|
نماز خواندن سخت تر است یا پتک زدن؟
|
|
۲۲:۳۳, ۳۰/آذر/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام. خوبین ؟ یکی از دوستان میگفت : " نماز خوندن برای من خیلی سخت هست. یعنی پتک زدن از نماز خوندن برای من آسون تره، یعنی وسط نماز دارم لحظه شماری میکنم که نمازم تموم شه." الان باید چیکار کرد براش؟ مرسی. |
|||
|
|
۱:۲۲, ۱/دی/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
شاید خود منم همچین مشکلی دارم به نحوی ... ![]() اما یک مریض جسمی رو تصور کنید که حالت تهوع دارد ... اگر بهش کباب (به عنوان بهترین غدای پیشنهادی ) تعارف کنیم ... چه کار می کنه ؟! خوب میلی بهش نداره . چرا چون مزاجش خراب شده ! بیمار شده ! روح ما هم همچین حالتهایی براش پیش میاد ! روح سالمی که از گناه دور باشه میل به نماز و روزه و قرآن شنیدن و خوندن و همه اعمال عبادی داره . اما روح مریض یا به عبارتی گناه کار ِ من ، علاقه اش به اعمال کم می شه چون مزاجش بر اثر گناه خراب شده ! دوای معمولیش هم استغفار هست ! اینها هم انسان بودند ... : نماز مستان |
|||
|
|
۱:۲۴, ۱/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۳ ۱:۲۷ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
اینگونه احساس ها برای همه افراد که شروع به نماز خواندن می کنند وجود دارد . چیزی که مسلم است عدم حضور قلب و توجه به نماز است سبب آن شیطان است که طبیعتا مانع از اتصال به حضرت حق می شود از طریق ایجاد تفکرات متفرقه و کسالت در نماز مرحله بعدی ایجاد وسواس در این حس است که منتهی به ترک آن می شود . پس اولین گام تکیه به خداوند و مداومت می باشد به شرطی که سعی در بهتر شدن حس کنیم و صرفا به مداومت به همین حال هیچ توفیقی ندارد ولو باعث سبک شمردن نماز هم می شود .
اما راه های چاره : 1- چندوقت پیش در سخنرانی آیت الله رفیعی نکته جالبی نظرم را جلب کرد . می فرمودند نماز خواندن برای رسیدن به اوج است همینطوری که نمی شود به از زمین بلند شویم هواپیما هم که می خواهد اوج بگیرد ابتدا روی باند شتاب می گرد انسان هم باید اول بدو بدو کند بعد برخیزید . حالا این بدو بدو کردن چیست ، اگر بلد هستند اذان و اقامه بگویید قبل از نماز اگر نه حداقل چند بار الله اکبر بگویید قدقامت صلاه بگویید استغفار کنید همینطوری یک مرتبه قامت نبیندید 2- آگاهی از معانی و مفاهیم آیات و اذکار نماز در ابتدای راه بسیار کمک کننده است چون هرگاه ذهنمان بی راه رود سریع متوجه می شوییم که تمرکز بر سوره و ذکر نداریم و به حال غفلت و در رویا نماز نمی گذاریم 3- از نفس لوامه به بهترین شکل استفاده کنید شخصی که نماز می خواند پس به خداوند و دین خداوند و گفتار خداوند آگاه است هر گاه احساس کسالت دست سریعا خود را سرزنش کنید که چطور برای همه چیز وقت داری برای خدایت وقت نداری غیرت بنده که اینطوری حسابی تحریک می شود . 4- از آیت الله بهجت (رحمة الله علیه) سوال شد نماز برای من مثل پرداختن جریمه است ایشان فرمودند زیاد بگویید " ربک الغنی و ذو الرحمته" پرودگار تو بی نیاز و رحمتگر است 5- در جایی دیگر ایشان می فرمایند اصلاح نماز ، مستلزم اصلاح ظاهر و باطن و دوری از منکران ظاهریّه و باطنیّه است ؛ و از راه های اصلاح نماز توسل جدی در حال شروع نماز به حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است 6- در پایان خواندن تعقیبات نماز چه مشترکه چه خاص هر نماز اینکه مفصل یا کوتاه باشد به نسبت گنجایش وقت و حالات روحی بسیار موثر است اگر متناسب یا نیاز نمازگزار باشد می تواند در خواندن با حضور قلب موثر واقع شود گزیده سخنان آیت الله بهجت (رحمة الله علیه) نقل قول: در هنگام نماز چگونه می توانیم حضور قلب را در خودمان به وجود بیاوریم ؟ یکی از عوامل حضور قلب این است که در تمام بیست و چهار ساعت باید حواس باصره ، سامعه و ... خود را کنترل کنیم ؛ زیرا برای تحصیل حضور قلب باید مقدماتی را فراهم کرد باید در طول روز گوش ، چشم و همچنین سایر اعضاء و جوارح خود را کنترل کنیم و این یکی از عوامل تحصیل حضور قلب می باشد .[/i] نقل قول: چه کنیم که لذت عبادت را درک کنیم ؟ [b]این احساس لذت در نماز یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری مقدمات در خود نماز آنچه که قبل از نماز و در خارج از نماز باید ملاحظه شود و عمل گردد . این است که انسان گناه نکند ، معصیت روح را مکدر می کند ، نورانیت دل را می برد ، و اما هنگام خود نماز انسان باید زنجیر و سمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود ، بایستی فکرش را از غیر خدا منصرف کند ، و توجهش به غیر خدا مشغول نشود ، البته اگر به صورت غیر اختیاری توجهش به جایی رفت که هیچ ، اما به محض التفات پیدا کردن بایستی قلبش را از غیر خدا منصرف کند . نقل قول: برای اینکه در انجام فرمان الهی مخصوصاً نماز ، با خشوع باشیم چه کنیم ؟ [/font][b] در اول نماز توسل حقیقی به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کنید و عمل را با تمامیت مطلقه انجام دهید . [font=Tahoma]{ زمانی که در نماز توجه داشتید از روی اختیار توجه خود را از دست ندهید ، که این کار در صورت مداومت به صورت عادت در خواهد آمد و شما به هنگام نماز به خودی خود متوجه خواهید بود . } نقل قول: چه کنیم که نماز صبحمان قضا نشود . چون گاهی نمازمان قضا می شود و ما ناراحت می شویم ؟ کسی که باقی نمازهایش را در اول وقت بخواند ، خدا او را برای نماز صبح بیدار خواهد کرد . نقل قول: برای تقرب هر چه بیشتر به پروردگار چه باید کرد ؟ ترک معصیت در اعتقادات و عملیات و نماز اول وقت کافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه اگر چه هزار سال باشد .[/b] «یک لینک هم از وبلاگ پرسمان بود در این خصوص بعدا یادآوری بفرمایید قرار دهم»
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| خواندن نماز ظهر و عصر با هم | انصارالمهدی | 8 | 4,807 |
۲۸/اسفند/۹۰ ۲۰:۲۵ آخرین ارسال: انصارالمهدی |
|
| شرایط نماز خواندن برای بیماران ،ناتوانان جسمی،جانبازان عزیز | nafas | 1 | 2,440 |
۱۶/آبان/۹۰ ۰:۱۳ آخرین ارسال: nafas |
|