|
قم میراث امام باقر(علیه السلام) برای ایرانیان
|
|
۲۰:۲۷, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اردیبهشت/۹۱ ۲۰:۳۰ توسط ایران من.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بنام خالق هستی بخش.چند وقتی این موضوع ذهنم رو درگیر کرده بود که چرا توی مباحث آخر الزمان از شهر قم اسم برده میشه.مطالعه ای راجع به این موضوع داشتم که خلاصه ای از اون رو برای دوستان علاقه مند میزارم.انشا اله که بتونید استفاده ببرید.
از روایاتی که درباره قم و برتری و آینده آن از اهل بیت (علیه السلام) نقل شده است به خوبی روشن است که این شهر نزد آن بزرگواران از ارزش و اهمیت ویژه ای برخوردار است بلکه میتوان گفت موسس و بنیانگذار این شهر و طرح و ایجاد آن در قلب ایران در سال 73 هجری به دست با کفایت امام باقر(علیه السلام) بوده است که بعد از آن نسبت به این شهر عنایت خاصی داشته اند.و آنان با دانشی که از جد بزرگوارشان داشته اند خبر داده اند که در آینده این شهر مقدس از جایگاهی والا برخوردار خواهد شد و اهالی این شهر از یاران با وفای حضرت مهدی ارواحنا فداه خواهند بود.برخی روایات تصریح دارد به اینکه فلسفه نامگذاری این شهر مقدس به قم مناسب با نام حضرت مهدی که قائم بحق است میباشد و مناسب با قیام و بپا خاستن اهل قم و منطقه جغرافیایی آن شهر در زمینه سازی و یاری نمودن آن حضرت است.از طرفی وجود یک آبادی در نزدیکی این شهر در زمان تاسیس آن بنام کمندان یا کمد(با فتحه حروف ک و م) به این معنی نیست که در نامگذاری به( قم ) عربی بودن این کلمه ملاحظه نشده است جز این مناسبت که نام آن قم گذاشته شده و یا تغییر و دگرگونی در نام فارسی آن بوجود آمده است بویژه زمانی که تاسیس از ناحیه علماء و روایت کنندگان حدیث از امام باقر و امام صادق(علیه السلام) و زیر نظر آن دو بزرگوار بوده است. [b][]عفان بصری از امام صادق (علیه السلام) روایت کرده که گفت امام(علیه السلام) به من فرمود: آیا میدانی از چه رو این شهر را قم مینامند؟عرض کردم خدا و رسولش آگاهترند.فرمود:همانا قم نامگذاری شده برای اینکه اهل قم اطراف قائم(علیه السلام) گرد آمده و با وی قیام مینمایند و در کنار او ثابت قدم مانده و او را یاری میکنند).(بحار.ج60.ص216) آغاز تاسیس شهر مقدس قم توسط عبد اله پسر مالک اشعری و برادرش احوص و هواداران آنان که همگی از یاران خاص امام باقر (علیه السلام) و راویان حدیث آن بزرگوار بوده اند همه اینها موجب اطمینان است که تاسیس این شهر به امر امام باقر(علیه السلام) بوده است و این نام را آن حضرت برای این شهر انتخاب فرموده اند.[/b] ظاهر برخی روایات این است که امامان (علیه السلام) نسبت به شهر قم عنایت خاصی داشته اند و مفهومی را برتر و وسیع تر از یک شهر و توابع آن به این شهر بخشیده اند.لذا نام این شهر را بمعنای خط و روش و اسلوب قم نسبت به ولایات اهل بیت(علیه السلام) و قیام آنان با مهدی آل پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بکار برده اند.عده ای از بزرگان ری نقل کرده اند که حضور امام صادق(علیه السلام) رسیدند وعرض کردند:ما از اهل ری هستیم که خدمت رسیده ایم.حضرت فرمود:خوش آمدند برادران قمی ما.سپس عرض کردند ما اهل ری هستیم.حضرت فرمود :خوش آمدند یاران قمی ما.آنان گفته خود را چندین بار یاد آور شدند امام نیز مانند اول آنان را پاسخ داد و چنین فرمود:خداوند دارای حرمی است که عبارت است از مکه مکرمه و پیامبر دارای حرمی است و آن مدینه منوره است و امیر المومنین(علیه السلام) دارای حرمی است که که کوفه است و ما اهل بیت نیز دارای حرمی هستیم که آن شهر قم است.بزودی بانویی از سلاله من بنام فاطمه در این شهر دفن خواهد شد.کسی که آن بزرگوار را در قم زیارت کند اهل بهشت میباشد. امام این سخنان را زمانی فرموده اند که هنوز حضرت کاظم (علیه السلام) متولد نشده بودند.(بحار.ج60.ص216).یعنی قم حرم امامان(علیه السلام) از اهل بیت تا زمان امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و مرکز ولایت و یاری آن بزرگواران میباشد و اهل ری و غیر آن نیز اهل قم محسوب میشوند زیرا آنان نیز پیرو خط و روش اهل قم نسبت به اهل بیت (علیه السلام) هستند. این گفته امام صادق (علیه السلام) که خبر از تدفین حضرت معصومه (علیه السلام) در قم دادند مشعر به این است که آن حضرت از ولادت نوه خویش فاطمه معصومه دختر موسی بن جعفر(علیه السلام) پیش از ولادت پدر بزرگوارش یعنی قبل از سال 128 هجری قمری خبر داده اند و اینکه آن بانوی بزرگوار در قم دفن خواهد شد و این قضیه هفتاد سال بعد تحقق پیدا کرده است..... ادامه دارد انشاء اله. |
|||
|
|
۲۲:۵۱, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام، خیلی ممنون بابت مطالب جالب. خیلی برام جالب بود که موسس قم امام باقر(علیه السلام) هست..یعنی جایی نشنیده بودم تابه حال اگر ممکنه بفرمایید این موضوع رو از روی چه سندی می فرمایید. تشکر در ضمن پیشنهاد می کنم فونت بهتری استفاده بفرمایید. یا امام علی النقی(علیه السلام) |
|||
|
|
۰:۳۴, ۲۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
با سلام.ممنونم از نظرتون.راستش مدرک و سند مثل کاغذای امروزی ندارم.این مطالب فقط قطره ای از کتاب بحار الانوار اثر عالم بزرگ علامه مجلسی هست که من طی مطالعه نظرم جلب شد.برای تحقیق به حوزه امام صادق(علیه السلام) شهرمون رفتم که متاسفانه از پشت در بسته چیز زیادی دستگیرم نشد.آخه اساتید این دانشگاه ما خانوما رو رویت نمیکنن و میگن فقط با تماس تلفنی جواب میدن و من هر سوالی دارم و زنگ میزنم میره روی پیغامگیر.خودمم خیلی دوست داشتم اطلاعات کاملی راجع به این قضیه بدست بیارم و ببینم قدم مبارک امام باقر (علیه السلام) کی به ایران رسیده و چرا؟
|
|||
|
|
۰:۴۱, ۲۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
بحار الانوار کتاب خیلی ارزشمندیه اما هدف نویسنده این بوده که همه احادیث و روایات رو جمع کنه و زیاد به معجول یا حقیقی بودن اون دقتی نکرده به همین دلیل استفاده کنندگان ازین کتاب باید علم حدیث و علم رجال رو بلد باشن. بهترین کار برای اینکه پاسخمون رو پیدا کنیم همینه که فرمودید.یعنی از اهل علمش بپرسیم.بنده سعی می کنم از یکی از بزرگان بپرسم اگر پاسخی دریافت کردم تو این تاپیک میذارم بهرحال موضوع جالبیه ، تشکر یا امام علی النقی(روحی فداک) مددی |
|||
|
|
۱۲:۰۶, ۲۲/اردیبهشت/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۱ ۱۲:۰۹ توسط محب الزهرا.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
فضيلت شهر قم و مردم آن قال ابو الحسن الاول عليه السّلام: قم عشّ آل محمّد و مأوى شيعتهم ... ( سفينة البحار 2/ 446 ) موسى بن جعفر (علیه السلام) فرمود: قم آشيانه خاندان محمّد صلی الله علیه و آله و سلم و جايگاه شيعيان آنان است ...
الحسن بن محمّد القمي باسناده عن الصادق عليه السّلام قال: إنّ للَّه حرما و هو مكّة و لرسوله حرما و هو المدينة و لأمير المؤمنين حرما و هو الكوفة و لنا حرما و هو قم، و ستدفن فيه امرأة من ولدي تسمّى فاطمة من زارها وجبت له الجنّة. (تاريخ قم) البحار 102/ 267 حسن بن محمّد قمى به اسناد خود از امام صادق (علیه السلام) نقل كرده: كه آن حضرت فرمود: خداوند حرمى دارد و آن مكّه است، و پيامبرش حرمى دارد و آن مدينه است، و حضرت امام امير المؤمنين علی علیه السلام حرمى دارد و آن كوفه است، و ما حرمى داريم و آن قم است، و به زودى بانوئى از فرزندان من به نام فاطمه در آن سرزمين به خاك سپرده می شود، هر كه او را زيارت كند بهشت بر او واجب می گردد. قال الصادق عليه السّلام: إنّما سمّي قم لأنّ أهلها يجتمعون مع قائم آل محمّد و يقومون معه و يستقيمون عليه و ينصرونه.(سفينة البحار 2/ 446 ) امام صادق (علیه السلام) فرمود: قم را بدان جهت قم ناميده اند كه مردم آن با قائم آل محمّد صلی الله علیه و آله و سلم گرد مى آيند و با او قيام مى كنند و بر محور او درستى را مى جويند و او را يارى مى كنند. و في رواية سمّي قم لأنّ رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله في ليلة المعراج رأى إبليس باركا بهذه البقعة يريد أن يغوي شيعة عليّ عليه السّلام و يمنعهم عن ولايته و محبّته و يحرّضهم على الفجور فقال رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله: قم يا ملعون فليس لك عليهم من سلطان و من ذلك سمّيت بقمّ. (شجرة طوبى 1/ 22 ) در روايتى آمده است كه قم را بدان جهت قم ناميده اند كه پيامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم در شب معراج ديد شيطان در اين سرزمين اقامت نموده و مى خواهد شيعيان حضرت امام امیرالمومنین على علیه السلام را گمراه نمايد و آنان را از ولايت و محبّت على باز دارد و بر گناه ترغيب نمايد. پيامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم به او خطاب كرد: «قم يا ملعون» اى ملعون! برخيز كه تو بر آنان سلطه اى نخواهى داشت. بدين جهت اين شهر را قم ناميدند.
مطابق با حدیث فوق شهر قم از قبل از امام محمد باقر علیه السلام بابی انت و امی بدین نام نامیده شده في حديث قال ابو عبد اللَّه عليه السّلام: و سيأتي زمان تكون بلدة قم و أهلها حجّة على الخلائق و ذلك في زمان غيبة قائمنا عليه السّلام ... (سفينة البحار 2/ 445) در حديثى امام صادق (علیه السلام) فرمود: زمانى خواهد آمد كه شهر قم و مردم آن براى تمام خلايق حجّتند، و اين در دوران غيبت قائم ماست ... عن ابي الحسن الرضا عليه السّلام قال: إنّ للجنّة ثمانية أبواب و لأهل قم واحد منها فطوبى لهم ثمّ طوبى لهم ثمّ طوبى لهم. (سفينة البحار 2/ 446 ) از امام رضا (علیه السلام) نقل شده كه فرمود: بهشت هشت درب دارد كه يكى از آنها اختصاص به مردم قم دارد. خوشا به حال آنان، خوشا به حال آنان، باز هم خوشا به حال آنان!
في رواية عن ابي عبد اللَّه عليه السّلام قال: مرحبا بإخواننا من أهل قم ... (شجرة طوبى 1/ 22 سفينة البحار 2/ 446 ) در روايتى از امام صادق (علیه السلام) نقل شده كه فرمود: مرحبا به برادران قمى ما ... منبع: الحكم الزاهرة با ترجمه انصارى، ص: 334 و 335 |
|||
|
|
۱۷:۴۴, ۲۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
خدایا!
این همه فضیلت و ما در کنج غربت نشسته ایم...... خدایا ! ما اینطور غصه می خورم دعا کنیدبه حق ما که سکونت در مدینه قم قسمتم بشه |
|||
|
|
۱۹:۳۳, ۲۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
منم میخوام تو قم زندگی کنم
آخه چی میشه خوب خدایا بذار ماهم خوش به حالمون بشه دیگه |
|||
|
|
۱۵:۴۴, ۲۵/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت خواهر محترممون طالب
آخه چرا داغ دل من رو زیاد میکنید! آخه چرا ؟ ![]() خیلی برام جالبه واقعا این جذبه از چه روست که در دل ماست ![]() من حتی وقتی خیلی بچه هم که بودم عاشق شهر قم و مشهد بودم و وقتایی که میخواستیم از زیارت برگردیم همش دلم می گرفت ،یعنی خیلی دلم میگرفت!! ولی قم ،چقدر دلم میگیره وقتی دارم اسمش رو تایپ میکنم ![]() میخواستم موقع انتخاب رشته بزنما!!!!نذاشتن که! خدایا یعنی میشه...؟ ![]() چه کنیم دیگه! شما هم که مثل من دلتنگید، بذارید یه شعر بذارم برا خودمون وتمام کسایی که دلشون تنگه و احیانا هوس قم دارن چه کند بی نوا همین دارد... ولی ایمان تام دارم
((طواف حریم بانو از هر جایی ،از هر جایی !ممکنه فقط کافیه به سادگی بگی سلام یا بانو ! ثانیه ای بر قلب تو نمی گذرد، که کریمانه جواب میدهند.....))
«موسی» که دید حال و هوایت، دادت به دستهای «رضا»یت اشکی نشست گوشهی چشمش، تا «فاطمه» زدند صدایت از جنس آسمانی و نوری، از چشم باز پنجره دوری بین برادران غیوری، خورشید هم ندیده ردایت رنج سفر برای تو آسان، شب از قبیلهی تو هراسان شد قبلهی دل تو خراسان، ای عطر دوست قبله نمایت! من تشنهای رسیده به دریا، با آرزوی دیدن «زهرا» دربان! بگو ملیکهی قم را: از راه آمدهست گدایت کنج ضریح سر بگذارد، بال و پری اگر چه ندارد دل را به دست تو بسپارد، تا پر دهی به سمت خدایت لبخندِ شهر تو نمکین است، قم قلب مهربان زمین است ما هر چه داشتیم همین است: جانهای ما، «کریمه»! فدایت ای دختر یگانهی مادر! ای جویباری از دل کوثر! مثل «علی» نیامده دیگر، کو همسری به شأن سرایت؟ میبارد از ضریح تو رحمت، از آسمان اسم تو عصمت، از «اشفعی لنا»ی تو «جنت»، وا شد به روی ما، به دعایت این شاعرت دلش شده آهو، آهو اسیر شهر و هیاهو اذن زیارتی بده بانو! این شعر را نخوانده برایت |
|||
|
|
۱۶:۱۲, ۲۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
تقدیم به مردم عزیز قم
از جمله آن دوست من...! گفتند قم قهر است یعنی سر زدن تعطیل یعنی که گل در ازدحامی از چمن تعطیل [/b] یعنی نمی خواهند حرفت را نیا آقا یعنی سخن از افتخارات وطن تعطیل یعنی بمان در خانه ات این راه حل ماست آری سخن از داغهای یاسمن تعطیل [/b] گفتند ایران است اینجا خاک اجدادیست صحبت نمودن از شهید بی کفن تعطیل [/b] یعقوب هم باشی سخن از جمعه ها ممنوع یوسف نمی آید سخن از پیرهن تعطیل [/b] سیلی به راه افتادو قم مشتاق آقا شد یعنی که گل در ازدحامی از چمن آزاد [/b] یعنی بیا حرف تو را با جان خریداریم یعنی سخن از افتخارات وطن آزاد [/b] جاریست در رگهایمان عشق به آزادی صحبت نمودن از شهید بی کفن آزاد [/b] هر جمعه ما چشم انتظار حضرت عشقیم آقا بگو : صحبت ز بوی پیرهن آزاد |
|||
|
|
۱۱:۵۶, ۲۱/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام
این همه از قم گفتیم و شنیدیم، ولی ولی هیچ وقت کامل درکش نکردم جایی خوندم: گفت از کجا بفهمم که دوستش دارم؟ پاسخ داد: تا وقتی داری، نمی فهمی فکر می کردم، چون حدود 20 سالی هستش که داریم تو قم زندگی می کنم فقط من اینجوریم قم و شهرش رو خیلی دوست دارم و یه جورایی به خاطر ساکن بودن هستش بنا به مقتضیاتی بعضی از شهر ها رو رفتم، معمولا مسافرتهام کاری هستش هیج شهری، دقیقا هیچ شهری رو مثل قم ندیدم. حتی توی شهر و خیابون های قم هم احساس راحت و خوبی دارم اردیبهشت امسال همکار جدیدی تو شرکت استخدام شد که ساکن فومن بود، از قم همسر انتخاب کرده بود و اومده بود که تو قم زندگی کنه و همینجا بمونه یه روز گفت: تنها جایی که حس خوبی مثل قم داشتم، فقط مکه بود، حتی تو شهر خودم هم این قدر حس خوب و امن و راحتی ندارم فهمیدم که قم یه چیز دیگه است آن قبر که در مدینه شد گم / پیدا شده در مدینه قم |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| (A+)چرا و چگونه سيّدالشّهدا (علیه السلام) تنها شد (مقاله ویژه!!!)# | علی 110 | 14 | 13,570 |
۲۶/فروردین/۹۷ ۱۴:۳۷ آخرین ارسال: imaneavare_59 |
|
| طی الارض و عبور از موانع با توسل به امام جواد (علیه السلام ) | آفتاب | 22 | 11,375 |
۸/فروردین/۹۷ ۰:۴۰ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا پرچم گنبد حرم امام حسین علیه السلام سرخ است؟ | در جستجوی سختی | 2 | 2,251 |
۱۰/آبان/۹۴ ۱۵:۱۱ آخرین ارسال: Mohammad Trust |
|
| امام علی (علیه السلام) از نگاه دانشمندان | bahareh | 1 | 1,950 |
۲۱/شهریور/۹۴ ۱۹:۱۱ آخرین ارسال: Bamdaad |
|
| عدل علی {علیه السلام}... {قضاوتهاى حضرت} | بچه های گمنام | 36 | 11,711 |
۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۲ آخرین ارسال: بچه های گمنام |
|
| حسین علیه السلام آمد | عمار رهبری | 3 | 2,586 |
۱/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۱ آخرین ارسال: عمار رهبری |
|
| قصه های قرآنی - حضرت هود علیه السلام | جواد مخبریان | 0 | 1,705 |