کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیت‌الله یثربی:دخالت مداحان در سیاست جایز نیست
۱۲:۰۸, ۹/تیر/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
رییس حوزه علمیه کاشان در پاسخ به این سوال که «اگر شما امروز بخواهید برای حجاب تصمیم بگیرید به حجاب اختیاری رای می‌دهید یا حجاب اجباری» گفت: «ممکن است سلیقه ها برای اجرا متفاوت باشد»

به گزارش «انتخاب»؛ آیت الله یثربی که در جمع خبرنگاران و در ضیافت افطار سخن می گفت در ادامه پاسخ خود توضیح داده است

«
هر چه در عصر حضرت رسول صل الله علیه و آله تتبع کردم چیزی پیدا نکردم که حضرت، مردم را مجبور به پوشش کرده باشند و اگر ما آن سیره ها را مد نظر قرار دهیم وجهی برای الزام و اجبار نمی بینیم. مگر اینکه بگوییم شرایط زمانی متفاوت است. گاهی شرایطی وجود دارد که حاکم تشخیص می‌دهد اگر جلوی یک مورد را نگیرد باعث خسارت عمده‌ای به جامعه می شود و عفت جامعه را مخدوش می‌کند»

این فقیه سرشناس افزوده است: «ما قبل از انقلاب بی حجابی داشتیم اما به بدی امروز نبود یعنی تفاوت چندانی با آنچه امروز می‌بینیم نداشت. البته گاهی به شهرهای شمالی که نگاه می‌کردیم خیلی بی مبالاتی زیاد بود و این واقعا برای فرزندان ما مخاطره آمیز بود[b]»

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور زنان در ورزشگاه ها هم یادآور شد: «نفس تفریح و تفرج اولا و بالذات مباح است مگر اینکه بگوییم عوارض منفی دارد که من این را بلد نیستم و آقایانی که اداره کننده کارند باید به این مساله پاسخ بدهند»

آیت الله یثربی ادامه داد :اگر بگوییم حضور خانم ها در هر مجلس عمومی اثر منفی دارد باید این اثر همه جا باشد. در این جمع هم الان چند خانم حضور دارند پس باید بگوییم حضور نداشته باشند؟!

حکم اولیه حضور خانم ها در محافل عمومی مثل حکم حضور آقایان در این محافل است و تفاوتی با هم ندارد مگر عوارضی بر آن مترتب شود. کسانی که به عدم جواز حکم می کنند لابد آن طرف سکه را می بینند که ما درست بلد نیستیم ببینیم!!!!

او در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره زمان انتشار رساله عملیه گفت: ما بزرگانی در قید حیات داریم که بر ما سمت استادی دارند و باید جایگاه آنها حفظ شود و ما مکرر گفته ایم که شئون باید حفظ شود[/b]

این استاد حوزه ادامه داد: ما این قدر ارزان گرفته ایم که به هرکسی که یک مقدار شال دور سرش پیچیده است آیت الله می گوییم. تا ما یادمان است به علامه حلی آیت الله علی الاطلاق می گفته اند. علامه ای که اگر تالیفات او را به چاپهای موجود بخواهیم جمع کنیم شاید صد جلد کتاب بشود و آن هم نه کتاب رو نویسی و روزنامه نویسی؛ کتاب عمیقی که هر ورق آن نیاز به چند روز فکر دارد

آیت الله یثربی با انتقاد از کمرنگ شدن اخلاق در جامعه گفت: وظیفه‌ای که ما داریم انتقال معارف دین به مردم است و مابقی امور در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد

من در جلسه با خانم‌های مبلغ در جمعه آخر شعبان گفتم که ما قبلا سنتی داشتیم که در هر خانه‌ای هر هفته جلسه‌ای داشتند و یک روحانی مسئله و حدیثی می‌گفت و روضه‌ای می‌خواند. هم انتقال مسائل اولیه به خانواده‌ها بود و هم محل دید و بازدید. الان زنان مسائل اصلی را نمی‌دانند چون یا مسجد نمی‌آیند و یا نمی‌خوانند و روحانیون هم توضیح نمی‌دهند

