کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فلق شناسی
۲۲:۳۹, ۲/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آبان/۹۳ ۶:۴۰ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: %D8%A8%D8%B3%D9%85_%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87_.png]
سلام

به چند جوان ترجیحا خلاق ،فکور و خوش فکر جهت مباحثه در سوره فلق نیازمندیم.
برای اینکه شروع کنیم حداقل سه نفر لازمه که شرکت کنند.

هر کس تمایل داشت با ذکر صلواتی اعلام امادگی کنه.

پ.ن : ببینیم چه جوری میشه با قران تفریح سالم کرد.
از پیشنهاد خوب اقا محمد هادی ممنونماینم لیست سوالات،دوستان هر سوالی به ذهنشون میرسه بگن که بنده به این لیست اضافه کنم.
سوالات زیر ،سوالاتی هستن که دوستان در خلال بحث در تاپیک مطرح کردن.ببینیم در پایان به جواب میرسیم؟

1- رب فلق یعنی چی؟خدای سپیده دم چه ربطی به دفع شر داره؟
2-چند مدل شر میتونیم دسته بندی کنیم؟
3-چرا خدا به یه عده اجازه داده بتونن به ما شر برسونن؟
[/font]4-آیا قرآن کریم سحر و جادو را تصدیق می کند ؟

5-چرا در این سوره شر به شب نسبت داده شده است ؟
6-چرا این سوره به زنان جادوگراشاره نموده است
و نگفته مردان جادوگر ؟
7-وقتی میگیم من شر ما خلق منظور هر چیزیه که مستقیم خدا خلق کرده و یا اونایی که با واسطه هم خلق شدن تو این مجموعه قرار میگیره.
8-در روایات(که بعدا مینویسم) داریم که فلق اسم چاهی در جهنم هست که جهنمیان ازش به خدا پناه میبرن،ایا این فلق با سوره ارتباط داره؟چیه؟
[font=Tahoma]
9-چه جوری میشه از شر حسود در امان بود؟
10-چه جوری میشه حسود نبود؟
11- چرا اومده "من شر ما خلق" و نیومده "من شر اشرار مما خلق"؟ یعنی همه چیز شر هم دارند؟ در ترجمه هم این اومده ، تمام آنجه خدا آفریده ، یعنی حتی معصومین علیهم السلام؟12- چرا شر حسود به زمان حسد ورزیدن مرتبط شده ، مگر حسود بدون حسد ورزیدن هم میشه باشه؟ اون موقع شری نداره؟

13-چرا سست شدن تصمیم بیشترین وزن رو داره؟

14-آیا ترتیب آورده شدن اشرار مبنی برمیزان ضرر و آسیب آنهاست و اینگونه اولویت بندی شده اند(هر چه ریز تر می شویم و جلوتر می رویم به شر بزرگتر می رسیم) ؟
15-ویا میتوان اینطور نتیجه گرفت که هر شر زمینه شر دیگری رافراهم میکند مثلا اگر حسود حسادت بورزد دست به جادو میبرد و گره در کار میاندازد و از تاریکی ها برای پنهان شدن ویا نفوذ سود میبرد ؟
16-لزوم پناه بردن به رب شکافنده تاریکی در چیست (تکیه بر شکافنده و جدا کننده تاریکی)؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، Hadith ، میم.حسین.الف ، السا ، azade ، Eve ، محمدهادی ، مجتبی110 ، سیمرغ ، حسن.س. ، آسمانه سجادی ، Agha sayyed ، مصباح ، لبخند خدا ، mahdy30na ، عبدالرحیم ، مهشاد ، nasimesaba ، قلب ، عقیق ، سدرة المنتهی ، علائم ظهور ، roohi_issa ، mohammadhadi ، مجید املشی ، 135 ، حضرت عشق ، bagheri4 ، انتصـار ، faateme-313

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۴۴, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

منم براتون دعا میکنم و از نوشته هاتون استفاده میکنمSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، میم.حسین.الف ، یاســین ، آسمانه سجادی
۱۹:۲۸, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، یاســین ، آفتاب ، سیمرغ ، محمدهادی ، آسمانه سجادی
۱۹:۵۰, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
خوب دوستان ان شا الله از فردا کارمون رو شروع میکنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، سیمرغ ، میم.حسین.الف ، محمدهادی
۱۹:۵۰, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
آیا قرآن کریم سحر و جادو را تصدیق می کند ؟
چرا در این سوره شر به شب نسبت داده شده است ؟
چرا این سوره به زنان جادوگراشاره نموده است و نگفته مردان جادوگر ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، سیمرغ ، میم.حسین.الف ، محمدهادی ، azade ، آسمانه سجادی ، قلب
۱۹:۵۲, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
وقتی میگیم من شر ما خلق منظور هر چیزیه که مستقیم خدا خلق کرده و یا اونایی که با واسطه هم خلق شدن تو این مجموعه قرار میگیره.
مثلا من شر دوچرخه یا ماشین هم میشه یا فقط من شر مخلوقات مستقیم خدا منظوره؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، سیمرغ ، یاســین ، میم.حسین.الف ، محمدهادی ، azade ، قلب ، atia
۲۱:۱۱, ۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #16

نقل قول:آیا قرآن کریم سحر و جادو را تصدیق می کند ؟

بله در سوره بقره هم می فرماید که هاروت و ماروت دو فرشته ای بودند که به اذن خداوند سحر را به مردم می آموختند و به آنها هشدار میداد . همین طور اشاره به زمان حضرت موسی (علیه السلام) سحر و جادو فراگیری بسیاری داشته
آثار باستان شناسی هم گواه این امور هستن و علامه طباطبایی در این باره می فرماید :
نقل قول:در اين ميان افعال خارق العاده ديگري است که مستند به هيچ کدام از سبب از اسباب طبيعي و عادي نيست، مانند خبر دادن از پنهاني ها و مانند ايجاد محبت يا دشمني و گشودن گره ها و گره زدن ها و خواب کردن و احضار و حرکت دادن اشياء با اراده و از اين قبيل کارهايي که مرتاض ها انجام مي دهند که به هيچ وجه قابل انکار نيست، يا خودمان بعضي از آنها را ديده ايم و يا برايمان آن قدر نقل کرده اند که ديگر قابل انکار نيست
خداوند هم خواسته تا جلوی تاثیر اسباب گرفته نشود لذا در بعضی مواقع سحر به اذن خدا اتفاق می افتد مثل همان اشاره ای که در سوره بقره شده .

نقل قول:چرا در این سوره شر به شب نسبت داده شده است ؟

چیزی که از تفسیر المیزان یادم هست اینه که چون انسان در شب ناتوان از روز است برای دفع آسیب از شر و تاریکی شب یاری دهنده شرور هست در این سوره مبارکه به آن اشاره شده و در جایی خواندم مقصور صرفا تاریکی نیست بلکه ظلمات و شرایط مطلوب برای ظالم هست و شاید اینطور بتونیم نتیجه بگیریم که به صورت استعاره بیان شده و در این مورد باز هم تفسر المیزان می گوید کلمه غاسق مخصوص شب نیست و مراد هر شری است که به انسان هجوم میارد هرچه می خواهد باشد

نقل قول:
چرا این سوره به زنان جادوگراشاره نموده است
و نگفته مردان جادوگر ؟

ای بابا اینجاهم زن و مرد می کنید Big Grin ولی جالب بود که در تفسیر المیزان گفته شده بیشتر زنان مشغول به سحر و جادو بودند و در جریان هاروت و ماروت هم اشاره دارد که همسرانشان اختلاف میاندازند و دیگر اینکه که ساحران فرعون زنان بودند البته بعضی گفته اند که مقصور تسلط زنان بر تصمیم شوهرانشان هست که در المیزان آمده زیاد مقعول نمی باشد این تفسیر

چون با نظر خودم و اطلاعات قبلی مخلوط بود عین تفسیر را نیاورد اگه لازم دونستید متن دقیق تفسیر نقل می کنم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، آفتاب ، azade ، آسمانه سجادی ، Agha sayyed ، سیمرغ ، mohammadhadi
۲۱:۱۹, ۳/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۳ ۱۳:۵۴ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #17
آواتار
مرسی از شما دوست گرامی
البته قرار نیست الان به سوالا جواب بدیم هنوز زودهSmile

میخواستم فردا بگم که الان میگم

برنامه امون این روال رو داره

1- گزاره نویسی ساده و معنی واژه ها(که حالا بهتون میگم چه طوری میشه،این قسمتش خیلی جالبه)
+(تصویر سازی و روح معنای واژه ها
ممکنه دو سه روز طول بکشه

2-نکته های تفسیری که اینجا اقاحسن .س و اقا حسین و اقا محمد هادی برامون بیشتر صحبت خواهند کرد.
+حالا که تفسیرش باز شد دوباره گزاره های جدید مینویسیم

3-پیدا کردن ارتباط بین ایات(مثلا اولش یه شر عام داریم که شر ما خلق هست،بعد سه تا شر خاص،حالا ارتباطشون چه جوریه)

4-نتیجه گیری و غرض ایه(اینجا تقریبا باید به 70-80 درصد جواب سوالامون برسیم ان شاء الله)

حالا نکته جالب:

به گزاره نویسی میگیم تفکر(شماره 1 و 2)
به یافتن ارتباط بین ایات میگیم تعقل(شماره 3)
و یافتن غرض سوره(که ممکنه یه سوره خیلی غرض داشته باشه) میگیم تدبر (شماره 4)

فعلا دوستان هر سوالی که به ذهنشون میرسه فقط بگن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، میم.حسین.الف ، محمدهادی ، azade ، سیمرغ
۲۱:۲۵, ۳/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/آبان/۹۳ ۲۱:۳۰ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #18

نقل قول:
وقتی میگیم من شر ما خلق منظور هر چیزیه که مستقیم خدا خلق کرده و یا اونایی که با واسطه هم خلق شدن تو این مجموعه قرار میگیره.

مثلا من شر دوچرخه یا ماشین هم میشه یا فقط من شر مخلوقات مستقیم خدا منظوره؟

چون خالق خود مخلوقات انسانی خداوند تبارک میباشد پس تمام مخلوقات ، مخلوقان هم مخلوق خدا هستند و شر مخلوقات اشاره به هر مخلوقی دارد که به انسان شری می رساند اما به این معنا نیست که تمام مخلوقات شرور هستند و یا شری با خود دارند این شر یا در اثر استفاده سوء توسط اشخاص دیگر است به سبب قدرت جویی و یا دشمنی و .. یا خود شخص به سبب جهلش ویا آثار خطا و گناهش شری رو ایجاد میکند مثال عرض می کنم زمانی که تی ان تی ساخته شد برای حفر تونل و هموار کردن راه ها بود اما استفاده برخی سود جویان جاه طلب در جهت خاصل شدن مقصود خود سبب شر شد
در این رابطه (شر) در سوره مبارکه نساء آیه 79 می فرماید :

نقل قول:( ای انسان ) آنچه از نیکی ها به تو رسد از جانب خداست ( سبب آن رحمت اوست ) و آنچه از بدی ها به تو رسد از سوی خود توست ( سبب آن گناهان توست ) و ( ای پیامبر ) ما تو را به رسالت برای مردم فرستادیم ، و خدا از نظر گواهی ( بر رسالت تو ) کافی است.

پس نباید برداشت غلط شود که آنچه خداوند آفریده شر بوده یا شر به طور مستقیم مخلوق خداوند است شر در واقع عدم خیر است و نتیجه رفتار است و خود معلولی است که علت آن عدم وجود است

نقل قول:
البته قرار نیست الان به سوالا جواب بدیم هنوز زوده
[تصویر: happy.png]
با عرض پوزش جواب دومو که دادم این ارسالو مطاله کردم ببخشد دیگه از بچگیم شاگرد زرنگ بودم Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهسا110 ، یاســین ، محمدهادی ، آفتاب ، آسمانه سجادی ، سیمرغ ، قلب
۲۱:۲۹, ۳/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/آبان/۹۳ ۲۱:۳۶ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #19
آواتار
عیبی ندارهSmile
حالا ببینیم در اینده جواباتون درست در میاد یا نهWink

سوال:

1-در روایات(که بعدا مینویسم) داریم که فلق اسم چاهی در جهنم هست که جهنمیان ازش به خدا پناه میبرن،ایا این فلق با سوره ارتباط داره؟چیه؟
2-چه جوری میشه از شر حسود در امان بود؟
3- چه جوری میشه حسود نبود؟

بچه ها اینم داشته باشید که حسادت یکی از صفات خیلی بده که توش کفر هم داره،معنیش اینه که ادم حسود ارزو میکنه از اون شخص زوال نعمت بشه.یعنی در وجودش اعتقاد داره که خدا نمیدونسته به فلانی فلان چیزو داده،اصلا چرا داده؟اقای ایت الله شجاعی میگن که این تفکر ریشه در کفر به خدا داره،در روایات هم داریم که همانطور که اتش چوب رو خاکستر میکنه،حسد هم ایمان رو میسوزونه.
واقعا پناه بر خدا
حالا بدیش اینه که وقتی کسی به ادم حسودی میکنه یکی از شرورش اینه که خود ادم هم در معرض حسود بودن قرار میگیره،این شرش از چشم زدنش بدتره.

ان شا الله که این سوره بهمون طهارتی بده که از این صفت رذیله نجات پیدا کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، محمدهادی ، آفتاب ، azade ، سیمرغ ، قلب
۲۱:۴۳, ۳/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/آبان/۹۳ ۲۱:۴۳ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #20
آواتار
پیشنهاد حقیر اینه که همه سوالات را لیست بشن بعد جواب دادن شروع بشه
مثلا بحث شرور در عالم، بحث حسد، بحث سحر، بحث حقیقت استعاذه و ارکان آن و ....
به صورت لینک تو پست اول در بیاد که بحث منظم باشه
کاری که خواهر بزرگوارمون شروع کردند واقعا از کارهای نابیه که در این تالار داره صورت میگیره، خدا توفیقاتشون را بیش از پیش بگرداند
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، میم.حسین.الف ، آفتاب ، حسن.س. ، azade ، سیمرغ ، قلب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا