|
گنجینه اخلاق
|
|
۱۸:۱۶, ۱۵/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم در گیر و دار تلاشهای روزمره اگر دچار روزمره گی شویم ،به مرگ زودرس دچار شده ایم . در این روزها که علائم ظهور بسیار مشهودند و ان شاءالله خود ظهور نزدیک ، برای آنکه دچار این مرگ زودهنگام نشویم ، باید خود را از حیث اصول و عقائد محکم نموده و لباس تقوی به تن نماییم و لباس تقوی اخلاق مدار بودن است . یا استفاده از استادی حاذق و یا حداقل استفاده از مطالب ایشان مثل کتب ، مقالات و سخنرانیهای ایشان بصورت صوتی و تصویری ، وصد البت عزم راسخ و عمل نمودن به این سخنان میتوان به مقامات رسید. بعد از نوشتن سخنان آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) بر ان شدم تا موضوع رهنمای سلوک (سخنان آیت الله حق شناس) را به نگارش در آورم و حال از سخنان استاد اخلاق دیگری ، مرحوم حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی (رضوان الله علیه) برای دوستان نقل مینمایم، باشد که مفید واقع گردد و همگی با بکار بستن سخنان اساتید که جز کلام خداوند و معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) نیست ، به قرب الهی نزدیک تر شویم ،ان شاءالله . کلام نخست ؛ نماز شب "هر کسی نمیتواند نماز شب بخواند ،خیلی ها دلشان میخواهد که نماز شب بخوانند اما موفق نمیشوند .کسی خدمت حضرت امام صادق (علیه السلام) رسید و عرض نمود نمیتوانم نماز شب بخوانم . حضرت فرمودند " قیّدتُک ذُنوبِک" ،گناه زنجیرت کرده ، قیدت کرده ،گناه کردی نمیتوانی نماز شب بخوانی ، گناه نمیگذارد . یکی از اولیا گفته بود مکروهی از من سر زد ،شش ماه نماز شبم ترک شد . هرکسی نمیتواند نماز شب بخواند ،باید مراقب چشمت باشی ، گوشت را مواظب باشی ، حتی مکروه اثر دارد ،چه برسد به گناه . اگر نماز شب خوان باشی یک امشب خوابت میبرد ، یک غذای حرام خوردی ، اما اگر غذای حلال خورده باشی و نماز شب خوان نبوده ای ، امشب هوس نماز شب داری ، چون غذای حلال خوردی " موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۲:۱۵, ۲۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام علیکم کلام دوم؛ نماز شب "روایت است کسی که نماز شب بخواند روزی اش زیاد میشود .منظور از این رزق پول نیست ،رزق معنوی است .استاد خوب گیرش می آید، رفیق خوب ، همسفر خوب ،همسایه خوب . ما خیال میکنبم که رزق یعنی پول و میگوییم پس چرا ما نماز شب خواندیم پول گیرمان نیامد .رزق معنوی مهمتر است . اگر کسی نماز شب بخواند رزق معنوی بدست آورد و بعد آن به اسلام خدمت می کند .یکی از فوائد نماز شب خوشبو شدن است . بدون آنکه عطر بزنی خوشبو میشوی . اگر کسی نماز شب خواند و فردا گفت ندارم دروغ میگوید ، نمیشود نماز شب بخوانی و فردا معطل غذا شوی. " موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۲۱:۳۶, ۲۷/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام علیکم کلام سوم؛ شیعه واقعی امام صادق (علیه السلام) در مورد مشخصات شیعه واقعی می فرمایند : " اِنما شیعهُ الجعفَر مَن عَفّهُ بَطنُهُ و فَرَجهُ و شِدّه الجهادَهُ و العَملُ الخافِهُ و رَجا الثوابُهُ و خافَ العِقابَه " 1) "من عفه بطنه" : حرام خور نباشد،وسواس داشته داشته باشد در حلال و حرام . 2) "و فرجه" : عفت داشته باشد ،زنا نکند ،گناه نکند ،دامنش را آلوده نکند . 3) "و شده الجهاده" : جد و جهد در عبادت زیاد داشته باشد، به فکر نماز اول وقت ،نماز شب ، نماز جماعت، خمس و مکه باشد . 4) "و العمل الخاف" : و هرکاری که می کند برای خدا بکند نه برای ریا .مسجد میسازد برای خدا ، بیمارستان میسازد برای خدا . 5) "و رجا الثوابه" : امید ثواب هم داشته باشد ،عبادت کند امید هم داشته باشد که خدا ثواب می دهد . 6) "و خاف العقابه" : از عقاب خدا هم بترسد . موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۲۲:۱۱, ۲۷/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام خدمت همه ی بزرگواران وباسپاس ازبانی محترم تاپیک درسفرحج که بنده مشرف شده بودم روحانی کاروان خیلی تاکید داشتن برای خواندن نمازشب ومیگفتن اگه نمیتونید کامل بخونید 11 رکعت راباکلیاتی که درمفاتیح ذکرشده مخصوصا افراد مسن یا اگه وقت کافی برای خواندن نمازشب نبود تاکیدداشتن حتما 2 رکعت شفع و1 رکعت وتر خوانده شود به جای دعاکردن 40 مومن یه مرتبه اللهم اغفرالمومنین والمومنات گفته شود -ویابه جای 300 مرتبه العفو هرتعدادی که درتوان داشتیم العفورابگوییم حالا واقعا بنده نمیدونم این کیفیت خواندن نمازشب به این مختصری همان کیفیت راکه درمفاتیح ذکرشده رادارد یاخیر؟؟؟ صلوات |
|||
|
|
۱۳:۰۱, ۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام علیکم کلام چهارم؛ یاد خدا در کتاب اصول کافی از امام پنجم ،امام محمد باقر (صلوات الله علیه) روایت شده که : "مکتوبٍ فی التوراتِ سَأَلَ رَبَّهُ یا رب! أقَریبَ أنتَ مِنّی فَأناجیکَ أم بَعیدٍ فَأنادیکَ أنا جلیسَ مِن ذِکرنی فَمَن فی سِترِکَ یَومَ لا سِتر إلّا سِترِکَ الّذینَ یَذکُرونی أذکُر اللهَ ذِکراً کثیراً " "در کتاب اصل تورات ،نه این کتابی که در دست کلیمیان است نقل شده که حضرت موسی (علیه السلام) از خدا سوال کرد خدایا تو نزدیکی به من که با تو نجوا کنم یا دوری که داد بزنم ؟خداوند وحی کرد من نزدیکم . هرکس یاد من باشد من همنشین اویم .حضرت موسی (علیه السلام) عرض کرد خدایا روز قیامت گناهان کی را می پوشانی؟ فرمود اونهایی که در دنیا یاد من بودند همیشه من در قیامت گناهانشان را میپوشانم . زیاد یاد خدا باشید ." با دو راهکار خداوند یاد ماست : 1- یاد خدا ،حال زبانی یا قلبی . روزی صد تا لااله الا الله بگید .مقید باشید . استغفار کنید . بعد از نماز عصر هفتاد تا استغفار کنید .در نماز شب هم هفتاد تا بگویید .در دل یاد خدا باشید . 2-همدیگر را دوست داشته باشیم . خدا در قیامت اونهایی که همدیگر را دوست دارند برای خدا ،گناهانشان را مستور میکند . "فَاؤلئکَ الّذینَ إذا أرَدتُ أن اُصیبُ اهلَ الارضِ بِسّوءِ ذَکَرتهم فَدَفعَت عَنهُم بِهِم " این افراد کسانی هستند که اگر اراده کنم زلزله بیاید ،عذاب بیاید اهل زمین را از بین ببرد ،یاد این بنده های خوبم می افتم که یاد من هستند و شب و روز با همدیگر برای خدا دوستی میکنند .تا یاد اینها می افتم عذاب را از این شهر میبرم. موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۸:۱۸, ۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله
ﺍﺯﻣﺮﺣﻮﻡ ﺣﺎﺝ ﺁﻗﺎﺩﻭﻻﺑﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺧﻮﺍﻫﺪﺑﻮﺩ؟ ﻣﺜﺎﻝ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺯﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻧﺶ ﺧﺎﻟﯽ ﺍﺯﻟﻄﻒ ﻧﯿﺴﺖ. ﺍﯾﺸﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﺪﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ 4ﭘﺴﺮﺩﺍﺭﺩ ﺍﻣﺎ ﺁﻧﻬﺎﺭﺍﺩﺭﺍﺗﺎﻗﯽ ﺣﺒﺲ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ ﺷﻤﺎﺩﺭﺍﯾﻦ ﺍﺗﺎﻕ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﻣﻦ ﻣﯿﺮﻭﻡ ﻭﺑﺮﻣﯿﮕﺮﺩﻡ. ﺍﻣﺎﺧﻮﺩ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﻭﺑﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭﺑﭽﻪ ﻫﺎﯾﺶ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪ. ﭘﺴﺮﺍﻭﻝ ﺍﺯ ﻧﺒﻮﺩ ﭘﺪﺭﺳﻮﺀ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﻢ ﺭﯾﺨﺘﻦ ﺍﺗﺎﻕ ﻭﺷﺮﺍﺭﺕ ﭘﺴﺮﺩﻭﻡ ﮐﻪ ﻣﯿﺒﯿﻨﺪ ﭘﺴﺮﺍﻭﻝ ﻫﻤﻪ ﺟﺎﺭﺍﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯿﺮﯾﺰﺩ ﻭﺷﺮﺍﺭﺕ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻣﯿﻨﺸﯿﻨﺪﻭﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﮐﻪ ﺑﺎﺑﺎ ﺑﯿﺎ ﺑﺎﺑﺎﺑﯿﺎ! ﭘﺴﺮﺳﻮﻡ ﮐﻪ ﺍﺻﻼ ﭘﺪﺭﺭﺍﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﯿﮑﻨﺪﻭﺑﻪ ﮐﺎﺭﺧﻮﺩﺳﺮﮔﺮﻡ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﺍﻣﺎﭘﺴﺮﭼﻬﺎﺭﻡ ﮐﻪ ﺩﯾﺪﻩ ﭘﺪﺭﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﺁﻧﻬﺎﺭﺍﻧﮕﺎﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﺮﺗﺐ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﺗﺎﻕ ﻭﻧﮕﺮﺍﻥ ﻧﯿﺎﻣﺪﻥ ﭘﺪﺭﻧﯿﺴﺖ ﺍﻭﻣﯿﺪﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﭘﺪﺭ ﺍﻭﺭﺍﻣﯿﺒﯿﻨﺪ ﭘﺲ ﺑﺎﺧﻮﺩﻣﯿﮕﻮﯾﺪ ﻫﺮﭼﻪ ﻫﻢ ﭘﺪﺭﺩﯾﺮﺗﺮﺑﯿﺎﯾﺪ ﻣﻦ ﮐﺎﺭﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﻣﯿﮑﻨﻢ ﻭﭘﺪﺭﻫﻢ ﻣﺮﺍﻣﯿﺒﯿﻨﺪ ﺩﺭﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ ﻣﻨﺘﻈﺮﺁﻣﺪﻥ ﭘﺪﺭﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ)) ﺁﺭﯼ ﺍﯾﻦ ﻣﺜﺎﻝ ﺩﻗﯿﻘﺎ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﺳﺖ ! ﻣﺮﺩﻡ ﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ! ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍﺑﻬﻢ ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﻢ ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺍﺻﻼ ﺁﻗﺎ ﺭﺍﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﮐﺮﺩﻩ ﻭﺑﻪ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻣﺸﻐﻮﻟﯿﻢ ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﻫﻢ ﻓﻘﻂ ﺩﺭﻣﺴﺠﺪومحراب ﺑﺴﺖ ﻣﯿﻨﺸﯿﻨﯿﻢ ﮐﻪ ﺁﻗﺎﺑﯿﺎ ﺁﻗﺎﺑﯿﺎ ﺑﺪﻭﻥ ﻫﯿﭻ ﺣﺮﮐﺘﯽ ﺍﻣﺎﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺯﯾﺮﮎ ﮐﻪ ﻣﯿﺪﺍﻧﻨﺪ ﺁﻗﺎ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﻏﯿﺒﺖ ﺁﻧﻬﺎﺭﺍﻣﯿﺒﯿﻨﺪ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪﺑﻪ ﺍﺻﻼﺡ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﭼﻮﻥ ﻣﯿﺪﺍﻧﻨﺪ ﺁﻗﺎﻫﺮﭼﻘﺪﺭﻫﻢ ﺩﯾﺮﺑﯿﺎﯾﺪ ﺁﻧﻬﺎﮐﺎﺭﻭﺛﻮﺍﺏ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﻠﺐ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﺍﻭﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﮐﺮﺩ ﺍﻣﺎﺩﺭﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭﺩﻋﺎﻣﯿﮑﻨﻨﺪﮐﻪ ﺁﻗﺎﺯﻭﺩﺗﺮﺑﯿﺎﯾﺪﺗﺎ ﻧﺠﺎﺕ ﯾﺎﺑﻨﺪﺍﺯﺩﺳﺖ ﺩﯾﮕﺮﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ناخلف. خدايا مارا از گروهي قرار ده كه بامعرفت كامل به حضور ولي امرمان براي رضايتشان وايجاد زمينه ي ظهورشان از هيچ تلاشي كوتاهي نكنيم وجز منتظران حقيقي يوسف زهرا عجل الله فرجه باشيم یامهدی... |
|||
|
|
۱۲:۴۰, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام علیکم کلام پنجم زندگان پس از مرگ نامه اعمال همه انسانها بسته میشود به غیر سه طایفه . روایت آن اینست : "إذا ماتنبوا آدمَ إن قَطَعَ عِلمُهُ إلاّ أن ثَلاثَ "
این سه طایفه:1* عالمی که مردم از علمش بهره ببرند ؛ مثلا وقتی از کتابهای حاج شیخ عباس قمی و مرحوم مجلسی استفاده میکنید در نامه عمل آنها ثبت میشود . 2* اولاد صالح ؛ کسی که از دنیا رفته ولی فرزندش طلبه شده و منبر میرود و کتاب مینویسد ،ویا پزشک شده و بیماران را معالجه میکند ،در نامه عمل پدر و مادر ثبت و ضبط میشود . 3* صدقه جاریه ؛ یعنی مدرسه ای ساخته شود ،مادامی که بچه ها در آن درس میخوانند برای سازنده ثواب ثبت میشود .مسجدی که ساخته میشود ،تا وقتی نمازگزاران به آنجا میروند ثواب در نامه آنها نوشته میشود . موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |