|
چه کسی؟ - چه می گوید؟
|
|
۱۸:۵۹, ۵/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
وقتی که جمله یا مطلبی می خوانیم که در مورد آن اطلاع کمی داشته ایم یا برای ما ناآشنا باشد. در ظاهر دو مسیر می تواند وجود داشته باشد. ( که یک مسیر دیگر هم می تواند ترکیب دو مسیر دیگر باشد) یک: توجه کنیم که گوینده یا نقل کننده چه کسی است و چقدر آن شخص اعتبار دارد. دو: تحقیق کنیم و تعقل کنیم نسبت به موضوعی و مطلبی که مطرح شده است و ببینم چقدر عقلانی است. بعضی اوقات مسائل از حیطه عقل ما خارج می شود و بعضی موقع ها هم شناخت گوینده و نقل کننده مطلب سخت می شود! پس بهتر است چه کار کنیم؟ در کل در موضوعاتی که تخصصی دارید یا با سرفصل های آن آشنایی دارید بهتر است عقل خود را برای قضاوت ملاک قرار دهید. یعنی من وقتی پزشکی نسخه ای برایم می نویسد، قبلش نسخه را می خوانم که مبادا اشتباهی در نسخه وجود داشته باشد و یا اگر سوالی هست از دکتر می پرسم. چرا که از پزشکی سررشته دارم اما متخصص نیستم، پس می توانم اشتباه های فاحش را درک کنم. و اما موضوعاتی که با آنها آشنایی ندارید. اینجا هست که باید به یک مرجع مورد اطمینان و شاخص در آن زمینه که مورد تائید معتمدین است رجوع کرد. مثلا در مورد نحوه خرید کامپیوتر اطلاعی ندارم. اینجا هست که باید یک شخص معتبر را پیدا کنم تا من را راهنمایی کند که به خواسته ام برسم و هزینه ای معقولی را بابت قطعات پرداخت کنم. پس همیشه نمی توانیم بگویم فلانی گفت وقتی خودمان در آن زمینه با سرفصل ها آشنایی داریم. شاید یک نفر که اصلا اعتباری ندارد حرف صحیحی بزند. و همیشه هم نمی توانیم با عقل خود بسنجیم وقتی با سرفصل های موضوعات تخصصی آشنایی نداریم. همیشه دنبال این نباشیم که چه کسی گفته! (شاید آن حرف درست باشد اما منبعش معتبر نباشد) همیشه دنبال این نباشیم که چه گفته!(شاید یک حرف کاملاً صحیح باشد اما منبعش با ما دشمنی داشته و مثلاً در جهت تخریب روحیه آنرا گفته). |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |