کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اساس مشکلات اقتصاد امروز در چیست؟
۳:۳۹, ۱۸/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام

دوستان کنجکاو! حتما در این بررسی تامل داشته باشند:

http://www.kadamaei.ir/%D8%A2%D8%B2%D8%A...%87%DB%8C/
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، السا ، amirak ، MohammadSadra

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۷, ۲۹/تیر/۹۴
شماره ارسال: #21
آواتار
حق با جناب عباسی...

احتمالا بهتره در کشور نظام دکلـــیسم،برقرار بشه تا وقتی پولهای بلوک شده ما آزاد شد،همه اونها رو دکل بخرن!

این یک سیستم سرمایه داری خوبه!به جای اینکه پول بدیم،دزدهای اونوری بدزدن بدیم دزدهای خودمون! به هرحال یک خودی بخوره بهتره تا غریبهWink
بعدشم به راحتی میشه تا سیستم دکلیسم کل نظام اقتصادی دنیا رو زیرپا گذاشت و لهه کرد!!

احتمالا در چند سال آینده آمریکا و ژاپن و چین پی به ارزش سیستم دلکلیسم ببرن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، Ali#59 ، در جستجوی سختی
۱۳:۳۰, ۲۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۴ ۱۳:۵۱ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #22
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  هیچ نیازی به جواب نیست!

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  نیازی به جواب نیست.

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  باز هم نیازی به جواب نیست!

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  نیازی به جواب نیست!
لازم نبود خودتون رو در مهلکه ای بندازید که برای بیرون اومدن ازش دست به گریبان چنین جملاتی بشید!

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  ارجاع به منبعی که داره حرفی مثل ِ «حکومت ظلم پایدار نمی‌مونه» میزنه، و یا مثل آیه ۲۷۶ سوره بقره:
يَمْحَقُ اللّهُ الْرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ
خداوند ربا را نابود می‌کند و صدقات را افزایش می‌بخشد.
کاملاً امن هست.

این مضامین ِ روشن جای انکار نداره و نیازی نداره به غربی‌ها یا شرقی‌ها ارجاع بدیم، و اینکه دکتر عباسی در مورد نابودی اقتصاد غرب از افراد غربی شاهد مثال میاره بخاطر اینه که شاید نفوسی که مرعوب ِ غرب هستن و این مضامین روشن رو درنمی‌یابن دریچه‌ای از نور بهشون باز بشه.
عجب!!
اولا که یک منبع معتبر باید در یک جای معتبر منتشر شده باشه،اگه آقای عباسی معتقدند اقتصاد آمریکا در حال فروپاشیه،لطف کنن ژورنال علمیشون رو منتشر کنند.مثل والراشتاین یا استیگلیتز، که البته اونها با این قطعیت این رو نگفتند!
البته ایشون میتونند از یک سایت مثل این شروع کنند که البته اینجا گفته هاشون خیلی عمیق حلاجی میشه،و از یک خطش 30 تا غلط در میارن Big Grin

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  نگاه کنید!
یک مقاله مشخصاً در بررسی ِ انتساب ِ این جمله به لنین آوردیم که با شرح دلایل مختلف مسئله رو بررسی کرده بود و آخرش نتونسته بود به قطعیت برسه، بعد این کاربر اومده میگه فلان سایت گفته که منسوب به لنین هست!!
نگاه کنید!
اونچه که در اون مقاله به روشنی ِ روز توضیح داده شده رو درنیافته و در عوض، اونچه که گفته نشده رو ازش دریافته!!!
اگر راست می‌گفت میتونست توضیح بده که اینها در کجای متنی که من آوردم بیان شده!!
در لینکی که خودتون داده بودید گفته بود که دلایلی در رد اون مصاحبه لنین هست...
پس چرا میگید نتونسته بود به قطعیت برسه.

(۲۹/تیر/۹۴ ۳:۴۰)ـــ نوشته است:  مثل کبک سرش رو میکنه زیر برف و فکر میکنه توهین و تمسخرش غیب میشه.

حقا که این قوم ِ مخالفِ ما، پنهان کردن ِ بی‌منطقی‌شون پشت ِ توهین‌ها و تمسخرهاشون باعث قوت قلبه.
سرش رو نه سرشون رو WinkBig Grin
شما از هر جمله بنده توهین و تمسخر برداشت میکنید،من نمیدونم به چه زبانی باید با شما صحبت کنم ㄟ(ツ)ㄏ
این که برای کسی که تخصص اقتصاد نداره،در حد فهمش صحبت کنیم اصلا توهین نیست.
چون اگه میخواستم از اصطلاحات و آمارهای تخصصی استفاده کنم خود شما من رو به استفاده از کلمات نامفهوم(!)،دو پهلو و احتمالا قلمبه سلمبه متهم میکردید.

(۲۹/تیر/۹۴ ۲:۱۳)عمار94 نوشته است:  
اصلا بنده مدعي هستم كه 1.يه بابايي كه جزو برترين اقتصاد دانان مورد تاييد غرب هست دركتاب freefall نظام سرمايه داري غرب رو به چالش كشيده پس عقل حكم ميكند نبايد در دام جرياني بيافتيم كه خود در حال نابوديست 2. معتقدم اگر جريان حضور والراشتاين و مخالفت مراجع دانشگاهي و علمي با نقد ليبراليسم در حال اضمحلال (بر اساس بند 1)صحت داشته باشد براي كشوري كه برپايه ي نفي ليبراليسم و كومونيسم پايه گذاري شده يك زنگ خطر جدي است .
  1. کتاب Freefall: America,Free Market, And the Sinking of the World Economy از پروفسر استیگلیتز،کتاب معتبریه اگر چه که گفتم من این کتاب رو نخوندم.ایشون در این کتاب مدعی شدند که اقتصاد آمریکا در بلند مدت محکوم به فروپاشیه و به طور کلی این کتاب در نقد کاپیتالیسم (لیبرالیسم اقتصادی) نوشته شده.
    با این حال این دلیل نمیشه که ما بگیم پس قطعا کاپیتالیسم در حال فروپاشیه و دیگه شکی توش نیست!! اولا که این کتاب یک پیش بینی علمی انجام داده که هنوز اتفاق نیفتاده،و آمریکا امروزه یکی از موفق ترین اقتصاد های جهان رو داره.
    همچنین خود این کتاب هم یک کتاب جنجالی محسوب میشه که اقتصاددانان زیادی در نقدش نوشتند،مثلا گای سرمان،اقتصاددان فرانسوی کتابی به نام Economy Doesnt lie (اقتصاد دروغ نمیگوید) در انتقاد از این کتاب نوشت.
  2. والراشتاین بعد از خروج از کشور به روزنامه ها گفت که در ایران چند تا از اساتید لیبرال به من گفتند در نقد لیبرالیسم اقتصادی صحبت نکنم...فکر نمیکنم این چیز خطرناکی باشه یا به قول شما زنگ خطری رو به صدا در بیاره!
    این که چرا اون اساتید چنین چیزی رو گفتند یا اصلا گفتند یا نگفتند (با توجه به این که کسی بعد از مصاحبه والراشتاین مسئولیتی به عده نگرفت!) خودش بحث جداگانه ایه.
    علی ایحال چیزی که مشخصه اینه که این خواسته این اساتید لیبرال بوده،و قرار نیست که دولت یا مردم ما مثل اونها فکر کنند.
    این هم که ایران رو با تعبیر «کشوری که بر پایه نفی لیبرالیسم و کمونیسم پایه گذاری شده» توصیف کردید درسته،منتها ما تا اینجا فقط این نظام های سیاسی،اجتماعی،اقتصادی رو نفی کردیم ولی جایگزین مناسبی براشون ارائه ندادیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، پارمیس ، میکا
۱۹:۰۰, ۲۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۰۵ توسط آیات.)
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۰:۴۰)Ali#59 نوشته است:  اما من فکر میکنم خیلی مهمه که بالاخره لنین گفته یا نگفته،یا استیگلیتز 2 نوبل گرفته یا یک نوبل!
ایشون یک مسئله تخصصی رو پیش کشیده و درباره ش یک اظهار نظر جنجالی کرده.
من بدون تحقیق از 20 خط صحبت های ایشون 5 تا غلط گرفتم...ایشون با این ضریب خطا چطور جرئت میکنند وارد حیطه یک علم بشن؟
جناب آقای عباسی همینطوری با اندک تحقیق و سوادشون،وارد زمینه های روانشناسی یا زیست شناسی هم شدند!
و نظریه روانکاوی فروید و تکامل داروین رو هم خیلی زیبا رد کردند Smile
موضوع تاسف برانگیز اقبال جوانان ما به این اشخاص هستش.
وقتی که در یک جامعه حاشینه نشینان علم از دانشمندان مهم تر باشند،باید نگران شد.

اصل قصد من از این صحبت هم همین بود و الّا من که از اول گفتم این صحبت ها بیشتر خنده دار هستند تا علمی و قاعدتا نیازی هم به تحلیل و تفسیر ندارند.
اگر هم دوستان این ایرادات آشکار رو نمیپذیرند،یا از سوء برداشته که بد متوجه میشن،یا این که خودشون نمیخوان متوجه بشن و فقط به قول شما به فکر بحث کردن هستند.

بسم الله

با سلام

به نظر بنده نیز این خیلی مهم هست که دو نفر از اعضای اینجا که ادعایی نداشتند توانستند نام استیپ نیس رو تشخیص بدهند که همان استیگ لیتز است واندکی شک نکرده اند اما شما که این همه ادعا دارید تنوانستید تشخیص بدهید !!

چه بسا به قلب انسان مربوط بشود وقتی کسی نگاه منفی داشته باشد ودیگران را دروغ گو بداند نمی تواند راستی حرف دیگران پی ببرد و دیگران باید زحمت بکشند تا به او ثابت کنند اما آن دو شخص که انسان های خوش بینی بودند به راحتی توانستند نام را تشخیص بدهند

این خیلی مهم هست

دوم اینکه:

این خیلی مهم تر است که متوجه باشید استاد عباسی چه چیزی گفته اند ایشان نظرشخصی خودشان و... رانگفته اند

ایشان صرفا روشنگری کرده اند آن هم مستند

بنابراین چه باسواد چه بی سواد هیچ تفاوتی ندارد چه کسی روشنگری کند ونتیجه ی تحقیقات گروهش که زحمت کشیدند وبه نکات مهمی دست یافته اند وکتبی مهمی را لیست کرده اند و در قالب دیجیتال در آورده اند را برای جوانان گزارش بدهند

فعلا کاری از دست باسواد ها برنیامد

گاهی این عبارت از آیه شریفه به ذهن متبادر میشه: «...فرحوا بما عندهم من العلم

وحاق بهم ماکانوا به یستهزئون»

البته این آیه خطاب به کسی نیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amirak
۱۹:۰۷, ۲۹/تیر/۹۴
شماره ارسال: #24
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۰۰)آیات نوشته است:  ایشان صرفا روشنگری کرده اند آن هم مستند

چه خوب!
کاشششش دانشمندان و نخبه ها و اندیشمندان دیگر هم اجازه داشتن روشنگری کنن!!!!
مشکل کشور ما اینه که فقط یه عده خاص اجازه دارن روشنگری کنن ..... تازه اونم اسمش روشنگری نیست خاموشگریه!!!Big Grin
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، در جستجوی سختی ، میکا
۱۹:۲۵, ۲۹/تیر/۹۴
شماره ارسال: #25
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۱۸:۵۴)ـــ نوشته است:  تشکر از تبیین ِ ماجرا.

قبلاً گفته‌ام:
چون:
اگر راست می‌گفت در برابر ِ این حرفم خودش رو به کوری نمی‌زد.
و نیز اگر راست می‌گفت در برابر ِ اینکه به تمام ِ ایراداتش پاسخ داده شد خودش رو به کوری نمی‌زد.
از همون نوع کوری‌ای که اینجا بهش دچار شده بود:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-35...#pid301447
بلکه ستمکاران در گمراهی آشکارند.

با تشکر از شما.
مثل روز روشنه که اگر حرف طرف مقابل رو به چیزی غیر از اون تغییر ندن و در برابر دلایلی که میاریم خودشون رو به اون راه نزنن، اون‌وقت دیگه حرفی برای گفتن نخواهند داشت.

أَفَأَنتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ وَلَوْ كَانُواْ لاَ يَعْقِلُونَ
مگر تو می‌توانی کران را شنوا کنی هرچند تعقل نکنند؟
یک پیشنهاد به عنوان حسن ختام :
... زاغان طبع را تو ز مردار روزه ده / تا طوطیان شوند و شکار شکر کنند
در ظل میر آب حیات شکر مزاج / شاید که آتشان طبیعت شرر کنند
از رشک نورهاست که عقل کمال را / از غیرت ملاحت او کور و کر کنند ...

پایان!

(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۰۰)آیات نوشته است:  بسم الله

با سلام

به نظر بنده نیز این خیلی مهم هست که دو نفر از اعضای اینجا که ادعایی نداشتند توانستند نام استیپ نیس رو تشخیص بدهند که همان استیگ لیتز است واندکی شک نکرده اند اما شما که این همه ادعا دارید تنوانستید تشخیص بدهید !!

چه بسا به قلب انسان مربوط بشود وقتی کسی نگاه منفی داشته باشد ودیگران را دروغ گو بداند نمی تواند راستی حرف دیگران پی ببرد و دیگران باید زحمت بکشند تا به او ثابت کنند اما آن دو شخص که انسان های خوش بینی بودند به راحتی توانستند نام را تشخیص بدهند

این خیلی مهم هست

دوم اینکه:

این خیلی مهم تر است که متوجه باشید استاد عباسی چه چیزی گفته اند ایشان نظرشخصی خودشان و... رانگفته اند

ایشان صرفا روشنگری کرده اند آن هم مستند

بنابراین چه باسواد چه بی سواد هیچ تفاوتی ندارد چه کسی روشنگری کند ونتیجه ی تحقیقات گروهش که زحمت کشیدند وبه نکات مهمی دست یافته اند وکتبی مهمی را لیست کرده اند و در قالب دیجیتال در آورده اند را برای جوانان گزارش بدهند

فعلا کاری از دست باسواد ها برنیامد

گاهی این عبارت از آیه شریفه به ذهن متبادر میشه: «...فرحوا بما عندهم من العلم

وحاق بهم ماکانوا به یستهزئون»

البته این آیه خطاب به کسی نیست
سلام.
من از شما عذر میخوام که نفهمیدم منظور از استپ نیس استیگلیتز (سر هم!) هستش...
در ضمن روشنگری نمیدونم چه جور صحبتیه،منتها بحث علمی رفرنس علمی میخواد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی
۱۹:۳۷, ۲۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۳۸ توسط آیات.)
شماره ارسال: #26
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۰۷)پارمیس نوشته است:  چه خوب!
کاشششش دانشمندان و نخبه ها و اندیشمندان دیگر هم اجازه داشتن روشنگری کنن!!!!
مشکل کشور ما اینه که فقط یه عده خاص اجازه دارن روشنگری کنن ..... تازه اونم اسمش روشنگری نیست خاموشگریه!!!Big Grin

سلام عزیزم

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-39746.html

بعد اون وقت اون کسانی که جملات عربی رو اشتباه وغلط ترجمه کرده اند تا امثال شما رو تحریک کنند و به جون مابندازند حتما روشنگری کرده اند

خیلی حرفهات مثل همیشه منطقیه عزیزم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ـــ ، amirak
۱۹:۵۱, ۲۹/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۵۷ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #27
آواتار
(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۳۷)آیات نوشته است:  سلام عزیزم
سلام.
عصر به خیرSmile

(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۳۷)آیات نوشته است:  بعد اون وقت اون کسانی که جملات عربی رو اشتباه وغلط ترجمه کرده اند تا امثال شما رو تحریک کنند و به جون مابندازند حتما روشنگری کرده اند

من الان به جون شما افتادم؟؟؟Big Grin
ما هموطنیم .... هیچ وقت نباید به جون هم بیفتیم.
تنزل و سقوط هر کشور وقتیه که هموطنان و مردمش به جون هم بیفتن و به چشم دشمن و منافق به هم نگاه کنن!!!
.
.
.
.

ببینید واسه اون(تاپیکی که در مورد سوریه بود) مسئله هیچ منبعی ارائه نشد.
گیریم هم که حرف شما درست باشه آخه این مسئله به اون چه ربطی داره؟؟؟

(۲۹/تیر/۹۴ ۱۹:۳۷)آیات نوشته است:  خیلی حرفهات مثل همیشه منطقیه عزیزم

با نیش و کنایه صحبت کردن قشنگ نیستاااااSmile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، در جستجوی سختی
۹:۵۶, ۶/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #28

(۲۸/تیر/۹۴ ۱۷:۳۶)Ali#59 نوشته است:  هر چند آدم جک رو تحلیل نمیکنه،فقط بهش میخنده اما چند تا نکته رو راجع به این صحبت ها بگم بد نیست.

1. فردی به اسم استیپ نیس (چه اسم عجیبی!!) تا حالا یک بار هم نوبل اقتصاد نگرفته،چه برسه به 2 بار!
    اگرچه بعید میدونم اصلا اقتصاددان مطرحی با این نام وجود داشته باشه!
  2. قاعدتا این جمله که علم اقتصاد سقوط کرده است،هم شوخی بیش نیست.مخصوصا با توجه به این که آقای عباسی به جای اثبات این حرف به صحبت یک فرد مجهول الهویه استناد میکنه.
  3. نقشه ای که ایشون از IMF بهش استناد میکنند،وجود خارجی نداره.البته هر ساله این مرکز نقشه تولید خالص و ناخالص داخلی و رتبه کشورها بر اساس اون رو منتشر میکنه ولی صحبت از این که بگه اقتصاد کدوم کشورها در حال فروپاشیه نیست.
    بر اساس اون نقشه ها و معیار های اقتصادی هم مطمئنا اقتصاد آمریکا،چین و یا ژاپن در حال فروپاشی نیست!
  4. متاسفانه جناب آقای عباسی در آخر مطلب باز هم مصادره به مطلوب کردند و از این که چند تن از اساتید لیبرال دانشگاه،از والراشتاین خواستند که در نقد لیبرالیسم صحبت نکنه این طور برداشت میکنه که دولت مردان ما از نقد لیبرالیسم در هراس هستند!!
  5. اون جمله هم که «اگه میخواید یک کشور رو زمین بزنید،پولش رو زمین بزنید» برای لنین نیست! در مستند رازهای پنهان پول هم اینطور گفته شد که این جمله مال لنینه و جالب اینجاست که اینطور گفتند که میلتون فریدمن این جمله رو از قول لنین گفته! در حالی که فکر نمیکنم اصلا سن فریدمن چندان به لنین قد بده!!
    البته لنین یه جمله معروف داره که میگه : «خانواده رو نابود کنید،کشور رو نابود کردید».فکر کنم این درست تر هم باشه!

والسلام علی من اتبع الهدی Smile

سلام برادر
دوست ما اشتباه کرده. اسم اون اقتصاد دان ژوزف استیگلیتز Joseph Stiglitz که در مستند چهار سوارکار هم باهاش مصاحبه کرده اند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات
۹:۲۷, ۱۱/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #29

اقتصاد ایران سه دهه است که گرفتار دیدگاه‌های متعارضی است. دیدگاه‌هایی که گاه اگر به کرسی اجرا ننشسته‌اند، لااقل در نقش مخالفان قدرتمند به سیستم اجرایی کشور چنان فشار آورده‌اند که گاه دولت‌ها ناچار به عقب‌نشینی از دیدگاه‌های خود شده‌اند.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]