کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هیچ گناهی سبک تر از گناه دیگر نیست...
۱۰:۰۶, ۳۱/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/تیر/۹۳ ۲۳:۲۳ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #1
آواتار
دوستانی که نگران "عذاب الهی"اند بشمارند چند تا از گناهان زیر که مثل مور و ملخ در کشورشان رایج است را تاکنون با نگاه موشکافانه ای که بیحجابی را می بینند مورد کنکاش و توبیخ قرار داده اند ...آقا عذاب بپا...بشمار یک...بشمار دو...بــــــــــــ

عمروبن عبید بصری بر (پدرم) امام صادق علیه‌السلام در آمد. همین که سلام کرد و نشست، این آیه را تلاوت کرد: «وَ الَّذینَ یجْتَنِبُونَ کَبائِرَ اْلإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ» و آن‌گاه از خواندن بقیه ایه خودداری کرد. امام صادق علیه‌السلام پرسید: چرا سکوت کردی؟ گفت: دوست دارم اول گناهان کبیره را از نظر قرآن کریم بشناسم. حضرت فرمود: عیبی ندارد. ای عمرو! بزرگ‌ترین کبایر عبارت است از:

1. شرک به خدای تعالی است، به دلیل این کلام خدای عزوجل که می‌فرماید: «إِنَّ اللّهَ لا یغْفِرُ أَنْ یشْرَکَ بِهِ»، و این ایه که می‌فرماید: «إِنَّهُ مَنْ یشْرِکْ بِاللّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللّهُ عَلَیهِ الْجَنَّةَ وَ مَأْواهُ النّارُ وَ ما لِلظّالِمینَ مِنْ أَنْصارٍ» مائده/72 ؛ و کسی که به خدا شرک بورزد، خدا بهشت را بر او حرام کرده و جایگاهش آتش است).

2. و بعد از شرک به خدای تعالی، نومیدی از رحمت او است؛ چون در این باره فرموده: «إِنَّهُ لا ییأَسُ مِنْ رَوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْکافِرُونَ» یوسف/87؛ و از رحمت خدا مایوس نمی‌شوند، مگر مردم کافر.

3. و سپس ایمنی از مکر خدای تعالی است؛ چون خدای تعالی او را خاسر و زیانکار خوانده و فرموده «فَلا یأْمَنُ مَکْرَ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْخاسِرُونَ» اعراف/99 .

4. یکی دیگر از گناهان کبیره‌ای که در قرآن آمده، عقوق والدین است و خداوند که عاق والدین را جبار و شقی نامیده و از قول عیسی علیه‌السلام نقل کرده که فرمود: «وَ بَرًّا بِوالِدَتی وَ لَمْ یجْعَلْنی جَبّارًا شَقِیا» مریم/32؛ خدا مرا در برابر مادرم نیکوکار کرده، و مرا جبار و شقی قرار نداد.

5. از دیگر گناهان کبیره، قتل نفس است (یعنی کشتن انسانی که خدای تعالی ریختن خون او را جایز ندانسته و در نتیجه بدون حق نباید کشته شود) و درباره این گناه فرموده: «وَ مَنْ یقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزاؤُهُ جَهَنَّمُ خالِدًا فیها» نساء/93؛ و کسی که مؤمنی را عمداً به قتل برساند، کیفرش جهنم است؛ در حالی‌که همیشه در آن خواهد بود .

6. نسبت زنا به زنان بی‌گناه دادن که خدای تعالی درباره این گناه فرموده: «إِنَّ الَّذینَ یرْمُونَ الْمُحْصَناتِ الْغافِلاتِ الْمُؤْمِناتِ لُعِنُوا فِی الدُّنْیا وَ اْلآخِرَةِ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظیمٌ» نور/23 ؛ کسانی که زنان مؤمن پاکدامن و از همه جا بی خبر را تهمت زنا می‌زنند، در دنیا و آخرت لعنت شده‌اند و عذابی عظیم دارند.
7. از گناه کبیره دیگر، خوردن مال یتیم است؛ چون قرآن کریم درباره‌اش می‌فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یأْکُلُونَ أَمْوالَ الْیتامى ظُلْمًا» نساء/10؛ کسانی که اموال یتیمان را به ظلم می‌خورند، جز این نیست که آتش در شکم خود می‌کنند.

8. گناه کبیره دیگر، فرار از جنگ است؛ چون خدای تعالی درباره آن می‌فرماید: «وَ مَنْ یوَلِّهِمْ یوْمَئِذٍ دُبُرَهُ إِلاّ مُتَحَرِّفًا لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَیزًا إِلى فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللّهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصیرُ» انفال/16؛ و کسی که پشت به دشمن کند، بدون اینکه بخواهد حیله جنگی به کار برد، و یا به جمعیتی بپیوندد تا او را کمک کنند، با خشم خدا روبه‌رو شود، و چنین کسی جای در دوزخ دارد که چه بد سرانجامی است.

[تصویر: 2469617824814522910870234116226232711587231.jpg]
9. ربا خواری که خدای تعالی درباره آن فرموده: «الَّذینَ یأْکُلُونَ الرِّبا لا یقُومُونَ إِلاّ کَما یقُومُ الَّذی یتَخَبَّطُهُ الشَّیطانُ مِنَ الْمَسِّ» بقره/275؛ (آنها که ربا می‌خورند از جای بر نمی‌خیزند، مگر مثل کسی که شیطان با تماس خود مُخْبِطش کرده است. و نیز درباره رباخواران فرموده: «فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللّهِ وَ رَسُولِهِ» بقره/279؛ حال اگر باز هم از این عمل دست بردار نیستید، اعلام جنگ با خدا و رسولش دهید.

10. از گناهان کبیره جادوگری (سحر) است؛ چون خدای تعالی درباره آن فرموده: «وَ لَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَراهُ ما لَهُ فِی اْلآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ» بقره/102؛ ساحران به خوبی می‌دانند کسی که سحر را بر کتاب خدا ترجیح دهد، در آخرت نصیبی ندارد.

11. یکی دیگر از گناهان کبیره زنا است؛ زیرا خدای تعالی می‌فرماید: «وَ مَنْ یفْعَلْ ذلِکَ یلْقَ أَثامًا ، یضاعَفْ لَهُ الْعَذابُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ یخْلُدْ فیه مُهانًا» فرقان/68 ـ 69؛ و کسی که این گناه را مرتکب شود، با عقوبتی روبه‌رو خواهد شد و روز قیامت عذاب برای او مضاعف گشته، با ذلت در آن جاودانه خواهد زیست.

12. دیگری سوگند دروغ است؛ چون خدای تعالی درباره آن می‌فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَ ایمانِهِمْ ثَمَنًا قَلیلاً أُولئِکَ لا خَلاقَ لَهُمْ فِی اْلآخِرَةِ» آل عمران/77؛ مسلماً کسانی که با عهد خدا و سوگندهاشان بهایی اندک را به دست می‌آوردند، اینان در آخرت هیچ بهره‌ای ندارند.

13. غلول؛ یعنی دزدیدن از غنیمت است که خدای تعالی درباره آن فرمود: «وَ مَنْ یغْلُلْ یأْتِ بِما غَلَّ یوْمَ الْقِیامَةِ» آل عمران/161؛ و کسی که از غنیمت بدزدد و در آن خیانت کند، روز قیامت با همان خیانتش می آید.

14. ندادن زکات واجب؛ چون خدای سبحان درباره آن می‌فرماید: «یوْمَ یحْمى عَلَیها فی نارِ جَهَنَّمَ فَتُکْوى بِها جِباهُهُمْ وَ جُنُوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ» توبه/35؛ روزی که بر آن گنجینه‌ها در آتش جهنم می‌دمند تا سرخ شود، آن‌گاه با همان پولها پیشانی و پشت و پهلویشان را داغ می‌زنند.

15. شهادت دروغ و کتمان شهادت است؛ چون خدای فرموده: «وَ مَنْ یکْتُمْها فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ » بقره/283؛ و کسی‌که شهادت را کتمان کند، قلبش گنهکار است.

16. شرب خمر و می‌گساری؛ زیرا خدای تعالی آن‌را معادل بت ‌پرستی قرار داده است.

17. ترک نماز عمداً.

18. ترک هر عملی که خدای تعالی آن را واجب کرده؛ به دلیل اینکه رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود: کسی که نماز را عمداً ترک کند، ذمه خدا و ذمه رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم از او بری و بیزار است.

19. قطع رحم؛ زیرا خدای تعالی فرموده: «أُولئِکَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدّارِ» رعد/25؛ اینان مشمول لعنت خدایند، و منزل بد که (همان دوزخ) است از آن ایشان است.

عمروبن‌عبید از نزد امام صادق علیه‌السلام بیرون می‌شد، در حالی که صدایش به گریه بلند بود، و می‌گفت: هلاک شد هر کس که به رای خود فتوا داد، و با شما ـ اهل بیت رسول صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم در فضیلت و علم معارضه کرد.

منبع:من وحی القرآن، ج7 ،ص 209ـ210؛ مجمع البیان، ج 3 ،ص 62؛ اصول کافی، ج 2 ،ص 285 ،حدیث 24؛ ترجمه تفسیر المیزان، ج4،ص 226، 229.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قبیله منتظر ، Ali#59 ، مجید املشی ، لبخند خدا ، انتصـار ، جویای حقیقت
۰:۵۶, ۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/تیر/۹۳ ۰:۵۶ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
این متن بالا را در تاپیک مستقلی که تصویر زیر در آن نمایش داده بود قرار دادم و گرنه من را چه به توجه یا عدم توجه دیگران به حجاب...راحت باشد.
متن صرفا اعتراضی به عکس پایین بود برای اهلش...گود نایت!

[تصویر: 90381293207992840016.jpg]

الان هم در تاپیک زیر قرار داده شده و همچنان اعتراض ما بر آن وارد است!
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-97...#pid283481

بابای.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای
۸:۴۳, ۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/تیر/۹۳ ۱۰:۰۳ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام عجب حرفی زدین شما
بیشتر گناهانی که اوردین اصلا جنبه عمومی نداره و خود شخص باید عیب خودش رو ببینه.
مثلا شما از کجا میدونید که یه نفر که تو خیابون واستاده ایا شرک داره یا نه،بریم بگیم اقا شما شرک داری؟ این اسمش تجسس هست،اقا شما صله رحم میکنی؟به مادرت احترام میذاری؟شراب چی؟تا حالا خوردی؟

در حالیکه حجاب پرسیدن نمیخواد جلوی چشمتونه و گناهانی که ذکر کردید بیشتر جنبه شخصی داره اما حجاب جنبه عمومی داره.
من خودم تا حالا به کسی امر به معروف نکردم در مورد حجاب اما استدلال شما سفسطه است.
نمیدونم تونستم منظورمو به شما برسونم یا نه.
ببینید مشکل اینه که ما حجاب رو شخصی میبینیم.هر وقت یه خانمی اومد تو خیابون و نامرئی بود،اصلا هر جور دوست داشت بیاد.....
حرفم اصلا چادر نیستا،حیا است،نپوشیدن لباس شهرته،خود خانوما میدونن،نفس انسان به اعمال بصیره
اما بی حجابی:
چقدر خرج گرون شده و بانوان بیچاره ما برای کمک خرج باید برن سرکار.همه خانما هم منشی نیستن که خوشگل باشن! بعضی خانوما وقتی از سر کار میان واقعا خسته ان،یکی از دوستام تا 5 سرکاره اومد خونه هم باید شام درست کنه و بچه شو ربط و ضبط کنه،لذا توان رقابت با خانمای خوشگل تو خیابونو نداره،اگه شوهر این اقا هوایی شد و مهرش نسبت به زن و بچه اش کم شد اون زن مقصره و اون زن به همنوعش خیانت کرده.حالا طلاق و طلاق کشی جدا.
حالا نیاید بگید مرد باید نگاهشو فلان کنه،اصلا مرد نفهم،زن بیچاره اش چه گناهی کرده.
پسران مجردی که توانایی ازدواج ندارن چی؟ پسرای 14-15 ساله چی،اونا هنوز بر نفسشون مسلط نیستن و شاید نتونن نگاهشونو کنترل کنن.یه خانم نمیتونه از هوای نفسش لباس پوشیدنشو کنترل کنه اما یه پسره فسقلی باید قدیسه باشه.
رک بگم،مردی که با دیدن این خانوما دچار مشکل نشه مرد طبیعی نیست،بیشتر از اینم توضیح نمیدم خانما حواستون باشه.
هر گلی یه بویی داره و هر خانمی زیبایی های منحصر به فرد خودشو.وقتی مرد ده تا زن میبینه رنگارنگ،از همسر خودش انتظار داره تمام ویژگی های اون خانما رو داشته باشه.اینم بیشتر از این باز نمیکنم.
من از مردای چشم چرون حالم بهم میخوره،اما اون مردایی هم که بخوان پاک باشن کجا رو نگاه کنن،قبلا هم گفته بودم الان ملت کنار قوزک پاشونو هم تتو میکنن.شلوارشونم که هوا خیلی گرمه حتما باید یکم بالا باشه.خوب مرد بیچاره کجا رو نگاه کنه.
والا هر کی میره خارج میاد همه میگن اونا خیلی کم ارایش میکنن و من هنوز در کف بانوان کشورم موندم که یعنی اینقدر وقت عمر و جوانی تو بی ارزشه که واسه مردم ارایش میکنی.ادم که خودشو نمیبینه پس نمیتونه از زیبایی خودش لذت ببره،پس چه دلیلی داره ادم خودشو عروس کنه بیاد تو خیابون.من حتی مخالف ارایش کم هم نیستم.
اما سمت خونه ما که افتضاحه.به قول یه بنده خدایی،طرف ارایش رختخوابی کرده انتظار داره نگاه رختخوابی هم بهش نشه.
افلا یعقلون؟
اون دنیا تو پرونده اعمال ادم مثلا مینویسن معتاد کردن فلانی
حالا بیا به خدا بگو ،به پیر به پیغمبر من نمیدونم مواد چیه
خدا هم میگه همون روزی که به فلان اقا لبخند زدی که روسری تو تخفیف بده و ارزون تر بخری،اون اقا ......
خلاصه بچه طلاق شون هم رفت معتاد شد
گفتم مثلنا نیاید مثال بنده رو تفسیر کنید
منتها باید ترسید از روزی که اعمالمون رو بهمون نشون میدن

بعدشم واسه من جالبه که فلسفه امر به معروف چی میشه!!!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: زینب خانوم ، شیدا ، Eve ، عبدالرحیم ، قلب ، Mohammad Trust
۹:۰۷, ۳/تیر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/تیر/۹۳ ۱۲:۵۵ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #4
آواتار
نقل قول:
این متن بالا را در تاپیک مستقلی که تصویر زیر در آن نمایش داده بود قرار دادم و گرنه من را چه به توجه یا عدم توجه دیگران به حجاب...راحت باشد.
متن صرفا اعتراضی به عکس پایین بود برای اهلش

جناب هرمس ، من در جریان اون تاپیک بودم. اولین پست شما هم یادمه که از دیگاه فروید نوشتید و این گویا دومین پست شما بود.
شما برای اهلش نوشتی.الان میگن سفسطه کردنه . حجاب مهمه .

منتها امر به معروف و نهی از منکر پوست پیازی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تنها اشک درمیاره.Cool.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، HermeS
۱۶:۴۱, ۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
(۳/تیر/۹۳ ۸:۴۳)یاســین نوشته است:  سلام عجب حرفی زدین شما
بیشتر گناهانی که اوردین اصلا جنبه عمومی نداره و خود شخص باید عیب خودش رو ببینه.
مثلا شما از کجا میدونید که یه نفر که تو خیابون واستاده ایا شرک داره یا نه،بریم بگیم اقا شما شرک داری؟ این اسمش تجسس هست،اقا شما صله رحم میکنی؟به مادرت احترام میذاری؟شراب چی؟تا حالا خوردی؟

در حالیکه حجاب پرسیدن نمیخواد جلوی چشمتونه و گناهانی که ذکر کردید بیشتر جنبه شخصی داره اما حجاب جنبه عمومی داره.
من خودم تا حالا به کسی امر به معروف نکردم در مورد حجاب اما استدلال شما سفسطه است.
نمیدونم تونستم منظورمو به شما برسونم یا نه.
ببینید مشکل اینه که ما حجاب رو شخصی میبینیم.هر وقت یه خانمی اومد تو خیابون و نامرئی بود،اصلا هر جور دوست داشت بیاد.....
حرفم اصلا چادر نیستا،حیا است،نپوشیدن لباس شهرته،خود خانوما میدونن،نفس انسان به اعمال بصیره
اما بی حجابی:
چقدر خرج گرون شده و بانوان بیچاره ما برای کمک خرج باید برن سرکار.همه خانما هم منشی نیستن که خوشگل باشن! بعضی خانوما وقتی از سر کار میان واقعا خسته ان،یکی از دوستام تا 5 سرکاره اومد خونه هم باید شام درست کنه و بچه شو ربط و ضبط کنه،لذا توان رقابت با خانمای خوشگل تو خیابونو نداره،اگه شوهر این اقا هوایی شد و مهرش نسبت به زن و بچه اش کم شد اون زن مقصره و اون زن به همنوعش خیانت کرده.حالا طلاق و طلاق کشی جدا.
حالا نیاید بگید مرد باید نگاهشو فلان کنه،اصلا مرد نفهم،زن بیچاره اش چه گناهی کرده.
پسران مجردی که توانایی ازدواج ندارن چی؟ پسرای 14-15 ساله چی،اونا هنوز بر نفسشون مسلط نیستن و شاید نتونن نگاهشونو کنترل کنن.یه خانم نمیتونه از هوای نفسش لباس پوشیدنشو کنترل کنه اما یه پسره فسقلی باید قدیسه باشه.
رک بگم،مردی که با دیدن این خانوما دچار مشکل نشه مرد طبیعی نیست،بیشتر از اینم توضیح نمیدم خانما حواستون باشه.
هر گلی یه بویی داره و هر خانمی زیبایی های منحصر به فرد خودشو.وقتی مرد ده تا زن میبینه رنگارنگ،از همسر خودش انتظار داره تمام ویژگی های اون خانما رو داشته باشه.اینم بیشتر از این باز نمیکنم.
من از مردای چشم چرون حالم بهم میخوره،اما اون مردایی هم که بخوان پاک باشن کجا رو نگاه کنن،قبلا هم گفته بودم الان ملت کنار قوزک پاشونو هم تتو میکنن.شلوارشونم که هوا خیلی گرمه حتما باید یکم بالا باشه.خوب مرد بیچاره کجا رو نگاه کنه.
والا هر کی میره خارج میاد همه میگن اونا خیلی کم ارایش میکنن و من هنوز در کف بانوان کشورم موندم که یعنی اینقدر وقت عمر و جوانی تو بی ارزشه که واسه مردم ارایش میکنی.ادم که خودشو نمیبینه پس نمیتونه از زیبایی خودش لذت ببره،پس چه دلیلی داره ادم خودشو عروس کنه بیاد تو خیابون.من حتی مخالف ارایش کم هم نیستم.
اما سمت خونه ما که افتضاحه.به قول یه بنده خدایی،طرف ارایش رختخوابی کرده انتظار داره نگاه رختخوابی هم بهش نشه.
افلا یعقلون؟
اون دنیا تو پرونده اعمال ادم مثلا مینویسن معتاد کردن فلانی
حالا بیا به خدا بگو ،به پیر به پیغمبر من نمیدونم مواد چیه
خدا هم میگه همون روزی که به فلان اقا لبخند زدی که روسری تو تخفیف بده و ارزون تر بخری،اون اقا ......
خلاصه بچه طلاق شون هم رفت معتاد شد
گفتم مثلنا نیاید مثال بنده رو تفسیر کنید
منتها باید ترسید از روزی که اعمالمون رو بهمون نشون میدن

بعدشم واسه من جالبه که فلسفه امر به معروف چی میشه!!!

فقط خواستم تایید کنم حرفای خانم یاسین رو.

البته اگه بنده این حرفارو زده بودم که سرمو میبریدن.

یه جایی گفته بودم توی همین تالار ، من دلم واسه خودم نمیسوزه ، از ما گذشت ولی دلم واسه بچه های 13-14 ساله ای میسوزه که قراره توی این جوو بزرگ بشن. حالا اون جووی که ما توش بزرگ شدیم خیلی بهتر بود تا چیزی که الان هست.

فقط در مورد حجاب حرف نمیزنم ، فکر کردید کشتن یه مومن یعنی چی ؟ یعنی یه چاقو بگیری و بزنی طرف رو بکشی ؟ نه اینطور نیست ، کشتن یه مومن یعنی اینکه معنویت رو ازش بگیری !!! مطمئنا اونی که مومن هست و در مقابل خدا تسلیم شده ، از مرگ نمیترسه ! ولی وقتی معنویت رو ازش بگیری ، دیگه هیچی نداره...

یه سری افراد معنویت رو از جوون ها میگیرن ، حالا ما هی بگیم ، توی گوششون نمیره. این از یه طرف ! حالا اونطرفش رو هم میگم.

حالا از اونطرفش نگاه کنید: خب گرفتن معنویت ، اولین گناهش میشه قتل نفس ! دومیش میشه ناامید شدن از خدا ! که خدا میگه فقط کفار ناامید میشن ! ببینید من چقدر بدبختم که از خدا ناامید میشم گاهی ! سوم اینکه این نا امیدی و کمبود معنویت که دیگران ! باعثش شدن ، سبب اذیت کردن و بد اخلاق بودن توی خونه از جمله با مادر و پدر میشه ! یعنی یکی دیگه از اون ایات پایین و ...

بخوام همه موارد رو بگم ، نه سوادش رو دارم ، نه وقتش رو.

خلاصه همه یه جوری شریکن توی زندگی ف یکی پاشو کج گذاشت ، توی زندگی هزاران نفر تاثیر میذاره.

در اخر اشاره کنم به یکی از خط هایی که خانم یاسین نوشتن :

"پسرای 14-15 ساله چی،اونا هنوز بر نفسشون مسلط نیستن و شاید نتونن نگاهشونو کنترل کنن.یه خانم نمیتونه از هوای نفسش لباس پوشیدنشو کنترل کنه اما یه پسره فسقلی باید قدیسه باشه.
رک بگم،مردی که با دیدن این خانوما دچار مشکل نشه مرد طبیعی نیست،بیشتر از اینم توضیح نمیدم خانما حواستون باشه."
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، یاســین ، شیدا ، عبدالرحیم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا