|
چرا کوچه ی علی چپ؟؟؟
|
|
۱۵:۱۷, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
تا به حال به ریشه ی ضرب المثل "کوچه ی علی چپ"فکر کرده اید؟؟؟؟؟؟؟
علی چپ [b]لغت نامه دهخدا علی چپ . [ ع َ چ َ ] (ص مرکب ، اِ مرکب ) از این نام مراد شخص معینی نیست و از آن تعبیری مثلی مراد دارند. - خود را به کوچه ٔ علی چپ زدن ؛ در تداول عامه برای جلب نفعی یا احتراز از زیانی تجاهل کردن . نمودن که از موضوع بکلی بی خبر است . فرهنگ فارسی معین (چِ) (اِمصغ .) کوی ، محل عبور و مرور. ؛ خود رابه ~ی علی چپ زدن کنایه از: خود را به نادانی و نشنیدن و بیراهه زدن چرا از نام علی برای رساندن این مفهوم ها استفاده شده است؟؟؟؟؟ یا چرا در جکها برای تمسخر کردن انسانهای نادان از نام غضنفر استفاده می شود؟؟؟؟؟؟غضنفر لقب امیرالمومنین است. بزرگواران از کنار این ضرب المثل ساده نگذرید.مولا را حدف گرفته اند.ولی ما سالهاست که از این جملات استفاده می کنیم.بدون این که بیشترمان به آن اهمیتی بدهیم.مثل ترور شخصیت است. برای این که مقدسات فرآموش شوند ابتدا باید از جدیت آنها کم کرد.با شوخی و تمسخر و سهل انگاری.بعد اصل موضوع را از بین میبرند. جمله"علی مانده و حوضش"اشاره به مولا امیرالمومنین و حوض کوثر است. مسلمان باید هوشیار باشد.این ضرب المثل ها بی دلیل نیست. واژه جایگزین برای "کوچه...." بگوییم: خودش را به گمراهی زده، به اون راه زدن |
|||
|
|
۱۵:۵۸, ۸/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۳ ۱۶:۰۱ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
ما یه ضرب المثل داریم که شخصا خیلی دوستش دارم و همیشه در مواقع لزوم بکارش میبرم...
بجای ضرب المثل مذکور میگیم چرا خودتو میندازی تو کلوخ ها :دی ریشه ی این مثل هم اینه که در جاهایی که زمین کشاورزی بوده گاهی زمین رو شخم میزدن و پر از کلوخ بوده و برای رفت و آمد باید از مرزها و حریمهای زمینها استفاده میکردن و یا از راهها... کسی که خودشو مینداخت تو کلوخها یعنی همون ضرب المثل... یعنی از بیراهه میره یعنی از راه غیر معمول میره... مثل بعضی از مسئولین که بجای پاسخگویی ، هرچی خبرنگار ازشون سوال میکنه خودشون رو میندازن تو کلوخها و یه چیز دیگه میگن |
|||
|
|
۱۷:۵۷, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
![]() اگه یکی بد رانندگی کنه تقصیره ماشین است یا راننده؟راننده ولی اگه یک مسلمان اشتباه کنه تقصیره اسلام است!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۵:۱۶, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۸/فروردین/۹۳ ۱۵:۱۷)الهی313 نوشته است: شما خودتون به نقل از یک منبع معتبر ادبی نوشتید که مراد فرد خاصی نیست ... بعد چطور نتیجه گرفتید که این توهین به حضرت علی است ؟؟؟ ![]() خیلی مشخص است ، توی مملکتی که قرنهاست اسم علی بیشترین آمار رو بین پسر ها دارد ضرب المثل با اسم علی ساختن چیز عجیبی نیست . من خودم تا حالا خیلی از این ضرب المثل استفاده کردم ، نه من همچین منظوری داشتم و نه کسی تا حالا همچین چیزی رو برداشت کرده !!! |
|||
|
|
۱۹:۰۰, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
درسته همچین برداشتی نمیکنید ولی اونهایی که ساختن حواسشون بوده حالا که میدونید |
|||
|
|
۲۳:۴۹, ۹/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۳ ۲۳:۴۹ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۹/فروردین/۹۳ ۱۹:۰۰)masoudmoosavy نوشته است: سلام علیک سلام خب این یک ادعا است که هیچ دلیلی برای اثباتش نیاوردید . نه نمی دونیم ... ببخشید ولی این صرفا یک توهم توطئه از طرف شما است !!! اینکه بدون دلیل محکم صرفا به خاطر یک شباهت اسمی از یک ظن بی پایه و اساس پیروی می کنید ، دقیقا همون چیزی است که قرآن ازش نهی می کند !!! و ما یتبع أکثرهم إلا ظنا إن الظن لا یغنی من الحق شیـا ان الله علیم بما یفعلون و اکثریت از مردمان مشرک پیروی نمی کنند مگر از گمان و پندار؛ و حقا که گمان، انسان را از حق بی نیاز نمی کند. و خداوند به آنچه آنها بجای می آورند داناست» (یونس/36) |
|||
|
|
۱:۰۸, ۱۰/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱۰:۰۹ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
جناب دیدگاه نوین
چرا انقدر به دشمنان خوش بین هستی؟ کوچه علی چپ جوات بازی حسن کچل حسنی فاطی کوماندو گودبای پارتی ...ر نقی و ..... انقدر زیاده این مسائل خدا لعنت کنه دشمنای اهل بیت رو ==== در ضمن آیه قرآن فوق هیچ ربطی به این مسئله نداره پیام شنیداری چیزیه که از این عبارات در میاد مثلا ضرب المثل یار غار وقتی فلانی با پیامبر همراه شد نیت ....>>>حامد پاکش کرد خودتون بخونید ( http://forum.bidari-andishe.ir/thread-10404.html ) ولی الان انقدر گفتن همه تو گوششون عادت کرده یا مثل آپولو هوا کردن یا آپاچی ها و .... همینه دیگه خوش بینی خودی ها.... |
|||
|
|
۱:۴۷, ۱۰/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱:۵۲ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
نامی که اهل بیت (علیهما السلام) صاحب آن هستن رو حق نداریم باهاش چنین کارهایی انجام بدیم. این اسامی شان والایی دارن
شباهت اسمی دیگه چه صیغه ایه! اصلا صاحب نام علی خود حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) هستند. همین مسامحه گری ها بود که مقدمات توهین به امام هادی (علیه السلام) رو فراهم کرد. هی هرچی جوک ساختن و متلک گفتن ما گفتیم مواظب باشید بعضی ها گفتن آقا چکار دارید تشابه اسمیه ، هر نقی که اون نقی نیستش که! عاقتش رو هم دیدید... آدم عاقل دوبار از یک سوراخ گزیده نمیشه این همه اسم! با یکی دیگش جوک بساز با یکی دیگش ضرب المثلت رو بگو آسمون به زمین نمیاد که! گاهی حق مطلب هم بهتر ادا میشه بنظر بنده به عنوان یک عضو از جامعه که از عرف خبر دارم اینها توهین هستش. اگر یکی با اسم من بگه مثلا کوچه ی عبدالرحمن چپ بهم بر میخوره ، بنظر بنده گفتنی ها گفته شد خواه پند گیرید خواه ملال... |
|||
|
|
۲:۳۶, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
دوتا مسئله زیر از هم تفکیک بشن بهتر هست
یکی اینکه آیا استفاده از این نام ها که هیچ وجه مناسب نیست با هدف دنبال میشه؟ اگر جواب آری هست به کدام دلیل؟! (این بحث قبلا در تاپیکی در مورد صداو سینما انجام شد. به این صورت که ادعا شده بود در صداو سیما جریانی وجود داره که به صورت هدفمند اسم های مذهبی رو برای بدبخت بیچاره ها و اسم های ایرانی رو به باکلاس ها اختصاص میده!!!) اما از سوی دیگر اینکه نباید اسم های ائمه دستاویزی برای ساخت جک و مثال های نامناسب قرار بگیره بدیهیه |
|||
|
|
۳:۲۵, ۱۰/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۳:۲۶ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
واضحه مجید جان
دقیقا مثل قضیه ی نمادهای فراماسونری و شیطان پرستی هست قضیش یک عده که در جریان هستن و عمدا میخوان چنین مسائلی ترویج داده بشه (دشمنان اهل بیت و صهیونیستها و شیاطین) یک عده هم که بین خودمون ناآگاهانه در زمین بازی ایی که دشمن تعریف کرده میوفتن و جوک قومیتی میگن ، با اسم اهل بیت جوک و ضرب المثل میگن ، نماد فراماسونری استفاده میکنن و... دشمن از این جهت زرنگه میاد زمین بازی تعریف میکنه که توش بازی کنیم. وظیفه ی ما هم آگاه کردنه (ضد استراتژی) |
|||
|
|
|
|
|

![[تصویر: 68dj44.jpg]](http://i60.tinypic.com/68dj44.jpg)