|
چه جوری نماز صبحمون رو اول وقت بخونیم؟!!!؟
|
|
۸:۳۸, ۵/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۴ ۸:۳۹ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
هممون خوب میدونیم که نماز اول وقت بسیار زیاد اهمیت داره پس به کمک شما عزیزان تو این تاپییک راه کارهایی رو ارائه میدیم که انشالله واسه همه ی ما مفید باشه و بتونیم نماز صبح رو اول وقت بخونیم... از اهمیت نماز اول وقت شاید این جمله اشتباه نباشه اگه کسی بگه که بهترین نماز ها اول وقت ترین نمازهاست چرا که وقتی ندای الله اکبر گفته بشه یعنی خدا تو رو برای ملاقات با خودش صدا زده.. چقدر زیبا... آیا رواست خدای جهانیان تو رو برای ملاقات خودش صدا بزنه و تو اصلا خیالت نباشه؟ خدا ما رو ببخشه... بهترین نمازها از لحاظ اول وقت بودن نمازیست که از قبل شرایط مادی(جای نماز خوندن، آب برای وضو، پاکی و طهارت و...) و معنویش(یاد نماز، استغفار، خوش اخلاقی و ...) برای اول وقت خوندن نماز آماده کرده باشیم و وقتی اذان گفتن دیگه هیچ بهانه ای نداشته باشیم... اگه از روی غفلت این شرایط رو آماده نکردیم و صدای الله در الله اکبر اذان رو شنیدیم: رواست که ما اینجا اشک بریزیم که خدایا منو ببخش که از یادت غافل بودم... اگه آب دستمونه بذاریم زمین و در هر جا و شرایطی هستیم بریم به سوی نماز، مگر اینکه نماز خوندن تو اون لحظه ضرر زیادی داشته باشه مثلا سر جلسه کنکور نشستیم اون موقع باید تا وقت نماز خوندن همش به یاد خدا باشیم و از شر شیطان به خدا پناه ببریم چرا که دور شدن از نماز یعنی نزدیک شدن شیطان و سریعتر آماده بشیم واسه نماز... چه جوری نماز صبحمون رو اول وقت بخونیم؟!!!؟ متاسفانه این از مشکلات من هم هست که محتاج دعا و راهکارهای شما دوستان هستم... ![]() یک راه کار خیلی مهمی که به ذهن من میرسه اینه که نماز های دیگه رو همونطور که در بالا گفتم بهش اهمیت بدیم و اول وقت بخونیم. خوندن نماز صبح اول وقت مخصوصا واسه امروزی ها که شب ها دیر میخوابن خیلی سخته ولی باید تمرین کنیم در نمازهای ظهر و شب سختی رو تحمل کنیم تا بتونیم سختی نماز صبح رو هم تحمل کنیم: اما چه جوری؟ یعنی وقتی صدای الله در الله اکبر اذان رو شنیدیم پس همون لحظه اگه نصفه زیاد لیوان آب رو نوشیدیم و یکم تهش مونده بذاریم زمین، اگه پای بهترین فیلم سینمایی دنیا نشستیم و جای جذابش رسیدیم، اگه داریم تو مجلس امام حسین اشک میریزیم، اگه داریم تو جاده رانندگی میکنیم پس همون لحظه بگیم اول نماز... اگه خیلی خسته ایم، اگه میخوایم بریم سینما و از دوستامون جا بمونیم، اگه تا نماز بخونیم همه چیپس و پفک ها رو میخورن(یکمش رو قایم کنیم) و خیلی از چیزهای دیگه که یقینا خیلی باهاش برخورد کردین...اگه کم کم واسه خوندن نماز اول وقت به این سختی ها عادت کنیم دیگه سختی از خواب زدن واسه نماز صبح دیگه واسمون سختی نیست بلکه لذته.... خوشحال میشم با راهکارهاتون منو یاری کنید... ![]() اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم کار در خانه(این قسمت در امتحان نمی آید) : اینو شاید تجربه کرده باشید هر جا که واسه نماز اول وقت از یک کاری میزنیم، اون کارمون خیلی بهتر انجام میشه(خدا خودش درستش میکنه)!!! یه زمانی یک کلاسمون چند دقیقه بعد از اذان ظهر شروع میشد باور کنید چندین بار من نمازم رو خوندم و بعدش کلاس میرفتم همه چیز دست به دست هم میدادن تا من زود به کلاس برسم (یعنی پامو میذاشتم بیرون واحد هم دم در ) ولی یکبار یادم میاد دیر رفتم سر کلاس وقتی رسیدم استاد هم اون روز دیر اومد! یکبار هم دیر رسیدم استاد اومده بود استاد یه لبخند زد و بهم گفت خوش تیپ (البته اون یک موقع دیگه بود به هر حال...).... به خدا اعتماد کردن خیلی لذت داره حیف که ما...
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۵۴, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
برای بحث خداشناسی به کتابهای اثبات وجود خداوند و کتابهای اصول عقاید شهید دستغیب و آیت الله مصباحو آقای قرائتی و شهید مطهری و ... مراجعه کنین.
این کتاب هم بد نبود قسمتهاییش رو خوندم. http://www.adinehbook.com/gp/product/9644458439 http://p30download.com/fa/entry/39130/ |
|||
|
|
۱۲:۳۵, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام حتما حتما شب دو یا یک ساعت زودتر بدین نیت بخوابید و سه ساعت قبل از خواب چیزی میل نفرمایید شام هم باید غذایی تازه مفید و زود هضم باشد وبه هیچ وجه غذای نامناسب در شب میل نفرمایید قبل از خواب به خودتون چند بار تلقین کنید و تذکر بدید که حتما سریع بلند شو چند سوره مثل فلق و ناس و توحید رو قرائت بفرمایید و از خدا بخواهید به شما کمک بفرماید |
|||
|
|
۱۵:۰۰, ۷/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۴ ۱۵:۰۲ توسط السا.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
نقل قول:برای بحث خداشناسی به کتابهای اثبات وجود خداوند و کتابهای اصول عقاید شهید دستغیب و آیت الله مصباحو آقای قرائتی و شهید مطهری و ... مراجعه کنین. ممنون از توضیحاتتون روی خود ِ بحث خدا و اثبات وجودش و رحمان و رحیم بودن و صفات خداوند مشکل ندارم مشکلم اینجاست ک اینها رو نمیدونم چطوری باید توی عمل ب کار ببرم ک مثلا همین ک گفتن «با خداشناسی میشه نماز رو با لذت تر خوند»، رو پیاده کنم منطقا توجیهم، اما روی پیاده کردنش، یا بهتر بگم تبدیل کردنش ب باور قلبی مشکل دارم. دنبال راه حل برای اینم ممنون میشم کمکم کنین نقل قول:بزرگان گفتن برای خداشناسی به درختان نگاه کنید به گل ها . به چهارپایان . حتی خود خداوند در قرآن گفته به چهارپایان بنگرید چطور مسخر انسان شدن . برو به چهارپایان نگاه کن تا خداشناسیتان بیشتر و قوی تر شود این جمله دکتر شریعتی خیلی متناسب با حرفهای شماست تا نوشته تون رو خوندم، دقیقا یاد همین افتادم : نقل قول:کلمات را کنار زنید و در زیر آن، روحی را که در این تلقی و تعبیر پنهان است تماشا کنید! و آن تیرهای نورانی که، گاهگاه، بر جان سیاه شب فرو میرود؛ تیر فرشتگان نگهبان ملکوت خداوند در بارگاه آسمانیش! که هر گاه شیطان و دیوان همدستش میکوشند به حیله، گوشهای از شب را بشکافند و به آنجا که قداست اهورايیش را کام هیچ پلیدییی نباید بیالاید و نامحرم را در آن خلوت انس راه نیست، سرکشند تا رازی را که عصمت عظیمش نباید در کاسه این فهمهای پلید ریزد، دزدانه بشنوند، پردهداران حرم ستر و عفاف ملکوت آنها را با این شهابهای آتشین میزنند و بسوی کویر میرانند. نقل قول: جناب میرزا، البته توقع ندارم متوجه بشید چی میگم، اما مطمئنم سوم شخصی ک میخونه، می فهمه ...
|
|||
|
|
۲۳:۳۳, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
این جواب خیلی مفصله و راجب خود معقوله خدا شناسی مسائلی هست که شاید نشه همینجوری بیان کرد(خیلی تو سر خودم زدم و میزنم برای رسیدن به این جواب و خیلی خوبه که این دغدغه رو داشته باشیم شاید همین نگرانی خودش سبب نزدیکی به خداوند بشه)
برای اینکه زیاد از بحث تاپیک دور نشیم اشاره وار عرض کنم خداوند رحمان -> انسان پررو -> فراموشکاری -> غفلت زدگی -> تردید(در بدترین شرایط)/سستی(در بهترین شرایط) نسبت به خداوند -> فاصله گرفتن از خداوند یعنی شاید نماز بخونیم ولی هنوز فراموشکار و غافل هستیم . هنوز اون جایگاهی که خدا باید برامون داشته باشه رو نداره . اون خوفی که سر نماز باعث بند اومدن نفس بشه رو نداریم راهکاری من تاحالا بهش رسیدم اگر دوستان هم میدونن به این موارد اضافه کنن 1-زیاد فکرکردن به خداوند (افعال آشکار و صفات) . دائم برای خودمون حلاجی کنیم زیاد مطالعه کنیم . بخونیم هیچ وقت نگیم بسه خوبه دیگه به حد کفایت می دونم هر چی بیشتر مطالعه داشته باشیم ذهن بازتر میشه و یاد شدیدتر میشه . 2-یاد خداوند (اهمیت این فکر نکنم نیاز به شرح داشته باشه دیگه) زیاد ذکر خداوند رو بگیم 3-ذکر عملی (علامه بهجت :اصفهان یا مازندران یا خراسان، فرق نمیکند. بالاترین ذکر، همین ذکری است که عرض میکنم: نیت بکند که اگر خدا به او صد سال عمر داد، یک دفعه عالماً عامداً مختاراً معصیت خدا را نکند. این بالاترین ذکر است. ذکر عملی است! اگر همه ما این ذکر را داشته باشیم، همه ما با فضل خدا اهل بهشتیم، اگر این ذکرمان دوام داشته باشد. دوامش هم [به این است که] اگر حدوث داشته باشد، دوام دارد.)
4- پرهیز از اشتغال به نفس (اشتغال به خود نگفتم چون باعث سوتفاهم می شود اشتغال افراطی به خود و خوپرستی خودش یکی از شاخه های اشتغال به نفس است) پس نه اینکه دیگه بگیم من از فردا جلو آینه نمیرم حمام نمی رم مسواک نمی زنم نه منظور بها دادن به نفس به حلاج گفتن چه مذهبی داری ، گفت مذهب خدا گفتند آیینت چیست ، گفت : آنچه بر نفسم سخت تر بود را اتخاد می کنم توجه کنید از چهار مورد سه مورد راجب یاد خداست و هرچه از این به بعد عرض می کنم راجب این مهم هست وقتی این رفتارو داشته باشیم یه اتفاق عجیبی میوفته . همونطوری که نفس اماره بعضی وقتا آدمو کور می کنه یه چیزی دقیقا با همون شدت در جهت عکس عمل می کنه برای یه دورغ خیلی خیلی کوچیک هم دچار استرس میشه آدم قطع به یقین اینا نیاز به تمرین و مداومت داره و اصلا نباید قناعت کرد . از همین الان تمرین کنیم تا بیکاریم بجای افکار بیهوده (نمی گم منفی وشر اون که اصلا باعث تباهی و فساد است دقت کنید عرض کردم بیهوده خیلی وقتا الکی فکر میکنم یا فکرای الکی می کنیم ) ذکر بگیم . تو تاکسی قبل خواب بعد خواب . هر وقتی که دستتون رسید 50% کارهای روزانه ما نیاز به تمرکز نداره و ذکر گفتن هیچ خللی بهش وارد نمی کنه . ذکر بگید از ظاهر ذکر شروع میکنم و به باطن آن نفوذ می کنیم : پیامبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : بدانید بهترین اعمال شما نزد خداوند و پاکیزه ترین آنها و رفیع ترین آنها در درجات شما و بهترین چیزى که آفتاب بر آن مى تابد، ذکر خداوند سبحان است. زیرا که خداوند از خود خبر داد و فرمود: من همنشین کسى هستم که مرا یاد کند. این حدیث بیان گر رابطه ذاکر و مذکوره به این آیه دقت کنید فاذکرونی اذکرکم واشکرو لی و لا تکفرون (بقره152) حالا بالاترین یاد ها می دونید چیه ؟ وَ أَقِمِ الصَّلوةَ لِذِکرى ( طه؛14) [نماز را به جهت یاد من به پاى دار] ببیند مشکل من و شما دقیقا اینجاست . پس چرا هنگام یاد خدا ؛ یاد همه چیز هستیم جز خدا شاید نماز از این جهت بالاترین یادهاست که اوج بندگی و اخلاص باشه من واقعا تو اوج هستم ؟ نه اینکه نماز نخونیم یعنی هرروز باید حسابی تلاش کنیم تا بتونیم بتونم اوج بگیریم . لزوم ذکر گفتن اینجا مشخص میشه . ذکر گفتن (با نیت عام و قرب الهی ، ذکر خاص مبحث دیگری است) بال انسان میشه که توی نماز باهاش پرواز کنه امام صادق(علیه السلام): هر چیز، حدى دارد که وقتى به آن رسد پایان مى پذیرد، جز ذکر خدا که حدى که با آن پایان گیرد، ندارد. سپس مى افزاید: خداوند نمازهاى فریضه را واجب کرده است، هر کس آنها را ادا کند حد آن تأمین شده، ماه مبارک رمضان را هر کس روزه بگیرد حدش انجام گردیده، و حج را هر کس(یک بار) به جا آورد همان حد آن است، جز ذکر اللّه که خداوند به مقدار قلیل آن راضى نشده، و براى کثیر آن نیز، حدى قائل نگردیده یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللّهَ ذِکْراً کَثِیراً راجب کیفیت و کمیت ذکر خداوند در آیه 200 سوره مبارکه بقره می فرماید (نقل به مضومون) وقتی که اعمال حج را بجای آوردید همانطور که پدرانتان را بیاد میاوردید خداوند را بیاد بیاورید بلکه بهتر و شدید تر فقط منظور به کمیت نیست . مثلا ما شاید زیاد از تاریخ ایران باستان بگیم و فرهنگ و این حرفا ولی ببیندی فقط میگیم اصلا عمل نمی کنیم وقتی می فرماید بلکه بهتر یعنی با نیت بگو وقتی نیت کنی یعنی هدف داری وقتی هدف داشته باشی می تونی بررسی کنی کجای کاری چقدر به هدف نزدیک شدی چقدر دوری رجا نیوز به نقل از مقام معظم رهبری؛ نوشته است:«مرحوم آقای بهجت (رضوان الله تعالی علیه) میفرمودند این دعا را زیاد بخوانید: «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک». ممکن بود یک اشکال مقدّری وجود داشته باشد، ایشان به آن هم جواب میداد. ممکن بود کسی بگوید وقتی میگوئیم «ثبت قلبی علی دینک»، ما که دینمان درست است، منطقی است، مستحکم است، این برای آن طبقات پایین است. ایشان میفرمود در هر طبقهای که دل انسان و ایمان انسان و دینداری انسان هست، تنزل از آن طبقه، برگشت است. «ثبت قلبی علی دینک» یعنی دین را در همان طبقهی عالی نگه دار و تثبیت کن. اگر این شد، آن وقت زندگی میشود شیرین، مرگ هم مرگ راحت. یکی از مشکلات اساسی ماها، مشکل مردن است. امام سجاد (علیه السلام) به خداوند متعال عرض میکند: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین». خب، انسان در همهی طول عمر در طریق هدایت بوده، اما باز امام دعا می کند که: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین»؛ معلوم میشود خطرناک است. حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است/ کس ندانست که آخر به چه حالت برود»
از یاد نمی بریم که بارها از بندگی کردن گفتی و انجام واجبات و ترک محرمات الهی. و وقتی از تو موعظه خواستیم، پرسیدی: «آیا به مواعظی که تا به حال شنیدهاید عمل کرده اید؟! آیا میدانید هرکه عمل به معلومات خویش کرد، خداوند مجهولات او را معلوم می نماید؟!...» و در برابر خداوند شرمساریم، از اینکه عامل به معلوم نبودیم؛ دعایمان کن که در پی مجهول نمانیم.
حسن ختامان من شیء الا یسبح بحمده و لکن لاتفقهون تسبیحهم (اسرا؛44) همه تسبیح او مى گویند و هر موجودى، تسبیح و حمد او مى گوید ولى شما تسبیح آنها را نمى فهمید او بردبار و آمرزنده است» گفتم این شرط آدمیت نیست *** مرغ تسبیح گوی و ما خاموش (سعدی)
|
|||
|
|
۰:۱۲, ۸/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/آبان/۹۴ ۱:۰۶ توسط نرگس مهدوی.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سلام به همه ی بزرگواران
دقیق به خاطر نمیارم که این نکته از زبان کدام یک از عالمان بزرگواره ولی به تجربه برای خودم ثابت شده؛ اینکه محاله کسی نماز های دیگه اش رو اول وقت بخونه ولی برای نماز اول وقت صبح نتونه از خواب بلند شه. اصلا آدم با یه حس خوبی از خواب بیدار میشه؛ انگار خدا خودش صدات کرده تا باهاش صحبت کنی
|
|||
|
|
۱:۳۲, ۸/آبان/۹۴
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلام
خدا رحمت کنه پدر کسی رو که باد صبا رو ساخت.ما همیشه با باد صبا بلند میشیم واسه نماز
|
|||
|
|
۱۲:۵۰, ۸/آبان/۹۴
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۸/آبان/۹۴ ۰:۱۲)نرگس مهدوی نوشته است: سلام به همه ی بزرگواران این جمله از آیت الله بهجت هست |
|||
|
|
۱۳:۵۶, ۸/آبان/۹۴
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
|
۱۷:۲۶, ۸/آبان/۹۴
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
شاید مورد پنجم ِ اون 4 مورد بتونه این باشه :
از یک آقای روحانی پرسیدم ک چیکار کنیم از رابطه با خداوند لذت ببریم، شیرینی ِ دین رو توی دلمون احساس کنیم؟ ایشون گفتن ک سعی کن توی اجتماع ک میری، با آدم های دور و برت رابطه حسنه برقرار کنی، تا میتونی کارهاشون رو راه بنداز، خوش برخورد باش و ... میگفتن ک خوش برخوردی با افراد ِ اجتماع، عین ِ خوش اخلاقی با خداونده؛ میگفتن حتی توی خونه، وقتی از مادر و پدرت تشکر میکنی، عین اینه ک داری از خداوند تشکر میکنی؛ میگفتن وقتی کسی ازت کمک میخواد و تو کمکش میکنی، حتی اگه از کار خودت میزنی و ب مشکل یکی دیگه میپردازی، یعنی داری رابطه ت رو با خداوند قوی تر می کنی. . . . اما ی نکته ای هم گفتن ک شاید هضم کردنش برای من و امثال من ک عجول هستیم، سخت باشه میگفتن وقتی این کارها رو کردی، توقع نداشته باش ک خداوند الزاما اون لذت و شیرینی رو توی دلت قرار بده، این میشه منت گذاشتن و توقع داشتن.باید بی چشم داشت و بدون منت این کارها رو انجام بدی ممکنه سالیان ِ سال، یک راهی رو بری ک درست باشه و نتیجه ش بشه همون لذت بردن و چشیدن شیرینی، اما خداوند صلاح نمیبینه اون شیرینی رو ب این زودی بهت بچشونه |
|||
|
|
۱۷:۲۰, ۱۲/آبان/۹۴
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
سحری رو به جای صبحانه امتحان کنید.
دیگه بعد از خوردن یک نوشیدنی داغ سخت خوابتون میبره. یعنی صبحانه تون رو 10 دقیقه قبل از اذان بخورید. لزومی نداره روزه بگیرید. اما کمک میکنه به هشیاری صبحگاهی. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

و خیلی از چیزهای دیگه که یقینا خیلی باهاش برخورد کردین...
(البته اون یک موقع دیگه بود به هر حال...).... به خدا اعتماد کردن خیلی لذت داره حیف که ما...