کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جمجمه ات را به من قرض بده برادر
۹:۳۰, ۲۲/تیر/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: qarz-jomjome.jpg]

«سلیم کمی چشم‌هایش را باز کرد. خندید. گفت «بیا با من زندگی کن لیالی. تو آینه محدبی. کوچکم می‌کنی و خیالم را راحت می‌کنی و غرقم می‌کنی در زندگی و درس. مرا چه به حرف‌ها و کارهای گنده گنده.» لیالی گفت: «یعنی چی با من زندگی کن؟» سلیم گفت: «این جا خانه توست.» لیالی گفت: «خوب؟» سلیم گفت: «اما نه پدرت این جاست نه مادرت.» لیالی گفت: «خودت‌ می‌دانی. مرده اند.» سلیم گفت: «فرقی ندارد. آمده ام این جا برای خواستگاری.»

هادی کتاب را توی دستش سبک سنگین کرد گفت: «یادت هست یک جا فرموده بود در آستانه ی حمله، جمجمه ها را به خدا قرض دهید و به دشمن بزنید؟ عملیات پارسال یادت هست؟ من همینطوری جمجمه ام را فراموش کردم و زدم به خط. اما خود به خود دندان هایم را به هم می فشردم و حس جمجمه داری ام برمی گشت. اگر خوب قرض بدهی می دانی چه طور می شوی؟ گلوله هم که بخوری دردت نمی آید. حتی به گمانم متوجه هم نمی شوی. مثل یغلاوی که به همرزمت امانت دادی و گلوله ای را سوراخش کرد.

خود نویسنده، «مرتضی کربلایی لو»، اوّل کتاب عنوان کرده که این کتاب اوّلین و جدی ترین رمان او درباره جنگ است. انتشارات «عصر داستان» برای این کتاب سنگ تمام گذاشته و مجید زارع – گرافیست – این کتاب را بدون جمجمه طراحی کرده است!

در کتاب «جمجمه ات را قرض بده برادر»، زیاد از تیر و ترکش خبری نیست. اتفاقاً بیشتر زندگی است. زنده بودن یک عده آدم است که غواص جنگ اند و هرکدام نگاه خاص خودشان را به وظیفه شان دارند. این کتاب از جنگ نگفته بلکه بیشتر از روحیه ی جنگ گفته است. احساسات گذرای افراد در حالت های مختلف و متفاوت را ماندگار کرده، تصویرهای زندگی شان را شفاف کرده و توضیح داده است. انگار اصل و مبنای نوشتار این کتاب بر این است که ما بفهمیم زمان جنگ، طرز نگاه و فکر افراد به زندگی و جنگ چگونه بوده است.

در این کتاب درباره ی ازدواج، شهادت، دلزدگی از جنگ، توسل، حادثه، خاطره، رفاقت، موقعیت های گناه آلود و صحنه های خشن و هیجان انگیز می خوانیم.

یکی از ویژگی های این کتاب، سوژه های کوچک ولی به هم پیوسته اش است. هر فصل از کتاب یک قسمت مهم دارد که در عین وابستگی به فصول دیگر، مجزا است. می توان با زاویه ای مستقل به آن نگاه کرد.

نام کتاب: جمجمه ات را قرض بده برادر
نویسنده: مرتضی کربلایی لو
انتشارات: عصر داستان
تعداد صفحات: 288 صفحه.

منابع معرفی کتاب:
- هیئت مجازی کتاب؛ با تلخیص و اندکی تصرف.
- خبرگزاری فارس؛
- کتابستان؛

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، لبخند خدا ، soheyl68 ، أین المنتظر ، N.Mahdavian ، aakbarib ، مجید املشی ، بیداری اندیشه ، azade ، Eve ، رضوانه ، هادی...
۲۱:۴۲, ۱۷/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
کتابهای انتشارات عصر داستان ، خیلی زیاد در دسترس نیست اما کتابهاش واقعا عالیه ...
سلیقه خوبی در جلد کتاب و ظاهرش داره و باطن کتابهاش هم ،‌هم معنوی و مذهبیه و هم جذابیت کافی رو داره و کلیشه ای نیست.
من دو تا از کتابهاش رو خوندم (اقیانوس مشرق و دوازدهم) . اسم این کتاب رو هم شنیدم ،‌منتظرم اون عزیزی که کتاب رو داره بیاد شهرمون و کتاب رو بیاره ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، هادی... ، میثاق ، N.Mahdavian
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا