|
365روز با دکتر الهی قمشه ای
|
|
۱:۵۴, ۲/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/فروردین/۹۳ ۳:۰۶ توسط neyestan23.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
به نام الله![]() «بيوگرافي دكتر حسين الهي قمشه ا ي» ![]() حسين محي الدين الهي قمشه اي در 14 ديماه 1318 در تهران به دنيا آمد . تحصيلات ابتدايي، متوسطه و دانشگاهي را به ترتيب در دبستان دانش، دبيرستان مروي و دانشكده الهيات و معارف اسلامي دانشگاه تهران به پايان برد و نيز تحصيلات حوزوي و سنتي را نزد پدر، استاد فقيد مهدي الهي قمشه اي و استادان ديگر دنبال كرد . سپس به كار تدريس در دانشگاه تهران و ساير مراكز آموزش عالي در داخل و بعدها خارج كشور پرداخت و در كنار آن به تاليف و ترجمه در زمينه عرفان و ادبيات و زيبايي شناسي مشغول شد . قريب يكسال نيز رياست كتابخانه ملي ايران را عهده دار بود . از آثار قلمي او : گزيده فيه مافيه ( مقالات مولانا ) در معرفي جلال الدين بلخي و شرح مقالات او، گزيده منطق الطير در معرفي عطار و هفت شهر عشق او، شرح گلشن راز شيخ محمود شبستري، كتاب مقالات، ترجمه گزيده اي از سخنان شكسپير، بررسي آثار ترجمه شده اسلامي به زبان انگليسي، ترجمه كتاب پيامبر اثر خليل جبران، تصحيح ديوان حافظ، مجموعه اي از ترجمه ها، مقالات و مقدمه ها در شماره هاي مختلف كتاب كيميا، 365 روز با سعدي ، 365 روز با ادبيات انگليسي ( در قلمرو زرين ) ،365 روز با مولانا،365 روز با قرآن ،365 روز در صحبت شاعران پارسي گو ( گنجينه آشنا ) ، رباعيات حكيم عمر خيام ( ويرايش و پيشگفتار ) ، ترجمه دعاي كميل ، ترجمه کتاب آن خردمند ديگر اثر هنري ون دايك و نيز زيرکي هاي ملانصرالدين (مقدمه و توضيحات ) را مي توان نام برد. یکی از اشعار ایشان: بجزاز عشق نگویم نکنم هیچ بیانی ![]() ************************************* سر سودای که داری تو که سود دو جهانی دل به مردار چه بندی تو که سیمرغ زمانی عاشق روی تو باشند همه خیل ملایک جانب وصل تو پویند همه عالی و دانی عنکبوتی است جهان دام نهان کرده به هر سو حیف باشد چو تو مرغی که در این دام بمانی باطن ذات تو باغی است پر از سنبل و ریحان آهوی جان ز چه در وادی بی ذرع چرانی طمع سیم و زر و وسوسۀ جاه و مقامات از کفت بُرد به یغما گهر نقد جوانی گوش خود دور کن از غلغلۀ زاغ و زغن ها تا بگویند به گوشَت همه اسرار نهانی عاقلان ، یوسف جان را مفروشید به درهم عاشقان ، اشک روان را مفروشید به نانی طفل عشقم چه کنم جز سخن عشق ندانم بجز از عشق نگویم نکنم هیچ بیانی ************************************* یکی از آثار خوشنویسی ایشان: ![]() ************************************* هدف از ایجاد تاپیک: نوشتن سخنانی کوتاه و ارزنده از ایشان است. |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۴۳, ۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
ببینید دوستان گرامی
خدا شاهده اصلا قصد تخریب رو نداشتم همین الان هم پدر من سخنرانی های ایشون رو گوش میدن کاملا جو در خانواده ما به نفع ایشونه من قبلا همه این ها رو دیدم فکر نکنید تو حوزه بزرگ شدم تازه نقدم به حوزه بدتر از ایشونه در ضمن من تیکه برداری نکردم دیدید که سخنرانیش هم طولانی بود متاسفانه من ایشون رو به عنوان استادی که بخواد به من و امثال من درس یاد بده قبول ندارم علمشون فوق العاده زیاده ولی متاسفانه به پدر گرامیشون که خیلی بهشون ارادت دارم نرفتن گرفتار اسامی افراد نشید همین حرفی که آقای قمشه ای زد رو اگر استاد عباسی عزیز زده بود تیکه تیکش کرده بودن یه جمله ای رو یبار یجا خوندم احتمالا حدیثه علمی که به صاحبش نفع نرسونه به بقیه هم نخواهد رساند |
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
با عرض سلام خدمت دوستان عزیزم
من نظرم ب اقای عبدالرحمن نزدیکتره اما در مورد خودم دیگران هم خودشون باید تصمیم یگیرن ک اون علم براشون نافعه یا نه لذا ارسالهای دوستان رو پاک نمیکنم تا کسی خواست استفاده کنه با خوندن مطالب قبلی و نظرات دوستان خودش تصمیم بگیره اما موضوعی ک خدمت اقای عبدالرحمن باید بگم در اقوام ما اقایی هست که شصت و خورده ای سن داره این اقا از اونایی بود ک همیشه پای ماهواره بود و اعتقاد ب خوش گذرونی و اینا داشت تو ایام عید ادر بحثی شرکت کرده بود و اینا رو میگفت علمی ک از خارج ب ادم برسه فراموش میشه علم خوبه اما معرفت و حکمت ب درد انسان میخوره ادم اگه از هیچ کس و هیچ چیز توقع نداشته باشه ازاده زندگی میکنه حالا بقیه حرفاش یادم نیس اما ب اعتقادات ما خیلی نزدیک بود بعدا کاشف ب عمل اومد ک چند ماهه که داره برنامه گنج حضور ماهواره رو میبینه ک تفسیر اشعار مولاناس من یه ربع دیدم واقعا حوصله سربر بود این ادم حداقل تا الانش دنبال قران و اهل بیت نمیره در همین حد هم خروج ظلمت از نور داشته باشه یک هیچ ب نفع ماست اما بعله اگه منو و شما اون برنامه رو ببینیم اسراف در زمان و گناه هم هست منظور اینکه به ادما بستگی داره ک الان در چه سطحی هستن فکر کنم دوستان گفتنی ها رو گفتن به امید اینکه قدر وقتمون رو بدونیم.نقره خوبه اما نه زمانی ک کنار طلا باشه مثال بود .از نظر ارزشی گفتم خانوم نیستان ادامه بدید |
|||
|
|
۱۷:۱۳, ۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
1.اعوذ بالله من الشیطان الرجیم شیاطین مداخله میکنند تا کاری که انسان میخواهد انجام دهد به اسم خودشان تمام شود یعنی آنها تلاششان اینست که کار را به اسم خدا نکنیدونهایتا به نفع شیاطین تمام شود به همین جهت قبل بسم الله میگوییم اعوذبالله من الشیطان الرجیم.
|
|||
|
|
۲:۱۶, ۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
2. دارو
مرحباای عشق خوش سودای ما ای دوای جمــله علـــت هـــای ما ای دوای نخـــوت و نــــامـــوس ما ای تـــوافلاطــــون وجـالینـــوس ما علت اینکه عشق دوای همه دردهاست بخاطراینست که همه دردهاازدل ناشی میشود،هرکدام مایک دلی داریم ودراین دل هم صدهاهزارآرزوداریم واین آرزوها هم باهم تلاقی پیدامیکنندوکشمکش وجنگ و تنازع بوجودمیاید ،بنابراین اگرماهمه دلمان را یکجایی گرو بگذاریم ، خلاص میشویم
|
|||
|
|
۳:۱۸, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
3. بسم الله الرحمن الرحیم
اینکه گفتند هرکه بسم الله الرحمن الرحیم را به خط حسن بنویسد بهشت بر او واجب می شودفقط معنای ظاهری کلمه هست، اما اگر کسی بسم الله الرحمن الرحیم را آنچنان حک کند بر صفحه دل که جدائی ناپذیر باشد از او،به کیفیتی که حضورش القائ معنای بسم الله الرحمن الرحیم را کند هرکس چنین خصلتی پیداکرداوتجسم معنی بسم الله الرحمن الرحیم است وبهترین مصداقش هم حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است.
|
|||
|
|
۱۶:۵۴, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
4.خبر بد
شیطان چون خیلی حسوداست هیچ نمیخواهد به ماخوش بگذدرودلمان شادشودبه همین جهت خبربدبرای مامیاوردواولین خبر بدی که برای ما میاورداینست که تومیمیری و بعدهم استخوانهای پوسیده ات را زنده نخواهندکرد،وقتی انسان دستش رااز ابدیت کوتاه می بیند وفکر میکندملعبه دست روزگارست وچهار روزآمده وبعد هم میرودوباکسی هم حساب وکتابی نخواهدداشت این خبرسرچشمه همه بدیهاخواهدشد وآدمی که خبربزرگ زندگی اش اینست که تومیمیری وتمام میشوی دیگراز هیچ چیزلذت نخواهد برد،ترس و هراس مرگ را شیطان دردل ما ایجاد کرده ومرگ به معنای نیستی از مخترعات شیطان است
|
|||
|
|
۶:۰۵, ۶/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
5. دنیا
دنیا وجهه ی غفلت ماست، وقتی درمرتبه ی فانی دنیا متوقف شدید و رویتان را به طرف آنی کردید که بقایی نداردو فانی است این میشود دنیا، هرکاری که انجام میدهید روی و نیتتان مهم است اگر روی به فانی دارید نماز وروزه و خرید وفروشتان همه دنیوی است اما اگروجه الله رادرنظر گرفتید همه ی کارهایتان اخروی میشود ودیگر هیچ نگرانی نداشته باشیدو حب زن وفرزند ومال هیچ کدام بدنیست چون گفته اند دنیا فراموشی خداوند است.اگرخدا را فراموش کردید نماز وروزه تان هم لهو است آدمی که خیر کوچکی از او به کسی نمیرسدنمازش لهو است.
|
|||
|
|
۰:۳۷, ۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
6. حربه شیطان
مهمترین حربه وضربه ای که شیطان به انسان میزند یأس است لذا تاوقتی که انسان مأیوس نشده وامیدش را ازدست نداده،شیطان هنوز بر او غلبه کامل نکرده وحاکم نشده مأیوس شدن ادعای علم است یعنی این که من میدانم هیچ حادثه ی خوبی نمیتواندرخ دهدوهیچ کس به کمک من نخواهد آمدووضع حال من بهترازاین نخواهد شد.
|
|||
|
|
۰:۵۶, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
7. حضور
ما تلاش زندگیمان را باید بگذاریم برروی یک کلمه وآن تلاشی باشدبرای رسیدن به حضوراوچون آن حضورحضوریست که جامعیت دارد نسبت به تمام آرزوهای ماوآن کسانی که به حضوراو رسیده اندآنچنان وجدوشادی ای دارندوآنچنان تلاشی دارندتامردم رافرابخوانندبه اینکه چه سعادتی رادرغیاب او ازدست میدهند. |
|||
|
|
۲۳:۱۹, ۱۰/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱:۰۴ توسط neyestan23.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
8. عدالت
آتش بی عدالتی ای که دنیارا فراگرفته است به خاطر نبود عشق است واین برمیگردد به این که مادیگری رادوست نداریم وعاشق خودمانیم.اگر ما وجه وجودمان را درنظر بگیریم که همه بنده خدا هستیم باهم یکی میشویم وخودمان رافدای دیگری خواهیم کرد،آن موقع است که میتوانیم به دوستی وصلح باهم زندگی کنیم.
9. موسیقی آن کسی که میخواهد آهنگی بسازد و موسیقی ای را تولید نماید، باید تمام ناخالصی ها و ناپاکی های وجود خویش را پاک نماید و پس از آن نواهای مورد علاقه ی خود را با دلی پاک بسراید. چرا که اگر کسی ناخالصی هایی در اعماق وجود خود داشته باشد و نوایی بنوازد ، این آهنگ و نوا آنگاه که از دل آن شخص بیرون می آید ، آن ناخالصی ها را روی آن نوا بار میکند و زمانی که شخص شنونده آن نوا را میشنود و آن آهنگ و سخن به دل شخص مستمع میرسد، همان ناخالصی ها بر روح و روان و جسمش منتقل میشود.
|
|||
|
|
|
|
|

![[تصویر: 11.jpg]](http://www.drelahighomshei.com/img/portrate/11.jpg)
بجزاز عشق نگویم نکنم هیچ بیانی ![[تصویر: 102.jpg]](http://www.drelahighomshei.com/img/portrate/102.jpg)