|
مدل مطلوبِ رابطه دختر و پسر
|
|
۰:۰۵, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
قرآن کريم در آيات 23 و 24 سوره ي قصص به ماجراي برخورد موسي با دختران شعيب و ياري رساندن به آنان و مناجات موسي اشاره کرده و مي فرمايد:
«ولما ورد ماء مدين وجد عليه امته من الناس يسقون و وجد من دونهم امراتين تذودان قال ما خطبکما قالتا لا نسقي حتي يصدر الرعاء وأبونا شيخ کبير * فسقي لهما ثم تولي الي الظل فقال رب اني لما انزلت الي من خير فقير؛ و هنگامي که به (چاه) آب مدين رسيد، گروهي از مردم را در آن جا يافت که (چهارپايان خود را) سيراب مي کردند، و پايين تر از آنان دو زن را يافت که (گوسفندان خود را از رفتن به طرف آبشخور) باز مي داشتند. (موسي به آن دو) گفت: «[جريان] کار شما چيست؟» [آن دو زن] گفتند: «(ما گوسفندهايمان را) سيراب نمي کنيم تا اين که شبان ها خارج شوند، و پدر ما پير کهنسالي است.» پس (موسي) براي آن دو (گوسفندان را) سيراب کرد، سپس (از آنان) به سوي سايه روي برتافت و گفت: «پروردگارا! در حقيقت من به آنچه از نيکي که به سوي من فرو فرستي، نيازمندم.» برخی نکته ها 2. از اين آيات استفاده مي شود که موسي هنوز جواني طرفدار مظلومان و نيکوکار بود و به اطراف خود توجه مي کرد و هنگامي که ديد دو دختر با عفت در کنار آب ايستاده اند و چوپانان راه را باز نمي کنند که آنان از آبشخور براحتي استفاده کنند، به سراغ آنان رفت و از کار آنان پرسيد و جالب آن است که هر دو دختر را مخاطب ساخت، و با يکي از آنان سخن نگفت تا مورد اتهام قرار گيرد، سپس به آنان کمک کرد تا دام هاي خود را سيراب کنند. 6. دختران شعيب در خانه ي پيامبري الهي تربيت يافته اند، و مي توانند الگوي دختران جوان باشند و از اين رو است که قرآن سخنان و رفتار آنان را به تصوير کشيده تا سرمشق ديگران شوند. در زندگي اين دختران چند نکته ي جالب وجود دارد: دوم آن که کار بيرون از خانه را با عفت همراه کرده بودند و طوري عمل مي کردند که با مردان بيگانه مخلوط نشوند و کار کردن آن ها عوارضي به دنبال نداشته باشد. سوم آن که در برابر پرسش موسي زيرکانه و کوتاه جواب دادند، از طرفي اشاره کردند که براي سيراب کردن گوسفندان آمده ايم و از طرف ديگر بيان کردند که نمي خواهيم با مردان بيگانه مخلوط شويم، و عفت خود را به موسي گوشزد نمودند، و از طرف سوم، علت کار کردن خود را بيان کردند که به خاطر ياري پدر بوده است. چهارم آن که به طور طبيعي احتمال مي رفت جواني که با دختران شعيب سخن مي گويد، فردي طمع کار باشد، از اين رو به او گوشزد کردند که ما پدر داريم و بي سرپرست نيستيم، ولي پدر ما پير است و اگر ما به ميان اجتماع مردان آمده ايم، از سر اضطرار بوده است. آموزه ها و پيام ها 2. پيام آيه آن است که زنان در هنگام ضرورت مي توانند با رعايت عفت در خارج از خانه کار کنند. قرآن کريم در آيه ي بيست و پنجم سوره ي قصص به حياي دختر شعيب و ملاقات موسي با او و پاداش کار نيکش اشاره کرده و مي فرمايد:25. «فجاءته احداهما تمشي علي استحياء قالت إن أبي يدعوک ليجزيک أجر ما سقيت لنا فلما جاءه و قص عليه القصص قال لا تخف نجوت من القوم الظالمين؛ و يکي از آن دو (دختران شعيب) به سراغ او آمد در حالي که با شرم، گام برمي داشت، گفت: «در حقيقت پدرم تو را فرا مي خواند تا پاداش آب دادن (گوسفندان) ما را به تو بپردازد.» و هنگامي که (موسي) نزد او [=شعيب] آمد و حکايت ها را براي او حکايت کرد، گفت: «نترس که از گروه ستمکاران نجات يافتي.» برخی نکات و اشارات2. در اين آيه بيان شده که دختر شعيب از سوي پدرش مأمور شده بود موسي را به خانه و نزد پدر ببرد، ولي چنان با حيا و عفت بود که حياي او در راه رفتنش هويدا بود، يعني تلاش مي کرد که کاملاً با حيا راه رود (1)و اين الگويي براي دختران جوان است. (2)3. دختر شعيب از طرف خود دعوت نکرد، بلکه پيام پدر را رساند که او مي خواهد مزد آب رساني تو را بدهد. 5. در برخي روايات آمده است که موسي به مکان خانه ي شعيب آگاه نبود و اگر دختر شعيب از جلو حرکت و او را راهنمايي مي کرد، ممکن بود باد لباس او را کنار زند، از اين رو موسي گفت: من از جلو مي روم و تو مرا از پشت سر راهنمايي کن.(3)همين مطلب پاکي و درستکاري موسي را اثبات کرد و زمينه اي شد که دختر شعيب به پدر پيشنهاد کند او را براي چوپاني استخدام کند. آموزه ها و پيام ها برخی پينوشتها:1. راه رفتن انسان نشان دهنده ي شخصيت او است، چرا که راه رفتن اقسامي دارد، گاهي با تکبر، گاهي با وقار و فروتني، گاهي تحريک آميز و عشوه گرانه و گاهي با عفت و حيا راه مي رود.هر کدام از اين حرکت ها پيامد ها و پيام هاي خاص خود را دارد. منبع: رضايي اصفهاني، محمد علي؛ (1387) پرسش هاي قرآني جوانان: روابط دختر و پسر، قم، انتشارات پژوهش هاي تفسير و علوم، چاپ سوم. |
|||
|
|
۰:۱۵, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:پيام آيه آن است که زنان در هنگام ضرورت مي توانند با رعايت عفت در خارج از خانه کار کنند. آخرشم نفهمیدم این در هنگام ضرورت یعنی چی ؟ ![]() همین جوری کار ریخته ، وقتی در هنگام ضرورت شد میشه رفت و کار مطلوب رو پیدا کرد. .
|
|||
|
۱:۱۹, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
هنگام ضرورت یعنی هنگام ضرورت
اینجانب آمادگی پاسخ به همه پرسشهای شما رو دارم .... ![]() ![]() ![]() ![]() خیلی خوب بود ممنون دوست عزیز |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

.