کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
* از یاد رفته *
۱۳:۲۵, ۲۸/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم



[تصویر: forgotten.jpg]


چرا امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کنیم؟

آدمها دو دسته‌اند:

آنها که اصل امر به معروف و نهی از منکر را قبول ندارند و با عناوینی مثل فضولی کردن تو
زندگی بقیه از آن یاد می‌کنند؛ و دسته دومی که به این حکم الهی بعنوان بهترین راه نجات جامعه از ناپاکی‌ها و گرایش به فضائل اعتقاد دارند.



اینکه گروه اول اهل امر به معروف و نهی از منکر نباشند چیز عجیبی نیست اما معطل گذاشتن این دستور الهی توسط گروه دوم حکایت عجیبی است که برای پرداختن به اون بد نیست از همین سوال شروع کنیم: چرا امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کنیم؟

نمیدونیم چی باید بگیم؟ بعیده اثر داشته باشه. از برخوردی که بعدش باهامون میشه نگرانیم، انقدر زیاد شده که اگر بخوایم امر به معروف کنیم باید به همه تذکر بدیم و جوابهایی از این دست احتمالاً اصلی‌ترین جواب‌های سوال بالاست. و این جواب‌ها ثابت میکنه که برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر میان مردم متدین نباید تنها به گفتن حدیث و آیه پیرامون اهمیت، فضیلت و ضرورت اجرای این حکم خداوندی اکتفا کرد.

اگر شما هم جزو دسته دوم هستید و علی رغم اعتقاد به این حکم اسلام، برخی سوالات و شبهه‌ها مثل آنچه گفته شد را در ذهن دارید، خوب است نگاهی به کتاب «از یاد رفته» بیاندازید. این کتاب 57 خاطره درباره امر به معروف و نهی از منکر را در خود جای داده که خواندن هر کدام از آنها می‌تواند جواب یکی از سوالات بالا را پیش رویتان قرار دهد.

جنبش دانشجویی حیا در راستای فعالیت های خود پیرامون گفتمان سازی فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر، از حدود 3 سال گذشته از مخاطبانش خواسته بود تا خاطرات خود از انجام این فریضه ی الهی را برای سایت این جنبش ارسال کنند.

از مجموع حدود سیصد خاطره ی اول ارسالی به سایت جنبش دانشجویی حیا (hayauni.ir) منتخب این تجربیات و خاطرات در قالب کتابی با عنوان ازیادرفته با دقت و ظرافت و با حفظ استاندارد های نشر هدیه به علاقه مندان شده است.

این کتاب دو مقدمه خواندنی هم دارد که یکی را آیت الله محمدعلی جاودان نوشته و دیگری را حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان.



برای دریافت کتاب می‌توانید عدد 9 را به شماره 09203051664
ارسال کنید تا این کتاب 5000 تومانی در تهران با فقط 3000 تومان هزینه ارسال (مجموعا 8هزار تومان) برای شما ارسال شود. ارسال برای شهرستانها با دریافت هزینه پست خواهد بود. به درخواست بیست جلد و بیشتر تخفیف ده درصدی تعلق خواهد گرفت
.



خاطره ای از کتاب :

یک شب خواهرم به اتفاق خانواده اش اومده بودن خونمون و بعد از حال و احوال کردن . شروع کرد به گفتن داستان اختلاف زن و شوهری که اومده بودن پیشش برای مشاوره. البته خواهرم عادت نداره بحث های زناشویی رو که توی مشاوره ها پیش میاد، برای دیگران تعریف کنه. اما این دفعه رو به خاطر جالب بودنش گفت.حالا داستانو از زبان خواهرم می گم :
وقتی نزدیک زنه شدم، ناله و نفرینشو شروع کرد. سن مرد و همسرش حدود ۲۵ سال می خورد . پرسیدم قضیه چیه؟ اختلافتون سرچیه؟ گفت: خانم دکتر، در بی‌بند و باری این مرد همین بس که توی خیابان، خودش زن‌های مردم رو به من نشون می‌ده و مثلا می‌گه موی فلانی را ببین، سر و وضع فلانی را نگاه کن! درسته که من همسر اون باشم، ولی اون چشماش به زن‌های دیگه باشه؟!
مسلما انتظار داشت من هم ازش حمایت کنم و رو کنم به آقا و بگم: «‌ای مرد..! این چه کاریه که می‌کنی؟ اما واکنشم باعث بهت اونها شد. خیلی راحت و با اطمینان گفتم: خانم اینکه شما می‌گید که ایرادی نیست؛ خیلی هم خوبه!
خانم و آقا مکثی کردند؛ و بعد از چند لحظه خانم دوباره به حرف اومد و گفت: یعنی اینکه این مرد چشمش مدام دنبال دخترها و زن‌های مردمه، و این قدر هم پر روست که برای من تعریف می‌کنه، بد نیست!؟ من بازهم با لحنی محکم گفتم: خب، چه اشکالی دارد که این قدر با شما راحته که برات این چیزها را هم تعریف می‌کنه؟ واقعا چه اشکالی داره؟!

زن دیگه نمی‌دونست چی بگه. مرد هم که خودش تو این مدت کلی بد و بیراه از زنش شنیده بود، شاید ته دلش داشت می‌گفت: بابا این دیگه عجب دکتر باحالیه!! اینجا بود که احساس کردم زن و شوهر به جایی که می‌خواستم رسیدن و حالا وقت گفتن حرف آخره...

گفتم: شما تو خونه‌تون ماهواره دارید؟

گفتن: بله. فیلم و موزیک و برخی برنامه‌ها رو می بینیم.
گفتم: لابد با هم میشینید و تماشا می‌کنید!؟
گفتند: بله.
رو کردم به خانم و گفتم: خب، از نظر شما زن‌هایی که تو اون فیلم‌ها و برنامه‌های ماهواره هستند سر و وضع و لباسشون ناجورتره، یا زن‌های توی خیابون؟!
جواب معلوم بود...

ادامه دادم: خب، چرا اونجا به شوهرتون ایراد نمی‌گیرید که با دقت به اون زن‌ها نگاه می‌کنه...!؟ هردوشون سکوت کردن
.

بعد از چند لحظه خانم زیر لب گفت: خانم دکتر، خب، اونها فیلم و عکس هستن و...


حرفشو قطع کردم و گفتم: «اصل ماجرا فرقی نمی‌کنه. اگر همسرتون فیلم و عکس همون خانم‌هایی رو که تو خیابان هستن نگاه بکنه، شما مشکلی ندارید؟! جوابی نداشت. شوهره هم سکوت کرده بود..


به هرحال وقتی زن و شوهری قبول کردن تو خونه‌شون ماهواره باشه، و همه برنامه‌ها رو بدون کنترل و مدیریت لازم نگاه بکنند، تبعاتش رو هم باید قبول کنند؛ بی‌مهری‌ها، سردی‌ها، بی‌میلی‌ها، دعواها... به هرحال وقتی پایه خانواده سست شد، زمینه قهر و نزاع و طلاق فراهم می‌شود.


البته مشکلات این‌چنینی فقط به خاطر بدحجابی و نوع پوشش تصاویر ماهواره‌ای نیست. خودتون قضاوت کنید، وقتی خانواده‌ها روزها و هفته ها و بلکه ماهها، سریال‌هایی رو دنبال می‌کنند که هدفی جز عادی جلوه دادن روابط نامشروع و غیرمجاز ندارند، فیلم‌هایی که زن و شوهرها رو تشویق به خیانت به یکدیگر می‌کنند، و اسم تمام اینها را آزادی فردی می‌گذارند، چه بر سر خانواده‌های ما خواهد آمد؟


یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، سید ابراهیم ، مجید املشی ، یاســین ، أین المنتظر ، amirhq21 ، عبدالرحمن ، محیصا ، N.Mahdavian ، Ali#59 ، سیمرغ ، السا ، رکن الهدی ، مرهم ، m.hossein ، محمدهادی
۱۸:۵۷, ۲۷/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بسیارعالیHeart

متشکرم از معرفی کتاب
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، مرهم ، مجید املشی ، محمدهادی
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:


بالا