رئیس حوزه علمیه کاشان در پاسخ به این سوال که آیا دخالت مداحان در بحثهای سیاسی را جایز می دانید گفت: ما دخالت هر غیر متخصصی را در غیر حوزه تخصصی اش جایز نمی دانیم

آیت الله یثربی در پاسخ به سوالی درباره اختلاس های دولت گذشته گفت: «واقعا اسباب تاسف و سرافکندگی و شرمساری است
[/b]شرایط به گونه‌ای شده که انگار هر کس دستش به هر جایی می‌رسید برمی‌داشت

کسانی را می‌شناسم که سال 84 یا 85 به اینجا می‌آمدند که ما واسطه شویم برای دو میلیون وام. الان خبر می‌رسد که همین‌ها چندین برج در تهران دارند

این گونه افراد هستند که تلاش می‌کنند فردی را برای نمایندگی معرفی کنند تا بتوانند به این فعالیت‌ها ادامه دهند[b]

او در پاسخ به این سوال که «آیا انتظارات‌تان از دولت روحانی برآورده شده است» توضیح داد: برای قضاوت درباره یک اتفاق سیاسی باید کلان‌نگر باشیم و نسبت به موضوع اشراف داشته باشیم. همین سوالاتی را که امروز در این جلسه مطرح شد سه سال قبل نمی‌شد آزادانه مطرح کرد. ضمن این که ما نباید به انتخاب خود بسنده کنیم بلکه باید از انتخاب و برنامه‌های دولت حمایت کنیم

رییس حوزه علمیه کاشان گفت: در جلسه‌ای که برای والده دکتر ظریف در کاشان داشتیم، ایشان خیلی تشکر کردند و بنده به ایشان گفتم شما از این مردم تشکر کنید و تشکر شما از مردم این است که به دکتر روحانی بگویید بدنه مردمی‌یی که به شما رای داده‌اند استحقاق کمک کردن دارند و باید بیش از اینها به آنها توجه کرد

آیت الله یثربی در پایان هم یادآور شد: ما سال‌های زیادی را دیده‌ایم ولی هیچ‌وقت وضعیت جامعه مانند امروز نبوده است. چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب حتی در شرایط سخت جنگ هم این گونه نبود که در ده سال اخیر این قدر محتاج و نیازمند دیدیم. ما نباید شعار بدهیم و بگوییم پیشرفت کرده ایم بلکه ببینیم که چه چیزی غنی شد که الان این همه فقیر داریم می‌بینیم

منبع: انتخاب

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، Hadith ، فاطمه خانم ، Mohammad Trust ، Lord_Contemno ، سجاد313 ، قاتل مرگ

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۵۵, ۱۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #21
آواتار
دوست عزیز بنده نگفتم چرا حجاب ! اتفاقا توی هیچ چیزی توی دین ، اندازه حجاب ریز نشدم. هیچ جایی پیامبر کسیو مجبور به حجاب نمیکرد ، بلکه این خود مردم بودم که با دیدن الگو ها ، با فهم درست از معانی و معارف دین ، به پوشش روی می اوردند. ولی الان که ما الگو سازی نداریم ، الگو داریم ولی تبلیغ نمیشه. یا تبلیغات اشتباه میشه ، و به زور میخوایم به یکی پوشش رو دیکته کنیم ، این باور کنید به ضرر حجابه. همون طوری که شاه میخواست به زور مردم رو بی حجاب کنه ، ولی این کارش به حجاب کمک کرد ! حجاب زیبا ترین زیبت انسانیه . حجاب منظورم پوشش ـه !

شما به من میگید که من اشتباه میکنم که میگم پیامبر کسی رو به اجبار مجبور به حجاب نکرد ، ایا شما منبعی دارید که پیامبر به اجبار کسی رو مجبور به پوشش کرده ؟ به اخلاقیات پیامبر و چیزی که از سیره پیامبر به ما رسیده ، این صفت به ایشون نمیخوره که بدون تعریف درست کسی رو با مفهوم حجاب اشنا کنه !
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، در جستجوی سختی
۲۰:۵۳, ۱۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #22
آواتار
آقای موسوی حق با شماست.
خوبه؟؟؟
نماز روزه هاتون قبول.
خدانگهدار.
۲۱:۲۵, ۱۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #23
آواتار
مگر اسلام چیزی جز سیاست است؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۲۲:۱۱, ۱۰/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۴ ۲۲:۱۲ توسط انتصـار.)
شماره ارسال: #24
آواتار
بعضي دوستان تصور ميكنن هر كسي كه اول اسمش آيت الله هست هر چيزي گفت درسته
من به شخصه حرف هيچ كسي رو تمام و كمال قبول ندارم
ميخواد حرف يك آدم معمولي باشه يا حرف مرجع تقليد

زمان پيامبر و ائمه سلام الله عليهم مردم رو در رو از ايشان انتقاد ميكردن
الان به بعضيا نميتوني سلام كني

ايشون هم همه حرفاشون درست نيست
نه وقت و نه حوصله دارم بيام جواب اين حرفا رو بدم

چون برام ثابت شده تو اين مملكت هر كسي هر حرفي ميزنه به فكر منافع خودشه
منافع اسلام كيلو چنده
اگه دغدغشون اسلام بود كه وضعمون اين نبود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، عبدالرحمن
۲۳:۳۶, ۱۰/تیر/۹۴
شماره ارسال: #25

برای من یه مسئله ای خیلی جالبه
چون یه بخشایی از صحبت دوستان رفت رو حجاب عرض می کنم پیشاپیش عذر خواهی می کنم که یه مقداری خارج از بحث شکل گرفته صحبت می کنم
چطور می گید در صدر اسلام حجاب جبرا نبود و اختیاری بوده اما نمی گید جزای زنا سنگسار و جزای دزدی قطع دست بوده
خب الانم همین کیفرو در نظر بگیریم . الان معتقید که اعدام چه در خفا چه در ملا عام با توجه به شرایط و مفسده ای که تعبیر می کنید مصلحت نیست اما در مسئله حجاب باید مثل اون موقع باشیم و مصلحت و اقتضای عصر حاضرو در نظر نگیریم(ضمن اینکه توضیحاتی که در مورد حجاب در ارسالهای قبل داشتن دوستان کاملا واضح و روشن بود و برای توجیه این موضوع نیاز نیست که پای مصلحت و اقتضای شرایط رو پیش بکشیم چون به قدری ادله و منطق داره که اصلا نوبت این حرفا نمیشه و این برداشت اشتباه که سهوا دچار می شیم و فکر می کنیم نظر حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اختیاری بودن حجاب بوده) ؟
البته نه اینکه بخوام بگم موافق قطع دست و اعدام هستم یا نیستم عرض بنده این نیست که بخوام کیفر رو تجیه کنم یا ازش دفاع کنم یا ردش کنم اشاره به عقایدو رفتار دوستان دارم و برام این موضوع خیلی جالب بود
...آزاده باشید(حداقل)
با عرض پوزش از انحراف تاپیک و هرزنامه که زدم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، عبدالرحمن
۰:۱۶, ۱۱/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/تیر/۹۴ ۰:۳۰ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #26
آواتار
(۱۰/تیر/۹۴ ۲۱:۲۵)Islam نوشته است:  مگر اسلام چیزی جز سیاست است؟

سلام.
خیر اسلام سیاست هم دارد.
ولی نه اینطور که فقط عده ای خاص بتونن از سیاست صحبت کنن.
اگه قراره مداح ها توی سیاست دخالت کنن خب پس بقیه هم باید بتونن.
خود من همیشه دوست داشتم بالای منبر برا مردم صحبت کنم.....Big Grin
حیف که شرایطش موجود نیست.....
حیفBig Grin

(۱۰/تیر/۹۴ ۲۲:۱۱)انتصـار نوشته است:  بعضي دوستان تصور ميكنن هر كسي كه اول اسمش آيت الله هست هر چيزي گفت درسته

درست میگید.
منم از ایجاد این تاپیک همچین منظوری نداشتم.

(۱۰/تیر/۹۴ ۲۲:۱۱)انتصـار نوشته است:  ايشون هم همه حرفاشون درست نيست

قبول.
باور کنید منم اصراری نداشتم که بگم همه حرفای ایشون درسته.
گفتم نگاهشون به مسائل جالب و متفاوته و شایدم درست.

اینم ببینید قشنگه ولی مرتبط نیست
۱:۱۳, ۱۱/تیر/۹۴
شماره ارسال: #27

بسم الله الرحمن الرحيم

“آن فردی که اخیرا برداشت گفت؛ «جمهوری اسلامی، جمهوری مداحان نیست» این را بداند که اتفاقا جمهوری اسلامی، «جمهوری شانه‌های لرزان»، «جمهوری چشم‌های پر از اشک»، «جمهوری ذاکران اهل‌بیت»، «جمهوری علما و مراجع» و «جمهوری مساجد، تکایا و حسینیه‌ها»ست. تو وقتی در ارک، همه رقم آدم را می‌بینی، همه تیپ از جمهور را می‌بینی، یعنی که جمهوری اسلامی، از قضا یکی هم «جمهوری می‌کشی مرا حسین» است! من توصیه می‌کنم جماعت را که این همه بی‌خود با دم و دستگاه خون خدا دشمنی نکنند! اصلش سنگ بنای انقلاب اسلامی، در همین جمع و جمهور مساجد و تکایا بسته شد! برخی بیش از مظلومیت سیدالشهدای انقلاب، دلواپس مظلومیت (!) ابوی «م. ه» هستند!”

جمهوری اسلامی در وهله اول،«جمهوری مادران فرزند از دست داده» است. از جمله این مادران، «مادر شهید سیدمجتبی علمدار» است. سیدمجتبی از آنجا که «جانباز شهید» بود، هم روزگار خمینی را درک کرد، هم روزگار خامنه‌ای را. از قضا «مداح اهل بیت» هم بود!

کسانی که مداحان عزیز ما را از شمول «جمهور» و «جمهوری اسلامی» خارج می‌دانند و ولنگارانه سخن می‌رانند، دعوت می‌کنم به خواندن وصیتنامه این مداح شهید!

پ.ن 1:
بايد هم بزنند حاج منصور را كساني كه دوست دارند جوان ايراني، سجده بر شيطان بزك كرده كند، نه خداي بزرگ

پ.ن2 :
منظور آيت الله پست اول نيست. حرفهاي پست اول كاملا جانبدارانه بودنش واضحه
منظور اون يكي آيت الله استWink
و نيز روزنامه ي جهت دار جمهوري اسلامي كه كل كارش پاچه خواري آيت الله و بستن دروغ به ناف نظامه(من جمله دروغ فتنه تقلب 88) همراه مابقي روزنامه هاي زنجيره اي

ب.ن 3:
متن از حسين قديانيست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۱:۵۲, ۱۱/تیر/۹۴
شماره ارسال: #28
آواتار
البته ما خبرنگار شهید هم داشتیم امّا فکر نکنم این "برادران" برای نظرات اون‌ها خیلی ارزش قائل باشن و وقتی به صورت فله‌ای وارد زندان می‌شن و ایران تبدیل می‌شه به بزرگ‌ترین زندان جهان برای خبرنگارها، ککشون بگزه. یعنی آدم می‌مونه که چی رو به چی ربط دادن! مداحان از دم و دستگاه خون خدا هستند!Dodgy یه مشت تندرو که منتظرن یه اتفاق بیفته تا سریع با چماق "فتنه" و "پایمال کردن خون شهیدان و امام حسین" بکوبن تو سر مردم. بقیه هم می‌تونن برن به جهنم. یا مین آقای موسوی. به همه میگن "فتوا ندید" و "شرع رو شما مشخص نمی کنید" ولی خودشون طوری حرف می‌زنند انگار مرجع تقلیدن! خوش باشید به هر حال. ما چی کاره‌ایم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، در جستجوی سختی
۵:۰۱, ۱۱/تیر/۹۴
شماره ارسال: #29
آواتار
(۱۰/تیر/۹۴ ۲۳:۳۶)میم.حسین.الف نوشته است:  برای من یه مسئله ای خیلی جالبه
چون یه بخشایی از صحبت دوستان رفت رو حجاب عرض می کنم پیشاپیش عذر خواهی می کنم که یه مقداری خارج از بحث شکل گرفته صحبت می کنم
چطور می گید در صدر اسلام حجاب جبرا نبود و اختیاری بوده اما نمی گید جزای زنا سنگسار و جزای دزدی قطع دست بوده
خب الانم همین کیفرو در نظر بگیریم . الان معتقید که اعدام چه در خفا چه در ملا عام با توجه به شرایط و مفسده ای که تعبیر می کنید مصلحت نیست اما در مسئله حجاب باید مثل اون موقع باشیم و مصلحت و اقتضای عصر حاضرو در نظر نگیریم(ضمن اینکه توضیحاتی که در مورد حجاب در ارسالهای قبل داشتن دوستان کاملا واضح و روشن بود و برای توجیه این موضوع نیاز نیست که پای مصلحت و اقتضای شرایط رو پیش بکشیم چون به قدری ادله و منطق داره که اصلا نوبت این حرفا نمیشه و این برداشت اشتباه که سهوا دچار می شیم و فکر می کنیم نظر حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اختیاری بودن حجاب بوده) ؟
البته نه اینکه بخوام بگم موافق قطع دست و اعدام هستم یا نیستم عرض بنده این نیست که بخوام کیفر رو تجیه کنم یا ازش دفاع کنم یا ردش کنم اشاره به عقایدو رفتار دوستان دارم و برام این موضوع خیلی جالب بود
...آزاده باشید(حداقل)
با عرض پوزش از انحراف تاپیک و هرزنامه که زدم
دقیقا همین داداش

مشکل اینجاست که زمان پیامبر اکثرا حجاب داشتن، عرب اون زمان اجازه خروج زن رو به زور میداده و مطمئنا زمانی که زن میخواسته از خونه خارج بشه، پوشیده خارج میشده، چنین مشکلی کمتر احساس شده.
تنها حرف اینجاست که اجبار به حجاب بدون تبلیغات درست، ضربه زدن به حجابه.
چند پیج توی اینستاگرام ساخته شده و انداره کل تاریخ مسئولینی که در این زمینه زحمت کشیدن، کارشون مفید بوده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۱۹:۳۲, ۱۳/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/تیر/۹۴ ۱۹:۳۴ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #30

متوجه منظورم نشدید . به هر حال
نظر این حقیر اینه که قانون باشد حجاب اما برای ترویج حجاب گشت ارشاد و امنیت اخلای و کوفت زهر مار راه نندازن با تو سری و فحش و تعهد قانون رو اجرا نکنن . با فرهنگ سازی و لطافت طوریکه حلاوت حجاب رو بشه درک کرد با یه شاخه گل با یه لبخند اما قانون باشه
نظرات متفاوته بالاخره قصد بنده هم اصلا ارائه راهکار برای حجاب نبود و نمی خواستم موضوع رو به این سمت منحرف کنم
التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، Mohammad Trust ، عبدالرحمن
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]