کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کاهش علاقه به موسیقی
۳:۰۶, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #1

سلام و عرض ادب خدمت دوستان
عزیزان من اخیرا به واسطه یک اتفاق به دین نزدیک شدم و حرمت بعضی کارها رو فهمیدم اخیرا در مورد حرمت موسیقی احادیثی رو خوندم که بدنم لرزید من به شدت به موسیقی علاقه دارم ولی سعی کردم بذارم کنار
حالا سوالم اینه که چطور میشه علاقه کسی به موسیقی رو کاهش داد چون یکی از اعضای خونوادم هم خیلی موسیقی گوش میده و من دیگه نمیدونم باید چیکار کنم تا علاقش کم بشه
با تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، وحید110 ، یاسمین ، لبخند خدا ، ADAM ، help me ، Detector ، fafa*

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۵۷, ۳۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #41
آواتار
(۳۱/شهریور/۹۲ ۲۰:۲۹)Detector نوشته است:  اولا متاسفانه کیفیت صدای قرائت هایی که توی فضای مجازی پخش میشه خیلی رضایت بخش نیستConfused (
ممنون Smile
من فقط ترتیل های استاد پرهیزگازو گوش میدم.

دارم سعی میکنم گوش ندم یا حد اقل سخنرانی گوش بدم...ولی خوب گفتم بپرسم شاید جا داشته باشه قرآن گوش کنمWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Detector
۱۳:۵۰, ۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #42
آواتار
(۳۱/شهریور/۹۲ ۲۱:۰۱)هامون نوشته است:  مگه میشه هم سخنرانی گوش کرد هم به کارهای کامپیوتری رسید؟
هر دوشون تمرکز میخاد ، من که یکی بیشتر ندارم شماها چطور میتونین؟
Smile

خوب تواناییه دیگهBig Grin...من میتونم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
۱۷:۱۳, ۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #43
آواتار
(۳۱/شهریور/۹۲ ۲۱:۰۱)هامون نوشته است:  کسی نیست به سوالاتی که من اون بالا نوشتم جواب بده؟
Smile

برادر من یه نگاه به پروفایلم بنداز من سنم به فهمیدن اون سوالات شما قد نمیده شاید هم خوب نمی خونم(آخه تازه از مدرسه برگشتم حالم خوب نیستBig Grin) به هر حال می شه سوالات را دوباره و ایندفعه زیر دیپلم تر بنویسید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار
۱۷:۱۵, ۳/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/مهر/۹۲ ۱۷:۱۸ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #44
آواتار
(۱/مهر/۹۲ ۱۷:۱۸)هامون نوشته است:  
آیا مقامی در تلاوت هست که شاد (بزن بکوب منظورم نیست) باشه؟

مقامی داریم که حزنش کمتر از مقام های بیات وصباست مثل مثلا سه گاه یا نهاوند(نظر بنده این هست) اما به معنی شاد واقعا بنده نمیشناسم مقامی که آدم را به خنده وادارد یا احساس شادی به آدم دست بدهد نداریم چون واقعا نمیشود بدون وسیله ی خاصی و با نحوه ی خواندن صوت قرآن را شاد خواند.

من ورزش باستانی میروم بعضی از لحن ها محزونند و برخی شاد اما اصل شاد بودن و محزون بودن را نحوه ی ضرب زدن مرشد مشخص می کند نه نحوه ی خواندن البته قید کنم نحوه ی خواندن هم در شاد بودن دخیل است اما نه به اندازه ی ضرب زدن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار
۱۸:۱۴, ۳/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/مهر/۹۲ ۱۸:۱۴ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #45
آواتار
نقل قول:ممنون اما.. آیه های وعده بهشت و پیروزی مومنان چی!؟Huh

کاملا سوال شما صحیح است
خدمتتون عرض کنم که از یک معصوم حدیث زیر را داریم:

(همانا قرآن با حزن نازل شد پس شما نيز آن را با حزن قرائت كنيد.)
بخواطر همین است که ما لحن شاد در قرآن نداریم لحن خیلی حزین داریم و حتی لحن شادتر از حزین داریم اما چون نوع صوت خواندن(که با ترتیل تفاوت دارد) و تجوید قرآن شرایطی ایجاد می کند که اشخاص نمی توانند آن را شاد بخوانند.
مثال می زنم:
اگر حزن را آب گرم و شادی را آب سرد در نظر بگیریم دیگر فکر کنم اون بخش مد نظر شما در لحن قرآن آب ولرم مایل به سرد باشد(فکر کنم منظورم را گرفتید)
آیات بشارت به مومنین را دیگر با لحن حزین صبا و بیات نمی خوانند ولی مقام هایی مثل نهاوند تقریبا همان آب ولرمی هستند که خدمتتان عرض کردم

حالا بنده از اساتید اگر به آنها دسترسی داشته باشم برایتان خواهم پرسید چون به قطع مطمئن نیستم و سوال خود بنده هم هست و قطعا یا از طریق پیام خصوصی یا از طریق پست در همین جا به شما اطلاع خواهم داد.

نقل قول:ضرب مرشدSmile اتفاقا ضرب مرشد هم دستگاه داره حماسی خوندن هم یکی از سبک های آواز خوانیهBlush
یکی از خوانندگان به نام موسیقی کلاسیک ( اسمشو نبر ) در یکی از آلبوم هاش با یکی از مرشد های معروف همکاری داشتند واقعا خواب آور بود عوض حماسی Confused

فرمایشتان کاملا صحیح است.
شعرخوانی باید حماسی باشد(البته هستند برخی که بصورت معمولی در کنار حماسی شعرهای دیگر هم می خوانند و نوع آوازشان هم حماسی و گاهی غیر حماسی است) اما نوع ضرب گرفتن هم متناسب با خواندن است هر حرکت در ورزش باستانی در شعرخوانی انواع ضرب گرفتن را دارد مثال میل گرفتن و پا زدن اینطور است.
یعنی نوع ضرب گرفتن و خواندن (البته نه در مسابقات) به مرشدش بستگی دارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، MAHDI59
۱۴:۱۹, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #46

اگر خداوند میل وعلاقه ای در انسان قرار دهند به آن پاسخ می دهد وهمین گونه هم هست خداوند میل به جاودانگی را باخلق روح .......وخیلی مثال های دیگر که خداوند که خداوند به گونه ای به میل هایی که در انسان قرار داده پاسخ میدهد.......
حالا اگر خداوند در انسان میلی قرار دهد و به آن پاسخی ندهد خداوند کاری عبث وبیهوده انجام داده واز آن جایی که خداوند حکیم و کمال مطلق است کار عبث وبیهوده هرگز در او راه نداردبه نحوه ای بهآن میل پاسخ می دهد (منیع دین وزندگی سال دوم دبیرستان)
حالا اگه خدا خدا میل به موسیقی را در وجود کسی قرار دهد وگوش دادن به موسیقی را منع کند..........
خداوند هرگز گوش دادن به موسیقی رابه طور کامل منع نکرده واین یعنی موسیقی ای که ما را از یاد خدا غافل کند وباعث انجام کار حرام یا فکر های منحرف کننده شود که این نوع موسیقی حرام است ونباید گوش کرد ......
حالا چه دلیلی داره که خود را از موسیقی های بی کلام و.... که محتوای بد وانحرافی ندارد منع کنیم. پس نیاز قوه ی سامعه چه می شود؟
به نظر من موسیقی ای که باعث از یاد بردن خدا وایجاد افکار بد انجام کار های حرام شود به هیچ وجه نباید گوش کرد
ولی گوش کردن به موسیقی ای که هیچ یک از تاثیرات بد ومنحرف کننده نداشته باشد چه اشکالی دارد
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]