|
چرا شیعیان دست باز نماز می خوانند +آرای چهار فرقه فقهی اهل س
|
|
۱۰:۰۴, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب - مشاهده
![]() چرا شیعیان با دست باز نماز میخوانند؟ اقوال در مسئله ی تکتف (دست بسته نماز خواندن ) حنبلیها میگویند: گذاشتن دستها روی هم، سنّت است و بهتر است که کف دست راست را بر پشت دست چپ نهاده زیر ناف قرار دهد.شافعیها میگویند: گذاشتن دست روی یکدیگر، در نماز برای مرد و زن سنّت است و بهتر است که کف دست راست را بر پشت دست چپ زیر سینه و بالای ناف به سمت چپ قرار دهد.حنفیها میگویند: روی هم گذاشتن دستها در نماز، سنّت است و واجب نیست، و برای مرد بهتر است که کف دست راستش را بر پشت دست چپ، زیر ناف قرار دهد و زن دستها را بر سینهاش بگذارد.فرقه مالکیّه بر خلاف سه مذهب فوق میگویند: آویختن دستها در نمازهای واجب، مستحب است.اما مشهور بین شیعه امامیه آن است که قرار دادن دستها روی یکدیگر در نماز، حرام، و موجب بطلان نماز است و به ندرت از فقهای شیعه کسی قائل به کراهت شده، مانند ابو الصلاح حلبی در کافی ادامه در سایت جامع فرق و ادیان و مذاهب |
|||
|
|
۱۹:۵۰, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
تا آنجا که من میدانم امام مالکی دست بسته نماز خواندن را مکروه میداند. اگر میتوانید کمی راهنمایی کنید. |
|||
|
|
۲۰:۲۳, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
دليل نماز خواندن ما شيعيان با دست باز:
روایت های فراوانی است که بیان می کند پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ائمه (علیه السلام) هنگام خواندن نماز دست های خود را باز و به دو سمت پهلو می چسباندند و عمل بستن دست ها موقع نماز، تشبه به مجوس هاست. هم چنین روایت های موثقی اعمال پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را موقع خواندن نماز از اوّل تا آخر نقل کردند، اما عمل بستن دست ها بر روی همدیگر در آنها مشاهده نمی شود. به هر حال عمل قبض ید در نماز حادثه ای است که بعد از رحلت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در دوران خلافت خلیفه ی دوم اتفاق افتاد و از این جهت اهل سنت با دست بسته نماز می خوانند، البته بعضی از آنها هم بدان عمل نمی کنند.
OK?
|
|||
|
|
۲۲:۲۶, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
ما یه معلم معارف داشتیم.
میگفت زمان کدوم خلیفه اسرا رو آوردن جلوش. همه دستاشون بسته بود. بعد خلیفه فکر کرد که چه خوبه ما هم جلو خدا دست بسته نماز بخونیم که مثلا تسلیم خدا هستیم! حالا نمی دونم درسته یا نه! اما چیزای دیگه هم تو نماز اونا هست. مثلا پاهاشون باید از هم فاصله داشته باشه. |
|||
|
|
۲۲:۳۹, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
چرا شیعه با دست باز نماز می گذارد؟
پاسخ علت این مسأله که از مسائل فقهی است روشن است خاصه اینکه اختلاف در مسائل فقهی در بین خود اهل سنت هم رواج دارد و چهار مکتب آنان هم اختلاف نظر های متعدد دارد و این امری سهل و عادی است. علاوه بر این مذاهب سه گانه اهل سنت تکتف و دست بستن را در نماز مستحب می دانند نه واجب. و مالک بن انس در واجبات آن را مکروه قلمداد می کند. اقوال آنان در این زمینه اینگونه است: 1- ابوحنیفه: تکتف سنت است (مستحب است) و واجب نیست. 2- شافعی: سنت است برای زن و مرد (مستحب) 3- حنابله: سنت است (مستحب) 4- مالکیه: باز بودن دست ها در نمازهای واجب، مستحب است (و جماعتی قبل از ایشان هم همین را قائل بوده اند. از جمله عبدالله بن زبیر- سعید بن المسیب- سعید بن جبیر- جبیر بن عطاء- ابن جریح- حسن البصری- ابن سیرین- و جماعتی از فقهاء. و این مذهب بنی سعد هم می باشد ولی ایشان این نکته را اضافه کرده است که اگر قیام طول بکشد و نمازگزار خسته شود، در آن صورت می تواند دستها را ببندد. و آنچه از امام اوزاعی نقل شده تخیر بین قبض و رها کردن دستها می باشد. الفقه علی المذاهب الخمسه ص 110 اما مشهور شیعه امامیه، آن را حرام و مبطل می داند جواهر الکلام ج 11 ص 15-16 خوب وقتی خود مذاهب اربعه در این مسأله اختلاف نظر دارند معلوم است که مکتب اهل بیت که مکتبی مستقل و پیوسته به پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می باشد اگر نظر خاصی داشته باشد، مشکلی نباشد. |
|||
|
|
۰:۱۸, ۸/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
توی تایپیکتون هیچ سندی نیوردید که واجبه ؟
انجام ندادن واجبات هم که چرا نداره ؟ می دونید من نمی دونم چرا ولی هیچ منبعی هم نمی شناسم و از هیچ جایی هم نشنیدم که باید بسته باشه ؟ شما بفرمایید چرا اهل سنت دست هاشن ر می بندند ؟ من حس می کنم به خاطر ایجاد کردن تمایزه و بسته و باز بودن رقی نداره مثل چشم مثلا تی نماز اشکال نداره چشمامو رو ببندیم یا اشکال نداره باز باشه حالا یه گروه ببندند یعد بیان بگن چرا شیعه ها چشماشن بازه ؟ البته یه نفر که اطلاعات غلطی اصلا من ازش نشنیدم و ندنسته اصولا حرف نمیزنه گفت در زمان پادشاهان علامت تسلیم بستن دست بوده یه جور بندگی و اسارت و معنی قشنگی نداشته جل بت ها هم همین صورت بوده اما نماز رو در اسلام با دست های باز قرار دادن تا ان خفت هم ازش عاری بشه هم اینکه تمایزش با بت حالا این اهل سنتند که باید به چرا جواب بدند ! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اينم چهار رکعت نماز ظهر من ... قربة الی الله | مصطفي مازح7610 | 0 | 1,194 |
۳/شهریور/۹۳ ۱۰:۲۳ آخرین ارسال: مصطفي مازح7610 |
|

![[تصویر: 1473547-5e7492cae5885d43f29c627991e3b134-l.jpg]](http://www.lenzor.com/public/public/user_data/photo/1474/1473547-5e7492cae5885d43f29c627991e3b134-l.jpg)