کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اصل شرع نقض می شه تا فرع دین زنده بشه؟!!!
۱۹:۳۱, ۱۸/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/شهریور/۹۳ ۲۲:۴۶ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #1
آواتار
این تاپیک برای چندمین بار ویرایش شد!
اولش از هر کسی که فکر می کنه بهش توهین می شه عذر می خوام.
از ساعت چهار بود اومدم این ارسال رو خوندم
اولش خواستم نقل قول بدم و نکته ای مطرح کنم اما گفتم عیش و شادی برخی دوستان(که شادی زیبا و مورد پسندی هم هست) خراب می شه.
اما اینقده با خودم ور رفتم که اومدم تاپیک زدم و اینقده درک و وصل کردم که آخرش اومدم لپ کلام رو بگم.
آقایون!
خانوم ها!
من رو یکی روشن کنه!
این مسئله برای من مهم هست.
چه چیزی رهبر ما رو رسمی کرد؟ جوابش قانون اساسی کشور هست. این قانون از شرع نشأت گرفته.
حالا این قانون اساسی تعمیم گرفته و قوانین کوچکتری رو دربر گرفته.
زخم کهنه رو باز نمی کنم.
می خوام الآن سگ شم و پاچه بگیرم...
کسی که قانون رو رعایت نمی کنه چه مدل ولایت مداری هست؟ مثل شیعه و مدافع حرمی هست که جهاد نکاح رو حلال بدونه.
بحث من با کسی هست که به نام دین میریزه تو خیابون و گره دینی اش رو مطرح می کنه. منظورم رو می فهمید که چی می گم و چه کسایی مدنظر دارم.
دیروز شنیدم که می خوان در حرکتی خودجوش موتور با پول بیت المال بخرن و بریزن تو خیابون ها و دوباره گره دینی شون رو مطرح کنن. که مسلماً خلاف قانون هست.
شبهه دینی مطرح نمی کنم.

کسی که به قانون احترام نمی گذاره چطور خودش رو ولایت مدار خطاب می کنه؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۲:۴۷, ۱۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
آهان!
بالاخره پیداش کردم
این چه مدل ولایت مداری هست؟
۰:۱۲, ۱۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بحثی که مطرح کردید درواقع یک بحث نیست و چندین مطلبه چرا که به خاطر اون مصداقی که آوردید باید همه ی جوانب و استثنائات هم مطرح شه.

ولی فک کنم بیشتر منظور شما همین مصداقی باشه که آوردید!!

• اولا اینکه : پشتوانه ی قوانین کشور ما، قانون اساسیه. قانون اساسی هم برگرفته شده از دین و شرع هستش. یعنی اینکه قوانین مشروعیتشون رو از دین دارن.

• ثانیا : باید از قوانین جمهوری اسلامی پیروی کرد.
این باید هم حتی حکم مرجع و مجتهد هم هست. مثلا نظر حضرت آقا :
مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست.

اینا خیلی خلاصه وار در مورد قوانین

و اما در مورد اون مصداقی که آوردید :

یه جا می بینی : تجمعاتی که صورت گرفته و غیرقانونیه، کلا خواسته هاشونم غیرقانونیه. این دیگه می شه غلط در غلط و تخلف از قانون صرف.

یه جا می بینی : یه تجمع غیر قانونی صورت گرفته و خواستشونم درست و معقوله ولی برای برگزاری تجمعشون اصلا پیگیر راه های قانون نشدن. اینجا هم یه کار غلطه.

یه جا می بینی : یه عده یه خواسته ای رو دارن. خواستشونم کاملا حق حقه. مدام هم پیگیر برگزاری تجمعشون شدن، ولی اصلا کسی اهمیتی نداد. مساله هم چنان مهمه به حدی که اهمیتش از نظر شرع حرام و برخلاف مسیر ملت و کشور اسلامی و مخالف با حیثیت جمهوری اسلامی باشه، با وجود این میزان اهمیت و با وجود پیگیریا لازم برای گفتن این مساله و نتیجه نگرفتن از پیگیریشون، اینجا تبصره داریم (توجه کنید که مساله باید از مهمات شرع و مربوط به حیثیت نظام اسلامی باشه و با وجود پیگیری جواب نگرفته باشن) :
خود مردم مکلف به جلوگیری هستند.

متن کامل این دستور که تکلیف هم هست (بند "میم" وصیتنامه الهی- سیاسی حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه) :

"اکنون وصیت من به مجلس شورای اسلامی در حال و آینده و رئیس جمهور و رؤسای جمهور ما‌بعد و به شورای نگهبان و شورای قضایی و دولت در هر زمان، آن است که نگذارند این دستگاههای خبری و مطبوعات و مجله‌ها از اسلام و مصالح کشور منحرف شوند. و باید همه بدانیم که آزادی به شکل غربی آن، که موجب تباهی جوانان و دختران و پسران می‌شود، از نظر اسلام و عقل محکوم است. و تبلیغات و مقالات و سخنرانیها و کتب و مجلات برخلاف اسلام و عفت عمومی و مصالح کشور حرام است. و بر همه ما و همه مسلمانان جلوگیری از آنها واجب است. و از آزادیهای مخرب باید جلوگیری شود. و از آنچه در نظر شرع حرام و آنچه برخلاف مسیر ملت و کشور اسلامی و مخالف با حیثیت جمهوری اسلامی است، به طور قاطع اگر جلوگیری نشود، همه مسئول می‌باشند. و مردم و جوانان حزب‌اللهی اگر برخورد به یکی از امور مذکور نمودند به دستگاههای مربوطه رجوع کنند و اگر آنان کوتاهی نمودند، خودشان مکلف به جلوگیری هستند . خداوند تعالی مددکار همه باشد".

مردم هم برای برگزاری تجمعشون پیگیری کردن، ولی جوابی نگرفتن. این هم اسناد پیگیری ها :

[تصویر: 19099_765.jpg]

[تصویر: 19101_592.jpg]

[تصویر: 19122_713.jpg]

[تصویر: 19103_143.jpg]

[تصویر: 19104_212.jpg]

اینم نظر فرمانده ی نیروی انتظامی اسماعیل احمدی مقدم، پیرامون این تجمع :

برخورد پلیس با تجمعاتی که آرام باشد، فقط تلاش برای مدارا و جمع‌وجور کردن است و این گروه، گروه متدینی بودند که حاشیه نداشتند.

.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، rezamohammadi ، یاســین ، m.hossein ، ELENOR ، عبدالرحمن ، بیداری اندیشه
۱:۵۳, ۱۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #4

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب بیدل!
قانون رو کسانی که میریزن خیابون و معترضند رعایت نمی کنند یا مسئولین و متولیان ذیربط؟
منظورتون اینه که چون رهبر شاید به نظر شما سکوت کرده و چیزی نگفته، مردم به ظاهر متدین هم سکوت کنند و چیزی نگند؟

حالا اگه رهبری برای مثال معترض امر بد حجابی باشه، همیشه قرار نیست که اعتراضشو تو بوق کرنا کنه تا همه مردم بشنوند.
احیانا رهبر با مسئولین بلندمرتبه جلسات خصوصی هم دارند و مطمئنا تذکرات لازمه رو میدند.
و اعتراض علنی مردم هم مسئولین رو شاید بیشتر تحت فشار بذاره و اونارو مجاب به رعایت شرع مقدس اسلام کنه.
یا حق
۱۱:۲۷, ۱۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
حرف من واضح بود.
تا وقتی که مجوز داده نشده چرا از قانون شرعی کشور تخطی می شه؟
مصداقم هم فقط این تجمع نیست. مصداقم مسائلی هست که در هفته های آتی رخ خواهند داد.
بگذریم.
سوال من واضح بود اما جوابش رو کلی تبصره آوردین.
خوب من قبول دارم پیگیری کردن واسه مجوز. وقتی مجوز داده نمی شه یعنی شرع مجوز نمیده.
وقتی قانون قبول نمی کنه این مسئله رو یعنی شرع قبول نمی کنه این مسئله رو.
خود لفظ تظاهرات رو مدنظر دارم
۱۹:۳۳, ۱۹/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/شهریور/۹۳ ۱۹:۳۷ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:سوال من واضح بود اما جوابش رو کلی تبصره آوردین.
برای حالت کلی سوالتون هم که جواب دادم :
تخطی از قوانین نظام جمهوری اسلامی مجاز نیست.

اون تبصره ها هم برای استثنائات آوردم.
اینکه اگه جایی مسئوله داره کوتاهی می کنه و مردم هم پیگیری کردن ولی جواب نگرفتن، تکلیف رو دوش مردمه همونطور که حضرت امام فرمودند.

تبصرش هم خیلی واضح بود : کوتاهی متولی امر. که در ادامه می گم یعنی چی.
حتی می شه اینطور نگاه کرد که این تبصره و استثنا هم نیست.
چون که کوتاهی مسئولان دیگه جزو قوانین نیست که به سهل انگاریاشون پوشش شرعی بدیم.

نقل قول: خوب من قبول دارم پیگیری کردن واسه مجوز. وقتی مجوز داده نمی شه یعنی شرع مجوز نمیده.

لزوما تمامی مجریان و مسئولین قانون از خود قانون پیروی نمی کنن.
من رفتم به یه اداره، مثلا دنبال کارای فارغ التحصیلیمم.
طرف برگمو امضا نمی کنه و الکی و بی خودی می گه تا فلان امضا رو هم نگیری قبل از من یا فلان کار رو نکرده باشی من امضا نمی کنم (من باب مثال می گم. چیزی که توی اکثر ادارات دربرخورد با ارباب رجوعها می شه، سر دووندون مردم بیچاره)

خب من این عقده ای بازی طرف و مسئول رو باید بذارم پای شرع؟؟؟؟؟!!!!!
اصلا مگه این رفتار و کار اون فرد جزو قوانینه که من بگم بله شرع مجوز نمی ده؟؟؟!!!

اگه آره، بگه بنا بر فلان قانون و حکم و ماده و بند، من این امضا رو نمی کنم و این کار رو براتون انجام نمی دم، بله اینجا وظیفه ی منه که تبعیت کنم.

ولی تو اون مساله ی تجمع همچین چیزی نبود.

پس لزوما و همیشه مسئولا مطابق قانون نمی رن و این نرفتنشون به این معنی نیست که شرع بهشون اجازه داده. بلکه اینجا مسئولیت مشکلات پیش اومده رو دوش خود هموناست.
(درواقع همون سه گونه اسلام شهید بهشتی)

این از موضوع تاپیکتون.

و اما در مورد عنوان تاپیکتون :

اصل شرع نقض می شه تا فرع دین زنده بشه؟!!!

من نمی دونم دقیقا منظور شما از اصل و فرع دین اینجا چیه!!!
همون اصول و فروع دینه؟؟
اگه آره :

این اصول و فروع به دلیل میزان اهمیتشان اصل و فرع نامیده نشدند بلکه به این دلیل که فروع بر اساس اصول تعریف می شن، فروع دین نامیده شدن.
پس اینجا از لحاظ اهمیت در اجرای احکام ما اصل و فرع نداریم.

.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، عبدالرحمن ، بیداری اندیشه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا