|
پیشنهاد شما برای دادن تم اسلامی به یک فیلم تلویزیونی؟
|
|
۲۰:۲۰, ۲۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان! ![]() تله فیلم ها معمولا قالب های پر طرفداری هستند...چه برای سازندگان و چه برای مخاطبان. اگر چه معمولا اولین انتخاب کارگردانان و فیلمنامه نویسان تازه کار،تله فیلمه،با این حال نمیشه کتمان کرد که فیلم تلویزیونی،به مراتب،سطح وسیع تری از مخاطب رو به نسب فیلم های سینمایی در اختیار داره. تلویزیون های غربی در چند ساله اخیر،فیلم های تلویزیونی با کیفیت بالایی ساختند که گاها پرسر و صداتر،پر خرج تر و پر طرفدارتر از سینمایی ها بودند. به عنوان نمونه،در سال های اخیر تلویزیون Amc تونست با پخش سریال Walking dead بیش از 200 میلیون مخاطب رو همزمان پای تلویزیون ها بنشونه! و این شامل تماشاهای بعدی و دانلود های اینترنتی نمیشه. ![]() تلویزیون ایران هم به خصوص در این ده سال گذشته،به ساخت تله فیلم های مناسبتی رو آورده،که گاها به نسبت سریال ها،از کیفیت خوبی برخوردار بودند. اگرچه هنوز هیچ کار تلویزیونی ساخته نشده که بتونه با نمونه ی سینماییش رقابت کنه. اما هدف از این مقدمه : راستش در حال نوشتن فیلمنامه ی تلویزیونی هستم که تم اصلیش،مذهبی نیست. بیشتر یک موضوع ماجراجویانه با مایه های کارآگاهی داره...طرح کلی داستان نوشته شده،الان در حال نوشتن مشروح طبقه بندی شده صحنه ها هستم. توی این مرحله معمولا کنایات،اشاره ها و میزان سن کامل تر میشه و یه جورایی صحنه ها جون میگیره...دوست دارم یک مقداری فضای اسلامی به این کار بدم. منتها مشکلی که هست اینه که نمیخوام کلیشه ای یا شعاری باشه...در واقع دوست دارم به شکل غیر مستقیم یه اشاراتی به سبک زندگی اسلامی هم داشته باشه،منتها روش مناسبی به نظرم نمیاد. نظر شما چیه؟! فکر میکنید اشاره مستقیم مناسب باشه ؟ ( مثل نشون دادن نماز خوندن،یا دعا خوندن،یا رفتن به مسجد ) یا اینکه به صورت غیر مستقیم باید این رو توی صحنه ها جا بدم؟ ( مثل ایجاد گره اخلاقی برای شخصیت ها،که نهایتا با راه حل های دینی گره گشایی بشه ؟؟ ) خواهشا یک بار هم برای یک کار فرهنگی فکر کنید و نظر بدید! ![]() نیازمند ایده های شما هستم،ممنون. |
|||
|
|
۲۱:۳۳, ۲۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
قشر مخاطبتون قراره کیا باشن؟؟ طرفدارهای ماهواره یا شبکه سه یا شبکه قرآن ؟
|
|||
|
|
۲۱:۴۴, ۲۴/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۳ ۲۱:۴۴ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ان شاءالله که موفق باشی . خواستی برادر بده اخر یه دور بخونم. شما میتونی بدترین موضوعات را با زبان فطرت بیان کنی و دینی بشود همیشه فکر نکن نشان دادن نماز میشه ،فیلم دینی. گاهی نتیجه معکوس خواهد داشت بستگی داره به خیلی چیزها....... برای مثال میتونم از قران بگم داستان یوسف زلیخا یه داستانه که پتانسیل هر جور داستانی داره ولی زبان فطری قران انرا تبدیل به داستان دینی میکند. اشاره غیر مستقیم و تفکر انگیز میتواند موفقیت امیزتر برای ارائه باشد. موفق باشید. |
|||
|
|
۲۳:۰۹, ۲۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
اگه به من باشه که می گم به صورت سمبلیک اشاره کنی. البته اگر این فیلم نامه پتانسیل فنتزی شدن رو داشته باشه.
سبک سمبلیک محاطب داره. چون بحث اصلی تمرکز روی داستان می شه و حاشیه های داستان که همون تم اسلامی هم دیده نحواهند شد. اما شما می تونی با کلک های روانشناسانه اون جاشیه رو جوری کنی که مخاطب متوجه نشه اما تاثیر بگیره. من هم دارم یه داستان می نویسم که توش مثلا از سمبل های اینچینی استفاده کردم: 1 - کتاب سوزان یا کتاب معیار: این کتاب معروفه به کتاب سوزان چون خواننده موقع خوندنش به شدت احساس سوزش می کنه و تا زمانی که یک فرد خاص در صحنه تاریخ ظاهر نشه این کتاب همواره سوزان خواهد بود. 2 - یا مثلا تو یه قسمت یکی از شخصیت ها میمیره و اطرافیانش میان و براش مراسم خاکسپاری می گیرن. تو مراسم به صف می شن و یه نفر که جلوتره خم و راست می شه و میشینه پیشونی اش رو به حاک می ماله. که متوجه هستین چی می کنه... اینجور سمبلیک کاری ها هم داستان رو از کلیشه خارج می کنه و هم برای خواننده جالب می شه. |
|||
|
|
۹:۱۷, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۴/خرداد/۹۳ ۲۱:۳۳)Eve نوشته است: قشر مخاطبتون قراره کیا باشن؟؟ طرفدارهای ماهواره یا شبکه سه یا شبکه قرآن ؟به احتمال زیاد یک کار مناسبتی خواهد بود برای تعطیلات یکی از شبکه های ملی. یکی از دو شبکه یک یا دو... . البته یه احتمال دیگه هم هست که کار استانی تهیه بشه،در اون صورت هم احتمال زیاد بعدا از شبکه شما بازپخش میشه. (۲۴/خرداد/۹۳ ۲۱:۴۴)عبدالرحیم نوشته است: خواستی برادر بده اخر یه دور بخونم.خوب شد گفتید ! یه فکر خوب به ذهنم رسید،معمولا بعد از پایان فیلمنامه ها یه سری دور هم جمع میشن و دورخوانی انجام میدن...البته این دورخوانی رو که احتمالا توی حوزه هنری برگزار کنیم،منتها : دوستانی که وقتش رو دارند توی ماه رمضون یا بعد از اون یه فیلمنامه بخونن،همینجا بگن تا من بعد از پایان نوشتن،یه نسخه از فیلمنامه رو براشون توی پیام خصوصی بفرستم،بعد نظرشون رو به من بگن. اینطوری فکر میکنم خیلی بهتر بشه... . (۲۴/خرداد/۹۳ ۲۳:۰۹)bidel نوشته است: اگه به من باشه که می گم به صورت سمبلیک اشاره کنی. البته اگر این فیلم نامه پتانسیل فنتزی شدن رو داشته باشه.بله،میشه یه مقداری سمبلیک کار کرد، اما سمبل و نماد،همیشه یه تفسیر نخواهند داشت! میدونید چی میگم؟ مثلا ممکنه یه نفر از نمادی که من استفاده کنم برداشت دیگه ای کنه،با توجه به اینکه سطح مخاطبان توی رسانه ملی تخصصی هم نیست،معمولا (توی تلویزیون ایران) نمادگرایی زیادی دیده نمیشه... . با این حال من هم یه سری نکات رو توش جا دادم،با توجه به اینکه کلا یک فیلمنامه رئال هستش و فانتزی نیست. |
|||
|
|
۱۰:۲۱, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
یکی از بزرگترین مشکلات تلویزیون تکراری شدن سریالاشه شما می بینید اگر سریالی با تم نسبتا جدید ( مثل شب های برره پژمان یا حتی ستایش پخش بشه مخاطب خودشو پیدا میکنه )
یکی از کلیشه های بزرگ نبود ادم ها خاکستریه ما در هیچ سریالی این ادم ها را نمیبینم ( به صورت کلی اگر قرار باشه ادمی عوض بشه از سیاه به سفید تبدیل میشه )مشکل دیگه تغییر نکردن ادمای سفیده ( مثلا در سریال بریکینگ بد شخصیت داستان به علت مشکلات زندگی از یک معلم شیمی به یک مواد فروش تبدیل میشه ) به نظرم یک سریال که در طی داستان شخصیت خوبش تبدیل به بد بشه و شخصیت بدش تبدیل به خوب ( با رعایت جزئیات ) توانایی جذب مخاطب داره و میتونه به شکل زیرپوستی مفاهیم ارزشی انتقال بده ![]()
|
|||
|
|
۱۰:۲۸, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظرم باید غیر مستقیم باشه چون مدل کارای مستقیم مال دهه 60 هست. من هر چی به ذهنم میرسه مینویسم. اقای پناهیان یه مدل سبک داستان نویسی معرفی کرده بود که در واقع زیر مجموعه سنت های الهی باشه،یعنی مثل زندگی هایی که خودمون داریم،نمونه خوبش تله فیلم قصه ها و واقعیت ها است که مهدی هاشمی توش راننده کامیون بود.یعنی چندتا داستان رو چیده و نشون میده که هر تصمیم ما چه جوری میتونه رو زندگی افراد دیگه جامعه تاثیر بذاره ، حتما این فیلمو ببینید،بعد ما از دید سوم شخص داریم نگاه میکنیم و یه جورایی دید خداگونه داریم و حسی که در فیلم داری اینه که ادم بدا اخرای خوبی ندارن و ادم خوبا شاید واسه اشتباهاتشون سختی بکشن اما وقتی ذات خوب باشه،اخرشم خوب تموم میشه.کلا این نمونه یه فیلم مذهبی کاملا غیر مستقیم بود.یعنی حتی حسادت زن راننده،اثار سوء اش به زندگیش برمیگرده و ادم رو به فکر میبره که گرفتاری هایی که الان دارم اکثرا بخاطر بما کسبت ایدی الناس هست. حالا اگه تو این کار بخوایم نم مذهبی بدیم مثلا تو پس زمینه صدای اذان بیاد،مخصوصا اذان مرحوم موذن زاده رو همه دوست دارن. یا کارکتر داستان به مادرش زنگ بزنه و خیلی خوش اخلاق حال احوال کنه،در واقع نشون بده یه ادم مذهبی هم باید با خانواده خوش اخلاق باشه و هم اگه وقت نداره صله رحم تلفنی انجام بده. الان که کمک به بچه های سر چهارراه ها دیگه لوث شده تو فیلما اما صحیحش اینه که به بچه یه خوراکی بدن،چون پول که به خودشون نمیرسه،به شکیب میرسه ،مثلا اگه شخصیت اصلی داستان یه مشنبا میوه تو ماشینش داشته باشه و وقتی از فلان جا رد میشه اینو به بچه ی فال فروش بده یا مثلا نشون بده وقتی داره لباس میخره کلی چونه بزنه و تخفیف بگیره بعد مثلا وقتی کفشش رو میده به اینایی که تو خیابون تعمیر میکنن بقیه پولش رو نگیره در واقع سبک زندگی اسلامی یه قسمتی ایش نماز و عباداته،قسمت اصلیش خدمت به مردم هست. یعنی داریم تو خیابون راه میریم پوست یه موز رو از زمین ورداریم که یه ادم مسنی نخوره زمین،این کار عبادته یا احترام گذاشتن به بزرگتر که چقدرم تو جامعه ما داره کمرنگ میشه و قص علی هذا دیروز یه چیزای دیگه تو ذهنم بود که الان یادم نمیاد حالا بعدنا یادم اومد مینویسم |
|||
|
|
۱۱:۵۹, ۲۵/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/خرداد/۹۳ ۱۳:۲۷ توسط Eve.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
در ادامه ی حرف خانوم یاسین منم چندتا ایده داشتم حالا تا چقدر مورد پسند باشه:-)
اینکه شما نماز خوندن و نشون بدید شاید به مذاق مخاطب خوش نیاد،اما مثلا اینکه خانواده برای نماز صبح بیدار میشن خوبه!همین بیدار شدن فقط،یا مثلا پدر خانواده که دستا و صورتش خیسه که یعنی وضو گرفته اما ما قبل و بعدش رو نمیبینیم:-) یا مثلا احترام به نان،مثلا تو خیابون ببینه و برش داره،یا اینکه پوشش خانم ها جوری باشه که انگار جزو قشر محجبه ها هستند، میتونید تعداد فرزندان رو هم زیاد کنید ؛-) احترام بین اعضای خونواده تا حدی که مثل سریال فاصله ها شعاری از آب در نیاد هم خوبه :-) در مورد فیلم نامه هم اگر امکانش هست منم وقتشو دارم که کمکی کنم:-) |
|||
|
|
۱۳:۳۰, ۲۵/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/خرداد/۹۳ ۱۴:۱۵ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
باید اول دید از چه فرمی قراره استفاده کنی !
چون میگی داستانش قراره کاراگاهی باشه پیشنهاد میکنم از فرم کاری که توی فیلم های شوالیه تاریکی و شوالیه تاریکی بر میخیزد استفاده کنی ...اینکه چطور جزئیات رو بهش اضافه کنی بستگی به هنر خودت داره . یادت باشه چیزی به اسم القا غیر مستقیم نداریم , همه ی القائات هنر مستقیمه , منتهی اون هنرمنده که قراره از یه موضوع ارزش بسازه و یا بی ارزشش کنه ! ایا میتونید توی فیلمنامتون بخش کوچکی از اسلام رو ارزش کنید طوری که مخاطبش همه باشند و نه کسانی که مسلمانند ؟ بازم پیشنهاد میکنم اون دو تا فیلم نولان رو ببینید , ببینید چطور از سیستم دفاع میکنه با شرایطی که توی فیلم نامش بوجود میاد , مخاطب مجبوره بپذیره تصمیمات قهرمانان فیلم رو و راه حلی دیگه ای به ذهنش نمیرسه . ------------------------------------------------------------------------------------------------ پ.ن : چند وقت پیش یه فیلم تلویزیونی دیدم خیلی جالب بود : http://www.ifilmtv.com/Farsi/Serie/117 فیلم گناه کوچولو هم فیلم قشنگیه , بر خلاف اسمش که اصلا جالب نیست ! اگه تونستین این فیلم ها رو هم ببینین . از اینجا هم میتونید این فیلم رو دانلود کنید : تماشا و دانلود فیلم نگین متاسفانه لینکی واسه فیلم گناه کوچولو پیدا نکردم . |
|||
|
|
۱۳:۴۸, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام
خیلی خوبه که شما دغدغه دینی دارید برای سریالهاتون به نظر من هم اشارات غیر مستقیم بهتره اما نه اینکه اصلا اشاره مستقیم نداشته باشه ، به هر حال ما مسلمانیم و این باید در فیلمهامون نمود پیدا کنه. مثلا نماز خوندن شعاری نشه اما نشون داده بشه که فرد مسلمان نماز میخونه و یا اهل مسجد هم هست اما این ها در حدی باشه که مخاطب متوجه بشه نه اینکه روش تاکیدی بشه . بعد درکنارش اصول زندگی اسلامی باشه ، رفتارها و برخوردها و منش های اسلامی که دوستان اشاره کردند. خواهشم هم این هست که از شخصیت های حاج آقا گرینفی لطفا نداشته باشید. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پیشنهاد شما برای بهبود اوضاع سینمای ایران | Ali#59 | 3 | 2,024 |
۳/تیر/۹۳ ۱۷:۳۸ آخرین ارسال: soheyl68 |
|
| نکات منفی مجموعه تلویزیونی زمانه | دل خسته | 28 | 13,390 |
۶/اسفند/۹۱ ۱۶:۲۰ آخرین ارسال: خیبر110 |
|
| برنامه ی تلویزیونی "هفت" | fereydun | 37 | 19,004 |
۱۰/تیر/۹۱ ۱۶:۱۷ آخرین ارسال: sinasafaee |
|
| سریال تلویزیونی شوق پرواز | EMPERATOR | 19 | 10,153 |
۲/اسفند/۹۰ ۲۱:۲۷ آخرین ارسال: آخرین مهتاب |
|

![[تصویر: The_Walking_Dead_02_poster_600x423.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8126544868/The_Walking_Dead_02_poster_600x423.jpg)