|
آیا زن منشا انحطاط بشر است؟ ......................!
|
|
۵:۵۰, ۳/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/دی/۹۳ ۹:۵۱ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
آیا زن منشا انحطاط بشر است؟ از پرحاشیهترین بحثهایی که همیشه مطرح بوده است، شخصیت زن است؛ در طول تاریخ، زن به عنوان مخلوقی بیارزش قلمداد میشده (این نكته در مجامع علمی هم مورد تائید بوده است). تا آنجا که اسلام، آمد و شخصیت واقعی آن را برای همه روشن کرد. سقراط از اندیشمندان یونانی میگوید: وجود زن بزرگترین منشأ انحطاط بشریت است.[1] ارسطو: زن چیزی نیست مگر مرد ناکام، خطای طبیعت و حاصل نقصی در آفرینش.[2] در تورات تحریف شده آمده که: حوا عامل گناه اولیهی آدم و مسئول خروج وی از بهشت است.[3] همچنین در انجیل تحریف شده آمده: زن عامل گناهکاری انسان اولیه است و گناه اولیه آدم، سبب شد که این گناه، در گوهر همهی انسانها سرشته شود؛ لذا همهی انسانها به جز عیسی(علیهالسلام) و مریم(سلاماللهعلیها) با گناه متولد میشوند.[4] این تنها تعدادی از نظرات اندیشمندان و کتب تحریف شده است. آنها كه امروزه خود را مترقّی و آزادیخواه میدانند و دم از حقوق بشر میزنند، مبانی اندیشهای آنها مواردی است كه ذكر شد. لازم به ذكر است كه آنچه هم كه امروزه به عنوان حقوق بشر و انجمنهای حمایت از زنان و... در غرب، رواج پیدا كرده است، تنها هیاهویی است كه به راه افتاده و در حقیقت، زنان در بردگی نوینی به سر میبرند. به عبارت دیگر؛ چیزی كه در غرب، به عنوان ارزش نهادن به مقام زن، تعریف شده است (یعنی اشتغال زنان، بیبند و باری آنها، آزادی در پوشش و...) بی شباهت به این مثال نیست كه شما برای اینكه ارزش فردی را ثابت كنید، میگویید «این آدم، خیلی قوی و نترس است؛ او قادر به هر كاری هست، حتّی میتواند خود را از ارتفاع 7 متری به پایین بیاندازد». این كار، در حقیقت، ارزش محسوب نمیشود، بلكه با هیاهو و هیجانی كه شما راه انداختید، او و دیگران، ارزشش را در این میبینند. در اینجا دو حالت پیش میآید: اگر انجام دهد، از بین خواهد رفت و اگر عمل نكند، احساس سرخوردگی خواهد كرد. بنابراین تنها حرکتی که به صورت حقیقی در مقابل این انحراف عظیم، ایستادگی کرده است، دین مبین اسلام است که از همان ابتدا با زنده بهگور کردن دختران، مبارزه کرد و تا به امروز هم ادامه دارد. خداوند زن را با ویژگیهای زنانه آفریده و مرد را با ویژگیهای مردانه؛ هیچ نقص و کاستی نیست، زیرا تمام انسانها دارای تکلیفی هستند و هر کس به اندازهی توان و شرایطی که دارد مکلف میشود و محبوترین آنها هم با تقواترین آنها است. حال خداوند برای زنان اینگونه تکلیف کرده و برای مردان به گونهای دیگر و از هر کدام هم به همان اندازه میخواهد نه بیشتر در فرهنگ اسلام، زن و مرد از ارزشی برابر برخوردارند، زیرا این ارزش را در روح آدمی میدانند. خداوند در قرآن کریم، این تساوی را این گونه بیان فرموده که: «إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُۆْمِنِینَ وَالْمُۆْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَ... أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا؛[احزاب/35] به یقین مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ایمان و زنان با ایمان، مردان مطیع فرمان خدا و زنان مطیع فرمان خدا، و... خداوند برای همهی آنها مغفرت و پاداش عظیمی فراهم ساخته است.» و در جای دیگر میفرماید: «مَن عَمِلَ صالحاً مِن ذَكَرٍ اَو اُنثی وَ هُوَ مۆمِنٌ فَلَنُحیِیَنَّهُ حیوةً طَیّبةً وَ لَنَجزِیَنَّهُم اَجرَهُم بِاَحسَنِ ما كانُوا یَعمَلونَ؛ هر کس کار شایستهای انجام دهد، خواه زن باشد یا مرد در حالی که مۆمن است، او را به حیاتی پاک زنده میداریم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام میدادند خواهیم داد.»[نحل/79] پس این که خداوند زن را با ویژگیهای زنانه آفریده و مرد را با ویژگیهای مردانه؛ هیچ نقص و کاستی نیست، زیرا تمام انسانها دارای تکلیفی هستند و هر کس به اندازهی توان و شرایطی که دارد مکلف میشود و محبوترین آنها هم با تقواترین آنها است. حال خداوند برای زنان اینگونه تکلیف کرده و برای مردان به گونهای دیگر و از هر کدام هم به همان اندازه میخواهد نه بیشتر. با این بیان، میتوان مقایسه كرد، مبانی اندیشهای آنها كه در هیاهوی حقوق بشر و حفظ حقوق زنان و... او را به ورطه گناه و هلاكت كشاندهاند و اسلام نابی كه اینگونه به زن، ارزش داده و او را در كمال، مساوی با مرد قرار داده است. پینوشت ها: 1- گری، بنوات، زنان از دید مردان، محمدجعفر پوینده، ج 1. 2- ویل دورانت، لذات فلسفه، ص57. 3- رساله اول پولس به تیموتائوس، 2 : 12 و 14. 4- زنان از دید مردان، و تاریخ تمدن ویل دورانت، ج 4، و عصر ایمان، بخش 2، فصل 30. بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان |
|||
|
|
۹:۱۹, ۳/دی/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
جایگاه زن در اسلام وقتی که دختر است،دری از درهای بهشت برای والدینش می باشد. وقتی که همسر است،نیمی از دین شوهرش را کامل مینماید. وقتی که مادر است،بهشت زیر قدومش قرار دارد. |
|||
|
|
۱۶:۰۹, ۳/دی/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
جایگاه زن در آفرینش
به نظر استاد مطهرى, قرآن با تفسیر آفرینش, زیربناى مقررات امور اجتماعى از قبیل مالکیّت, حکومت, حقوق خانوادگى و… را بیان داشته است. قرآن کریم برخلاف دیگر منابعى که امروز به عنوان کتب آسمانى معرفى شده اند, سرشت و خلقت نخستین زن را احترام آمیز مى داند و سرشت زن و مرد را دوگانه ندانسته است. قرآن با کمال صراحت در آیات متعدّدى مى فرماید که زنان را از جنس مردان و از سرشتى نظیر سرشت مردان آفریده ایم:4 (یاایها الناسُ اتّقُوا ربّکم الّذى خلقکم من نفس واحدة وخلق منها زوجها وبثّ منهما رجالاً کثیراً ونساءً…) نساء / 1 اى مردم, از پروردگارتان پروا کنید, آن که شما را از یک نفس (جنس) آفرید و از آن (نَفس واحد) همسر او را و از آن دو مردان و زنان بسیار پدید آورد. ییعنى آفرینش انسان چه مرد و چه زن از یک جنس و به یک گونه بوده است. خداوند زن (حوّا) را از همان جنس (گل) آدم آفریده است. جنس آدم و حوّا یکى است و آفرینش آن دو از خاک است. در آیات دیگر نیز به صراحت اشاره شده که زن و مرد در آفرینش یکسانند و هیچ یک بر دیگرى امتیازى ندارند. این درحالى است که تورات موجود, زن را از ماده اى حقیرتر از سرشت مرد, معرفى کرده است و معتقد است که وجود زن, طفیلى وجود مرد است و از دنده چپ مرد آفریده شده است: (خداوند خوابى گران بر آدم مستولى گردانید تا جفت و یکى از دنده هایش را گرفت و گوشت جایش پر کرد. و خداوند خدا آن دنده را از آدم گرفته بود, زنى بنا کرد و وى را به نزد آدم آورد.)5 امّا در قرآن چنین امتیازى میان زن و مرد دیده نمى شود, چنان که در سوره زمر به آفرینش همانند و یگانه زن و مرد اشاره مى کند و تفاوتى یا امتیازى ویژه براى زن یا مرد قائل نیست: (خلقکم من نفس واحدة ثمّ جَعَلَ منها زَوجها…) زمر / 6 شما را از یک نفس بیافرید و از آن یک نفس, همسرش را قرار داد. در سوره اعراف نیز مى خوانیم: (هو الّذى خلقکم من نفس واحدة وجعل منها زوجها لیسکن الیها…) اعراف / 189 اوست که همه شما را از یک نفس بیافرید و از آن یک نفس, همسرش را قرار داد تا به او آرامش یابد. |
|||
|
|
۱۸:۱۴, ۳/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۹۳ ۱۸:۱۶ توسط السا.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
نقل قول:قرآن با کمال صراحت در آیات متعدّدى مى فرماید که زنان را از جنس مردان و از سرشتى نظیر سرشت مردان آفریده ایم:4 فکر کنم یکمی اون جمله قرمز نیاز ب تصحیح داره ... اینطوری برداشت میشه ک : زن == مرد درجه دو! چرا نمیگین : مردان را از جنس زنان و از سرشتی نظیر سرشت زنان آفریده ایم ؟ قرآن از لفظ همسر استفاده کرده؛ نه زن، نه مرد
|
|||
|
|
۱۶:۳۵, ۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
جایگاه زن
در تاریخ کهن ؛ معاصر و اسلام و نظر امام خمینی ...زن در گذشته کاملا بی هویت بوده ؛ و اراده ای برای احقاق حقوقش وجود نداشت ؛ تنها در تاریخ گذشته ایران شاهد توجهاتی بوده ایم ... زن در دنیای متمدن امروز غرب ؛ جایگاهی جز ابزار شهوترانی و استفاده تبلیغاتی و بی هویتی ندارد. در این زمینه به اخبار قاچاق جنسی در اروپا و غرب مراجعه کنید ... امروز در ایران اسلامی زن از جایگاه شایسته و احترام و موقعیت اجتماعی بینظیری بهره می برد ؛ همپای مردان در تصمیم گیری ها و اجرای امور سیاسی و اجتماعی شرکت میکند ؛و با بهره گیری از قوانین اسلامی آرامش و شخصیت بهتری را نسبت به طول تاریخ شاهد است. www.afsaran.ir/link/785949
|
|||
|
|
۱۸:۱۵, ۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/دی/۹۳ ۴:۱۰ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۳/دی/۹۳ ۱۸:۱۴)السا نوشته است: فکر کنم یکمی اون جمله قرمز نیاز ب تصحیح داره ... سلام.ممنون از حضورتون. اینم آیه اول سوره نسا با ترجمه و تفسیرش: ![]() بِسْمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحِیمِ به نام خداوند بخشنده مهربان یَآ أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِى خَلَقَكُم مِّنْ نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِیراً وَنِسَآءً وَاتَّقُواْ اللَّهَ الَّذِى تَسَآءَلُونَ بِهِ وَا لْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَیْكُمْ رَقِیباً«1» اى مردم! از پروردگارتان پروا كنید، آن كس كه شما را از یك نفس آفرید و همسرش را نیز از (جنس) او آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیارى را (در روى زمین) پراكنده ساخت واز خدایى كه (با سوگند) به او از یكدیگر درخواست مىكنید، پروا كنید. و (نسبت) به ارحام نیز تقوا پیشه كنید (وقطع رحم نكنید) كه خداوند همواره مراقب شماست. امیرالمؤمنین علىعلیه السلام فرمودند: صلهى رحم كنید، گرچه با سلام دادن باشد، خداوند فرمود: «و اتّقوا اللّه... و الارحام...»(1) پیامها: 1- آغاز سوره ى خانواده، با سفارش به تقوا شروع شده است، یعنى بنیان خانواده، بر تقواست و مراعات آن بر همه لازم است. «یا ایّها الناس اتّقوا» 2- خلقت و تربیت انسان، هر دو به دست خداست، پس پروا و اطاعت هم باید از او باشد. «اتّقوا ربكم الّذى خلقكم» 3- همه ى انسانها از یك نوعند، پس هر نوع تبعیض نژادى، زبانى، اقلیمى و... ممنوع است. «خلقكم من نفس واحدة» 4- زن و مرد در آفرینش وحدت دارند و هیچكدام از نظر جنسیّت بر دیگرى برترى ندارند. «خلق منها زوجها» 5 - همه ى انسانها در طول تاریخ، از یك پدر ومادرند. «بثّ منهما رجالاً...» روایات درباره ى ازدواج فرزندان آدم دو نوع است، آنچه با قرآن هماهنگ است، روایاتى است كه مىگوید: فرزندان آدم با یكدیگر ازدواج كردند.(2) 6- در مسائل تربیتى، تكرار یك اصل است. «اتّقوا ربّكم... اتّقوا اللّه» 7- رعایت حقوق خانواده و خویشاوندان، لازمه ى تقواست. «اتّقوا اللّه... والارحام» امام باقرعلیه السلام فرمود: قرابت دلبستگان پیامبرصلى الله علیه وآله را باید با موّدت مراعات كرد.(3) |
|||
|
|
۳:۴۵, ۶/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/دی/۹۳ ۴:۰۰ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام به همه.ممنونم از مشارکت شما
ولی من زیاد با این نوشته اقای شریعتی موافق نیستم.![]() یعنی چی که زن عشق میکارد و کینه درو میکند؟ این نوشته به نظرم یه جورایی خوبی مردها رو و عشق اونارو زیر سوال میبره.!کی میگه مردها انقد بی توجه و بیخیالن؟خواهشا حق مردهای خوب رو ضایع نکنیم ![]() این نوشته حتی بعضی قسمتهاش داره ی جورایی قانون خدا رو زیر سوال میبره. دوستای عزیز نه به زن ظلم شده و نه به مرد.خواهشا اینو فقط قبول کنید.
|
|||
|
|
۱۵:۰۳, ۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:سلام به همه دوستان.تشکر ویژه بابت فاتحه ای نصار روح دکتر کردین ![]() چند عرض کوچیک دارم: نقل قول:زن عشق می کارد و کینه درو می کند ...عزیزان ملا لغتی ترجمه نکنند. این مسئله همینه که می شه بهشت بره زیر پای مادران. اعتقاد به وجود کینه در زندگی دنیوی از نشانه های زنده بودن هست. چه کینه ی حق و چه کینه ی ناحق(فرق در کشش کینه ها هست) زن کینه برمی گیره از عمر و وقتی که صرف همسر و فرزندانش کرده. حالا جبران بشه یا نشه. کینه و عقده ای هست که باقی می مونه. نقل قول:دیه اش نصف دیه توست و مجازات زنایش با تو برابر ...این یه مورد غلطه. خیلی دلم می خواست پس از مرگش هنگام تصحیح کتبش، تصحیح نکردند. باید تصحیح می شد ولی نشد. لعنت به باعث بانی و اون سگ مذهبانی که پس از مرگش کتب تصحیح نشده را با تیراژ بالا چاپ کردند. نقل قول:می تواند تنها یک همسر داشته باشد و تو مختار به داشتن چهار همسرهستی ...درسته که محدودیته ولی در عوض زن آزادی های دیگه ای داره که متاسفانه در جامعه ی وقت سرکوب می شده نقل قول:او کتک می خورد و تو محاکمه نمی شوی ...مشکل این روز های عرف هم هست هنوز متاسفانه نقل قول:او بی خوابی می کشد و تو خواب حوریان بهشتی را می بینی ...توی چله ی الرحمن من با تجذب کامل آیه ی «حور مقصورات فی الخیام» می خونم چراکه می خوام خجالت بکشم از جنس خرابم نقل قول:او مادر می شود و همه جا می پرسند نام پدر ...قابل انکاره؟ ذره ای از این حرف عقب نمی کشم چون که مرد خوب در حد یک در هزاره خودم جنس خودمو خوب می شناسم یا حق |
|||
|
|
۱۶:۱۷, ۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام به همه.
![]() خب برمیگردیم به همون حرفی که همه داریم همش میگیم.برداشت های ما از خوندن هر متنی متفاوته. مثلا همین حرفهای اقای شریعتی رو هر ادمی ی جور برداشت میکنه.چه بسا ممکنه هدف اقای شریعتی ی چیز دیگه ای باشه. ایات قران و احادیث رو هم متاسفانه قبل از خوندن تفسیر اصلیش خودمون تفسیرش میکنیم. بنده منکر بد بودن بعضی اقایون و یا خانمها نیستم.ولی اگه قرار باشه ما همش به جنس مخالفمون سوءظن داشته باشیم در درجه اول زندگی رو برای خودمون خراب میکنیم. تو هر جنسی بد و خوب هست.چون از خودگذشتگی کمه. باور کنید ما شعار نمیدیم. ![]() ما داریم میگیم قران برای زن و مرد تبعیض قائل نشده.همین
|
|||
|
|
۱۸:۳۰, ۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
نقل قول:سلام به همه.من به جنس مخالف سوظن ندارم من به جنس خودم سوظن ندارم من دارم از اکثریت صحبت می کنم آیا در اکثریت این هست یا نیست؟ اگه بله که دیگه جای بحث نیست. اگه خیر که من حوصله بحث ندارم. پ.ن.1: در ضمن. من نمی خوام غلط های دکتر رو لاپوشونی کنم. این کینه همیشه تو سینه ی من هست. قرار بود کتب دکتر تصحیح بشه ولی عده ای معلوم الحال کتب غلط دار دکتر رو با تیراژ بالا منتشر کردن. اینه که باعث شد تحریفات زیادی در کلام ایشان به وجود بیاد(ایضا) و کینه ی من(دقت کنید که از وَ استفاده کردم) از اونجا شروع شد که این عده حالا دارن به دکتر رنگ تلحد می زنن ای کاش روزی برسه که تصحیح شده ی کتب دکتر به دست مردم برسه. با این که از دو طرف نمی گذارن این اتفاق بیافته از موضوع دور نشیم پ.ن.2:خطاب به یه نفر امیدوارم کدورت پیش نیاد: امیدوارم تو این مدت فرصت کنه و این پی نوشت رو بخونه: واسه هر مزخرفی الکی کف نزن
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

در تاریخ کهن ؛ معاصر و اسلام و نظر امام خمینی
...

![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)
![[تصویر: cool.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/cool.png)