|
استفاده از علوم غریبه اسلامی شرک است؟!
|
|
۱۹:۱۹, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
یکی از آشناها که مشکلی درباره جن داشته به شخصی مراجعه میکنه و با اذکار قرآنی سعی میکنه مشکلشو حل کنه و موفق هم میشه بعد یه روز میره پیش آیت الله ناصری در اصفهان ایشون بدون اینکه طرف رو ببینه میگه گفتن این اذکار شرکه! حالا سئوال اینه که اساسا استفاده از علوم غریبه اسلامی شرک محسوب میشه؟ یا شاید این آشنای ما زیادی وابسته این اذکار قرآنی شده که باعث شده توجهش از خدا کم بشه و فکر کنه این اذکار هستن که مشکلشو حل کرده که البته این آشنای ما فکرش رو درست کرده که فقط قدرت خداوند است که مشکلش حل شده. حالا این حرف آیت الله ناصری چی میشه؟ استفاده از علوم غریبه شرکه؟ متشکرم از راهنماییتون |
|||
|
|
۱۹:۵۰, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
شرک مراتب داره، مسلما.
شرک در توحید افعالی (یعنی کسی را به لحاظ فعلی مستقل از خدا دیدن)پس هر نحوه تکیه به غیر خداوند شرکه= لا حول و لا قوه الا بالله، بلکه لا حول الا حوله شرک در توحید صفاتی (کمالی را برای غیر خدا دیدن، از علم و قدرت و ...) شرک در توحید ذاتی (غیر خداوند را دیدن) = لا هو الا هو ایشون هم اگر فکر کنه ذکر اثر بخشه مستقلا شرکه، ولی اگر ذکر را باذن الله موثر بدونه نه مستقلا، شرک نیست، البته تا انسان از خود نرهد و فنای ذاتی پیدا نکنه، مشرکه: و ما یومن اکثرهم بالله الا و هم مشرکون تصریح داره به اینکه اکثر مومنان مشرکنند |
|||
|
|
۱۹:۵۳, ۲۱/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مرداد/۹۳ ۱۹:۵۴ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
من هم همین مشکل برام پیش اومده(دو سال هست)
پارسال حجامت کردم رفع شد اما دو هفته پیش دوباره اون مشکل برام پیش اومد. پیش روانپزشک رفتم مشکلمو حل کنه اما نتونست جواب بده. حالا قراره منو ببرن پیش دعا نویس
|
|||
|
|
۲۳:۰۵, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام
این تاپیک جاش نیست ما در این مورد چند تا تاپیک مفصل داریم که راه حل هم دادیم ولی مشکل شما معلوم نیست چیه؟ اگر معلوم بود دکتر نمیرفتین به هر صورت باید بیشتر توضیح بدین البته در تاپیک خودش. |
|||
|
۲۳:۱۰, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
نقل قول: سلاممیشه لینک تاپیک رو بیارین. این مشکل من خیلی بزرگ نیست اما به حدی اذیتم می کنه که دیوونه می شم. |
|||
|
۲۳:۱۵, ۲۱/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مرداد/۹۳ ۲۳:۱۷ توسط قلب.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
میگم یعنی آیت الله ناصری منظورش همین بوده یا کلا رفتن دنبال این چیزها رو شرک میدونن
لطفا دوستان دیگه هم نظر بدن (۲۱/مرداد/۹۳ ۲۳:۱۰)Bidel.s نوشته است: میشه لینک تاپیک رو بیارین.تو همین بخش علم و عقل 2تا تاپیک هست1-هشدار در زمینه علوم غریبه. تاپیک دوم هم آدرسش در همین تاپیک هست |
|||
|
|
۲۳:۲۸, ۲۱/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مرداد/۹۳ ۲۳:۴۲ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
اصل کلی در باب شرک، غیر خدا را حساب کردنه.
حال باید با این وزن هر سخنی را سنجید. قایل هر که می خواد باشه، باشه. علوم غریبه هم بخشیش از انبیاء و ائمه است. مطلقا نمیشه گفت شرکه. ولی ایشون (مولانا آیت الله ناصری) ظاهرا منظورشون اینه که : توسل به غیر خدا است، امید به غیر خدا داشتن، در عرض خدا چیزی را قرار دادن، شرکه. و الا اگر به دید سبب و مسبب دیده بشه، و مسبب الاسباب مورد توجه باشه، همه چی تحت اراده اویند و تحت اراده او فعالیت می کنند. اما به قول مولانا: این نظرها بر سبب ها پرده هاست که نه هر دیدار صنعش را سزاست دیده ای باید سبب سوراخ کن تا حجب را برکند از بیخ و بن و چنانکه امام سجاد (روحی فداه) فرمود: تسببت بلطفک الاسباب. اما اشکال اصلی ما اینه که جن و پری و موکلین و طلسمات را مستقلا موثر می دونیم. این نکته را از مرحوم علامه طهرانی ملاحظه کنید: در روح مجرد، ص: 516 قبل از تشرّف حقير به نجف اشرف، پس از فوت مرحوم والد كه مدّت قليلى ناچار براى اصلاح و تنظيم امورشان مجبور بودم در طهران درنگ كنم، در نزد يكى از خويشاوندان سَببى: مرحوم آقا ميرزا أبو تراب عرفان كه حقّاً مردى دانشمند بود و در جَفْر و رَمْل خودش محقّق و صاحب تأليف بود و مىگفت: در جفر كتابى نوشتهام به قدر شرح لمعه، قريب يك ماه علم رَمْل را خواندم و جزواتى هم نوشتم. و آن مرحوم هم بقدرى به حقير علاقهمند شده بود كه دست برنميداشت، و چون اولاد ذكور نداشت ميخواست در آخر عمرى علومش را به حقير بياموزد. ولى حقير حسّ كردم كه علاوه بر تضييع وقت، براى بنده ايجاد كدورت روحى مىنمود. بنابراين آن درس را ترك نمودم، و هر چه زودتر امور را اصلاح و براى عتبه بوسى باب علم به نجف اشرف مشرّف شدم. استادمان حضرت علّامه طباطبائى از اين علوم آگاه بودند، ولى بنده نديدم در جائى إعمال كنند. حضرت آقا حاج سيّد هاشم در ترتيب جداول بالاخصّ كيفيّت جدول صد در صد، و يا سائر جداول كه ابتدايش پنج در پنج است- نه تنها چهار در چهار- مهارتى بسزا داشتند، و به حقير هم كيفيّت پر كردن مربّعات را تعليم فرمودند و اضافه كردند كه: اين مربّعات مؤثّر است ولى در هر حال بايد اثر را از خدا دانست و از او منقطع نشد؛ و سپردن امر در هر حال به دست حقّ تعالى بطوريكه او مدير و مدبِّر امر انسان شود، غايت مطلوب است. آیت الله ناصری اصفهانی هم که از شاگردان مرحوم عارف وارسته حضرت حداد است، نظر به این بیان استادش داره |
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام
چه پاسخ خوبی عجب اوضاعیه آدم چقدر باید احتیاط کنه |
|||
|
|
۲۳:۵۳, ۲۱/مرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مرداد/۹۳ ۰:۲۳ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
ارشاد القلوب-ترجمه مسترحمى ج2 96
از محمّد بن عجلان نقل شده كه گفت: فقر و فاقه سختى بمن روى آورد و مقروض شدم كه طلبكار فشار مىآورد و بشدت درخواست طلب خود ميكرد، و دوستى نداشتم كه چاره امر مرا بنمايد، ناچار تصميم گرفتم بنزد حسن بن زيد كه والى مدينه بود و با او آشنائى داشتم بروم، چون روانه شدم در بين راه برخورد كردم به محمد بن عبد اللَّه بن امام محمّد باقر عليه السّلام بمن فرمود: شنيدهام سخت به فقر وفاقه و قرض مبتلاشدهاى، به چه كسى اميدوارى كه رفع گرفتاريت نمايد؟ گفتم حسن بن زيد! فرمود: پس حاجت تو روا نخواهد شد زيرا بايد توجه به آن كسى پيدا كنى و اميد از او داشته باشى كه أقدر الاقدرين و أكرم الاكرمين باشد و آن خداوند است. همانا شنيدم از عموى بزرگوارم حضرت امام جعفر صادق عليه السّلام كه مي فرمود: خداى تعالى وحى فرمود بيكى از پيغمبران خود كه: به عزت و جلالت و عظمت خودم قسم، قطع ميكنم اميد هر اميدوار بغير خودم را و او را لباس خوارى و مذلت ميپوشانم و از عطا و فضل و بخشش و درگاه خودم دور ميكنم، آيا چشم بغير من دارد بنده من در رفع شدائد؟! و حال آنكه (دفع و رفع) همه شدائد و سختيها در دست (قدرت) من است، و آيا اميد بغير من دارد و درب خانه غير مرا ميكوبد؟! و حال آنكه كليد همه دربها در كف اختيار منست، همه دربها بسته است بجز درب رحمت من كه هميشه گشوده است از براى هر كه مرا بخواند، پس كيست كه در بلا اميد بمن داشته باشد و من او را ببلا واگذارم! آيا نمىبيند كه من پيش از سؤال كردن عطا ميكنم. پس اگر همه اهل آسمانها و زمين اميدوار بمن باشند و بهر يك از آنها آنقدر كه اميدوارند بدهم بقدر بال مگسى از مملكت من كم نميشود پس بدا بحال كسى كه از من اعراض كند و رو بگرداند و از غير من رفع حوائج و شدائد خود را بخواهد! محمّد بن عجلان گفت: گفتم بار ديگر تكرار كن اين مطلب را كه بيان نمودى؟ پس سه مرتبه تكرار كرد تا از حفظ كردم و با خود گفتم: بخدا قسم از هيچ كسى سؤال نميكنم و بخانه خود باز گشتم كه چند روزى نگذشته بود كه خداوند نظر لطف فرمود و وسيله خيرى براى من ساخت كه قرض خود را ادا كردم و امور خانوادگى خود را إصلاح نمودم و ما يحتاج آنها را خريدارى نمودم و الحمد للَّه ربّ العالمين. واقعا از اون احادیثیه که باید رو کاغذ نوشت و تو جیب گذاشت و هر روز بهش نگاه کرد. این روایت (البته حدیث قدسیه) تو کتابهای معتبر دیگری هم از جمله اصول کافی و امالی شیخ طوسی نقل شده |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| بحث پیرامون علوم و فنون غریبه | مرتضی اقبالی | 6 | 5,173 |