کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: با توجه به قرائن و شواهد پیرامون فاجعه منا، به نظر شما علت اصلی این فاجعه چه بود
این نظرسنجی بسته شده است.
بی توجهی و سهل انگاری حجاج 2.86% 1 2.86%
ناشی از بی تدبیری و سوء مدیریت مسئولان سعودی 11.43% 4 11.43%
توطئه حکومت سعودی 60.00% 21 60.00%
جنگ قدرت میان شاهزادگان و صاحب منصبان سعودی 17.14% 6 17.14%
ربایش یا ترور نخبگان و شخصیتها توسط دستگاههای جاسوسی مانند موساد و سیا 8.57% 3 8.57%
تمام 35 رأی 100%
  اگر در نظرسنجی شرکت کرده باشید، گزینه انتخابی شما با * مشخص شده [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فاجعه در حج 94: بیش از 7000 حاجی کشته شدند/عزای عمومی
۱۴:۱۵, ۲/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۴ ۲۰:۲۳ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1

آخرین آمار اعلامی توسط عربستان: 769 کشته
آخرین آمار اعلامی توسط رئیس سازمان حج ایران: نزدیک به 4000 کشته (حدود 240 ایرانی کشته و حدود 240 مفقود)
منابع غیررسمی از کشته شدن بیش از 5000 نفر خبر می دهند که به دلیل سانسور شدید خبری موجود در عربستان، قابل تایید نیست

رهبر معظم انقلاب در پی فاجعه مرگبار منا سه روز عزای عمومی در کشور اعلام کردند

بسم الله الرحمن الرحیم
فاجعه‌ی مصیبت‌بار امروز در منا که در آن جمع کثیری از ضیوف‌الرحمان و مومنانِ مهاجر الی‌الله از کشورهای گوناگون، اندوهی بزرگ در جهان اسلام پدید آورده و عید آنان را عزا کرده است. در میهن عزیز ما نیز دهها خانواده که مشتاقانه در انتظار عزیزان حج‌گزار خود بودند، اکنون به عزای آنان نشسته‌اند. اینجانب با قلبی سرشار از غم و همدردی با مصیبت‌دیدگان، این حادثه اندوهبار را به روح مطهر حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه و آله) و به ساحت مقدس ولی الله الاعظم حضرت صاحب‌الزمان (اروحنا فداه) که صاحب‌عزای اصلی است، و به همه بازماندگان و عزاداران در سراسر جهان اسلام به ویژه در ایران عزیز تسلیت عرض می‌کنم و رحمت خاصه خداوند غفور و رحیم و شکور را برای این میهمانان گرامیش و شفای عاجل آسیب‌دیدگان و مجروحان را از درگاه عطوفتش مسألت می‌نمایم و یادآور می‌شوم:

1. مسئولان نمایندگی اینجانب و سازمان حج تلاش طاقت‌فرسای خود در شناسایی جان‌باختگان و معالجه مجروحان و اعزام به کشور و خبررسانی سریع را که سراسر امروز بدان مشغول بودند همچنان ادامه دهند و همه کسانی که توانایی دارند به آنان کمک کنند.
2. هر گونه کمک ممکن را به حجاج دیگر کشورها نیز تعمیم دهند و حق برادری اسلامی را به انجام رسانند.
3. دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثه‌ی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به قاعده‌ی حق و انصاف عمل کند. مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته که عامل این فاجعه بوده نباید از نظر دور بماند.
4. جان‌باختگان این حادثه انشاالله مشمول این کلام نورانی قرآن‌اند که: «و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع اجره علی الله» این برای بازماندگان، تسلای بزرگی است. آنان پس از طواف و سعی و پس از ساعات پربرکت عرفات و مشعر و در حال انجام مناسک حج به دیدار معبود شتافته‌اند، و انشاالله مورد لطف و رحمت ویژه احدیتند. اینجانب با تسلیت دوباره به عزادارن، سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم.

والسلام علی عباد الله الصالحین
سید علی خامنه‌ای
دوم مهر یکهزار و سیصد و نود و چهار

-------------------------------------------------------------------------------------------------
جلوگیری از امدادرسانی به مجروحان توسط نیروهای انتظامی عربستان/زائران ایرانی به صورت خودجوش و داوطلبانه به مجروحین امدادرسانی می‌کنند!

گزارش‌های واصله حاکی از این است که زائران به صورت خودجوش به همراه تیم پزشکی سازمان حج و زیارت برای امدادرسانی به مجروحان به علت عدم همکاری نیروی انتظامی و تیم پزشکی سعودی به محل حادثه اعزام شده‌اند.
خبرگزاری فارس: زائران ایرانی به صورت خودجوش و داوطلبانه به مجروحین امدادرسانی می‌کنند/ عدم همکاری تیم پزشکی سعودی

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، براساس اخبار واصله از منا، هم‌اکنون 43 زائر ایرانی جان خود را از دست داده‌اند.

هم‌اکنون به دلیل عدم همکاری نیروی انتظامی و تیم پزشکی سعودی نیروهای امدادی پزشکی سازمان حج و زیارت و زائران به صورت خودجوش برای کمک به مجروان اعزام شده‌اند.

مردم هم‌اکنون در حال ثبت‌نام و اعزام داوطلبانه به محل حادثه برای امدادرسانی هستند.

راه‌های منتهی به محل حادثه از سوی سعودی‌ها بسته شده و آمبولانس‌ها و هلی‌کوپترها در محل حاضر هستند.

با روند کنونی قطعا تعداد کشته‌ها افزایش می یابد.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
سازمان دفاع شهری سعودی اعلام کرد که در جریان ادای مناسک حج در سرزمین منا دست کم 220 تن از حجاج کشته شده‌اند.

شبکه خبری «العربیه»، در خبری فوری گزارش داد که در این حادثه که به دلیل ازدحام بسیار جمعیت اتفاق افتاد 450 نفر دیگر از حجاج زخمی شده‌اند؛ بیشترین اعمال حج مانند قربانی کردن و رمی جمرات در منا انجام می‌شود.

با وقوع این حادثه برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده‌اند ازدحام جمعیت برای رسیدن به ایستگاه قطار در این منطقه یکی از دلایل اولیه این حادثه بوده است.

پایگاه خبری العاجل عربستان نیز خبر داده که خیابانی که این حادثه در آن رخ داده خیابان رابط میان چادرهای ایجاد شده برای حجاج بوده و گزارش برخی رسانه‌ها درباره اینکه این حادثه در مسیر رمی جمرات رخ داده را رد کرده است. روزنامه «الوطن»، عربستان گزارش داد که با افزایش شمار قربانیان، بیمارستان‌ها و هلال احمر عربستان به حالت آماده باش درآمده‌ و مجروحان به سه بیمارستان توزیع خواهند شد.

حمید محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس گفت: تعدادی از زائران ایرانی در میان کشته‌شدگان و مجروحین رمی جمرات وجود دارند.

معاون امور حج و زیارت سازمان حج افزود: هنوز آمار دقیقی در دست نیست و بنده در محل حاضر شده‌ام تا شرایط را بررسی کنم.

همچنین در این باره سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت از ازدحام سنگین مسیر رمی جمرات خبر داد و گفت: دولت سعودی توان مدیریت اوضاع را ندارد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، سازمان دفاع شهری عربستان اعلام کرد که در جریان ادای مناسک حج در سرزمین منا دست کم 310 تن از حجاج کشته شده‌اند.

[تصویر: 13940702000184_PhotoL.jpg]

[تصویر: 13940702000227_PhotoL.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، غریب ، رکن الهدی ، Hermit ، السا ، mahdy30na ، sarallah ، آفتاب ، افشین ، علی املشی ، فاطمه خانم ، Tolou ، Hadith ، شیدا ، عدالت ، قاتل مرگ ، حسن.س. ، عبدالرحمن ، مجتبی110 ، amirak ، بیداری اندیشه ، m.hossein ، پارمیس ، fafa* ، vahrakan ، Farzaneh ، شهرام ، zahra11 ، ام ابیها ، A L I ، رهگذر.

آغاز صفحه 11 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۳۱, ۹/مهر/۹۴
شماره ارسال: #101

[تصویر: 1cki_واکنش_امام_خامنه_ای_به_فاجعه_منا_94.07.08.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، Eve ، علی املشی ، دیدگاه نوین ، عبدالرحمن ، شیدا ، soora ، عدالت ، بیداری اندیشه ، علائم ظهور ، vahrakan
۲۳:۱۸, ۹/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۴ ۲۳:۲۶ توسط danial_wfetime.)
شماره ارسال: #102
آواتار
سلام من یه سوال واسم پیش اومده....اخبار تا 8.7.94 میگفت 241 مفقود..239 قربانی.. جمعا 480
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/875943

