|
آیا پذیرش دین مبنای عقلی دارد؟
|
|
۱۱:۰۸, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
اگر پذیرش دین و شریعت مبنای عقلی دارد 1-چرا در دین دستوراتی مبنی بر عادت دادن کودکان به نماز و حجاب داریم؟ در حالی که این امور باید فهم شود نه عادت 2-چرا حکم امثال سلمان رشدی قتل است؟ اگر دین دینداران به جای محکمی تکیه دارد چرا باید از امثال سلمان رشدی ها واهمه داشت و دستور قتل آنان را داد؟ چرا دین عموم مردم اینقدر قابل زوال است؟ دینی که مبنای آن وراثت فرهنگی باشد چه فرقی میکند که چه باشد؟ و در آخر آیا همچین دینی مورد قبول درگاه خداوند است؟ |
|||
|
|
۱۲:۱۲, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۲:۱۵ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
|
۱۲:۲۱, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
عقل ها متفاوت است عقل نیاز به تربیت دارد بچه در خانواده نیاز به تربیت دارد عادت دادن بچه به بعضی از احکام و دستورات حکم تربیت را دارد ایمان و اعتقاد در مراتب بعد است فهم دین و دستورات مانند رودخانه است و چیزه ثابتی نیست معارف بی حد است 2_ توهین کننده و تحریف کننده باعث گمراهی مردمند حالا هر موضوعی که باشد عقاید را باید جزو سلامتی بدن دید و عضو مهم بدن که باید از آسیب حفظ شود ما می دانیم سیگار یا قلیان یا فست فود بد است آیا همین کافیست پس چرا عده زیادی هنوز با اینکه می دانند بد است مصرف می کنند! ترس از آسیب به بدن همانقدر درست است که ترس آسیب به عقاید دین و عمل بدون آگاهی و معرفت رشدی ندارد قایقی که بر اساس جهت آب حرکت کند هنری نکرده خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو جمله بالا دلیل بسیاری از کارهای ماست نه فکر و سپس انتخاب اینکه چه چیز مورد قبول خداوند متعال است یا نه مجهول است چون تصمیم خداوند متعال است اما با محاسبه می توان حدس زد و احتمال داد هر عملی به عواملی مانند نیت ها و چگونگی آن بستگی دارد و همین طور توان فرد یا جامعه پس اگر عمل به دین وابسته به جمله زیر باشد غلط است و مورد قبول نیست خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو هر عملی با آگاهی و معرفت است که قبول می شود |
|||
|
|
۱۲:۳۰, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۱۵:۴۴ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۲:۱۲)عمار94 نوشته است: جواب سوالات :داشتم وب گردی میکردم که با این صفحه مواجه شدم سوال کرده ![]() آره منم دیدم و خوندم ... جالبه ولی کامل نیست و گفتم شاید دوستانم یه همچین سوالاتی داشته باشن. |
|||
|
|
۱۴:۴۹, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۲:۱۲)عمار94 نوشته است: جواب سوالات :سلام عمار بسیار کار به جایی کردید که به یک سایت پاسخگویی لینک دادید، چون این سوالات باید توسط عالمان دینی پاسخ داده بشن. |
|||
|
|
۲۳:۱۹, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سوال زیاد شد ولی چند مورد که ذهن منو بدجوردرگیر کرده.
اولیش احادیث مربوط به موسیقی که جای دیگه برسی میشه ولی دومی: محوریت اصلی دین دوست داشتن خدا و به دنبال اون اطاعت از دستوراته ولی آیا دوست داشتن زوری هم میشه؟خب شاید یکی نخواد مثلا خدارو دوست داشته باشه.درسته داره از نعمت های اون استفاده می کنه ولی اون شخص که این نعمت ها رو درخواست نکرده و حتی دربه دنیا اومدنش هم نقشی نداشته حالا این شخص چون خدارو دوست نداره و حق الله رو بجا نمیاره باید بره جهنم؟ در دین کسی با حق الناس یا همون حقوق بشر که مشکل نداره،همه قبولش دارند اما مسئله اینکه یکی ممکنه حالا به هر دلیلی خدارو دوست نداشته و نخواد عبادتش کنه...تکلیف چیه؟ این سوال تو ذهن بیشتر نوجوان هایی که می بینیم هست. سوال بعدی مسئله ازدواج دختر خانوم هاست،چرا اسلام یک دختر 9 ساله رو آماده ازدواج می دونه؟ در حالی که دختر بچه تو اون سن به مهر محبت پدر مادرش بیشتر نیاز داره و طبیعتا آماده ازدواج نیست و ممکنه حتی چیزی از مقوله ازدواج و هدف از اون ندونه ممنون میشم دوستان جواب بدن. |
|||
|
|
۲۳:۴۰, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام
هرکدوم از سوالاتون، پتانسیل ی بحث جداگونه رو داره، و البته جذاب ![]() نقل قول:چرا در دین دستوراتی مبنی بر عادت دادن کودکان به نماز و حجاب داریم؟ من مسلمون میخوام میخوام کودکم رو عادت بدم ب حجاب چادر سرش می کنم بر خلاف میلش، دیگه نه میتونه بازی کنه، نه میتونه بدوبدو کنه، نه لی لی کنه تازه اون دامن قرمز قشنگش هم نمیدم بپوشه، چون باید 100% پوشیده باشه! ب نماز میخوام عادتش بدم، میبرمش مسجد، کلا سه تا صف اول ک واسه خانومها مسنه توی صفهای بعدی هم همه ش میگن : کوچولوئه! نمازش درست نیست! نباید این مدلی وایسه و ... این دستور اسلامه ؟! خیـــر! تاپیک های مختلفی داشتیم درباره اون احساس مثبت و اون عادت دادن برای اینکه در آینده راحتتر بشه جذبش کرد آخرین تاپیک همون تاپیک رنگین کمان شش رنگ ... باید سعی بشه کودک نسبت بهش حس خوبی داشته باشه، صرف عادت کردن نیست کما اینکه عبادت از روی عادت، نمیگم بی ارزشه، اما .... ! ما وقتی میدونیم دینمون بر حق هست، باید تلاش کنیم بچه هامون هم این حق رو انتخاب کنن نه اینکه منتظر بایستیم برن بیفتن تو چاله، بعد بکشیمشون بیرون ... طولانی شد پست، بقیه ش هم توی پست های بعدی ...
|
|||
|
|
۲:۲۷, ۳۱/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۰۸)مرتضی اقبالی نوشته است: سلامسلام . می دونید که طرح شبهه در این سایت مجاز نیست ! اما ... اگر بخواهیم بچه بزرگ بشود و بعد از اینکه فلسفه هر چیز رو دریافت رعایتش کند ، اون موقع خیلی دیر هست . کودک اول حجاب می کند و بعد که کم کم بزرگ شد ، فلسفه حجاب رو درک می کند و بهش قائل میشود و اون رو لازم دیده و محکم تر رعایت می کند . بچه رو باید به طریق اسلامی بار آورد و خوراک معنوی و ذهنی اش رو فراهم کرد . بنده خودم بسیار مورد دیدم که گذاشتند بچه رو به بر خودش و گفتند بگذاریم خودش انتخاب کند ، الان بچه به راه راست نرفته ! این تئوری شکست خورده هست ! انسان یک نوع تربیت لازم دارد . درخت رو پرورش می دهند ، بعد میشود انسان رو رها کرد ؟!؟ ![]() این تئوری که "خودش گم بشود تا پیدا بشود " انسان رو هدایت نمی کند . پس وظیفه پدر و مادر و تربیت چی هست ؟! (۳۰/خرداد/۹۴ ۲۳:۴۰)السا نوشته است: سلام سلام ببین السا جان اگر بخواهیم زشتی ها رو فقط ببینیم که نمیشود . الان شما از حجاب فقط دست و پا گیر بودنش رو دیدی . حجاب کودک نباید طوری باشد که جلوی جست و خیزش رو بگیرد . حجاب میتونه با یک روسری شروع بشه و تشویق . در جامعه ای که رنگ دامن ارزش باشد معلوم هست که حجاب جایی ندارد . بچه باید کم کم ضرورت حجاب رو درک کند . جای حجاب و دلیلش رو بشناسد . چادر سرکردن ِ با افتخار مادرش رو ببیند و خودش دلش بخواهد که چادر داشته باشد . نماز خوندن پدرش رو ببیند و دلش بخواهد کنار او نماز بخواند . همه دخترها دوست دارند جلوه کنند . رنگارنگ باشند . این فلسفه کم کم در ذهن کودک باید نقش بگیرد که پوشیدگی چرا ؟ و مادرم چرا پوشش دارد ؟ و این چرایی بعد از بلوغ در ذهن باید روشن بشود ... خیلی جا ها هم بحث ترجیح دنیا بر آخرت یا آخرت بر دنیاست . الکی که نباید انتظار داشته باشیم به ما بگویند بیایید بروید بهشت ... باید بهانه دستشون بدهیم ![]() التماس دعا شـــ...دید |
|||
|
|
۲:۳۹, ۳۱/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۴۲ توسط السا.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
فاطمه خانوم؛ سلاام
فکر کنم یکمی بد توضیح دادم ![]() اسلام دستور داده ک کودک ها رو از بچگیشون عادت بدیم ب حجاب و نماز اما این عادت دادن باید چطوری باشه ؟ نباید با اجبار باشه یعنی دختر من میخواد بره لی لی بازی کنه، یا اون دامن قرمزه ش رو دوست داره بپوشه بگم نه! تو بااااید چادر سرت کنی این عادت دادنی نیست ک درست باشه! دختر من باید لذت ببره از باحجاب بودنش و اون حس خوب رو براش بوجود بیارم تا بعدها، علاوه بر اینکه میره دنبال اینکه حجاب رو با عقلش برای خودش ثابت کنه، نسبت ب اون هم حس خوبی داشته باشه و همین باعث بشه ترغیب بشه ب محجبه بودن یعنی الان ک بچه من کوچولوئه و نمیتونم فلسفه حجاب رو براش توضیح بدم، براش ی حس خوب از حجاب بوجود بیارم ک بعدا راحتتر حجاب رو انتخاب کنه یعنی میخواد دامن قرمزه رو بپوشه، بدم بپوشه و منعش نکنم اما چادر رو هم سر کنه، اونهم ن ب اجبار ... من توصیه می کنم، حالا دیگه خودش میدونه
|
|||
|
|
۸:۳۱, ۳۱/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۸:۳۸ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۲۳:۱۹)Silence نوشته است: محوریت اصلی دین دوست داشتن خدا و به دنبال اون اطاعت از دستوراتهبا سلام اینکه چون کسی خودش نخواسته به دنیا بیاد و در به دنیا آوردنش خودش نقشی نداشته پس نباید خدا رو دوست داشته باشه دلیل درستی نیست چون کسی چیزی ازش نگرفته که ناراحت بشه بلکه چیز با ارزشی مثل حیات رو بهش دادن که باید کلاهش رو هم بندازه آسمون دوما از قدرت خدا خارج بشه و اونو اطاعت نکنه. از نعمات اون استفاده نکنه بعد اونو دوست نداشته باشه. سوما بنا بر سخن زیبای حضرت مولا ما سه نوع عبادت داریم 1-عبادت از ترس جهنم 2-عبادت از شوق بهشت 3-عبادت از سر بندگی. که این بستگی به میزان فهم اون شخص از خداست که کدوم نوع عبادت رو انتخاب کنه!(۳۰/خرداد/۹۴ ۲۳:۱۹)Silence نوشته است: سوال بعدی مسئله ازدواج دختر خانوم هاست،چرا اسلام یک دختر 9 ساله رو آماده ازدواج می دونه؟ هیچ کجای اسلام نگفته که دختر در 9 سالگی باید ازدواج کنه در رساله توضیح المسائل داریم که دختر در 9سالگی به سن تکلیف میرسه یعنی نماز و روزه و اجرای احکام شرعی بهش واجب میشه. ازدواج امری واجب نیست بلکه مستحب مواکد است که ثواب فراوان داره. تازه برخی از علمای قدیم مثل ایه اله طباطبایی و برخی از علمای فعلی سن تکلیف دختر خانمها رو 14 سالگی معین کردن و البته با احراز شرایطی که در رساله نوشتن (۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۲۷)فاطمه خانم نوشته است: سلام . سلام علیکم شبه ننداختم این یه سوالی بود که توی یه سایت دیگه دیدم و پیش خودم گفتم ممکنه سوال خیلی از کاربرا هم باشه واسه همین همونجوری کپی پیس کردم شاید اطلاعات خودم و برخی دوستان بالا بره چون این تالار رو از لحاظ قدرت تحلیلی بالا دیدم. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| و باز بی عقلی !!! نسبت طلایی در مکه:| | اسکای | 23 | 19,886 |
۵/شهریور/۹۳ ۱۴:۴۵ آخرین ارسال: captaincharisma |
|
| تاکید دوباره رهبر فرزانه انقلاب ، اهتمام بر علوم عقلی و فلسفه | سید ابراهیم | 0 | 1,425 |
۱۵/شهریور/۹۱ ۱۸:۰۹ آخرین ارسال: سید ابراهیم |
|

دوما از قدرت خدا خارج بشه و اونو اطاعت نکنه. از نعمات اون استفاده نکنه بعد اونو دوست نداشته باشه. سوما بنا بر سخن زیبای حضرت مولا ما سه نوع عبادت داریم 1-عبادت از ترس جهنم 2-عبادت از شوق بهشت 3-عبادت از سر بندگی. که این بستگی به میزان فهم اون شخص از خداست که کدوم نوع عبادت رو انتخاب کنه!