ممتاز از بقیه باز کنم. گاهی اوقات هم کسانی که به نت دسترسی ندارند از طریق پیامک وارد این آلودگی می شوند. یعنی پیامک هایی بین افراد محرم و نامحرم رد و بدل می شود که بارهای عاطفی و معنایی دارد. اشعار و جملات ادبی که مناسبتی هم برای آن درست می کنیم. این کار زمینه ی ایجاد یک ارتباط عاطفی می شود. در حقیقت فرصت داده ایم که ضمیر ناخود آگاه ما بدون هیچ جنگی فتح شود. این یعنی پیروزی نفس و هوا و هوس ما که هنوز تربیت جدی پیدا نکرده است. به همین خاطر باید فوق العاده مراقبت کرده و با احتیاط جلو رفت.
حد ارتباط با نامحرم این است که ما با هم داد و ستد عاطفی نکنیم. یعنی به دنبال صید کردن دل یکدیگر نباشیم. این یکی از راه هایی است که به نظر دور است اما خیلی نزدیک است. همه ی آدم ها نسبت به خود، خودآگاهی دارند ولی مدام توجیه می کنند. می گویند ما در محیط های مجازی یکدیگر را نمی بینیم. پس می توانیم هر حرفی را راحت بزنیم. اما من از آنها سوال می کنم که وقتی شما در این فضاهای نت نظر می گذارید و با یکدیگر گفتگو می کنید آیا این داد و ستد عاطفی رخ می دهد یا خیر؟ وقتی که شما از انواع تصاویر و کلمات و روش هایی که در محیط های دیجیتال است استفاده می کنید برای اینکه احساس و حالات فکری و روحی خود را به طرف مقابل منتقل کنید در او هیچ حسی را ایجاد نمی کنید؟ در حقیقت قبل از اینکه شما با فکر او ارتباط برقرار کنید در دل و احساس اوجا باز کرده اید. این جا باز کردن در احساس و دل فرد نامحرم همان حریم حرامی است که شما وارد شده اید. من اجازه ی داد و ستد عاطفی به این عنوان که دل کسی را از آن خود بکنم ندارم. قطعاً من باید برای یک ارتباط سالم حرکت کنم. ارتباطی که فرصت فکر، اندیشه و عمل صالح و کارهای خوب و زیبا را بدهد. ظاهراً گاهی اوقات ما وارد فضاهای مجازی می شویم و گفتگو های علمی و اعتقادی می کنیم. اما این فضاها ایجاد اعتیاد می کند. یعنی فرد مدام به دنبال این است که وارد آن شده با افراد مختلف گفتگو کند ونظرات آنها را داشته باشد. به این گفتگو کردن ها به عنوان یک رفتار ویژه ی روشنفکرانه و عالمانه نگاه می کند. این نقابی است که هوس بر روی رفتارهای ما می زند. اگر قصد ازدواج باشد باید ما آن را صریح کنیم. اما فضای وب فضای مناسبی برای ازدواج نیست. به این خاطر که ما در فضای مجازی، شخصیت مجازی داریم. از کجا من بدانم که این کسی که خود را به عنوان یک خانم معرفی می کند واقعاً یک خانم است و از کجا مشخص است که آقا نیست. از کجا معلوم که سن و ویژگی های واقعی خود را منتقل کند. خیلی اوقات برای اینکه افراد جواب این سوال ها را پیدا کنند با یکدیگر در بیرون قرار می گذارند. در این قرار شما از کجا می دانید که این فرد همان کسی است که در فضای مجازی به شما پاسخ داده؟ شاید آن پاسخ ها را خوانده و به سر این قرار آمده است. متأسفانه الان ما در فضای دیجیتال دچار آسیب های جدی هستیم. اصلاً اقتضای فضای دیجیتال شخصیت مجازی است. وقتی که ما با انسان ها در دنیای واقعی مواجه هستیم بسیاری از ویژگی های شخصیتی آنها را نمی شناسیم. در فضای دیجیتال که اصلاً قابلیت شناخت وجود ندارد. در ارتباط با نامحرم قرار است که ما حریم دل و خیال یکدیگر را اشغال نکنیم. من حق ندارم که دل و فکر کسی را مشغول خود بکنم . و در دل و فکر او برای خود یک جای ویژه و ممتاز از بقیه باز کنم. گاهی اوقات هم کسانی که به نت دسترسی ندارند از طریق پیامک وارد این آلودگی می شوند. یعنی پیامک هایی بین افراد محرم و نامحرم رد و بدل می شود که بارهای عاطفی و معنایی دارد. اشعار و جملات ادبی که مناسبتی هم برای آن درست می کنیم. این کار زمینه ی ایجاد یک ارتباط عاطفی می شود. در حقیقت فرصت داده ایم که ضمیر ناخود آگاه ما بدون هیچ جنگی فتح شود. این یعنی پیروزی نفس و هوا و هوس ما که هنوز تربیت جدی پیدا نکرده است. به همین خاطر باید فوق العاده مراقبت کرده و با احتیاط جلو رفت.
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: %D8%AE%D9%84%D9%88%D8%AA.jpg]](http://s3.picofile.com/file/8102026568/%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%AA.jpg)
![[تصویر: %D8%B4%DB%8C%D8%B7%D8%A7%D9%86.jpg]](http://s3.picofile.com/file/8102103976/%D8%B4%DB%8C%D8%B7%D8%A7%D9%86.jpg)

![[تصویر: 109822541-80d6d969e910f130a5a4c5389f15f7c7-520.jpg]](http://hw9.asset.cloob.com/cloob-activity-photo/109822541-80d6d969e910f130a5a4c5389f15f7c7-520.jpg)