یک روز بعد 9.7.94 اعلام نهایی امار شد 464 تا قربانی..... 16 نفر زنده پیدا شدن عرض یک روز؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

http://www.tasnimnews.com/Home/Single/874078
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، شیدا ، vahrakan
۱۱:۵۸, ۱۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #103
آواتار
(۹/مهر/۹۴ ۲۲:۳۱)میم.حسین.الف نوشته است:  [تصویر: 1cki_واکنش_امام_خامنه_ای_به_فاجعه_منا_94.07.08.jpg]

نمونه عینی و موفق سیاست تهدید زدایی در مقابل سیاست شکست خورده و معیوب تنش زدایی !!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: چــمران ، عمار94 ، سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، شیدا ، MohammadSadra ، عدالت ، بیداری اندیشه ، vahrakan
۱۴:۳۵, ۱۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #104
آواتار
ما لیاقت رهبری ایشان را نداریم.... اصلا سنخیت بین امام و مأموم در این جا رعایت نشده است. خدایا این رهبر فرزانه و علیم و حکیم را از ما مگیر....

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، شیدا ، MohammadSadra ، soora ، ام ابیها ، vahrakan ، میم.حسین.الف
۱۵:۰۴, ۱۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #105
آواتار
(۹/مهر/۹۴ ۲۳:۱۸)danial_wfetime نوشته است:  سلام من یه سوال واسم پیش اومده....اخبار تا 8.7.94 میگفت 241 مفقود..239 قربانی.. جمعا 480
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/875943

یک روز بعد 9.7.94 اعلام نهایی امار شد 464 تا قربانی..... 16 نفر زنده پیدا شدن عرض یک روز؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

http://www.tasnimnews.com/Home/Single/874078

میگن این اختلاف مربوط به مجروحینی هست که در بیمارستان های دیگه پیدا شدند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، danial_wfetime ، ام ابیها ، vahrakan
۱۵:۴۳, ۱۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #106
آواتار
سلام
امثال جناب رکن آبادی حتی اگه الانم پیکرشون پیدا بشه دلیل نمیشه که ایشون رو ندزدیده باشن.شاید تو این چند روز بردنشون که ازشون اطلاعات بگیرن و بعدش پیکرش رو تحویل بدن طوری که کسی نفهمه جزء کشته شده های منا در روز اول نبوده
اون 15 نفر خیلی مشکوکه.حتی اگه الانم پیدا بشه پیکرشون بازم ممکنه اونا رو ربوده باشن قبلا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، ام ابیها ، vahrakan
۱۵:۵۵, ۱۰/مهر/۹۴
شماره ارسال: #107
آواتار
اینم از چرندیات دجالیاری در مورد این فاجعه

الحمدلله که چنین دشمنانی داریم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، افشین ، علائم ظهور ، ام ابیها ، vahrakan
۱۷:۳۷, ۱۰/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/مهر/۹۴ ۱۹:۰۳ توسط عدالت.)
شماره ارسال: #108
آواتار
(۱۰/مهر/۹۴ ۱۵:۵۵)عبدالرحمن نوشته است:  اینم از چرندیات دجالیاری در مورد این فاجعه

الحمدلله که چنین دشمنانی داریم

به نام خدا

این موجود دجالیاری, خبیثی هست که دومیش خودش میباشد.

در ظاهر شیعه میباشد ولی در باطن همان داعش است.

شما فقط به طرز حرف زدن این موجود خرفت نگاه کنید. در اکثر مزخرفاتی که به هم میبافد یا دستش در گوش منحوسش هست یا در بینی اش.

حرفهای این موجود بیشتر به درد خندیدن میخورد.

خوب است این خبیث را به همه شیعیان بهتر معرفی کنیم تا فریب چرندیات این موجود را نخورند.

منبع تغذیه این خرفت هم, صهیونیستها و سعودیها با حمایت شیطان بزرگ آمریکا میباشد.

هدف این ملعون هم تشنج بیشتر بین شیعیان و سنی ها میباشد, البته منظور، شیعیان ظاهری و سنی های ظاهری میباشد, وگرنه هر شیعه راستین و سنی راستین میداند که اکثر سخنان این ملعون, چرندیاتی بیش نیست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، عبدالرحمن ، علائم ظهور ، ام ابیها ، vahrakan
۲۱:۲۷, ۱۰/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/مهر/۹۴ ۲۱:۳۳ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #109

نامه مشاور سابق وزیر بهداشت مصر به پادشاه عربستان: گاز سمی عامل فاجعه منا بود

ایسنا به نقل از سایت اینترنتی المحیط نوشت: یک پزشک مصری که در عربستان فعالیت‌ می‌کند، نامه‌ای را به پادشاه عربستان فرستاد که در آن اشاره کرده است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد از گاز سمی در فاجعه منا استفاده شده است.
عبدالحمید فوزی، این پزشک مصری و مشاور سابق وزیر بهداشت مصر گفت که در جریان بررسی‌هایش پس از مشاهده تعدادی از جسدها که در حادثه منا بر زمین افتاده بودند و همچنین در تماس با تعدادی از مجروحان، به این نتیجه دست یافته است.

وی در مصاحبه با روزنامه عربستانی "عاجل" گفت، زمانی که به دنبال برادرش می‌گشت که در هنگام مناسک حج در منا مفقود شده بود، به بیمارستان‌ها در منا، عرفات و مکه رفت که در این بیمارستان‌ها با حدود 50 مورد از دست دادن هوشیاری میان مجروحان در حادثه منا مواجه شد و به این امر پی برد که بیشتر مجروحان در حالت بیهوشی وارد بیمارستان‌ها شده بودند و پس از یک دوره دو ساعته تا هشت ساعته به هوش آمدند و آنها به موارد از دست دادن حافظه دچار هستند که این امر بیمارستان‌ها را واداشته است تا این موارد را در بند "ناشناخته" ثبت کنند، چرا که بیمارستان‌ها این توانایی را نداشتند که به داده‌های بهداشتی آنها دست یابند.

این پزشک عنوان داشت که بیشترین احتمالی که می‌دهد،‌ این است که حجاج در منا گاز سمی کشنده‌ای را استنشاق کرده باشند که باعث کشته شدن کسانی که در نزدیکی منبع پخش این گاز بودند شد و افرادی که در مکانی دورتر بودند، دچار مسمومیت در سلول‌های مغزی شدند که نوعی توهم و از دست دادن حافظه را باعث شده است و برخی از آنها توانایی کنترل بر رفتارهایشان را نداشته‌اند.

وی نوشت: اقدام تعیین کننده این است که پزشکی قانونی وارد عمل شود و ریه یکی از جانباختگان را مورد بررسی قرار دهد و موادی که به آن نشت کرده است،‌ تحلیل کند تا اطمینان کسب کند که آیا گاز سمی وجود دارد یا خیر.

این پزشک مصری عنوان داشت که نامه‌ای را در مورد نتایج به دست آورده به دفتر پادشاه فرستاد که محتوای پاسخ به نامه‌اش این بود که پادشاه و همچنین ولیعهد از متن نامه وی مطلع شده‌اند و دفتر پادشاه از این پزشک به دلیل مشارکتش در شناسایی ابهامات این رخداد قدردانی‌ کرد!

صرخه الى جلاله الملك سلمان بن عبد العزيز(( ارجوكم لا تدفنوا الجثث قبل ان يقول الطب الشرعى كلمته )) رساله الى خادم الحرمين الشريفين
د/عبدالحميد فوزي

