|
آیا احادیث ما جعلی هستند؟؟؟؟؟
|
|
۱۱:۵۰, ۱۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
چند روزی هست که به این موضوع دارم به شدت فکر می کنم احتمالا شماهم تا حالا گذرتون به افرادی افتاده که وقتی شروع می کنید به بحث کردن وچندتا حدیث برای سندیت حرفتون بیان می کنید که با خنده تمسخر امیز مخاطبتون مواجه می شید وبهتون می گه جوون این حدیثا جعلین حکومتیا و جمهوری اسلامی واسه راه انداختن کار خودش اینا رو درست کرده ....بیشتر این مطالبم درباره احادیثی می گن که مربوط به حجاب موسیقی و ولایت فقیه وکلا مباحثی که بعد انقلاب بیشتر قوت گرفتن.... حالا سوال من اینه تا حالا با این مشکل روبه رو شدین اگر بله چیکار کردین ودرواقع چه پاسخی دادین واگرم خیر فکر کنید والان پاسخ بدین که چه استدلالی می شه درباره این موضوع بیاریم که این ها احادیث حکومتی نیستن وجنبه سیاسی ندارن ... پ.ن:اینم بگم یک وقت فکر نکنید این ادما غیر مذهبی یا ضد انقلاب هستن نه چون تکلیف اونا روشنه عموما از قشر معمولی وبعضا مذهبی سنتی هستند |
|||
|
|
۱۵:۳۷, ۱۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۳ ۱۵:۳۹ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خب من شخصا هر حدیثی رو که می خونم و تو ذهنم موندگار میشه رو حتما سندیت و تایید اش رو هم پیگیری کردم(هر کسی که حدیثی رو ذکر می کنه باید حتما از مقبولیت اون آگاه هم بشه )
خب بعد از این می سیم به اون مطلب شما که در مواجه شدن با چنین افرادی چه کنیم ... اگر حرف شما حق و است و صحیح ، حتمیت در مقبولیت پذیرش حرف شما از طرف مقابل نیست و نباید هم چنین توقعی داشته باشید . شما حرفی حق را می گویید تا دیگران را آگاه سازید و از جهل نسبت به موضوع خاصی خارج کنید . واگر نشد و ربطش دادند به سیاست و ... یعنی کسی که خواب رو میشه بیدار کرد اما کسی که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد چنین افرادی حتی اگر امام معصوم هم برایشان بگوید بازهم باور نمی کنند . حتی اگر صحتش را هم بپذیرند نهایتا جوری که دوست دارند برداشت می کنند(امتحان کردم و به چشم دیدم که می گم) ما مسئول به وظیفه هستیم نه مسئول به نتیجه ابتدا باید خودمان راه و روش و حق را بیابیم و زمانی که به حقانیت دانسته هایمان مطمئن شدیم آنهارا همانطور که هست نشر می دهیم . اینجاست که میگن از ما گفتن بود خواه پندگیر خواه پند نگیر |
|||
|
|
۱۵:۴۹, ۱۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
مسلماً تناقضاتی توی روایت ها وجود داره. نمی شه ازش به سادگی رد شد
مثلا ستاد مطهری، یکی از خطبه های مکتوب در نهج البلاغه رو رد کرده و به حضرت امیر نسبت نمی دتش(خطبه ای که توی حضرت امیر گفته، بچه رو باید بر اساس عرف زمان تربیت کرد. کاملش رو یادم نیست) بگذریم موضوع بحث چیز دیگه ای هست اول از همه یه نکته بگم که من یه شهروند ایرانی معمولی هستم و فقط دون پایگان رو به چشم می بینم. یعنی از استاندار بالاتر رو از نزدیک ندیدم تا حالا. پس هرچی می گم تا همین حدود صادقه کسانی هستند هنوز که خط مشی کعب الاحرار رو دارن، با این تفاوت که عموماً از بزرگان معاصر نقل کذب می کنن. مثل آیت الله کاشانی و یا علامه حلی(درست نوشتم؟) یا حتی خمینی کبیر |
|||
|
|
۱۶:۲۷, ۱۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
ببینید شما یه حدیث خوندید درباره مثلا موسیقی از پیامبر نمی شه که هم خودش رو یادبگیری هم مثلا بدونی کدوم حلد و کدوم صفحه بحارالانواره!!!
واین.ه بیشتر حرف این آدما اینه که 1400سال گذشته چه تضمینی هست که این احادیث دست نخورده مونده باشن وچه بسا مثله اهل سنت که ما معتقدیم بیشتر احادیثشون جعلی هست احادیث ماهم برخواسته از فکر و نیاز زمانه. باشه مثلا ولایت فقیه ما ازش آنچنان حدیثی نداریم فقط یه حدیث امام زمان هست که معروفه سیره زندگی امام هادی علیه السلام منتها چون دقیقا بعد از انقلاب مطرح شد وقبلش این همه عالم ومجتهد با اینکه مطمءنا همه اونها به این مساله علم داشتن خیلی بهش نپرداختن تا فکر و ذهن مردم آماده باشه یا چادر در مقوله حجاب که می گن ما فقط قران رو قبول داریم وقران درش لفظ چادر نیست واین احادیث واین حرفا واسه راه افتادن کار خودتونه.... من قبول ندارم که این افراد خودشون رو بخواب زدن اتفاقا فکر می کنم فقط خوابن که حالا یه بخشی رو حکومت باعث شده یه بخشی ماهواره که بین هر10تا خبر دروغش3تا خبر راست رو هم می گه وهمین شبهات رو ایجاد می کنه ومردم ماهم چون کسی نیست که آگاهشون کنه رفته رفته موضوع براشون باور پذیر می شه به قول یه بنده خدایی دروس مربوط به احادیث شیعه باید از درس های مهم دوران مدرسه باشه تا در آینده بچه های ما دچار این ابهامات نشن... |
|||
|
|
۱۷:۵۱, ۱۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۳ ۱۷:۵۲ توسط السا.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
نقل قول:وچندتا حدیث برای سندیت حرفتون بیان می کنید که با خنده تمسخر امیز مخاطبتون مواجه می شید دقیقا مشکل از اینجا شروع میشه ک حدیث رو میگین، اما توجیه منطقی ای پشتش نمیگین و چون طرف مقابل عقلا و منطقا قانع نشده، اینطوری میگه ... اگه همچین کاری رو میکنین، تا حدودی بهشون حق میدم ک اینطور برخورد کنن ... توی بحث ها جای اینکه ی جمله بگین و برای اثباتش فلان حدیث رو بگین طرفتون رو منطقا قانعش کنین بعد بگین ببین فلان حدیث هم هست ک اینطوری گفته و جزئیاتش اینطوری میشه ... اینطوری دیگه اگه کسی اون حدیث رو مسخره کرد، مشکل از عقلشه ![]() منظورم از توجیه منطقی، توجیهی نیست ک منطق خودتون رو قانع کنه و توقع داشته باشین ک بقیه هم باهاش قانع بشن ... برای هر کسی باید ب روش خودش قانعش کرد ... |
|||
|
|
۱۸:۰۲, ۱۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۰۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام
شما هر حدیثی که برخوردی اول با قران بسنج( سنگ محک قران هست) از معصوم روایت داریم هر سخنی با قران جور نبود بزن به دیوار شما میتونی با پرسش از مراکز تخصصی و هچنی از کسانی که علم حدیث دارن بپرسید و ضعف و قوت حدیث رو از نگاه رجال و درایة پیدا کنید. هم کتب رجال موحود هست هم علمی که درستی و یا نادرستی حدیث رو نشون بده. کسی که تو بحث حدیث وارد میشه باید علمش رو داشته باشه. (۱۹/مهر/۹۳ ۱۶:۲۷)رکن الهدی نوشته است: ببینید شما یه حدیث خوندید درباره مثلا موسیقی از پیامبر نمی شه که هم خودش رو یادبگیری هم مثلا بدونی کدوم حلد و کدوم صفحه بحارالانواره!!! در باره اینکه شبه ایجاد بشه که از کجا معلوم اخادیث صحیح باشن باید خدمت شما بگم علم رجال و حدیث و ... برای شناخت راویان و نوع حدیث و صحت اون ایجاد شده تا با برسی اون بتونید درستی کلام رو متوجه بشید. کسی هم که اطلاعی در باره این مطالب نداره نمیتونه نظر بده . مثل این میمونه که کسی مشکل و بیماری قلب داشته باشه هرکسی یه چیزی بهش میگه ولی به متخصص قلب مراجعه نمیکنه. اگه ایراد به کتبی همچون بجار و کافی و ... وارد کردند باید گفت کسی ادعا نکرده همه کتب حدیثی صحیح و بدون اشکال باشد ولی برای رفع شبهه راهکارهایی که در پیشتر گفتم راه برای درک این مطالب و رفع شبهات هست. برای رد و قبول هر چیزی از راه خودش باید وارد شد نه از راه دیگر. درباره بحث اینکه کتاب خدا فقط کافیه ، من سوال میپرسم که نوع نماز خوندن و خیلی از اعمال بصورت کامل بیان و بعضی هم فقط دکر شده و توضیح و روش انجام اون برعهده رسول خدا بوده که اون رو تشریح کنن. کسی که بگه فقط قران کفایت میکنه و بقیه اضافات هست ، (۱۹/مهر/۹۳ ۱۶:۲۷)رکن الهدی نوشته است: ما فقط قران رو قبول داریمکسی که میگه فقط قران و لا غیر همون قران هم گفته هرجا به مشکل برخوردید به کی مراجعه کنید؟ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً/سوره مائده ایه 55 حالا چطور میشه که این رو دیگه قبول ندارند؟ ![]() پس قران رو قبول ندارن ![]() کسی که میگه جعلیه باید بگه چرا چنین حرفی میزنه و دلیل و بینه بیاره
صرف گفتم جعلیه کفایت نمیکنه البینة علی المدعی و الیمین علی من انکر |
|||
|
|
۱۸:۲۰, ۱۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۲۲ توسط رکن الهدی.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
اولا وقتی به هر حدیثی برخورد می کنیم واقعا می شه رفت دنبال صحتش /؟ چندبار می شه این کار رو کرد وتا کی ؟
دوما خیلی از این احادیث رو ما توی همون کتاب های دینی خودمون خوندیم درسته!حالا کسی که می گه حکومت واسه توجیه خودش این احادیث رو اورده باید بهش چی بگیم؟ بگیم برو دنبال علم رجال!! دلیل محکم تر واسه حقانیت احادیث ما بعد 1400 سال چیه واقعا ؟بله نمازو یکسری از احکام ما قبول شده هستن بحث روی احادیثی هست که 30سال اخیر رواج پیدا کردن؟ منم واسه قانع کردن کسی فقط حدیث نمیارم اما مثلا برای حرمت موسیقی که اون ور ابی هست و خواننده اش زنه چه جوری می تونید مفسده ابتزالش رو اثبات کنید بگیم حرفای غیر اخلاقی می زنن یا مثلا چی؟ شما هر چی بخوای بگی باید مستند به همون احکام دینت باشه از خودت که دلیل نمی تونی بیاری مگه اینکه دلیل علمیه مشکل دار بودن خواننده زن رو کشف کرده باشن!!!!!!!!!!!!!! اتفاقا ما باید اصلش رو اثبات کنیم چون ما داریم ادعا می کنیم این حرف از معصومه خودمون هم که اون معصوم رو ندیدیم از نظر فاصله زمانی هم که خیلی زیاده پس اون فقط کافیه شبهه بندازه منم که باید از حرفم دفاع کنم |
|||
|
|
۰:۵۶, ۲۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۲۰)رکن الهدی نوشته است: اولا وقتی به هر حدیثی برخورد می کنیم واقعا می شه رفت دنبال صحتش /؟ چندبار می شه این کار رو کرد وتا کی ؟درباره حقانیت احادیث رو گفتم کسی ایرادی داره به حدیث میتونه مراجعه کنه و متوه به صحت و یا .. بشه. هر کسی در موردی تخصص داره و برای فهم اون شته به متخصص مراجعه میکنن. کسی که بخوا خونه سازی کنه نمیاد پیش مهندس نرم افزار که، میزه پیش متخصصش. کسی که میگه احادیث به حق نیست به چه حدیثی خورده میگیره؟به چه کتابی و چه شخصیو .... ؟ نمونه احادیث بیارید که میگید (۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۲۰)رکن الهدی نوشته است: دلیل محکم تر واسه حقانیت احادیث ما بعد 1400 سال چیه واقعا ؟بله نمازو یکسری از احکام ما قبول شده هستن بحث روی احادیثی هست که 30سال اخیر رواج پیدا کردن؟ مباحث احکام رو باید از مرجع ، خود شخص سوال کند. کسیم که بگه مرجع نیازی نیست تکلیفش مشخصه. اگه کسی از روی سوال و برای فهمیدن سوال میکنه باید پاسخ داد اما کسی که برای منظور دیگه سوال میکنه پاسخش چیست؟ ![]() درباره کسی که سخن بگه احکام حکومتی هست باید دلیل بخواین ازش که چرا چنین میگه. درباره موسیقی احکام مراجع مشخص هست. انتخاب پیروی و یا عدم پیروی از اون دیگه با شخصه. میشه تو یک دقیقه چند سوال مطرح کرد اما زمان برای پاسخ ایا همانقدر میخواهد؟ (۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۲۰)رکن الهدی نوشته است: منم واسه قانع کردن کسی فقط حدیث نمیارم اما مثلا برای حرمت موسیقی که اون ور ابی هست و خواننده اش زنه چه جوری می تونید مفسده ابتزالش رو اثبات کنید بگیم حرفای غیر اخلاقی می زنن یا مثلا چی؟برای اثبات اینکه ابی نجس شده و یا اینکه خون نجست هست چطور اثبات میشه؟ مهندسی میگه این خونه پایه هاش درست نیست و با مبانی پایه ای مخالف هست و ... چطور حرفش رو قبول میکنن ولی در بحث دین خیر؟ در بحث حدیث کسی اجبار نداره قبول کنید و یا نکند ، اگه شک داشتید برید ( بروند ) و مراجعه کنن و اعتبارش رو مورد سنجش قرار بدن توسط معیارهای معتبری که هست. (۱۹/مهر/۹۳ ۱۸:۲۰)رکن الهدی نوشته است: اتفاقا ما باید اصلش رو اثبات کنیم چون ما داریم ادعا می کنیم این حرف از معصومه خودمون هم که اون معصوم رو ندیدیم از نظر فاصله زمانی هم که خیلی زیاده پس اون فقط کافیه شبهه بندازه منم که باید از حرفم دفاع کنمشیعه هیچ گاه ادعا نکرده که کل کتب حدیثیش صحیح هست و برای سنجشش معیارهایی معین کرده که میشه با اونها صحت و .. رو یافت. |
|||
|
|
|
|
|