کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 6 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
***علّت توقّف و پسرفت ما در مسائل معنوی (مهم) ***
۲۰:۱۷, ۲۱/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۲ ۱:۳۲ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

شاید برای خیلی ها اتفاق افتاده باشه:

یک زمان هایی هست که احساس میکنیم داریم خوب میشیم، پیشرفت میکنیم، معنوی تر میشیم، به خدا نزدیکتر میشیم و...
امّا بعدش...
بطور ناگهانی یا به مرور زمان، همه چی به حالت اول برمیگرده. و شاید بدتر از قبل هم بشه. شاید این چرخه، صدها بار اتفاق بیفته. ولی خب، باید به دنبال حلّ این مشکل بود.

حتما براتون سؤال پیش اومده که علتش چیه؟ چه مشکلی دارم که نمیتونم به چیزی که میخوام برسم؟؟؟

حضرت امام زین العابدین أرواحنا فداه، این مشکل رو با بیان جملاتی زیبا در دعای شریف و گرانقدر ابوحمزه ثمالی بیان فرمودند:

« اَللّـهُمَّ اِنّي كُلَّما قُلْتُ قَدْ تَهَيَّأتُ وَتَعَبَّأتُ وَقُمْتُ لِلصَّلاةِ بَيْنَ يَدَيْكَ وَناجَيْتُكَ اَلْقَيْتَ عَلَيَّ نُعاساً اِذا اَنَا صَلَّيْتُ، وَسَلَبْتَني مُناجاتِكَ اِذا اَنَا ناجَيْتُ، مالي كُلَّما قُلْتُ قَدْ صَلَحَتْ سَريرَتي، وَقَرُبَ مِنْ مَجالِسِ التَّوّابينَ مَجْلِسي، عَرَضَتْ لي بَلِيَّةٌ اَزالَتْ قَدَمي، وَحالَتْ بَيْني وَبَيْنَ خِدْمَتِكَ سَيِّدي لَعَلَّكَ عَنْ بابِكَ طَرَدْتَني، وَعَنْ خِدْمَتِكَ نَحَّيْتَني اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني مُسْتَخِفّاً بِحَقِّكَ فَاَقْصَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني مُعْرِضاً عَنْكَ فَقَلَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ وَجَدْتَني في مَقامِ الْكاذِبينَ فَرَفَضْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني غَيْرَ شاكِر لِنَعْمائِكَ فَحَرَمْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ فَقَدْتَني مِنْ مَجالِسِ الْعُلَماءِ فَخَذَلْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني فِى الْغافِلينَ فَمِنْ رَحْمَتِكَ آيَسْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني آلفَ مَجالِسِ الْبَطّالينَ فَبَيْني وَبَيْنَهُمْ خَلَّيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ لَمْ تُحِبَّ اَنْ تَسْمَعَ دُعائي فَباعَدْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ بِجُرْمي وَجَريرَتي كافَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ بِقِلَّةِ حَيائي مِنْكَ جازَيْتَني، فَاِنْ عَفَوْتَ يا رَبِّ فَطالما عَفَوْتَ عَنِ الْمُذْنِبينَ قَبْلي... »

ترجمه: « خدايا من هر زمان پيش خود گفتم كه ديگر مهيا و مجهز شده‌‌ام و برخاستم براي خواندن نماز در برابرت و با تو به راز پرداختم تو بر من چرت و خواب آلودگی را مسلط كردي در آن هنگامي كه داخل نماز شدم و حال مناجات را از من گرفتي در آن وقتي كه به راز و نياز پرداختم، مرا چه شده است كه هرگاه با خود گفتم باطن و درونم نيكو شده و نزديك شده از مجالس توبه‌كنندگان مجلس من، گرفتاري و پيش آمدي برايم رخ داده كه پايم لغزش پيدا كرده و ميان من و خدمتگزاري‌ات حائل گشته؟

1- اي آقاي من، شايد مرا از در خانه‌ات رانده‌اي و از خدمتت دورم كرده‌اي
2- يا شايد ديده‌اي که حقت را سبک میشمارم پس دورم كرده‌اي
3- يا شايد ديده‌اي از تو رو گردانده‌ام پس خشمم كرده‌اي
4- يا شايد مرا در جايگاه دروغگويانم ديده‌اي پس رهايم كرده‌اي
5- يا شايد ديده‌اي سپاسگزار نعمت‌هايت نيستم پس محرومم ساخته‌اي
6- يا شايد مرا در مجلس علما، نيافته‌اي پس خوارم كرده‌‌اي
7- يا شايد مرا در زمره غافلانم ديده‌اي پس از رحمت خويش بي بهره ام كرده‌اي
8- يا شايد مرا مأنوس با مجالس بيهوده گذرانم ديده‌اي پس بین من و آنها دوستی برقرار کرده ای (و مرا به آنها واگذاشته ای)
9- يا شايد دوست نداشتي دعايم را بشنوي پس از درگاهت دورم كرده‌اي
10- يا شايد به جرم و گناهم كيفرم داده‌اي
11- يا شايد به بي شرمي‌ام مجازاتم كرده‌اي

پس اگر از من بگذري پروردگارا بجاست. چون بسيار اتفاق افتاده كه از گنهكاران پيش از من گذشته‌اي... »

امام علیه السّلام، در این فراز، به زیبایی پاسخ مشکل و سؤال ما رو دادند. گرچه، حالت بیان امام علیه السّلام دعائی هست، و خودشون رو در مقام گنهکاران قرار دادند، ولی نکات اخلاقی ای در این فراز و تمام فراز های این دعای نورانی نهفته هست برای ما که دنبال تحصیل چنین معارفی هستیم.

تمام دعای ابوحمزه، به همین نحو زیباست... ... ...

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، saloomeh ، یاســین ، مجید املشی ، بیداری اندیشه ، وحید110 ، مسعود.پاکرو ، ali.khm ، مهدی2012 ، Hadith ، ندا دهنده ، مهسا110 ، Havbb 110 ، حسن.س. ، aboutorab ، Imam12 ، سید ابراهیم ، sarallah ، maryam 135 ، Agha sayyed ، منادی حق ، Admirer ، Farzaneh ، مجنون الحسین ، ترنم ، paradise ، ANTI satan ، heaven ، saeidtaslimi ، مجید121 ، شیدا ، Bahar ، soheyl68 ، 135 ، mohamad ، sagheb ، عبدالرحیم ، صهبا ، sajad0511 ، السا ، اولولالباب ، عبدالرحمن ، fatemeh ، مصباح ، mkashipazha ، Eve ، حسن عزتي ، محمدهادی ، Wakeup ، قلب
۲۲:۲۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
باید دائما در حال تلاش و کوشش باشیم...و لحظه ای توقف نکنیم.....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ندا دهنده ، Farzaneh ، ترنم ، بیداری اندیشه ، saeidtaslimi ، شیدا ، Bahar ، 135 ، صهبا ، عبدالرحمن ، Wakeup
۲۳:۲۶, ۲۹/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #3

(۲۱/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۱۷)أین المنتظر نوشته است:  بسم الله الرّحمن الرّحیم

شاید برای خیلی ها اتفاق افتاده باشه:

یک زمان هایی هست که احساس میکنیم داریم خوب میشیم، پیشرفت میکنیم، معنوی تر میشیم، به خدا نزدیکتر میشیم و...
امّا بعدش...
بطور ناگهانی یا به مرور زمان، همه چی به حالت اول برمیگرده. و شاید بدتر از قبل هم بشه. شاید این چرخه، صدها بار اتفاق بیفته. ولی خب، باید به دنبال حلّ این مشکل بود.

حتما براتون سؤال پیش اومده که علتش چیه؟ چه مشکلی دارم که نمیتونم به چیزی که میخوام برسم؟؟؟

حضرت امام زین العابدین أرواحنا فداه، این مشکل رو با بیان جملاتی زیبا در دعای شریف و گرانقدر صحیفه سجادیه بیان فرمودند:

« اَللّـهُمَّ اِنّي كُلَّما قُلْتُ قَدْ تَهَيَّأتُ وَتَعَبَّأتُ وَقُمْتُ لِلصَّلاةِ بَيْنَ يَدَيْكَ وَناجَيْتُكَ اَلْقَيْتَ عَلَيَّ نُعاساً اِذا اَنَا صَلَّيْتُ، وَسَلَبْتَني مُناجاتِكَ اِذا اَنَا ناجَيْتُ، مالي كُلَّما قُلْتُ قَدْ صَلَحَتْ سَريرَتي، وَقَرُبَ مِنْ مَجالِسِ التَّوّابينَ مَجْلِسي، عَرَضَتْ لي بَلِيَّةٌ اَزالَتْ قَدَمي، وَحالَتْ بَيْني وَبَيْنَ خِدْمَتِكَ سَيِّدي لَعَلَّكَ عَنْ بابِكَ طَرَدْتَني، وَعَنْ خِدْمَتِكَ نَحَّيْتَني اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني مُسْتَخِفّاً بِحَقِّكَ فَاَقْصَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني مُعْرِضاً عَنْكَ فَقَلَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ وَجَدْتَني في مَقامِ الْكاذِبينَ فَرَفَضْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني غَيْرَ شاكِر لِنَعْمائِكَ فَحَرَمْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ فَقَدْتَني مِنْ مَجالِسِ الْعُلَماءِ فَخَذَلْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني فِى الْغافِلينَ فَمِنْ رَحْمَتِكَ آيَسْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ رَاَيْتَني آلفَ مَجالِسِ الْبَطّالينَ فَبَيْني وَبَيْنَهُمْ خَلَّيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ لَمْ تُحِبَّ اَنْ تَسْمَعَ دُعائي فَباعَدْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ بِجُرْمي وَجَريرَتي كافَيْتَني، اَوْ لَعَلَّكَ بِقِلَّةِ حَيائي مِنْكَ جازَيْتَني، فَاِنْ عَفَوْتَ يا رَبِّ فَطالما عَفَوْتَ عَنِ الْمُذْنِبينَ قَبْلي... »

ترجمه: « خدايا من هر زمان پيش خود گفتم كه ديگر مهيا و مجهز شده‌‌ام و برخاستم براي خواندن نماز در برابرت و با تو به راز پرداختم تو بر من چرت و خواب آلودگی را مسلط كردي در آن هنگامي كه داخل نماز شدم و حال مناجات را از من گرفتي در آن وقتي كه به راز و نياز پرداختم، مرا چه شده است كه هرگاه با خود گفتم باطن و درونم نيكو شده و نزديك شده از مجالس توبه‌كنندگان مجلس من، گرفتاري و پيش آمدي برايم رخ داده كه پايم لغزش پيدا كرده و ميان من و خدمتگزاري‌ات حائل گشته؟

8- يا شايد مرا مأنوس با مجالس بيهوده گذرانم ديده‌اي پس بین من و آنها دوستی برقرار کرده ای (و مرا به آنها واگذاشته ای)

پس اگر از من بگذري پروردگارا بجاست. چون بسيار اتفاق افتاده كه از گنهكاران پيش از من گذشته‌اي... »

امام علیه السّلام، در این فراز، به زیبایی پاسخ مشکل و سؤال ما رو دادند. گرچه، حالت بیان امام علیه السّلام دعائی هست، و خودشون رو در مقام گنهکاران قرار دادند، ولی نکات اخلاقی ای در این فراز و تمام فراز های این دعای نورانی نهفته هست برای ما که دنبال تحصیل چنین معارفی هستیم.

تمام دعای ابوحمزه، به همین نحو زیباست... ... ...
بسم الله الرحمن الرحیم انه اول و انه اخر
سلام علیکم
با تشکر از راهنمایی دقیقتان
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، مهدی2012 ، 135 ، صهبا ، عبدالرحمن
۳:۱۰, ۲۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۱/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۱۷)أین المنتظر نوشته است:  
« خدايا من هر زمان پيش خود گفتم كه ديگر مهيا و مجهز شده‌‌ام و برخاستم براي خواندن نماز در برابرت و با تو به راز پرداختم تو بر من چرت و خواب آلودگی را مسلط كردي در آن هنگامي كه داخل نماز شدم و حال مناجات را از من گرفتي در آن وقتي كه به راز و نياز پرداختم، مرا چه شده است كه هرگاه با خود گفتم باطن و درونم نيكو شده و نزديك شده از مجالس توبه‌كنندگان مجلس من، گرفتاري و پيش آمدي برايم رخ داده كه پايم لغزش پيدا كرده و ميان من و خدمتگزاري‌ات حائل گشته؟

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، صهبا ، عبدالرحمن
۱۳:۴۹, ۲۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
خدايا من هر زمان پيش خود گفتم كه ديگر مهيا و مجهز شده‌‌ام و برخاستم براي خواندن نماز در برابرت و با تو به راز پرداختم تو بر من چرت و خواب آلودگی را مسلط كردي در آن هنگامي كه داخل نماز شدم و حال مناجات را از من گرفتي در آن وقتي كه به راز و نياز پرداختم، مرا چه شده است كه هرگاه با خود گفتم باطن و درونم نيكو شده و نزديك شده از مجالس توبه‌كنندگان مجلس من، گرفتاري و پيش آمدي برايم رخ داده كه پايم لغزش پيدا كرده و ميان من و خدمتگزاري‌ات حائل گشته؟

پرودگارا بار معاصی بر پشتم فشار همی آورد و بر رنج روانم همی افزاید. به روان مقدس محمد وآل محمد رحمت فرست واز مظالمی که بر نفس خویش روا داشته ام بگذر و رحمت خویش را بر جانم بگمار , تا بارم سبکتر گردد ورنجم بکاهد و خاطرم آرام گیرد.

من خودم را از تو می خواهم ای پروردگار من که از آفریدنم نه به جلب نفع همی اندیشیدی ونه دفع ضرر همی خواستی ...

پروردگارا اگر روی کریم خویش را از من برگردانی به کجا روم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: صهبا ، عبدالرحمن ، أین المنتظر ، Wakeup
۸:۲۵, ۱/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #6

همین که ازش دور میشیم ولی دوباره برمیگردیم سمتش
خودش خیلی معنا و مفهوم خوب داره
خدا مطمئنا اینگونه بنده هاشم دوست داره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Wakeup
ارسال پاسخ  به روز آوری