کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عمل به واجب یا سکوت!!!
۲۰:۵۸, ۱۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام الله
سلام
امام علی (علیه السلام) می فرمایند:
وَماأعمالُ البِرِّ كُلُّها وَالجِهادُ فى سَبيلِ اللّه‏ِ عِندَ المرِ بِالمَعرُوفِ وَالنَّهىِ عَنِ المُنكَرِ إِلاّ كَنَفثَةٍ فى بَحرٍ لُجِّىٍّ؛
همه كارهاى خوب و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منكر چون قطره‏ اى است در درياى عميق.

بیاید راجع به یک امر واجبی صحبت کنیم که خیلی بهش سفارش شده ولی امروزه کمرنگ شده..........
چرا ما که اینقدر دم از امام حسین (علیه السلام) میزنیم به واجبی که مارو سفارش کرده عمل نمیکنیم مگه نه اینکه یکی از علت هایی که امام (علیه السلام) قیام کردند امر به معروف و نهی از منکر بوده؟
پس چرا ما که اسممون رو گذاشتیم شیعه به این واجب عمل نمی کنیم این واجب رو روزی چند بار انجام میدیم (با خودم هم هستم) چرا در برابر این همه فساد سکوت؟
سکوت تا کی؟؟؟؟؟

من دیروز داشتم میرفتم بیرون یه خانمی رو دیدم با چنان وضعی بود که دهنم باز مونده بود همش به خودم گفتم چیکار کنم بهش بگم؟ برم جلو؟ اگه بدو بیراه بهم بگه چی؟ اگه آبروریزی بکنه چی؟

چی باعث سکوت میشه؟
چی باعث میشه من از واجب دینم سر باز بزنم؟؟
همه فقط نگاه میکنندو سکوت! چرا از چی میترسیم؟ از کی میترسیم که سکوت میکنیم؟
من هر روز که به توشه آخرتم مینگرم کیسه ی امر به معروف و نهی از منکرم خالیه

پیامبر می فرمایند:
تا زمانى كه مردم امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به يارى يكديگر بشتابند در خير و سعادت خواهند بود، اما اگر چنين نكنند، بركت‏ها از آنان گرفته شود و گروهى بر گروه ديگر سلطه پيدا كنند و نه در زمين ياورى دارند و نه در آسمان.
اینکه تو این دنیا آدم بی یاور باشه دردناکه چه برسه به اون دنیا.......

عذر خواهی میکنم اگه خودمونی حرف زدم

ولی هدفم اینه که در این راه قدمی برداریم
من از خودم شروع میکنم از همین امروز

یاعلی (علیه السلام)

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، عبدالرحمن ، حسن.س. ، aboutorab ، Aryha ، soshiant ، در جستجوی سختی ، help me ، السا ، آیلار ، aliakbar110
۲۲:۲۷, ۱۵/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۲ ۲۲:۲۷ توسط Aryha.)
شماره ارسال: #2
آواتار
با یاد حق

مشکل ما اینه که فکر میکنیم فقط باید ادم های توی خیابون رو امر به معروف کنیم!

مگه جامعه یعنی چی؟
یعنی خانواده ی من .. خانواده ی شما ... و اقوام و دوستانمون!... غیر اینه؟؟
وقتی شما توی خیابون به یک نفر خیلی خشک و مجلسی میرین و تذکر میدین اون طرف با یک گارد کاملا بسته باهاتون برخورد میکنه و در خوش بینانه ترین حالت ممکنه چیزی نگه و از یک گوش تا گوش دیگه حرف هاتون رو منتقل کنه ..
پس عملا این امرو معروف های خیابونی تاثیری نداره! ( حداقل در جامعه ما!)

بهترین تاثیر زمانی ایجاد میشه که بین شما و اون شخص یک رابطه ی دوستانه باشه و به عبارتی اون فرد در برابر حرف هاتون گاردش باز باشه!
نکته ی دیگه این که این کار باعث میشه شما به عنوان یک نمونه ی عملی همیشه پیش چشمش باشید ...
بنابر این اگه پا گذاشتین به عرصه ی امر به معروف اول حواستون به خودتون باشه ... و گرنه نتیجه عکس داره!

( دلیل این که خیلی ها امر به معروف خیابونی رو ترجیح میدن همینه که می ترسن بهشون بگن خودت که اون روز ...)

و این که قرار نیست از همون ابتدا به ریز و درشت همه ی کار ها گیر بدین! قدم به قدم و طبق ظرفیت طرف مقابل!
حتی اگه بتونید در حد منع از یک غیبت باشه یا خدشه وارد کردن به بیت المال!

یاالله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، عبدالرحمن ، neyestan23 ، در جستجوی سختی ، help me ، السا
۲۲:۴۹, ۱۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
بله درسته
من میگم آدم باید از خودش شروع کنه بعد نزدیک ترین کس بعد خانواده بعد جامعه ی بیرون
تا ببینیم بازخوردمون چجوریه

چون به نظرم بعضی کسایی که به طور نادرست امربه معروف و نهی از منکر می کنند کاری می کنند تا طرف مقابل جبهه بگیره و طرف رو از اصل موضوع دور می کنند و باعث گمراهی بیشتر طرف میشن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Aryha ، help me ، السا
۱۲:۵۲, ۱۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
باید امر به معروف کنیم.

یکی از معروف ها نماز است قرآن می فرماید:

وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ (عنکبوت/45)
و نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتيها و گناه بازمي‌دارد.

چرا جامعه اسلامی که شیعه علی (علیه السلام) است باید مسجدهاش خالی باشه
اشکال از کجاست؟
اشکال از مسجده یا اشکال از ماست؟

امر به معروف و نهی از منکر اولین وظیفه پیامبران بوده در قرآن داریم:

الَّذِينَ يتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِي الْأُمِّي الَّذِي يجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَينْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيحِلُّ لَهُمُ الطَّيبَاتِ وَيحَرِّمُ عَلَيهِمُ الْخَبَائِثَ وَيضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ(الأعراف/157)

همانها که از فرستاده (خدا)، پيامبر «امي» پيروي مي‌کنند؛ پيامبري که صفاتش را، در تورات و انجيلي که نزدشان است، مي‌يابند؛ آنها را به معروف دستور مي‌دهد، و از منکر باز ميدارد؛ اشيار پاکيزه را براي آنها حلال مي‌شمرد، و ناپاکيها را تحريم مي کند؛ و بارهاي سنگين، و زنجيرهايي را که بر آنها بود، (از دوش و گردنشان) بر مي‌دارد، پس کساني که به او ايمان آوردند، و حمايت و ياريش کردند، و از نوري که با او نازل شده پيروي نمودند، آنان رستگارانند.

امر به معروف یک وظیفه عمومی است قران می فرماید:

وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَينْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيطِيعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِكَ سَيرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ(التوبة/71)

مردان و زنان باايمان، ولي (و يار و ياور) يکديگرند؛ امر به معروف، و نهي از منکر مي‌کنند؛ نماز را برپا مي‌دارند؛ و زکات را مي‌پردازند؛ و خدا و رسولش را اطاعت مي‌کنند؛ بزودي خدا آنان را مورد رحمت خويش قرارمي‌دهد؛ خداوند توانا و حکيم است!

پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله) فرمود:
« کلمه لااِلهَ اِلاَّاللَّه عذاب الهى را از انسان دور می کند؛ به شرط آنكه اين کلمه مبارك مورد تحقير و استخفاف قرار نگيرد
مردى از پيامبر عزيز پرسيد:
چگونه ممكن است کلمه توحيد مورد استخفاف قرار گيرد
فرمود: اگر گناهان علنى انجام گيرد و آسى گناهكار را نهى نكند و او را تغيير ندهد، به توحيد اهانت شده است.

در جایی دیگر می فرمایند:
خداوند، دشمن مؤمن بى دين است. پرسيدند يا رسول الله! مگر مؤمن بى دين مى شود؟ فرمود: مسلمانى که امر به معروف نكند، بى دين است.

امام باقر (علیه السلام) امر به معروف و نهی از منکر را بزرگترین و شریفترین واجبات میدانند.

آیات و روایات زیاد هست همونطور که شهید ثانی می فرماید:
آيات و روايات امر به معروف و نهى از منكر آنقدر زياد است که کمر را می شكند.

ادامه دارد انشاالله....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، السا ، Aryha
۱۳:۰۳, ۱۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۳:۱۳ توسط help me.)
شماره ارسال: #5
آواتار
البته همیشه لازم نیست مستقیم امر به معروف و نهی از منکر کرد (واسه دوست و اشناها) نه اینک نباید ولی گاهی غیر مستقیم هم جواب میده مثل قضیه وضو گرفتن جلوی اون مردی که اشتباه وضو گرفته بود(دقیقش یادم نیست که توضیح بدم)
مثلا گاهی تو قالب شوخی که اون شخص ناراحت یا زده نشه یا گاهیم من خودم دوستم اگه کاری بکنه ،بعدش درباره همون ماجرا وشبیه هاش که قبلا دیدم بحث میکنیم و میگم کسی رو دیدم که اینکار و کرد و اشتباهش رو توضیح میدم دوستمم یکم گارد میگیره ولی بعد قانع میشه...... بیشتر نمیتونم توضیح بدم روشم لو میره دیگه جواب نمیدهBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: neyestan23 ، السا
۱۳:۴۱, ۱۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
بله درسته
با هرکسی باید در حد درکش صحبت یا رفتار کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا
۲۱:۳۶, ۱۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #7

بهترین راه امر به معروف و نهی از منکر عملی هستش

شما به عنوان یک مومن جوری در جامعه زندگی کن که الگو بشی...

نمیگم خیلی ها ولی بعضی از همین اشخاص به خاطر رفتار و... یک شخصی که مثلا برای خودش پرچمدار اسلام و انقلاب بوده به چنین روزی در اومدن...

پس کلید حل مشکلات خود شما هستیدWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، neyestan23 ، السا ، Aryha
۱:۵۳, ۱۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۶/بهمن/۹۲ ۲۱:۳۶)revenger نوشته است:  بهترین راه امر به معروف و نهی از منکر عملی هستش

شما به عنوان یک مومن جوری در جامعه زندگی کن که الگو بشی...

نمیگم خیلی ها ولی بعضی از همین اشخاص به خاطر رفتار و... یک شخصی که مثلا برای خودش پرچمدار اسلام و انقلاب بوده به چنین روزی در اومدن...

پس کلید حل مشکلات خود شما هستیدWink

یعنی فقط من؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، revenger
۲:۰۱, ۱۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
جامعه از همین «من» «من» ها ساخته شده ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger ، neyestan23
۲:۲۰, ۱۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #10

(۱۷/بهمن/۹۲ ۱:۵۳)neyestan23 نوشته است:  یعنی فقط من؟

من ها میشه جامعه ما

ولی حتی اگر تنها هم بودید بله

فراموش نکنید پیامبر یک نفر بود در یک دنیا جهل

اول عمل کرد ، بعد ابلاغ ... و مردم فوج فوج اسلام آوردند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: neyestan23 ، آیلار ، Aryha ، السا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]