|
مسجد سلام!! رسم یا بدعت؟؟
|
|
۲۱:۵۷, ۲۰/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آذر/۹۴ ۳:۰۱ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() . .. ... مرحوم شیخ عباس قمی می فرمایند این ماه (صفر) معروف است به نحوست . . و موضوع آن حدیثی از پیامبر است که فرمودند: «من بشرنی بخروج آذار فله الجنه : هر کس به من بشارت دهد صفر تمام شده است بهشت می رود» . عده ای معتقد شدند آذار همان صفر است در حالی که آذار از ماههای رومی است و صفر از ماههای قمری است . مرحوم شيخ صدوق در كتاب ارزشمند علل الشرايع اين حديث را به صورت حدیثی مسند از ابن عباس آورده است و آن عبارت از این است که پیامبر اکرم روزی در مسجد قبا در جمع عده زیادی از اصحابش فرمودند: «اول من یدخل علیکم الساعة رجل من اهل الجنه» یعنی اولین کسی که هم اکنون بر شما وارد می شود، مردی از اهل بهشت است. پس چند نفر که این مطلب را شنیدند از یک در مسجد خارج شدند تا از در دیگر وارد شوند و اول کسی باشند که مستحق بهشت گردند. پیامبر که متوجه این موضوع شدند، به عده ای که در مسجد باقی مانده بودند، فرمودند: «إنه سیدخل علیکم جماعه یستبقون فمن بشرنی بخروج آذار فله الجنه» یعنی هم اکنون عده زیادی از در مسجد وارد می شوند، تنها کسی که مرا به پایان ماه آذار خبر دهد، او اهل بهشت است. پس آن عده برگشته و وارد مسجد شدند در حالی که ابوذر در بین آنها بود. پیامبر از آنان پرسید: «فی أی شهرٍ نحن من شهور الرومیه؟ یعنی در کدام ماه از ماههای رومی قرارداریم؟ آن حضرت فقط پرسيدند در کدام ماه از ماههای رومی قرارداریم؟ تنها ابوذر گفت: یا رسول الله از ماه آذار خارج شده ایم. پیامبر فرمود: ابوذر، این را می دانستم ولیکن دوست داشتم اصحاب من مردی را که اهل بهشت است بشناسند.{علل الشرايع،ج1ص176}. ............ . . عده ای با برداشت اشتباه از این روایت در چندسال اخیر با عنوان مژده دادن به رسول الله بر در مساجد حاضر شده و اقدام به شمع روشن کردن بر در و دیوار مسجد ها میکنند. آثار باقی مانده از شمع و دود ماهها دیوار و ورودی مساجد را آلوده و زشت کرده و نمازگزاران را آزار میدهد در صورتی که همانطور که عرض شد این ماجرا دارای اشتباه برداشت هست و ارزش معنوی ندارد و باعث خرابی مساجد شده است. ☝☝ . بدیهی است که ما نمیتوانیم عبادت اختراع کرده یا رسم جدید دینی بنا بگذاریم چون عبادات و مراسمات دینی مشخص هستند و ایجاد عبادت جدید بدعت و حرام است. . دوستان و آشنايان خودمون رو نسبت به این موضوع آگاه کنیم. |
|||
|
|
۲:۵۰, ۲۱/آذر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آذر/۹۴ ۲:۵۱ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
فتوای مهم مقام معظم رهبری درباره خرافه آخر ماه صفر
. . . . ⛔️ سوال: چند سالى است در شب اول ماه ربيعالاول حركتى در بعضى مساجد باب شده است شائبه بدعت و يا ترويج نوعى خرافه در آن مىرود، ماجرا از اين قرار است كه در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمهشب تا اذان صبح افرادى كه غالباً خانمها هستند با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصا اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدينوسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟ ✅✅ #پاسخ: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. ? اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به #وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند. منبع: http://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=132#3733 . . مراقب بدعتها و آئین های خرافی باشیم و اجازه ندهیم ساحت دین بدانها آلوده شوند. منبع : کانال روشنگری تلگرام |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| لیلة الرغائب سنت یا بدعت؟ | مصطفي مازح7610 | 1 | 1,747 |
۱۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۰۰ آخرین ارسال: mbaghaee |
|
| بدا . بدعت در دین و ... مباحثه | وحید110 | 13 | 6,174 |
۲۶/بهمن/۹۲ ۲:۲۱ آخرین ارسال: وحید110 |
|

![[تصویر: Besmella.png]](http://s2.picofile.com/file/8101890850/Besmella.png)