|
علت آرایش زیاد زنان ایرانی چیست؟
|
|
۱۴:۵۳, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بر اساس برخی آمار بین المللی، زنان ایرانی پس از عربستان بیشترین مصرف لوازم آرایش را در خاورمیانه به خود اختصاص داده اند و از این نظر در جهان رتبه هفتم را دارند. ریشه این صدرنشینی و قرار داشتن در قله مصرف لوازم آرایشی و جراحیهای زیبایی دنیا در چیست؟
براساس نتایج موسسه تحقیقاتی TMBA، حدود ۱۴ میلیون دختر و زن بین ۱۵ تا ۴۵ سال ساکن شهرهای بزرگ ایران، به طور متوسط ماهانه ۷/۵ یورو برای خرید لوازم آرایشی هزینه می کنند. در این تحقیق همچنین آمده است که زنان و دختران ایرانی توجه خاصی به چهره خود می کنند و دخترانی هستند که بیش از یک ساعت جلوی آینه آرایش می کنند. آمار و ارقام مصرف لوازم آرایشی نشان میدهد که هر زن ایرانی در سال ۱۵۰ دلار و هر زن در خاورمیانه تقریبا ۳۶ دلار لوازم آرایشی مصرف می کند. زنان ایرانی اغلب از اجناس چینی استفاده می کنند و سهم برندهای معتبر اروپایی و آمریکایی که دارای کیفیت و ترکیبات قابل اعتمادتری هستند، به دلیل قیمت های بالایی که در ایران دارند، کمتر از یک درصد بازار تخمین زده می شود.سهم تولیدکننده های ایرانی نیز بسیار ناچیز است و حداکثر در حدود پنج درصد تخمین زده می شود. خواهی نشوی رسوا؛ همرنگ جماعت شو اینکه دختران و زنان کشور ما روزانه این همه پول صرف خرید لوازم آرایشی میکنند و ساعات طولانی جلوی آیینه وقت صرف رنگ رخسار میکنند، مسلما دلایل بسیاری باید داشته باشد. مریم. م ۲۲ ساله دانشجو است. او درباره دلیل آرایش کردن میگوید: ما یک ضرب المثل داریم که فلسفه آرایش کردن من هم تقریبا در راستای همان است: «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو». زمانی که می بینم همه دخترهای هم سن و سال من پس از ساعتها آرایش در محیط دانشگاه و جامعه حاضر میشوند، من هم برای اینکه مثل آنها باشم و به قولی از آنها کم نیاورم، مجبورم مانند آنها رفتار کنم. آرایش می کنم تا شوهر پیدا کنم! رویا ۲۷ سال دارد و شاغل است. او هم از طرفداران پر و پا قرص آرایش است. میگوید: من هنوز مجردم و بالاخره باید ظاهرم در سطح جامعه و محیط کارم به نوعی باشد که اگر کسی قصد ازدواج داشت رغبت کند به من پیشنهاد بدهد اما اگر متاهل بودم دلیلی برای آرایش نمیدیدم. وقتی در پاسخ به رویا میگوییم: مردی که قصد ازدواج داشته باشد به خاطر لوازم آرایش پیشنهاد ازدواج نمیدهد ادامه میدهد: نه خانم، مردم عقلشان به چشمشان است و اگر بدون آرایش کسی را ببینند فکر میکنند خوشگل نیست. آرایش می کنم تا به چشم بیایم طلا، فقط ۱۷ سال دارد و وقتی درباره دلیل آرایش غلیظی که بر صورتش نقش بسته میپرسی میگوید: وقتی با آرایش در جامعه حضور پیدا میکنم همه به من بیشتر توجه میکنند و احساس دیده شدن پیدا میکنم. انگار همه من را بزرگ میدانند و از نظرشان دیگر کودک نیستم. این مسئله باعث می شود آرایش کنم تا به چشم بیایم. آرایش می کنم تا شوهرم را نگه دارم نازنین ۳۲ سال دارد، زنی زیبا که دو سه سالی است ازدواج کرده و خانه دار است. نازنین هم مثل خیلیهای دیگر ماهانه مبالغ زیادی را صرف خرید لوازم آرایشی میکند: در دوره ای که خانمها با چنین آرایش و حجابی در سطح جامعه ظاهر میشوند، اگر من در خانه به خودم نرسم و با آرایش و ظاهر مناسب پذیرای شوهرم نباشم، ممکن است شوهرم خدای نکرده به زن دیگری که بیشتر از من به ظاهرش میرسد، توجه کند. من هم برای اینکه همیشه از نظر شوهرم زیبا و مرتب باشم، هر ماه مبالغ زیادی را صرف خرید لوازم آرایشی و بهداشتی میکنم. رسانه ای که فرهنگ را تغییر داده یکی از مهمترین دلایلی که در سالهای اخیر باعث گسترش روز افزون گرایش به لوازم آرایش و جراحیهای پلاستیک در کشور شده، گسترش ماهواره ها است. در دوره و زمانه ای که ماهواره ها حتی به زندگی عشایر و روستاییان کشور هم رسوخ پیدا کرده و بیرون هر چادری میتوان رد پای دیش را پیدا کرد، فرهنگ القایی ماهواره ها باعث میشود که زن ایده ال همان هنرپیشه و خواننده ای باشد که ساعتها زمان صرف آرایش خود کرده و از جراحیهای زیبایی بسیاری برای تغییر صورت و اندامش استفاده کرده است. در این میان این زنان جامعه هستند که برای نزدیک شدن به الگوی القایی غربی مجبورند خود را به دست لوازم آرایش و جراحیهای پلاستیک بسپارند. اعتماد به نفسی که نیست از دیگر عوامل مصرف بیش از اندازه لوازم آرایش در کشور ما اعتماد به نفس پایین زنان و دختران جامعه است. آمارها نشان میدهد زنان و دختران کشور فرانسه که بزرگترین قطب تولید لوازم آرایش در جهان است، کمترین مصرف این لوازم را در دنیا دارند. البته ماجرای مصرف کم لوازم آرایش در کشورهای توسعه یافته امری بدیهی است اما دختران و زنان کشور ما از همان سنین نوجوانی صورت خود را نیازمند لوازم آرایش میدانند تا بتوانند چهره شان را زیباتر کنند و هر چه سنشان بالاتر میرود این احساس نیاز بیشتر شده و بتدریج جای خود را به جراحیهای پلاستیک و تزریق بوتاکس برای جوانسازی پوست میدهد. به هر رو تا زمانی که الگوی زن برتر در جامعه ما مدلها و خواننده های اروپایی باشد، وضعیت به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد و در این میان چاره ای نیست جز تغییر فرهنگ و نگرش جامعه در خصوص معیارهای زن ایده آل. |
|||
|
|
۱۵:۲۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خانم هایی که قید خدا ترسی ندارن 100% عاشق این هستن که همه ازشون خوششون بیاد...
لذا به اندامشون میرسن، لباسهای لختی تن میکنن و به پوستشون میرسن و آرایش هم میکنن. منتها توی کشورهای اسلامی که حجاب اجباریه، زن ها فقط مجاز به نمایش گردی صورت و دست ها هستند... لذا طبیعیه که همین 2 وجب جایی که معلومه رو می آرایند... اگه دقت کنین توی کشور ما زیاد آرایش پا صورت نمیگیره... یا پوست خانم ها بسیار پر از جوش و آکنه و زخم و زیلیه... این به اون دلیله که لزومی نمیبینن به این نواحی اهمیت بدن... اون نواحی ای رو جذاب میکنن که به چشم به به و چه چه کنندگان بیاد... یه دلیل دیگه اش تغییر سلیقه آقایونه... آقایون تا یه حدودی مو بور و چشم آبی میخوان که ایرانی ها ذاتاً اونجوری نیستن. لذا باید برن خودشون رو اونطوری کنن... یا سبزه و چشم و ابرو مشکی که باز هم ایرانی ها زیاد اینطوری هم نیستن و بعضی ها هم خودشون رو شبیه آمریکای لاتینی ها میکنن... فقط خدا رحم کرده ایرانی ها از چشم بادومی ها خوششون نیومده... وگرنه از فردا همه عمل میکردن چشماشونو میکشیدن... و یه دلیل دیگه اش اینه که - با عرض معذرت - یک مقدار چوب نادونی و حماقتمون رو میخوریم... قدرت تشخیص نداریم که آنجلینا که آرایش میکنه و به خودش میرسه، شغلش اینه که همه رو جذب کنه و لزومی نداره یه دانشجو هم همین رویه رو توی زندگی پیش بگیره... |
|||
|
|
۱۵:۴۶, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
افسر افشار نادری جامعه شناس معتقد است: «آرایش زنان خواسته ای مردانه است اما زنان ایرانی به دلایل مختلف اعتماد به نفس کافی ندارند و به همین دلیل بیشتر آرایش میکنند.» گفتوگو با این جامعه شناس با استناد به تحقیقات او درباره مصرف بالای لوازم آرایش در ایران انجام شده است.
من روی تکنولوژیهای زیبایی تحقیق کرده ام. براساس نتایج تحقیقات صورت گرفته مشخص شد زنان در ایران اعتماد به نفس ندارند و این موضوع یکی از دلایلی است که بیش از اندازه به چهره خود رسیدگی میکنند. از سوی دیگر زنان ما تحت تاثیر تبلیغات هستند و آنها فکر میکنند تبلیغاتی که برای لوازم آرایش صورت میگیرد حتما درست میگوید و تصویری که قبل یابعد از عمل نشان داده شده را باور دارند. من بسیاری از زنان را میشناسم که این موضوع را باور دارند و خیلی از آنها این کارها را انجام دادند و بعد از آن چهره شان بسیار مصنوعی شده است. اما خودشان فکر میکنند چون عمل جراحی زیبایی انجام دادند بسیار زیبا هستند. برای آنها این تبلیغات حرف اول را میزند. از سوی دیگر آرایش در جامعه ما به یک فرهنگ بدل شده است. در جامعه ما یک فرهنگ چشم و هم چشمیوجود دارد که افراد براساس آن رفتار میکنند و به آن فکر نمیکنند که این کار در شان شخصیت آنها هست یا نه. نداشتن اعتماد به نفس به چه دلیل است؛ ریشه تاریخی در فرهنگ مردسالارانه جامعه دارد؟ در قدیم ازدواج بر مبنای خرید همسر بود. زنان را به بازار میبردند و به خاطر یک فروش خوب آنها را بزک میکردند. اما این بزک کردن تنها یک مرحله در بازار بوده است. وقتی تاریخچه بزک را بررسی کنید میبینید که به ازدواج بر مبنای خرید همسر برمیگردد. آن موقع آن بزک مد شد ولی امروز که نگاه میکنیم که دیگر چنین رسمیبرای ازدواج وجود ندارد ولی همچنان بزک کردن در جامعه ما وجود دارد. اگر مقوله آرایش در جوانان را کنار بگذاریم بعضی افراد هستند که سن شان بالای ۶۰ است اما آنها نیز آرایش میکنند. این در حالی است که تجربه آنها به عنوان یک زن مهمترین عامل قدرت آنهاست به خصوص در جامعه ما که از گذشته با افزایش سن، زنان در اندرونی دارای قدرت بودند و هستند. این زنها تجارب و قدرت خود را کنار میگذارند و به بازار مصرف لوازم آرایش کشیده میشوند. آنها نیز فکر میکنند اگر چنین کاری را انجام بدهند پیری را کنار گذاشته اند و جوان و زیبا میشوند. هر چند ریزه کاری های تکنولوژیکی را نمیخواهیم زیر سوال ببریم. اما باید ببینیم این زیبایی برای کیست؟ برای کسی که میخواهد از این راه کسب درآمد کند حالا کسی که هنرپیشه است یا مدل یا کسی که این مبلغ های کلانی را که خرج میکند را در میآورد اما یک زن خانه دار که سنی از آن گذشته برای چیست؟ همه این ها دلیل نداشتن اعتماد به نفس است. تا چه اندازه نگاه جامعه مردسالار بر این موضوع تاثیر دارد؟ در پژوهشی که من در این زمینه انجام دادم علت اصلی آرایش زنان خواست مردانه بود یعنی بدون استثنا زنان اظهار میکردند که یا شوهران ما یا اعضای خانواده اصرار دارند و اگر مردها اصرار نداشته باشند چنین کاری را نمیکنند. بعضی ها هم میگفتند چون زنانی که خود را این گونه درست میکنند مورد توجه مردان هستند برای اینکه توجه همسرانمان به جلب جمع شود باید رقابت کنیم. باید برای هر دو این زمینه ها هدف ها را مورد پژوهش و بررسی قرار دهیم. به خصوص آن دسته از شوهرانی که تاکید دارند که همسرانشان آرایش کنند واقعا باید قصدشان را پژوهش کرد. مردی که ۱۰ یا ۱۵ سال با یک زن زندگی کرده و آنقدر با آن زن مانوس شده است بعد از این سال ها دیگر فرقی نمیکند بر آن تابلویی باشد یا نباشد. قیافه را نمیبینند واقعا انگیزه چیست که مردها از زنان درخواست دارند زیبا باشند باید پژوهش شود. تا چه اندازه جایگزینی زنان با زن دیگر باعث میشود زن به این سمت گرایش پیدا کند؟ بسیار تاثیرگذار است. زنان همیشه نگران هستند که کس دیگری جایگزین زندگیشان شود. اتفاقا در صحبت با خیلی از مردان آنها بیان کرده اند که چه ایرادی دارد زنان باید خود را برای ما درست کنند. به نظر من اعتراض به این صحبت باید بسیار زیبا باشد چون که وقتی مردی میگوید زنان باید برای ما خود را بیارایند با آنچه که در جامعه بر در و دیوار نوشته میشود که ما در ایران کالا پنداری نمیکنیم و در کشورهای دیگر کالاپنداری وجود دارد، تناقض دارد. مگر زن یک کالاست که خود را بزک و در بسته بندی قشنگ و زیبا به مردها عرضه کند. این بیشتر کالاپنداری است باید این موضوع در رسانه ها گفته شود. باید به این موضوعات پرداخته شود ولی عملا کاری صورت نمیگیرد. نکته ای که در اینجا مطرح میشود این است که رسانه حاکمیتی مثل تلویزیون خود به تبلیغ این لوازم به صورت مستقیم و غیر مستقیم میپردازند و در بسیاری از تبلیغات میبینیم که بازیگران از آرایش بسیاری برخوردار هستند. خوب مسلما این موضوع بر جامعه تاثیر میگذارد. این در حالی است که در فیلم ها و سریال های خارجی کمتر با آرایش به این غلظت مواجه هستیم.در اینجا این توجیه وجود دارد که این فرد یک هنرپیشه است و بنا بر شغلش چنین کاری را انجام میدهد ولی یک فرد عادی که آرایش میکند و بعد قورمه سبزی درست میکند برای چه باید چنین کاری کند. صحبت ما درباره زنی است که زندگی نرمال دارد. چرا باید آن اعتماد به نفسش را از دست بدهد و چرا فکرکند این کارها او را زیبا میکند چون هر چقدر زیبا شویم زیباتر از ما وجود دارد و آن چشم حریص آن زن زیبا را پیدا میکند و به آن نگاه میکند. هیچ وقت یک زن چهره خودش را نمیتواند با آرایش کردن به یک چهره رویایی تبدیل کند. چون این زیبایی ها در خود نقش صورت است و برخی ها را میبینم که با عمل، زیبایی واقعی را از دست میدهند. شما به جنبه های اجتماعی وزن بیشتری میدهید یا به جنبه های روانی؟ من به جنبه های اجتماعی وزن بیشتری میدهم زیرا اجتماع است که مردمش را میسازد. براساس تبلیغات و نگاهی که در جامعه ما وجود دارد یک زن ساده و بدون آرایش زیبا نیست. این نگرش در جامعه وجود دارد و کسی که این کار را نکند دچار سرخوردگی میشود. تو دماغت بزرگ است چرا عمل نکردی. دختران جوان ما ۲۵ ساله یا ۲۷ ساله بوتاکس میکنند تا چین و چروک صورت خود را از بین ببرند. این دختر جوان چرا چنین کاری را میکند؟ وقتی در رادیو و تلویزیون تبلیغ و مصاحبه میکنند و میگویند زنی که بعد از ۲۵ سالگی ازدواج کند باید همسر دوم یک مرد باشد چون شانس ازدواج اولش را از دست داده است. خوب این فرد ۲۵ ساله هر کاری میکند تا جوان تر شود. اما شروع این کارها در این سن یعنی در ۴۰ سالگی نمیتوان به این فرد نگاه کرد. این آگاهی ها را به جامعه نمیدهند. بیشترین تبلیغ هم در کانال های ماهواره ای ایرانی هست. به خصوص زیرنویس هایی که این کرم ها در وزارت بهداشت تایید شده است و هزار گونه تبلیغ دیگر. بسیاری از تبلیغات دروغین به جامعه تزریق میشود و هیچ نظارتی برآنها وجود ندارد وآگاهی برای بالا رفتن درک زنان و مردان در جامعه صورت نمیگیرد. باید مردان متوجه شوند که زیبایی برای یک زن یعنی هماهنگی و هارمونی میان تمام اجزاء صورتش. زن زیبا عامل خوب بودن نیست. زنانی هستند که فکر، قلب و توانایی های خوب دارند یا اینکه بسیار خوب صحبت میکنند تمام این ها میتواند دلیل یک زن خوب باشد. یکی از غنی ترین ادبیاتی که حول مصرف لوازم آرایش شکل گرفته است فمینیسم مارکسیستی است که بحث لوازم آرایش و صنعت مد را به چالش کشیده است. تا چه اندازه این موضوع که طبقه سرمایه دار به دنبال جذب زنان به خصوص درکشورهای جهان سوم هست را قبول دارید؟ مسلما سرمایه داری در پشت این قضیه است. به طور کلی درباره مدها تحقیق میشود و مدی پسندیده یک جامعه میشود که از هر نظر جغرافیایی و فرهنگی و … با آن جامعه مطابقت داشته باشد اما در جامعه ما بدون در نظر گرفتن اینکه چه مدی موفق است فقط کالاها به صورت وارداتی میآیند و در جامعه شایع میشوند. اینها پشتش تبلیغات فراوان است که فقط به دنبال بازار فروش هستند. این بازار فروش از طریق تبلیغات و بازاریابی به دست میآید اما نگرش فرهنگی جامعه ما به این موضوع دامن میزند. اینکه زن باید زیبا باشد و زن باید آرایش کند تا مورد پسند مرد قرار بگیرد و صحبت هایی از این دست. این ها نگرش هایی است که سرمایه داری از آن ها برای فروش بیشتر محصولاتش استفاده میکند. این سرمایه داری در کشورهایی که از درک بالا برخوردارند کمتر موفق میشود اما در جامعه ما به دلیل وجود این نگرش موفق تر عمل میکند.سرمایه داری که تولید میکند به دنبال بازار فروش در کشورهای دیگر را مدنظر قرار میدهد در کشورهای اروپایی زنان مسن را میبینید که با یک پسر جوان تر از خود ازدواج میکند اما در کشورما یک دختر جوان اگر چهره زیبا نداشته باشد شانس ازدواج ندارد.این مشکل در کشورهای آسیایی به خصوص کشورهای عربی بیشتر است. |
|||
|
|
۱۷:۳۳, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
این فیلم قدیمی های اروپایی رو نشون میده ... دقت کردین ؟
همه خانوم ها ی رژ قرمز جیغ زدن، صورتشون رو هم مثل گچ سفید کردن و .... کلا ی عروسک مصنوعی ساختن از خودشون .... اما امروزه ب کجا رسیدن ؟ اینکه آرایش باید طوری باشه ک معلوم نشه آرایش کردی اما چهره رو جذاب کنه .... دیگه عموما،از اون رژهای قرمز و رژگونه های صورتی داغون خبری نیست ،،، (مگر در مجالس خاص) ... ماها هم داریم درست پا جا پای اونا میذاریم ... ... |
|||
|
|
۱۸:۰۹, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۱۱ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
خانوم mary20 در دو ارسالی که قرار دادید آمارهای زیادی به چشم می خوره. منبع این آمارها کجاست؟!
مسئله ی دیگه آمارهای جالبیه که در ارسال دوم شما از سوی کارشناس ارائه میشه. مثل: نقل قول:من روی تکنولوژیهای زیبایی تحقیق کرده ام. براساس نتایج تحقیقات صورت گرفته مشخص شد زنان در ایران اعتماد به نفس ندارند و این موضوع یکی از دلایلی است که بیش از اندازه به چهره خود رسیدگی میکنند. از سوی دیگر زنان ما تحت تاثیر تبلیغات هستند و آنها فکر میکنند تبلیغاتی که برای لوازم آرایش صورت میگیرد حتما درست میگوید و تصویری که قبل یابعد از عمل نشان داده شده را باور دارند.ادعای زیادی در این نقل قول به چشم می خوره که هر کدامش برای بررسی نیاز به انجام یه پروژه ی وسیع جامع شناسی داره. مثل: زنان در ایران اعتماد به نفس ندارن زنان ما تحت تاثیر تبلیغات هستن یا: نقل قول:در قدیم ازدواج بر مبنای خرید همسر بود. زنان را به بازار میبردند و به خاطر یک فروش خوب آنها را بزک میکردند. اما این بزک کردن تنها یک مرحله در بازار بوده است. وقتی تاریخچه بزک را بررسی کنید میبینید که به ازدواج بر مبنای خرید همسر برمیگردد. بعید به نظر میرسه اینها فراتر از یک اظهار نظر شخصی باشه! |
|||
|
|
۱۸:۳۰, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
من دو پستمو از گوگل سرچ کردمو اینجا کپی پیست کردم .
با یه سرچ ساده می تونید منبع رو پیدا کنید ! |
|||
|
۱۹:۰۱, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۳۰)mary20 نوشته است: من دو پستمو از گوگل سرچ کردمو اینجا کپی پیست کردم . اگر سرچ نمی کردم که از شما منبع نمی خواستم! و اینکه جدای از جستجوی من باز هم شما باید یک منبعی برای مطلبی که درش صحبت ازبحث کارشناسی شده قرار بدید. وقتی مطلبی رو منتشر می کنیم حداقل باید یک سایت معتبری اون مطلب رو ارائه کرده باشه. الان این مطلب رو من یه سرچ کوتاهی کردم و ندیدم یک سایت حتی متوسط هم این مطلب رو مطرح کرده باشه! عرض اصلی بنده این هست که صحبت های ارائه شده در این مطالب پایه و اساس علمی ممکنه نداشته باشن. عرض می کم ممکنه. لذا وقتی برای مطلبی استنادی وجود نداره نباید به عنوان یک مطلب علمی بهش نگاه کنیم. اما اگر شما همین مطالب رو می فرمودین نظر شخصی بنده هست اصلا بحثی نبود و می تونستیم راجع بهش گفتگو کنیم مثل بسیاری از بحث های موجود در تالار. |
|||
|
|
۱۹:۳۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۳۸ توسط mary20.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|