کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
لقمه های خوشمزه از زیارت عاشورا
۲۲:۱۶, ۴/آبان/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت به محضر مقدس بقیه الله الاعظم حضرت حجه بن الحسن عسگری ....
در این تاپیک ان شاالله سعی میکنیم به نکات ریز و جالبی از زیارت عاشورا بپردازیم. اگرخداوند منان عنایت کنند و همتی هم بکنم، تا انتهای زیارت پر فیض عاشورا لقمه هایی خوشمزه از این سفره ناب خواهیم چشید... ان شاالله.

قبل از ورود به این زیارت پر فیض، حکایتی جالب را خدمت بزرگواران نقل کنم. از حضرت آیه الله قاضی بعد از رحلتشان در عالم خواب پرسیدند که آیا حسرت چیزی از این دنیا را میخورید؟ ایشان با آن همه مقامات عالیه فرمودند: آری حسرت میخورم که چرا تنها روزی یک بار زیارت عاشورا را میخواندم، چرا در رو.ز دو بار این زیارت شریفه را نمیخواندم.

در این تاپیک سعی می شود نکات به صورت خیلی خلاصه بیان شود تا دوستان هم خسته نگردند.

یک نکته دیگر هم این است که بزرگان فرموده اند در ابتدای این زیارت بسم الله الرحمن الرحیم را نخوانید، به علت وجود لعن های زیادی که در این زیارت است، توصیه شده است ابتدای این زیارت را به جای بسم الله گفتن، با ذکر شریف الله اکبر آغاز کنیم.

خب به لطف خدا شروع می کنیم.

السلام علیک یا ابا عبدالله

- سلام: معنى سلام در حقیقت اين است كه سلامتى و آسايش تو را فرا گرفته و از جانب من هيچ شرى و ضررى به تو نخواهد رسيد و تو در ناحيه من امن هستی. پس در اینجا ما داریم به آقا میگوییم : آقا جان قول می دهیم که از سمت ما هیچ آسیب و شری به شما نرسد... بچه ها مواظب قول هایمان هستیم دیگر... چون خیلی ها قول دادند و....

نکته اصلی در اینه که امام كه غرضش جز هدايت امت و صلاح خلق و ظهور آثار بندگى در مردم نيست، لذا از معصيت كردن خدا و تخلف از اوامر و نواهى او بلكه حتی داشتن اخلاق رذيله از قبيل حرص و كبر و ريا و عجب و بخل و حب جاه و حب مال و امثال آنها متاذى و اذیت خواهند شد، پس حاصل سخن اين كه بايد انسان حال خود را بر وجهى كند كه در آن وقت مرضى امام باشد، نه مايۀ اذيت آن جناب تا در كلمۀ سلام راستگو باشد.

حالا چند نفر میتونند ادعا کنند سلام کرده اند به آقا... اینکه جواب سلام را نمیشنویم هم بی حکمت نیست...

ادامه دارد ان شاالله... این تازه کلمه اول این زیارت بود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، سید ابراهیم ، آفتاب ، مصباح ، مجتبی110 ، 135 ، یاســین ، شهیدطیبه واعظی ، هادی... ، مهشاد ، شیدا ، عشقم کربلا ، آیات ، mohammad reza
۱۶:۲۶, ۵/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۳ ۱۶:۴۱ توسط نورالسادات.)
شماره ارسال: #2
آواتار
- ابی عبدالله: خب تقریبا در همه تواریخ آمده است که نام فرزند بزرگ ایشان علی بوده است، پس اگر این کنیه بخواهد کنیه معمول باشد باید ابو علی باشد. حال آنکه این کنیه از بدو زمان تولد ایشان توسط پیامبر نامگذاری گردید. حقیقت اصلی این است که چون حضرت سيد الشهداء عليه السّلام در مقام اظهار عبوديت و خداپرستى و ثبات قدم در توحيد و محبت شاهد ازل چنان اقدام كرد كه احدى از انبياء و اوليا جز جد و پدر و برادر بزرگوارش عليهم السّلام نتوانستند نيل آن مرتبه كنند، و همه بلسان حال گفتند: لو دنوت انملة لاحترقت ولی آقا خصوصا در روز عاشورا عبادتى كرد كه جامع جميع عبادات ظاهريه و اعمال قلبيه بود. و تک تک اعضاء ایشان حق عبادت خداوند را به نحو احسن و اکمل انجام دادند. لذا ایشان به نام پدرعبادت نامیده می شوند چون آنی در این راه فروگذاری نکردند.

السّلام عليك يا ابن رسول اللّه
سلام بر تو ای پسر رسول خدا

- یابن رسول الله: روایتی بسیار بسیار شیرین در این باره هست که نشان میدهد که این بزرگواران فرزندان حقیقی رسول خدا هستند.
هارون عباسی در حضور جمع از مولایمان امام موسی بن جعفر، سوال کرد که شما چگونه تنها خود را فرزندان حقیقی رسول خدا میدانید... ما هم هاشمی هستیم و نسلمان به عباس می رسد. چه فرقی است در خویشاوندی بین عباس و علی؟؟؟ مردم همه منتظر بودند که پاسخ این شبهه را آقا چگونه می فرمایند.
امام فرمودند: اگر رسول خدا زنده شوند و از تو دخترت را جهت نکاح طلب کنند و خطبه بخوانند، تو چه میکنی... هارون گفت: سبحان الله. آرزویم این است. با افتخار این کار را میکنم. حضرت لبخندی زدند و گفتند ولی ایشان دختر من را طلب نمیکنند و من هم دخترم را به عقد ایشان در نمی آورم، هارون بهت زده گفت چرا؟ امام فرمودند: چون اون پدر بزرگ من است و دختر من محرم اوست... حال آنکه بر شما اینگونه نیست.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، شهیدطیبه واعظی ، هادی... ، یاســین ، مهشاد ، سید ابراهیم ، السا ، شیدا ، عشقم کربلا ، آیات ، mohammad reza
۱۴:۲۷, ۶/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۳ ۱۴:۳۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #3
آواتار
السلام علیک یا امیرالمومنین
امیرالمومنین[/b]: احادیث زیادی در کتب اهل عامه و تشیع هست که از خدا تا حتی ذوالفقار شهادت داده به امیرالمومنین بودن مولا، نکته ای که البته میدانید هم این است که این ذکر مخصوص فقط مولاست.حتی امام صادق هم از اینکه به دیگر ائمه حتی این لقب داده شود، نهی کرده اند.
نکته دیگر اینکهاز اسباب وجوب طاعت ذات اقدس اله، همان ولایت امير المؤمنين على ابن ابى طالب است كه در هيچيك از ائمه اين صفات مجتمع نيست اگر چه هر يك جامع جميع كمالات و حاوى تمام مقامات هستند سلام اللّه عليهم اجمعين.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، یاســین ، سید ابراهیم ، Hadiss313 ، شهیدطیبه واعظی ، mohammad reza ، هادی...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]