|
جنگ نرم با خودم
|
|
۲۰:۳۵, ۱۴/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان من
همیشه می گیم یکی از اولین و موثر ترین کارهایی که می تونیم یرای لصلاح جامعه و البته ظهور انجام بدیم گناه نکردن است اما و اما چه طوری؟ بذارید شوال رو از حالت کلی خارج کنم ببینید فرض کنید یه نفر یه گناه بزرگی رو که از بد بودنش اگاهی داره گاهی انجام میده و بالافاضه پشیمون نی شه اما خب دوباره بعد یه مدت روز از نو و روزی از نو پیشنهاد های عملی شما چیه ؟ |
|||
|
|
۳:۲۲, ۳۰/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خب
دوستان خوبم می بینم همه دور از همیم یا دور از گناه یا دور از گناهکاران یا بدون اطلاعات یا اینکه کلا دوست ندارید جواب بدید کدوم عایا ؟ |
|||
|
|
۹:۱۹, ۳۰/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/شهریور/۹۳ ۹:۲۹ توسط محمد حسین.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله
خب این به خیلی چیزا بستگی داره ... به میزان ایمان و اعتقاد ٍو اراده و عزم و ... ما . میزان ایمان و ا عتقاد هم رو اراده ما تاثیر داره . ایمان و یقین بالا به ما انگیزه و اراده بیشتر می ده برای ایستادگی در برابر وسوسه ها و در برابر سختی ها . پشیمونی از گناه و حس شرمندگی در برابر خدا در کنار امید به بخشش و رحمت خدا می تونه انگیزه و روحیه ما رو برای ادامه مبارزه با نفس حفظ کنه . صدبار هم که توبه بشکنیم باز هم باید امید به رحمت خدا داشته باشیم و این حس شرمندگی و پشیمونی اگر در ما باشه مطمئنا خدا هم رحمتش رو از ما دریغ نمی کنه . خب بالاخره ترک بعضی گناها احتیاج به سعی و تلاش بیشتر و طولانی تر داره و ما تا آخرین لحظه های عمرمون هم باید باهاش مبارزه کنیم . این یک وظیفه هست وما مکلف به وظیفه هستیم... نتیجه: باید روی ایمان و اعتقاداتمون بیشتر کار کنیم . تکلیف گرا باشیم بیشتر . |
|||
|
|
۲:۴۶, ۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
مرسی از جوابتون اما خب خیلی کلی و کلیشه ای نبود ؟
|
|||
|
|
۹:۲۰, ۱/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۳ ۹:۵۵ توسط محمد حسین.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
فکر نمی کنم
. یه راست رفتم سر اصل مطلب!خب کارهای زیادی میشه انجام داد برای ترک گناه : دعا , توسل به اهل بیت (علیه السلام) , ریاضت های شرعی و تنبیهات شرعی برای مهار کردن نفس و .. . و بسته به نوع گناه یه سری اعمال دیگه . اما اگر همه این کارها رو هم انجام بدیم اما ایمان و اعتقاد عزم و اراده ضعیف باشه بعد از مدتی باز همونی میشه که گفتین . روز از نو .... بنده رفتم سراغ اصل مطلب و می گم اگر ایمان و اعتقادمون از پایه ایراد داشت نمی تونیم به راحتی از پس نفس بر بیایم . همت آمها هم با هم فرق داه و یکسان نیست. به همین دلیل بعضی ها باید وقت بیشتری بذارن برای ترک گناه . حتی شاید سالها ی سال وقت بذارن برای ترک یک گناه اما از پس نفس بر نیان . ایجاست که ما باید به تکلیف عمل کنیم . یعنی باز هم بعد از انجام دوباره گناه ابراز ندامت و شرم ساری و توبه کنیم .شاید این سرسختی و تکلیف محوری به ما کمک کنه حد اقل در آخرین لحظات زندگی موفق به توبه حقیقی بشیم . اما اگر بخوایم که با مدتی سعی و تلاش کوتاه بیایم اون گناه که بر ما غالب میشه هیچ راه برای انجام گناهان دیگه ای باز میشه و ما وارد یه سراشیبی به سمت گناهان میشیم . آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) اگر جلوی خود را در ارتکاب به گناهان نگیریم کارمان به انکار واستهزاء وتکذیب آیات الهی ویا به جایی می رسدکه از رحمت خدا ناامید می شویم |
|||
|
|
۱۰:۰۷, ۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
خوب هر گناه یه قلقلی داره که استادای اخلاق میدونن
مثلا اگه من عادت به 5 تا گناه دارم استاد اخلاق میتونه تشخیص بده که اول از کدوم شروع کنم چی به چی ربط داره درواقع خود اخلاق علم هست البته همینطوری هم میشه اما فوق العاده سخت مثلا حسادت ریشه در کفر داره یعنی ما اونقدر خدا رو حکیم و علیم نمیدونیم که میگیم چرا فلانی اینو داره من ندارم این ادم باید رو ایمانش به خدا کار کنه که این قسمت درست شه حالا ادم میتونه دهنش رو ببنده و دروغ نگه،غیبت نکنه اما گناه های درونی مثل حسد و کینه،دکمه که نداره باید یه جای دیگه درست شه که اینا درست شه |
|||
|
|
۲:۰۴, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
ریشه یابی گناه
خیلی خوبه اما چه طور نیشه ریشه ی خیلی از گناه ها رو پیدا مرد ؟ فقط رحوع با استادای اخلاق ؟ |
|||
|
|
۶:۵۴, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
من اطلاعی ندارم
دوستان اهل فن هم که نمیان شرکت کنند |
|||
|
|
۱۱:۳۶, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
مطمئنا اولین و بهترین کار پیدا کردن استاد اخلاقه . اما متاسفانه همه دسترسی به استاد ندارن .
کتابهایی تواین زمینه هست . مثلا کتابهایی که بنده خوندم معراج السعادة و گناهان کبیره بوده . گرچه جای استاد رو نمی گیره اما برای کسانی که استاد در دسترسشون نیس می تونه مفید باشه . اما یه راه میانبر هم یادمه تو بیانات مقام معظم رهبری دیدم . ایشون می فرمودن که عشق و محبت خالصانه خدا وقتی تو دل آدم بیاد خیلی از رذایل اخلاقی رو در کمترین مدت از وجودمون پاک می کنه . همانطور که گفتید اینها نکات کلی هست . اگر پایه باشید وارد جزئیات هم بشیم . |
|||
|
|
۳:۲۴, ۴/مهر/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
اره برای به نتیجه رسیدن درست خوبه وارد جزییات بشیم
مثلا گناه های خیلی وسوسه انگیز گناهایی مثل درپغ نگفتن من فکر می کنم به مراتب اسون تر بشه باهاش کنار اومد اما بعضی از گناها ویوسه برانگیز تر از این حرف هاست |
|||
|
|
|
|

. یه راست رفتم سر اصل مطلب!