کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چشم پاک ها نخوانند!
۱۵:۳۸, ۱۸/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۰ ۱۶:۰۰ توسط sarallah.)
شماره ارسال: #1
آواتار
انسان در همه ابعاد بی نهایت طلب است و از آن جمله بی نهایت طلبی در جمال خواهی و زیبا طلبی است. یعنی همیشه دوست دارد چیزهای زیبا را ببیند و از آنها بهره ببرد و هیچگاه از دیدن امور زیبا خسته نمی شود. به عبارت دیگر از برخورد با امور زیبا لذت می برد...

[تصویر: 11722990224222102821967919220183250255136232.jpg]
چشم، دریچه دل و اندیشه انسان است، اگر چگونه نگریستن را یاد بگیریم و چگونه دیدن را تجربه کنیم، چشم، چشمه امید و ایمان مى شود و نگاه ما، عبادت و سبب رشد و تکامل خواهد شد، و اگر آن را رها کنیم تا به هر چه هوى و هوس دستور داده نگاه کند، زیانهاى متعددى متوجه انسان خواهد شد، و به گناهان ناخواسته اى دچار خواهد شد، مگر فاصله نگاه تا گناه چه قدر است؟ میزان کششی که دیدنیهای زیبا در انسان ایجاد می کنند، متفاوت است. گاهی وقت ها چیزی زیباست و بخاطر زیبایی لذت در نفس ایجاد می کند ولی گاهی دیدن، علاوه بر لذتی که در اثر زیبایی شیء در بیننده بوجود می آورد او را به یاد لذت های دیگر نیز می اندازد.
زن به عنوان یکی از مظاهر جمال الهی این خصوصیت را دارد که همه وجودش جاذبه دارد و این جاذبه از هر دو بُعد است. یعنی هم از بُعد زیبا طلبی و هم از بُعد لذت طلبی و جاذبه جنسی که می تواند مورد توجه قرار گیرد.
لذا بدیهی است که کثرت نگاه به نامحرم در دل ایجاد شهوت می نماید. وقتی شهوت ایجاد شد، یعنی تمنایی بوجود آمده است و انسان بطور طبیعی می خواهد به آنچه که میل کرده برسد و تمام همّ و غم او ارضای آن میل می شود. بحث بر سر این نیست که انسان نباید امیال طبیعی خود را ارضا نماید. هیچ عقل سلیمی منکر لزوم ارضای امیال فطری و طبیعی – در حد نیاز – نیست. بحث بر سر این است که انسان در بُعد لذت طلبی هم مانند سایر ابعادش بی نهایت طلب است؛ و اگر محیط او همیشه در او ایجاد میل و شهوت کند تمام استعدادهای او صرف ارضای آن شهوات خواهد شد و دیگر حوصله و میلی به شکوفایی استعدادهای عالی تر در وی ایجاد نخواهد گردید. یعنی مشغول شدن به ارضای آمال و امیال حیوانی، او را از پرداختن به سایر ابعاد غافل می کند و لذا حرکت اصلیش، یعنی حرکت به سمت ابدیت و کمالات واقعی انسانی را فراموش می نماید. در واقع علاقه و میل شدیدی که در اثر تحریک محیط در شخص ایجاد می شود، قدرت تفکر صحیح و درک واقعیات را از وی سلب می نماید. چنین شخصی چون گرفتار و اسیر لذات زودگذر و پس می شود نه تنها حاضر نیست هیچ نصیحتی را در این باره بشنود، بلکه از نصیحت کننده هم نفرت دارد و تذکرات و خیرخواهی های او را، خیرخواهانه نمی داند و چه بسا نصیحت کننده را به فضولی، نفهمی و یا دشمنی متهم کند.

بسیارى از ازدواج هایى که از نگاههاى خیابانى، پارک و دانشگاه ها شروع شده اند یا به سرانجام روشنى نرسیده، یا قبل از ازدواج رها شده و حاصلى جز بدنامى نداشته اند.(6) عشقى که با نگاه آمده با نگاه هم مى رود

امام علی علیه السلام درباره شخصیتِ چنین فردی می فرماید:«چگونه از نصیحت نفع می برد کسی که از رسوایی لذت می برد». (1)
جدای از حرکت اصلی انسان به سوی ابدیت که مورد غفلت قرار می گیرد(2) بسیاری از واقعیت های زندگی دنیای و اجتماعی وی نیز به بوته فراموشی سپرده می شود، چه بسیار خانواده هایی که بخاطر اسیر شدن مرد و زن در بند شهوات، متلاشی شده، چه بسیار جنایت ها و قتل هایی که بخاطر ارضای شهوات صورت گرفته و چه بسیار آبروریزی ها و فضاحت هایی که در اثر غلبه شهوات بوجود آمده است. چرا که شخص در حالی که مغلوب شهوات است هرگز به این مسائل و مصالح نمی تواند فکر کند.
به فرموده امام علی علیه السلام: «هنگامی که چشم، مورد شهوت انگیز را ببیند، فکر از توجه به عاقبت، کور(ناتوان) می شود».(3)

[تصویر: 1879414324467113221732003416212722914100.jpg]
پیامدهاى نگاه را در چند بخش مورد بررسى قرار مى دهیم

** نوعى بیمارى یا عادت مذموم: گام اول در روابط نامشروع نگاه آلوده است و گام گذاران در این وادى، چه بسا گرفتار عادت مذموم دائمى خواهند شد. روان شناسان، چشم چرانى را نوعى بیمارى روانى مى شمارند. بینایى، یکى از مهم ترین اعضا براى تحریکات جنسى است. اگر فرد تنها از نظربازى براى ارضاى کشش جنسى استفاده کند، دچار نوعى انحراف شده است معمولاً شخص نَظَر باز با مشاهده و نگاه ارضا نمى شود و به همین جهت گاه مبتلا به استمناء و خود ارضائى مى شود. رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: هر عضوى از بنى آدم بهره اى از زنا دارد، و زناى چشم نگاه کردن (به بدن نامحرم) است.» (4) ** بدنامى طرفین: چه بسیارى دوستى ها و ارتباط هاى نامشروع که از نگاه آغاز شده ولى نگاه هاى هوس آلود و تداوم آن و تسلّط طبیعى شهوت آن را به ناکجا آباد کشانیده، سبب بدبختى و بدنامى طرفین گردیده و حتى افشا شدن برخى از این روابط بعد از ازدواج، کانون گرم خانوادگى را متلاشى نموده، سبب بروز مشکلات خانوادگى و اجتماعى شده است.
** مقایسه هاى هوس آلود: در جامعه اى که نگاه به نامحرم رایج شود به دنبال آن جلوه گرى ها و فرهنگ برهنگى و بدحجابى حاکم مى شود، و در پى آن زن و مرد به هر سوى و هر کس که بخواهند نگاه مى کنند. اینجاست که همواره در زندگى حالت مقایسه بوجود مى آید مقایسه میان آنچه دارند و آنچه ندارند. و این مقایسه ها هوس را دامن مى زند و خانواده را در معرض نابودى قرار مى دهد. زنى که سال ها در کنار شوهر و در مشکلات با او زندگى کرده، پیداست اندک اندک بهار چهره اش، شکفتگى خود را از دست مى دهد و روى در خزان مى گذارد و در چنین حالى است که سخت محتاج مهربانى و وفادارى همسر خویش است، امّا ناگهان زن جوان ترى از راه مى رسد و در کوچه و بازار و اداره و مدرسه با پوشش نامناسب خود و نگاههاى حرام به همدیگر، فرصت مقایسه اى را پیش مى آورد که مقدمه مى شود براى ویرانى اساس خانواده. (5)

در جامعه اى که نگاه به نامحرم رایج شود به دنبال آن جلوه گرى ها و فرهنگ برهنگى و بدحجابى حاکم مى شود، و در پى آن زن و مرد به هر سوى و هر کس که بخواهند نگاه مى کنند. اینجاست که همواره در زندگى حالت مقایسه بوجود مى آید مقایسه میان آنچه دارند و آنچه ندارند

از هم پاشیدگى خانواده
اگر سرى به هفته نامه ها و مجلّات خانوادگى بزنیم، صفحات راز و پزشک مشاور، مملو از غم نامه هایى است که دخترها و پسرها از دوستى ها و ازدواج هاى ناکام خود نوشته اند، بسیارى از ایشان وقتى شور و اشتیاق اوّلیه شان فرو نشست و با واقعیّت هاى زندگى، بیش تر آشنا شدند، با یک دیگر احساس نوعى بیگانگى و غرابت نموده، با عدم تفاهم در زندگى مشترک مواجه مى شوند. بسیارى از ازدواج هایى که از نگاههاى خیابانى، پارک و دانشگاه ها شروع شده اند یا به سرانجام روشنى نرسیده، یا قبل از ازدواج رها شده و حاصلى جز بدنامى نداشته اند.(6) عشقى که با نگاه آمده با نگاه هم مى رود.
دکتر جامعه شناسى در این زمینه مى گوید: جوانانى که هم دیگر را در پارک ها و خیابان ها مى یابند، یا از طریق تماس هاى تلفنى به هم دیگر علاقمند مى شوند. اصولاً مبنا و اساس علاقه مندى خود را با همان نگاه هاى اوّلیه پایه گذارى مى کنند و این عشق و علاقه وقتى ظاهرى باشد(و از طریق نگاه بوجود آمده باشد) قاعدةً بعد از مدّت زمانى کوتاه (کم تر از یک سال) به طلاق مى انجامد. تازه اگر هم ازدواجها برقرار بماند همیشه همراه با بگو و مگوهاى مشکل ساز است.
تبیین آسیب‌‌شناختی نگاه‌های نادرست در كتاب «نگاه پاك؛ بررسی نگاه به نامحرم، مرزها و آثار آن» نوشته یاسین كمالی‌وحدت از سوی موسسه بوستان كتاب منتشر شد.

امضای sarallah
به امید روزی که این پُست سرتاسر این تالار گفت و گو را پرکند:
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آمد!
[تصویر: NatureGif16.gif]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alitalebi ، أین المنتظر ، اکبر.ع ، MohammadSadra ، میلاد.م ، t.kam67 ، mohammad74 ، N.Mahdavian ، Farzaneh ، السا ، azade ، Bamdaad ، شهیدطیبه واعظی ، مجنون العباس ، 135 ، حضرت عشق ، آسمانه سجادی ، رکن الهدی ، نورالسادات ، mohammadhadi
۱۵:۴۶, ۱۸/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۰ ۱۵:۵۲ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #2
آواتار
یَعلَمُ خائنةالأعین و ما تُخفی الصُّدور

مؤمن / 19

(خداوند) چشمهای خیانت کننده را مي‏داند، و از آنچه در سينه‏ ها پنهان است با خبر است.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad74 ، alitalebi ، N.Mahdavian ، Farzaneh ، السا ، azade ، Bamdaad ، شهیدطیبه واعظی ، مجنون العباس ، حضرت عشق ، نورالسادات ، mohammadhadi
۱۶:۳۰, ۱۸/دی/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
خدا همه رو به راه راست هدايت كنه.
ز دست ديده و دل هردو فرياد
كه هرچه ديده بيند دل كند ياد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alitalebi ، Bamdaad ، مجنون العباس ، 135
۱۶:۵۷, ۱۸/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۰ ۱۸:۳۸ توسط somayeh.)
شماره ارسال: #4
آواتار
به نام خالق یکتا
درسته که چشم میبینه ولی کنترل این چشم دست خودمونه میتونیم ازش درست استفاده کنیم .
از یه جایی شنیدم درست یادم نیست ولی میگن اگر موقع رویارویی با نامحرم نگاهتو به زمین بندازی خدا اندازه وسعت زمین بهت پاداش میده و اگر سرتو بالا بگیری اندازه وسعت آسمون پاداش میگیری و اگر هم چشماتو ببندی اندازه زمین و آسمون پاداش میگیری.
حالا جوونا حیف نیست وقتی خدا اینجوری دوستمون داره و به این راحتی اینهمه پاداش بهمون میده
جلوی نگاهمونو نگیریم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alitalebi ، Farzaneh ، السا ، Bamdaad ، مجنون العباس ، فدايي ولايت ، نورالسادات
۱۵:۴۶, ۱۰/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
[تصویر: _1_1.JPG]

آن طور که تو به آن لیوان نگاه می کنی آدم سیراب هم تشنه می شود! خود و دیگران را درعذاب ننداز .Smile

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، azade ، رهگذر. ، Bamdaad ، مجنون العباس ، Eve ، مهسا110 ، نورالسادات
۱۸:۲۶, ۱۱/مرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۳ ۱۸:۳۱ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #6

هنوز در بحثهای آخرم در تالار پاسخهایی مونده که بخاطر مشکلاتی واقعاً به تأخیر افتاده. اما اینجا یک کوچولو عرض کنم:

(۱۰/مرداد/۹۳ ۱۵:۴۶)SkyGirl نوشته است:  
آن طور که تو به آن لیوان نگاه می کنی آدم سیراب هم تشنه می شود! خود و دیگران را درعذاب ننداز .Smile
یک لیوان آب آشامیدنی، دوست نداره ناخنک ِ ناخن‌های کثیف رو.
اگر لیوان آب چشم داشت، از اینکه چطور نگاهش کنن هم تأثیر می‌پذیرفت!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، Arash.j
۰:۴۶, ۱۵/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آبان/۹۳ ۱:۳۶ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #7
آواتار
شاید اگه هر کشوری بودم چادری بودم ولی تو ایران واقعا میتونم بگم مریض میشم چادر سر کنم تو این جماعت نه اینکه کار چادری ها بده نه مشکل از منه من حالم بد میشه حتی احساس انزجارمو از رفتار های بعضی از همجنس هام تو کلمات نمیتونم نشون بدم و حس میکنم هر یه قدمی که ما بریم عقب مردها پر رو تر میشن و میان جلو یه روز میگن چادر،،،چادر میذاری میگن کوفت،،، کوفت میذاری میگن زهرمار... من شاید بتونم اون دختری که به مرتب بودن من گیر میده رو یه کاریش کنم اما نمیدونم واقعا مردی که سر تا پای منو نگاه میکنه تا ببینه موهام بیرون نباشه یا چادرمو خوب گرفته باشم رو کجای دلم بذارم تو مسجد جمکران که خیلی خلوت بود دیدم داره میپره طرف گفتم لابد قراره بمب گذاری کنم نگو موهام از مقنعه ام بیرون بوده خخخ
مبپیدونم ارسال مفیدی نبود فقط خواستم کمی دلم سبک شه و بگم مظلوم واقعی ماییم که هیچوقت نفهمیدیم حجاب به چه دردی میخوره اما از موقعی که فهمیدن مادرم دختر زاییده تا همین الان تو جامعه اینو زدن تو سرمون و من هیچوقت نفهمیدم چرا مردا لباس پیامبر نمیپوشن عبا امامه سرشون نمیکنن اما از ما میخوان لباس زنان پیامبر رو بپوشیم شاید چون ما جنس ضعیفیم و حق دارن بهمون زور بگن اما همون آخونداشم که مجبورن لباس پیامبر رو بپوشن یکم سختشونه بنده های خدا هر روز نازکتر از قبل میپوشن
خواهشم از سانسورچی دارم تو رو به امام حسین پاک نکن شاید یکی جواب داد دستام درد گرفت اینا رو با موبایل تایپ کردم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آسمانه سجادی
۱:۳۷, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #8

سلام برشما
واقعا در حیرت همچین موضوعی موندم.Smile
دست شما درد نکنه چون کارم و راحت تر کردید،با این عنوان و این همه بازدید!Wink

M912 دوست عزیز .
گناه تو نیست که از بچگی بهت گفتن حجاب و برای آقایون می نویسم گناه شما هم نیست که بهتون گفتن نگاه
آقای ثارالله خوب اشاره کردند بهتره مطلب و درست بخونیم.
کل مطلب به درون ما یعنی میل ما برمی گرده،شما وقتی گشنه باشی و بوی غذا رو استشمام کنی بدو بدو درقابلمه رو باز می کنی ببینی چی پخته شده،دلت ضعف می ره! برای خوردن،دست و پات و گم می کنی!
روانشناسان با آزمایش های متفاوت ثابت کردند ، امیالی که معمولا سرکوبش می کنیم و ما توی خواب می بینیم !
بعد بهش می گیم...
چه کار کنیم،وجه انسانی مون میگه بالاخره یه فرقی باید با دیگه موجودات داشته باشیم.
و فرق ما با اونها فقط تو روح ایمانمونه!
اشاره به جاست که بگم حیوان دارای سه روح قوه،شهوت و روح بدن که وقتی می میره روح بدن ازش جدا می شه و انسان علاوه برا اینها دارای روح ایمانه و برگزیده ترین روح حساب می شه،اگه روح ایمان و ازمون بگیرن دیگه فرقی با حیوان داریم؟
و مشاهده می کنیم دیگه جوامعی که روح ایمان یا ندارن یا کم دارن ،چه اتفاقی براشون افتاده!
مصاحبه علی استون خوندم که نوشته بود یه مرد غربی همیشه باید از خودش سئوال کنه که زنش که بارداره، آیا بچه مال خودشه یا یکی دیگه!!؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، رکن الهدی ، فدايي ولايت
۱۱:۳۹, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
ببین دوست عزیز
شاید مشکل در این باشه که فکر می کنیم حجاب ما صرفا برای نگاههای هوس الود مردان هست...واسه همین وقتی حجاب هم داریم واون به اصطلاح مرد همچنان به ما خیره می شه با خودمون می گیم پس چرا چادر من این نگاه رو دفع نمی کنه ؟پس چه فرقی داره چادر داشته باشم یا نداشته باشم ؟اگه قرار من خودم رو درست کن و مرد جامعه من هر روز بی پروا تر از قبل بشه و نخواد به خودش حتی زحمت نگاه نکردن رو هم بده من برای چی از خود گذشتگی داشته باشم؟
چرا انقدر به خودم سختی بدم تا به قول شما هرروز هم سطح توقعاتشون گوش فلک رو پر کنه؟
اینجاست که من نوعی باید برم سراغ فلسفه حجاب در درون خودم ببینم من حجاب رو واقعا صرف محافظت خودم از نگاه غیر انتخاب کردم یا نع تنها وتنها در راستای اطاعت از حرف پرودگارم وایمان به اینکه وقتی خودش گفته اینطور بیشتر حفظ می شید ومن راضی تر حجاب گرفتم
اگه نوع دوم باشه چه فرقی داره کجا زندگی کنم بین چه ادمایی باشم وچه حرفهایی رو بشنوم ...چون من یه پله از رضایت خودم بالاتر رفتم ورضایت مردان رو اصلان دخیل در اعتقادم نمی دونم واسه همین وقتی بدونم حجابم طبق دستور خدا کامل در مقابل توقعات بی منطق ااقایون فقط سکوت می کنم تا بفهمن با یک انسان دارای قوه عقل و منطق و شعور طرفن که می دونن چه طور و چگونه زندگی کنن و دستور زندگیشون رو از کس بالاترو بهتری دریافت کردن...
اما تو جامعه ما زنان عموما تسلیم خواسته مردان شدن و احساس کردن اگر به اصطلاح حجاب رو بردارن شخصیت واستقلال خودشون رو نشون دادن غافل از اینکه به صورت کامل مردو به هدفش رسوندن و دسترسیش رو اسون تر کردن دیگه نیازی نیست وقتی یه مرد یه خانوم رو می بینه به خودش فشار بیاره تصور کنه موهای اون زن رو خود اون زن کار رو راحت کرده حتی با دو تار مو
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، M912
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]