کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مستندِ ( انقلاب 57 ) گفته ها و ناگفته ها
۲۱:۲۳, ۴/فروردین/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/فروردین/۹۴ ۲۳:۵۱ توسط هادی....)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همگی
با دیدن این پست از دوستمون آقا سعید ، بر آن شدم تا این تاپیک رو باز کنم. Surprise( بر آن شدم !!! )

[تصویر: 65294641459939560616.jpg]

این مستند گفته ها و ناگفته های بسیاری داشت...

آنچه که این مستند میگوید

این مستند به ذکر دستاوردهای شاه پرداخت
  • پالایشگاه آبادان ، بزرگترین پالایشگاه در جهان بود
  • ریال ایران جز 20 ارز برتر بود
  • کارخانجات مختلفی به بهره برداری میرسید
  • تاکید بر اعتبار بین المللی ایران در زمان رژیم شاه
  • پاسپورت با ارزش ایران که حتی مخالفان شاه با استفاده از آن به راحتی در کشورهای جهان تردد می کردند
  • تمرکز مداوم بر روی فرانسه و انگلیسی صحبت کردنه شاه!

از اطرافیان شاه گفت
  • تاکید بر قانونمداری شاه و هوادارنش کرد ( به همین دلیل تا روزهای پایانی سقوط شاه تجمع نمیکردند)

از بختیار گفت ...

[تصویر: 01000826152540838920.jpg]
  • این مستند از خود گذشتگی بختیار را در پذیرفتن نخست وزیری ، با آهنگ غمگین گلادیاتور نشان میدهد.
  • تلاش بختیار در جلوگیری از درگیری ها و خونریزی ها را نشان داد
  • اعتراض بختیار به همرزمان مصدقی اش را نشان داد که گفت : ( من از همان پادشاهی حکم نخست وزیری گرفتم که مصدق گرفته بود)

از آثار بد و مخرب اعتصابات گفت...

[تصویر: 52008459953290035553.jpg]
  • گران شدن ارزاق عمومی
  • سو استفاده کارمندان دولت برای افزایش حقوق
  • اخلال در مراسم حج که موجب نارضایتی برخی علما شد
  • افزایش نارضایتی و در نتیجه مقصر دانستن دولت

از آثار بد و مخرب تظاهرات گفت...

[تصویر: 81421160856695445642.jpg]
  • تخریب گسترده اموال عمومی
  • ترویج خشونت بدلیل تاثیر پذیری از جریانهای چپگرا ، استفاده از سلاح سرد و گرم
  • کشته و زخمی شدن مردم و نظامیان

بر روی طرد شدگان پس از انقلاب تاکید کرد
مانند بنی صدر ( اقامت امام در خانه نزدیکان بنی صدر در فرانسه)
ابراهیم یزدی
حسینعلی منتظری
پخش مصاحبه رجوی درباره انقلاب پس از آزادی از زندان
بیان نکاتی از شاملو

از نشان دادن نکات منفیه امام ، کم نگذاشت
  • در مستند گفت که امام از همان اول با مخالفان نخست وزیریه بازرگان ، تحمل پایینی دارد و آنها رو تهدید میکند
  • امام از مطبوعات سواستفاده کرد برای به شهرت رسیدن خود ( 59 سخنرانی ، 108 مصاحبه و 36 اعلامیه ظرف 118 روز حضور در نوفل لوشاتو و سپس تغییر رویکرد در همان هواپیمای بازگشت به ایران ( بی توجهی به مطبوعات ) و پاسخ سرد به خبرنگاران و تنها 3 مصاحبه با خبرنگاران تا پایان عمر
  • جدا کردن زنها و مردها و تفکیک جنسیتی
  • اعلام اینکه تلویزیون مرکز فساد و فحشا شده ، نگاهش به مقوله هنر را ابراز میکند
  • استفاده ابزاری از گروه های مختلف برای رسیدن به هدف ، و سپس رها کردن آنها
  • نقش چریکهای مجاهدین خلق در شکستن فضای حکومت نظامی و بهره گیری امام از ایده این گروهها
  • امام با گروه تندرو فدائیان اسلام همراه بود
  • انتصاب اعضای شورای انقلاب بصورت غیر دموکراتیک از سوی امام خمینی ، اولین نشانه دخالت امام در سیاست
  • هموار کردن مسیر بازگشت روحانیون به کرسی قضاوت
  • امام در مدرسه علوی ابتدا با روحانیون دیدار می کند تا نشان دهد روحانیون مهمترند
یکی از علل مخالفت امام با شاه در ابتدا ، ( اعطای حق رای به زنان ) بود
و غیره
از جمله حرفایی بود که مستند میخواست به صورت آشکار و پنهان بگوید....

و اما آنچه این مستند نمیگوید
  • در سراسر این مستند هیچ تصویری از اوضاع فلاکت بار مردم در حاشیه شهرها و حتی جنوب شهر تهران ارائه نمیشود. مردمی که در نتیجه ( اصلاحات ارضی ) شاه و واردات بی رویه کالا از کشورهای خارجی ، کشاورزی و دامداری را رها کرده و به حاشیه شهرهای بزرگ مهاجرت کردند. در نتیجه این اتفاقات ، ایران برای نخستین بار در 200 سال اخیر مجبور به وارد کردن مواد غذایی مورد احتیاج مردم شد
[تصویر: 44029791827871305701.jpg]