شهود عيان هناك شكوك بأن يكون هناك تفجير غازات من نوع معين لقتل الناس فى حادث مني

من مواطن مصرى الوطن والموطن سعودى الهوى الى سيدى خادم الحرمين الشريفين حفظه الله .
اليوم يا سيدى خضت تجربه مأساويه فى رحله البحث عن ابن أخى المفقود بعد حادثه منى المريعه وأطمن جلالتكم اننا بعد رحله بحث من السادسه صباحا الى الثامنه مساء وجدناه وانه بخير والحمد لله ،
ولكن ومن خلال مروري على جميع مستشفيات المشاعر فى منى وعرفات ومكه وجده واعنى بكلمه جميع اى كلها بدون استثناء بما فيهم مديريه الشؤون الصحيه بمكه ومن خلال تجربتى التى تعدت اكثر من ثلاثون عاما فى الاداره الطبيه لاحظت ملاحظتين فى غايه الاهميه احب ان ارسلهما لجلالتكم اعتقد ان احداهما توجب الفخر والاخرى على قدر من الخطوره التى يجب على الجميع الانتباه لها
الملاحظه الاولى:
مستوى الخدمه فى جميع المستشفيات التى مررت عليها يستحق ان تفخر به المملكه وان نفخر به جميعا كعرب وانا هنا لا اقصد المبانى والتجهيزات فقط فهذا امر مفهوم ولكنى هنا اقصد الفخر كل الفخر بالامكانيات البشريه فلقد نجحتم يا سيدى فى بناء الانسان السعودى الذى يقدر تمام التقدير للموقف الذى تمر به بلده بعد هذه الكارثه فالمعامله الحسنه والتطوع للمساعده بكل الحب والتعاطف وجدناه من الاخوه فى المنظومه الصحيه بدايه من مدير مديريه الشؤون الصحيه فى مكه الى الحارس البسيط على باب اى مستشفى فى المشاعر المقدسه وليس لى فقط لكونى طبيب ولكن اشهد على انها لجميع من يبحث مثلنا عن ذويهم المفقودين فهنيئا لكم هذا النجاح من كل قلبى،،،
الملاحظه الثانيه:
وهى التى اعتقد انها على مستوى من الخطوره التى يجب علينا الانتباه لها وفحصها والبحث فيها وهى،،،،،،،
اننى لاحظت يا سيدى على معظم المرضى الذين شاهدتهم بنفسى انهم يعانون حاله غريبه من فقدان الذاكره وليس بهم اى خدوش او رضوض او اى اصابات وهذه ليست حاله او حالتين بل عشرات الحالات مما اضطر المستشفيات الى تقيدها فى السجلات تحت اسم (( مجهول )) لان المريض لا يستطيع ان يتذكر اسمه او اسم بلده او اين هو ، وايضا هناك العشرات من الموتى الذين عاينتهم فى الثلاجات لا توجد على اجسادهم اى اصابات ظاهره يمكن ان نحكم بها على سبب الوفاه مما يحتم ضروره تدخل الطب الشرعى ليقول كلمته الفصل فى هذا الموضوع
سيدى،،،،،،
ارجوكم التدخل لمتابعه هذه الشكوى حفاظا على ارواح المسلمين لان هذه الحادثه وما نتج عنها ينافى العقل والمنطق ويؤكد الشك فيه ملاحظات عين خبيره
اشك سيدى ولى كامل الحق فى شكى هذا بوجود يد آثمه وراء هذا الحادث المريع وشكى فى تفجير قنبله من غاز ما داخل هذا التجمع الكثيف المتداخل من الحجاج ادى اى وقوع هذا العدد الرهيب من الشهداء والمصابين وقد شاركنى هذا الشك العديد من الاخوه من كبار الاطباء فى تللك المستشفيات ،
والملاحظه الاخيره التى لاحظتها هى ما قالته لى فلاحه مصريه بسيطه من دمياط بعد ان سألتهاهو ايه اللى حصل يا حاجه وكانت من الحالات القليله المنتبهه التى رأيتها فأجابتنى قائله (( بعد ما نزلنا من المنزلفه وكان ماش ورانا جماعه كبيره من الافارقه السود دول وفجأه كده قابلنا جماعه بيقولوا عليهم من الايرانيين وكانوا بيزقوا فينا جامد حتى انى شتمت فيهم وضيعوا على حجتى الله يسامحنى ويسامحهم بقى ومره واحده بالتفت ورايا لقيت ناس بتضرب فى بعض واغمن عليا ما فوقتش الا وانا هنا )) هذه يا سيدى كلمات الفلاحه المصريه بالنص الا يلفت هذا انتباه جلالتكم لشىء اذا ما ربط هذا بالصور المنشوره لوضعيه الشهداء وما لوحظ من حالات كثيره من فقدان الوعى والذاكره حيث لا يوجد فى القاموس الطبى يا سيدى ان التدافع والزحام يؤدى الى فقدان الذاكره بهذا الشكل
سيدى خادم الحرمين هذه صرخه مواطن مصرى مسلم محب لدينه ووطنه ولكم عسى ان تصل هذه الصرخه الى جلالتكم حفظكم الله لوطنكم وللعرب والمسلمين
اخوكم فى الاسلام
الدكتور / عبد الحميد فوزى ابراهيم ابو السعد
المستشار السابق لوزير الصحه والسكان
جمهوريه مصر العربيه
http://www.elrdar.com/2015/09/28/شهود-عي...ناك-تفجير/
https://www.youtube.com/watch?v=-RsPFWxLY_c

إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنتَقِمُونَ Angry
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، ام ابیها ، vahrakan ، افشین ، غریب
۱۶:۵۸, ۱۱/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۴ ۱۷:۰۰ توسط غریب.)
شماره ارسال: #110

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
سپاه آماده واکنش سریع و خشن برای پاسخگو کردن آل سعود است

لینک
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، افشین ، MohammadSadra ، Hadith ، عبدالرحمن
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها: