|
خوابیدن به پهلو خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد
|
|
۱۰:۴۳, ۷/آبان/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۴ ۱۷:۱۷ توسط -Ali-.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
خوابیدن به پهلو خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد
به گزارش خبرنگار مهر، یک مطالعه جدید در دانشگاه استونی بروک در نیویورک نشان می دهد که خوابیدن به پهلو می تواند در از بین بردن موثرتر مواد زائد از بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های عصبی، مانند آلزایمر یا پارکینسون را کاهش دهد. محققان یک سیستم پیچیده در مغز به نام «مسیر گلیمفاتیک» را مورد بررسی قرار دادند. این سیستم مسئول زدودن مواد سمی است که عملکرد سلول و بافت را تهدید می کند. مسیر گلیمفاتیک در طول خواب عملکرد موثرتری دارد و بدن را از تجمع پروتئین های مرتبط با بیماری آلزایمر پاکسازی می کند. دانشمندان با استفاده از MRI و مدل سازی کامپیوتری مایعات مغز در موش های آزمایشگاهی را در حین خواب در سه موقعیت مختلف (به پهلو، به شکم، به پشت)، اندازه گیری نمودند. یافته های این بررسی در مجله علوم اعصاب منتشر شده است و نشان می دهد که سیستم گلیمفاتیک در موش هایی که به پهلو می خوابند، عملکرد موثرتری دارد. نتایج این مطالعه موکد این موضوع است که هنگام ارزیابی خطر ابتلا به بیماری های مغزی باید موقعیت و کیفیت خواب نیز در نظر گرفته شود. ****
خواب آرام بر پهلوی راست
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس ، یک تیم از محققان آمریکایی به ریاست جمال الدین ابراهیم استاد سم شناسی در کالیفرنیا و مدیر مرکز علوم زیستی در آمریکا در تحقیقات خود دریافتند که خوابیدن به پهلوی راست و گذاشتن دست راست زیر سر به خوابیدن سریع و بی نیاز شدن افراد دچار اضطراب از مصرف آرام بخش ها کمک میکند. ابراهیم گفت: این تحقیقات درچارچوب رویکرد جدید مراکز و انستیتوهای تحقیقاتی آمریکا برای تکیه بر طبیعت و رجوع به آن برای حل مشکلات درمانی ناشی از آثار جانبی زیانبار و سمومی است که از استفاده از داروهای شیمیایی تولید میشود. این تیم محققان در تحقیقات خود به نتایج مطالعاتی استناد کردند که اخیراً روی کودکان در انگلیس انجام شده و اشاره دارد که خوابیدن کودکان به پهلوی راست به آنها کمک میکند تا به آسانی، خوابی آرام داشته باشند و کابوس نبینند. ابراهیم گفت: تیم محققان با تطبیق نتایج مطالعات انجام شده در انگلیس روی افراد بالغ دریافتند که اگر قلب به هنگام خوابیدن در منطقه فوقانی جسم قرار داشته باشد – نظیر وقتی که انسان به سمت راست می خوابد- تلاش کمتری لازم دارد زیرا به راحتی و سهولت خون را به بخش تحتانی بدن پمپاژ می کند که این امر به آرام شدن بدن انسان و خواب سریع کمک می کند. این تحقیقات همچنین نشان داد: وقتی انسان مضطرب است، بارهای الکتریکی در مغز انباشته میشود و هنگامی که انسان دست راست خود را در زمان خوابیدن زیر گونه سمت راستش میگذارد، این بارهای الکتریکی اضافی زیانبار موجود در مغز تخلیه میشود. ابراهیم وضعیت را اینگونه تفسیر کرد که بخش چپ و راست بدن انسان از نظر الکترو مغناطیس مثل هم نیستند زیرا بارهای الکتریکی در بخش راست بدن کمتر از بخش چپ به خاطر وجود قلب در آن محل است. وی افزود: بخش راست مغز انسان کنترل نیمه چپ بدن و بالعکس را برعهده دارد و در نتیجه وقتی دست راست را زیر گونه قرار میدهیم بارهای الکتریکی بخش چپ به دست راست دارای بار الکتریکی کمتر تخلیه میشود که این امر به انسان برای استراحت آسان و خواب خوب کمک میکند.
پ.ن: البته این کشف جدیدی نیست! امام حسين (علیه السلام) فرمود: امير المؤمنين در مسجد كوفه بود كه مردى از اهل شام بپا خواست و سؤالاتى نمود كه از جمله اين بود كه عرض كرد بيان بفرمائيد كه خواب بر چند گونه است فرمود: خواب بر چهار گونه است پيغمبران عليهم السلام بر پشت مي خوابند و چشمشان نمي خوابد و به انتظار وحى الهى بيدار است و مؤمن بپهلوى راست مي خوابد روى به قبله و پادشاهان و شاهزادگان بپهلوى چپ ميخوابند تا آنچه خورده اند بر آنها گوارا باشد و شيطان و برادرانش و هر ديوانه و هر بيمارى برو مي خوابد. (الخصال، ج1، ص: 263) مويد اين روايت روايتي است كه در كافي از امام حسن عسگري عليه السلام نقل شده است كه راوي به آن حضرت عرض مي كند : قربانت گردم، مطلبى در دل دارم كه بخاطر آن اندوهگينم، ميخواستم آن را از پدر شما بپرسم، پيش آمد نكرد، فرمود: اى احمد! چيست آن؟ عرض كردم: آقاى من! از پدران شما براى ما روايت كردهاند كه: خوابيدن پيغمبران بر پشت و خوابيدن مؤمنين بجانب راست و خوابيدن منافقين بجانب چپ و خوابيدن شياطين برو افتاده و دمر است. فرمود: چنين است. عرض كردم: آقاى من! من هر چه كوشش ميكنم بدست راست بخوابم، ممكن نمي شود و خوابم نمي برد، حضرت ساعتى سكوت نمود، سپس فرمود: احمد! نزديك من بيا. نزديكش رفتم، فرمود: دستت را زير لباست ببر، من بردم. آنگاه دست خود را از زير جامه اش در آورد و زير جامه من كرد و با دست راست خود به پهلوى چپ من و با دست چپ خود به پهلوى راست من كشيد- تا سه بار- احمد گويد از آن زمان كه با من چنان كرد، نتوانستم به پهلوى چپ بخوابم و ابدا بر آن پهلو خوابم نمي برد. (اصول كافى-ترجمه مصطفوى، ج2، ص: 449) |
|||
|
۱۳:۰۰, ۷/آبان/۹۴
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول: دستت را زير لباست ببر، من بردم.آنگاه دست خود را از زير جامه اش در آورد و زير جامه من كرد و با دست راست خود به پهلوى چپ من و با دست چپ خود به پهلوى راست من كشيد- الان دقیقا چهکار کرد !؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| نقش تلفنهای همراه در ابتلا به سرطان! | mahdy30na | 12 | 5,639 |
۵/آذر/۹۱ ۱۳:۲۰ آخرین ارسال: Reza71 |