• در تمام قسمت های مستند ، برای جنایات شاه دلیل تراشی شده و تلاش میشد وی را از جنایات صورت گرفته مبرا جلوه دهد.مثلاً ارتش در 17 شهریور به سمت مردم تیراندازی کرد ، چون بانک و سینما آتش میزدند . در این مستند همه مقصر هستند از جمله ازهاری ، ارتشی ها و مردم به جز محمد رضا شاه و بختیار!
  • تامین امنیت منطقه سیاست کلان کشور نبود ، بلکه سیاستی بود ابلاغی از سوی آمریکا برای مقابله با نفوذ کمونیسم در منطقه . لذا هر کجا که آمریکا صلاح میدید ، ارتش را مجبور به دخالت می کرد
  • در حالی بر قدرت نظامی ارتش رژیم تاکید شده که همگان می دانند که منشا این قدرت نه داخلی ، بلکه ایالات متحده آمریکا بود . سیاست آمریکا همانطور که اخیراً در مورد ارتش عراق هم دیده شد ، سیاسته (نیازمند کردن و تجهیز) است . به نحوی که هواپیما و تانک را در اختیار ارتش کشور به اصطلاح ( هم پیمان اش ) قرار میدهد ، اما برای ارائه مهمات ، با گذاشتن شروط مختلف ، کشور نیازمند مهمات را تحت فشار قرار میدهد

• هیچ اشاره ای به جدا شدن بحرین از ایران نشد ، در این حادثه تلخ که با دسیسه انگلیس مدیریت شد، ایران منطقه ای کلیدی و نفت خیز در جنوب خلیج فارس را دو دستی به بیگانگان تقدیم کرد ، مردم شیعه از این کشور تحت ظلم و ستم آل خلیفه ، همچنان جور این اقدام ننگین محمد رضا پهلوی را می کشد
[تصویر: 19210468165715628985.jpg]

• اثری از شکنجه گاههای سیاه ساواک و کمیته مشترک ضدخرابکاری و شهدای متعدد پیش از انقلاب در این مستند رویت نمیشود
[تصویر: 07466824199651861923.jpg]

• عدم اشاره به فساد اخلاقی و اقتصادی خاندان پهلوی بخصوص شخص محمد رضا و خواهرش اشرف که از حق انحصاری واردات اجناس تا قاچاق مواد مخدر را شامل میشد! در این باره می توان به کتابهایی چون ( ظهور و سقوط پهلوی ) اثر ارتشبد فردوست، ( سقوط شاه ) اثر هویدا و ( ملکه پهلوی ) اثر دیبا و دیگر کتب تاریخی به روایت اطرافیان خاندان پهلوی اشاره کرد

• آنچه که بعنوان ساخت و بهره برداری از کارخانه های مختلف از آن می شود ، به دلیل عدم بومی سازی ، عمدتا به وابستگی به بیگانگان منجر شده بود
  • ضمن اینکه یکی از دلایل مهم شکوفایی اقتصادی ایران در آن زمان ، شکوفایی اقتصادی همه گیر و جهانیه آن دوران بود

• و نکته آخر که از همه مهم تر هست ، اینکه اصل شکل گیری نظام سلطنت پهلوی نه بر اساس شرع و نه حتی بر اساس قانون مشروطه ، مشروع نبود و اراده ملت در تک تک این سالها نادیده گرفته شده بود . این سلسله با کودتای رضاخان آغاز و با کودتای 28 مرداد ادامه یافته بود
پایان

امضای هادی...
[تصویر: 80093177746156094501.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، مجتبی110 ، Mohammad Trust ، عبدالرحمن ، Wachowski ، السا ، رکن الهدی ، SHA.453
۱:۰۱, ۵/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #2
آواتار
من این مستند رو ندیدم

ولی خیلی خوشحالم ته ته تلاششون با دروغ و غلو همین مستند بوده

من متخصص تاریخ معاصر نیستم ولی این ها بهش شبهه نمیگن

اما یه بحث خیلی بدیهی و البته تکراری عرض کنم

اینکه زمان قبل انقلاب فلان صنعت و فلان مکان تاسیس شده چیز خاصی نیست

مثل اینکه من بگم از خدمات جمهوری اسلامی آوردن اینترنت، وای فای و وایبر و سیم کارت 4g یه

مقتضیات زمان بوده

از جیب بابای.... ش هم که نبوده
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، رکن الهدی
۱۷:۳۶, ۵/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #3
آواتار
این که این مستند خوشی ها و پیشرفت ها رو نشون میده ولی بدبختی ها رو نشون نمیده توش شکی نیست و من هم با این مستند مخالفم.
اما انصافا این مستند خیلی خوب ساخته شده و تاثیر گزار است.
بسیاری از جوانان با دیدن این مستند تو ذهنشون شبهه به وجود اومده.

کاش صدا و سیمای ما هم با این همه بودجه و بیش از پنجاه شبکه که از چندین ماهواره مختلف هم پخش میشن میتونستن با منو تو که شبکه قابلی هم نیست مقابله کنند و نزارن جوانان ما بی دین و بی فرهنگ بشن
۱۸:۰۵, ۵/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #4
آواتار
(۵/فروردین/۹۴ ۱۷:۳۶)قاتل مرگ نوشته است:  کاش صدا و سیمای ما هم با این همه بودجه و بیش از پنجاه شبکه که از چندین ماهواره مختلف هم پخش میشن میتونستن با منو تو که شبکه قابلی هم نیست مقابله کنند و نزارن جوانان ما بی دین و بی فرهنگ بشن
ما پنجاه شبکه ماهواره ای داریم ؟؟؟؟Surprise
کجا دقیقا !!!!!
با من و تو رقابت کنیم...اون واسه جلب نظر کارایی می کنه که ما قبولش نداریم
حالا جوون ایرانی باید بدونه پای خبر مجری نشسته که فساد اخلاقیش واسش افتخاره ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۰:۳۲, ۶/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام......
اون قسمت " و آنچه این مستند نمیگوید" برای من از همه جالب تر بود!!!
چون دقیقا مصداق این عبارت میشه: "" تاریخ تکرار میشود""
Big Grin
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا