کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیش تازی تراریختگان در دولت محیط زیستی
۱۲:۱۷, ۳/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
بعد از اعطای وام ۲۵ میلیون تومانی برای خرید خودرو، آن هم درست در روزهایی که آلودگی هوای کلانشهر‌ها امان مردم را بریده بود و علت هم وجود همین خودرو‌ها اعلام شد، حال نوبت به صدور مجوز تولید انبوه محصولات دستکاری شده ژنتیکی در برنامه ششم توسعه رسیده است تا بار دیگر ثابت شود حفاظت از محیط زیست و سلامتی مردم همچنان در کشور ما جزو اولویت‌ها محسوب نمی‌شود و در حد یک شعار باقی می‌ماند.

موج استفاده از محصولات تراریخته در زمان آقای احمدی‌نژاد و با حمایت رئیس انجمن زیستی کشور آغاز شد. اما در‌‌ همان زمان چند تن از مسئولان‌‌ همان دولت با ورود یا تولید این محصولات دستکاری شده ژنتیکی مخالفت کردند. علت هم خطراتی بود که تراریخته‌ها برای زندگی انسان و محیط زیست به دنبال داشتند. برخی از این مخالفت‌ها سبب شد تا کم کم دعوا بر سر استفاده از محصولات تراریخته بالا بگیرد و مدتی بعد قانون «ایمنی زیستی» به تصویب مجلس هشتم شورای اسلامی برسد. قانونی که بر اساس ماده ۲ آن، دولت صراحتا مکلف شد تا از تولید، کاشت، رهاسازی، واردات، صادرات و مصرف محصول تراریخته، حمایت و تسهیلات لازم رابرای آن فراهم کند. بهزاد قره یاضی از حامیان استفاده از محصولات تراریخته در کشور است. او در سال ۸۸ رئیس انجمن زیستی کشور بود و با ابراز خرسندی از تصویب قانون ایمنی زیستی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «بر اساس این طرح هر گونه تحقیق و آزمایش در حوزه‌ ژنتیک و محصولات تراریخته (ترانس ژنتیک) کاملا آزاد بوده و تولید انبوه، تجاری‌سازی، مصرف و صادرات آن نیز با رعایت قانون مجاز شمرده می‌شود.»

در مقابل اصرارهای قره یاضی به استفاده و تولید محصولات تراریخته در کشور و اعتراف او به لابی‌گری در مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون حمایت از محصولات تراریخته، برخی کار‌شناسان، فعالان محیط زیست و حتی رئیس سازمان محیط زیست وقت (خانم واعظ جوادی)، انتقاد تندی به این اقدام کردند. بیشترین نقد‌ها بر این اساس مطرح شد که کشت گیاهان تراریخته یا «ترانس‌ژنتیک» از سوی اغلب سازمان‌های علمی و زیست‌محیطی بین‌المللی منع شده است چراکه استفاده از این محصولات، انسان را در معرض بیماری‌های خطرناک و ناشناخته قرار داده و پیامدهایی ایجاد خواهد کرد که شاید مهار آن به سختی ممکن باشد.

پروفسور علی یخکشی، استاد سابق دانشگاه گوتینگن آلمان، ‌ در آن زمان اعلام کرد که کشت چنین محصولاتی خطرساز خواهد بود و نیازمند سال‌ها تحقیق آن هم از سوی مؤسسات واجد شرایط، مطمئن و بی‌طرف است. به گفته او: «در مجموع به این سوال که آیا تغییرات ژنتیکی به انسان منتقل می‌شود یا نه خیلی صریح و واضح نمی‌شود پاسخ داد. باید خیلی محتاط بود و نتایج تحقیقات مؤسسات و پژوهشگران کشورهای مختلف که طویل‌المدت کار کردند را به دست آورد و بعد تصمیم گرفت».

تراریخته‌ها گونه‌های بومی کشور را تهدید می‌کنند

محمد درویش نیز که آن زمان از فعالان محیط زیست کشور بود در مصاحبه‌ای گفت: «اتفاقات کشورهای دیگر، مانند کشورهای آسیای جنوب شرقی، یا نگرانی‌های اروپا، آلمان و آمریکا نشان می‌دهد که این نوع گیاهان اثرات غیرقابل پیش‌بینی بر روی مصرف‌کننده که انسان باشد گذاشته‌اند. حتی بیم آن می‌رود که جهش‌های ژنتیکی اتفاق بیفتد. ایران سرزمینی است که اکنون ۱۷۲۸ گونه‌ اندمیک دارد. گونه‌ اندمیک،‌‌ همان گونه انحصاری است، یعنی فقط در ایران وجود دارد. این ۱۷۲۸ گونه بسیار رقم قابل توجهی است، با توجه به اینکه این تعداد تقریبا برابر با گونه‌های اندمیک قاره اروپاست. آن‌وقت ما بیاییم با کشت گونه‌های تراریخته عرصه را برای گونه‌های بومی تنگ‌تر کنیم و در واقع گونه‌های تراریخته مثل گونه‌های مهاجم عمل خواهند کرد که به تدریج سبب می‌شوند تا گونه‌های بومی و محلی ما که در طول میلیون‌ها سال به این سرزمین عادت کردند و تمام عوارض‌شان شناخته شده خدشه‌دار شوند؛ این هم حرکتی کاملا نابخردانه است، چون گونه‌های بومی مثل کتاب خطی یگانه می‌مانند که اگر بسوزند، دیگر سوخته‌اند و قابل تجدید حیات نخواهند بود. او که اکنون مدیر دفتر مشارکت‌های اجتماعی سازمان محیط زیست است، همچنان با تاکید بر عدم استفاده از محصولات تراریخته به «قانون» می‌گوید: «هنوز چندین مشکل درباره محصولات تراریخته وجود دارد که حل نشده است. به همین خاطر مقررات سختگیرانه‌ای در اتحادیه اروپا در خصوص تولید و استفاده از این محصولات وضع شده است. بسیاری از فعالان و متخصصان محیط زیست هم کمپین‌هایی را در اغلب کشورهای جهان به خصوص اروپا و شرق آسیا به راه انداخته‌اند تا با این محصولات مقابله کنند. علاوه بر این‌ها دلیلی که طرفداران رفتن به سمت محصولات تراریخته اعلام می‌کنند این که دنیا دارد به سمتی می‌رود که با محدودیت زمین برای تولید غذا مواجه است و آفت‌های ناشناخته‌ای در حال به وجود آمدن است و ما باید به سمت محصولاتی برویم که نیازمند آب کمتر و مقاوم به آفات است. به همین خاطر مجاز هستیم که به سمت دستکاری ژنتیکی برویم».

به گفته درویش، بر اساس آمارهایی که فائو در سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است، دست کم از مجموع چهار میلیارد تن، یک و سه دهم میلیارد تن از مواد غذایی که سالانه در دنیا تولید می‌شود، به دست مصرف کننده واقعی نمی‌رسد و نابود می‌شود. حتی یک بریتانیایی این رقم را تا ۲ میلیارد تن هم برآورد کرده است. بنابراین بین ۳۵ تا ۵۰ درصد از مواد غذایی‌ای که تولید می‌شود و با صرف هزینه‌های میلیاردی عملا به دست مصرف کننده واقعی نمی‌رسد. بنابراین اگر ما بتوانیم مصرف را مدیریت کنیم و محصولاتی که در حال خارج شدن از دسترس است نیازی به استفاده از روش‌های افزایش تولید نداریم. مدیر دفتر مشارکت‌های اجتماعی سازمان محیط زیست با سیاسی خواندن موضوع گیاهان تراریخته، تاکید می‌کند: «طرفداران این نظریه در بدنه دولت حضور دارند و با لابی‌گری توانسته‌اند استفاده و واردات این محصولات را رایج کنند. در صورتی که این موضوع نباید وارد بازی‌های سیاسی شود. سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی اکنون با این محصولات مخالف هستند». ناصر کرمی، سردبیر خبرگزاری مستقل محیط زیست هم منتقد دیگری بود که اعتراض خود را نسبت به محصولات تراریخته در روزنامه همشهری چنین اعلام کرد: «در قانون ایمنی زیستی چند نکته وجود دارد. این قانون به شدت و یک‌جانبه به نفع کسانی است که به صورت صنعتی و گسترده و تیراژ بالا می‌خواهند محصولاتی که دستکاری ژنتیکی شده‌اند را در ایران استفاده کنند. در این قانون اهرم‌های کنترلی به حداقل ممکن رسیده است. مثلا در جایی که به عنوان هیأت داوری تعیین شده، ترکیب تیم را جوری تعریف کرده‌اند که می‌شوند، خود آقای قره یاضی و ملبوبی و آن انجمن زیستی. یعنی خود آدم‌هایی که در تولید این ماجرا ذی‌نفع هستند، در هیأت داوری قرار دارند. یعنی این‌ها آمدند یک‌ جورهایی از سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت خلع ید کرده‌اند و خودشان جنبه‌ کنترلی را به عهده گرفتند».

انتقاد دیگری که به محصولات تراریخته وارد بود و همچنان هست، عدم برچسب گذاری این محصولات است. با وجود اعتراض‌های بسیاری که به این موضوع شد اما همچنان محصولات تراریخته‌ای که تولید یا به کشور وارد می‌شود برچسب شناسایی ندارد و آقای قره یاضی هم در مصاحبه‌ای علت آن را هزینه بر بودن این کار اعلام کرده است. این در حالی است که تمامی محصولات تراریخته‌ای که به مردم عرضه می‌شود باید برچسب شناسایی داشته باشند چراکه این حق ذاتی افراد است که بدانند چه محصولی را استفاده می‌کنند و باید بتوانند بین محصولات دستکاری شده یا ارگانیک حق انتخاب داشته باشند.

هشدار وزارت جهاد کشاورزی نسبت به محصولات تراریخته

اکنون حدود ۱۰ سال از آغاز بحث‌ها بر سر تولید و واردات محصولات تراریخته به کشور می‌گذرد. محصولاتی که از طریق دستکاری ژنتیکی تولید می‌شوند و معایب و مزایای استفاده از آن‌ها هنوز در جوامع علمی به اثبات نرسیده است. چندی پیش علی کرمی، مدیر عامل شرکت موسسه توسعه صنعت بیوتکنولوژی، بخش‌هایی از کتاب «ژن‌های تغییر یافته، حقیقت تحریف شده» را بر روی یک شبکه اجتماعی قرار داد و از تحقیقاتی خبر داد که بر اساس آن‌ها محصولات تراریخته نه تنها به نفع جوامع در حال توسعه نیستند بلکه سلامتی انسان‌ها را هم تهدید می‌کنند.

او در صفحه شخصی خود درباره این تحقیق چنین نوشته است: «این کتاب در ۱۴ فصل و دو پیوست در ۵۱۱ صفحه و ۸۲ صفحه زیر نویس توسط استیون دروکر وکیل برجسته و مستقل آمریکایی نوشته شده است که در طی پیگیری 10 ساله پرونده حقوقی بر علیه FDA سازمان غذا و داروی آمریکا بر اساس قوانین حقوقی به اسنادی محرمانه از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده محصولات تراریخته دسترسی پیدا کرده که با اطلاع از محتوای آنان پیگیر موضوع روند ارزیابی محصولات کشاورزی دستکاری شده درآمریکا شده است. او با بررسی هزاران صفحه سند متوجه شده که در باره محصولات تراریخته به مردم واقعیات موجود گفته نشده است. بنابراین گیاهان تراریخت بر اساس ادعاهایی که می‌شود نه تنها به محیط زیست کمک نکرده و کاهش مصرف سموم را در پی نداشته است بلکه موجب افزایش مصرف سموم و ایجاد ابر آفات و علف‌های هرز مقاوم نیز شده است.»
این پروفسور بیوتکنولوژی در نوشته‌های خود مدعی شده که سالانه ۵/۵ میلیارد دلار صرف وارد کردن محصولات تراریخته به کشور می‌شود. در صورتی که هیچ آزمایشگاهی برای تایید صلاحیت این محصولات در گمرک کشور وجود ندارد. در عین حال آمارهایی از کشت محصولات تراریخته در کشور اعلام شده که به گفته او هیچ نظارتی از سوی شورای ملی ایمنی زیستی بر آن‌ها نیست.

برنامه ششم توسعه و تاکید دولت بر حمایت از تولید انبوه محصولات تراریخته

با وجود تمامی مخالفت‌های ذکر شده با تولید و استفاده از محصولات تراریخته در کشور، اخیرا تصمیم دولت یازدهم بر حمایت از این محصولات و قید بندی با عنوان «مقابله با فناوری هراسی» در برنامه ششم توسعه، بسیاری از فعالان زیست‌محیطی و مخالفان این محصول را بهت زده کرد چراکه آقای قره یاضی که حامی استفاده از محصولات تراریخته است مسئولان دولت قبل را به فناوری‌هراسی متهم کرده و در مصاحبه‌ای گفته است که مسئولان دولت احمدی‌نژاد باعث شدند که استفاده از محصولات تراریخته حمایت نشود و این افراد فناوری هراسی را در جامعه رواج داده‌اند.

این بند از قانون برنامه ششم توسعه در صفحه ۱۵۰ قانون اعلام شده است و نشان می‌دهد که دولت قرار است در سال‌های آینده حمایت قاطعی از محصولات تراریخته در کشور داشته باشد.‌‌ همان محصولاتی که بسیاری استفاده از آن‌ها را به شدت خطرناک و مغایر سلامت مردم می‌دانند. هرچند که سال هاست بدون برچسب به کشور وارد و روانه بازار مصرف می‌شوند و مردم هم اطلاعی از نوع آن‌ها ندارند.

منبع +

پ.ن: بعد از ماجرای ورود خون های آلوده از فرانسه به ایران، حالا نوبت به واردات محصولات تراریخته فرانسوی به کشور شده است!
در همین رابطه:

امضای -Ali-
[تصویر: 1_Untitle2.png]

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۵۸, ۴/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۴ ۱۵:۰۴ توسط -Ali-.)
شماره ارسال: #2
آواتار



امروزه میتوان با دستکاری کردن ژن برخی محصولات کشاورزی نظیر گوجه فرنگی،ذرت، برنج و ... محصولاتی را بوجود اورد که در مقابل آفتها مقاوم تر هستند و در ظاهر باعث تولید محصولات بهتری میشوند اما تحقیقات نشان داده که این محصولات میتوانند در بروز سرطانها موثر باشند و بر سلامتی انسان و حتی محیط زیست تاثیر منفی بگذارند.

از آنجا که ایران به عنوان کشوری درحال توسعه میتواند بازار مناسبی برای این محصولات باشد که لزوم توجه ویژه مسئولین و دست اندر کاران حوزه سلامت را میطلبد چرا که نباید به بهای از بین بردن گرسنگی و تامین نیازهای بازار دست به تولید و یا واردات محصولاتی زد که طی سالهای آتی منجر به بروز بیماری های ناشناخته و مرگ آفرین در کشور ما شود.

امروزه در سراسر دنیا مردم با آگاهی از خطرات استفاده از این محصولات جنبشها و کمپینهایی به راه انداخته و در حال مبارزه با شرکتهای تولید کننده این محصولات هستند .شرکتهایی که مصرف این محصولات را به مردم خود توصیه نمیکنند و تنها آن را به کشورهای درحال توسعه صادر میکنند.

سلامت نیوز هم بر اساس رسالت خود مبنی بر آگاه سازی مردم از خطرات احتمالی استفاده از این محصولاتبرای مردم میگوید تا با روشن شدن ابعاد این موضوع از یک خطر بزرگ که در کمین مردم ما نشسته رهایی یابیم.


پ.ن: در همین رابطه مطالعه کتاب "نقدی بر کتاب ژن های تغییر یافته حقیقت تحریف شده" به قلم پروفسور علی کرمی توصیه می شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۰۵, ۱۴/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #3
آواتار
معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه رویکرد احتیاط آمیز در تولید و مصرف محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی عاملی برای ترساندن نیست، گفت: در کشور ما تنها به سود حاصل از محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی توجه می‌شود.

به گزارش ایسنا، داود حیات‌ غیب با اشاره به اینکه تنها 11 درصد زمین‌های کشت دنیا به محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی اختصاص یافته است، گفت: تا آخر سال 2014، 181 میلیون هکتار کشت محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی در دنیا وجود داشته که وقتی این عدد با زمین‌های کشت موجود در دنیا که یک میلیارد و 566 هکتار است، مقایسه می‌شود، متوجه می‌شویم تنها 11درصد به محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی اختصاص یافته است.

محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی هم سم مصرف می‌کنند

وی افزود: دو نوع محصول دستکاری‌شده ژنتیکی وجود دارد که از مجموع 181 میلیون هکتار اراضی زیر کشت محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی ، 100 میلیون هکتار مربوط به صفت تحمل به علف‌کش، حدود 40 میلیون هکتار صفت مقاومت به آفات، و 40 میلیون هکتار هر دو صفت مقاومت به علف‌کش و آفت را دارا هستنند، به عبارت دیگر برای بیش از 140 میلیون هکتار زیر کشت محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی، سم علف‌کش مصرف می‌شود.

محصول دستکاری‌شده ژنتیکی ارزش غذایی کمتری دارد

معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست با بیان اینکه مطالعات بسیاری در جهان در مورد تفاوت ارزش غذایی محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی با محصولات معمولی صورت گرفته است، گفت: بر اساس مطالعاتی که در مرکز ایمنی زیستی نروژ در سال 2013 بر روی سویا دستکاری‌شده ژنتیکی و مقایسه آن با سویا معمولی انجام شد، مشخص شد که این محصولات از ارزش غذایی پایین تری نسبت به نوع معمولی خود برخوردار هستند.

به گفته حیات‌غیب، بعد از بررسی گیاه سویا در نروژ متوجه شدند، مواد قندی مفید همچون گلوکز و مالتوز، ساکارز در گیاه به طور معنی داری کاهش یافته و به جای آن انرژی گیاه صرف خشبی شدن و تولید فیبر گیاهی در اثر دستکاری‌ ژنتیکی شده است. در واقع پوست آن برای تحمل به سم ضخیم‌تر شده است، این به این معناست که گیاه مجبور است به جای ذخیره مواد مفید و مغذی به افزایش لایه های پارانشیمی خود بپردازد، بنابراین ارزش غذایی آن کم و فیبر آن افزایش یابد.

تاثیر محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی بر روی موش‌های آزمایشگاهی

وی در ادامه با اشاره به مطالعه صورت گرفته توسط مانوئلا مالاتستا در سال 2002 بروی سلامت محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی، اظهار کرد: طی این مطالعه، سویا دستکاری‌شده را به خورد موش‌های آزمایشگاهی دادند و سپس بیماری‌های موش‌ها را در دوره‌های یک، پنج و هشت ماهه ثبت کردند. کبد،‌ کلیه و هیپوفیز آنها آسیب‌دیده بوده و حالت تومور داشتند، در اصل اینها ارزیابی مخاطراتی هستند که باید انجام شوند.

معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست همچنین به مطالعه انجام شده سال 2012 فرانسه اشاره کرد و گفت: این مطالعه بسیار قوی مورد حمله و انتقاد بزرگترین شرکت تولید محصولات دستکاری‌شده چند ملیتی مستقر در آمریکا به نام مونسانتو قرار گرفت، زیرا از نظر این شرکت برای انجام اثرات مصرف محصولات دستکاری‌شده سه ماه کافی است که سازمان غذا و دارو آمریکا آن را پذیرفته و معتقد است که این محصولات خطری برای انسان ندارد، اما طی این مطالعه که محصولات دستکاری‌شده به موش‌های آزمایشگاهی به جای سه ماه به مدت دو سال خورانده شدن، مشخص شد که در جنس نر و ماده تومورهای سرطانی بروز کرده است.

حیات‌غیب با بیان اینکه این مقاله را در 2012 بعد از دو ماه انتشار بر اثر فشار بسیار زیاد از مجله منتشر شده، حذف کردند، افزود: مطالعات دیگر هم نشان می‌دهد که اگر این بررسی‌ها و آزمایش‌ها بیش از سه ماه باشد مخاطرات خود را نشان می‌دهد، بنابراین اگر سلامت مردم مدنظر است و قصد داریم با احتیاط در این صنعت وارد شویم و بهترین محصول را به مردم ارائه دهیم، باید جنبه دیگر تحقیقات را هم ارائه دهیم و بیشتر از سه ماه روی آنها کار کنیم.

تولیدکننده گاز خردل، بزرگترین تولیدکننده محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی است

وی با اشاره به اینکه شرکت مونسانتو که در جریان جنگ ویتنام به تولید گاز خردل می‌پرداخت حالا در حال تولید محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی نقش عمده‌ای دارد، گفت: 28 کشور از 196 کشوردنیا این محصولات را تولید می‌کنند، اما آنچه بحث را مهم جلوه می‌دهد، آن است که شرکت‌های بزرگی این محصولات را تولید می‌کنند و برای کسب سود بیشتر، تبلیغات منطقه ای و جهانی بسیاری می‌کنند تا موضوع به صورت همه‌گیر درآید و این طور وانمود شود کسانی که این محصولات را مصرف نمی کنند(کشت یا تولید هم نمی کنند) کشورهایی عقب افتاده از جریان علم روز بوده و منتقدان را بشدت زیر سوال و افتراء می‌برند.

خلاء مطالعاتی ایران در زمینه محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی

معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست با تاکید بر اینکه این مطالعات در دنیا به طور گسترده صورت نگرفته و تاثیر آن بر روی سلامت انسان بررسی نشده و تنها کلیه آزمایشات بر حیوانات آزمایشگاهی بوده است، اظهار کرد: با این حال سایر کشورها محدودیت‌ها و سخت گیری هایی برای خود قایل شده‌اند و اجازه ورود محصولات را بعد از مطالعه و صلاحدید می‌دهند اما مطالعات کشور ما بروی استفاده از محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی بسیار کم بوده و حتی بدون مطالعه بوده و از رویکردها و تجارب بین‌المللی در استفاده از این محصولات استفاده نمی‌شود و تنها به سود حاصل از این محصولات توجه می‌شود.

علف‌کش مورد استفاده در محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی، سرطان‌زا است

وی در پایان با اشاره به اینکه ادعاهایی مثل پاک بودن این محصولات و کاهش مصرف سم در نتیجه کشت آنها، بر اساس مطالعات ادعای درستی نیست، افزود: علف‌کش مورد استفاده در این محصولات با نام تجاری رانداپ، توسط شرکت مونسانتو تولید می‌شود که بر پایه یک سم فسفره به نام گلایفوسیت است و در بررسی‌های صورت‌گرفته از سوی مرکز سرطان‌شناسی سازمان جهانی بهداشت، مشخص شده گلایفوسیت احتمالا می‌تواند برای انسان سرطان‌زا باشد، بنابراین باید مثل کشورهای اروپایی برخورد احتیاط‌ آمیز نسبت به این محصولات داشته باشیم. آنچه مسلم است برای قرار گرفتن در مسیر توسعه اقتصادی، باید از فرصت‌ها استفاده و از تهدید‌ها بشدت پرهیز شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۳۲, ۱۴/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اسفند/۹۴ ۱۴:۳۳ توسط mohammadz.)
شماره ارسال: #4

آیه ی زیر از قول شیطان گفته شده :

وَلأُضِلَّنَّهُمْ وَلأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الأَنْعَامِ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ وَمَن يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِّن دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُّبِينًا

و آنان را سخت گمراه و دچار آرزوهاى دور و دراز خواهم كرد و وادارشان می‏كنم تا گوشهاى دامها را شكاف دهند و وادارشان می‏كنم تا آفريده خدا را دگرگون سازند و[لى] هر كس به جاى خدا شيطان را دوست [خدا] گيرد قطعا دستخوش زيان آشكارى شده است
(سوره نسا آیه 119)

امضای mohammadz
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۳۷, ۱۴/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اسفند/۹۴ ۱۴:۴۰ توسط amirak.)
شماره ارسال: #5

آنچه که من دیدم کشاورزی را باید در ایران بی خیال شد. همین دیشب اخبار شکبه 2 در مورد میوه های خارجی گزارشی نشان داد. و یا با وجود تولید داخلی هنوز واردتان میوه هست. بیچاره کشاورز و مهندس کشاورز!
در مورد علفکشها، ساختن انها کار راحتی نیست که ما هم در کشور خودتان با توجه به شرایط اقیلمی و خاکی ... متناسبش را تولید کنیم. اما شرکتهایی هستند علفکشها را در ایران آزمایش می کنند و نتیجه می گیرند که کدام علفکش مناسب کدام گیاه در کدام مناطق کشور است.

(۱۴/اسفند/۹۴ ۱۴:۳۲)mohammadz نوشته است:  
آیه ی زیر از قول شیطان گفته شده :

وَلأُضِلَّنَّهُمْ وَلأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الأَنْعَامِ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ وَمَن يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِّن دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُّبِينًا

و آنان را سخت گمراه و دچار آرزوهاى دور و دراز خواهم كرد و وادارشان می‏كنم تا گوشهاى دامها را شكاف دهند و وادارشان می‏كنم تا آفريده خدا را دگرگون سازند و[لى] هر كس به جاى خدا شيطان را دوست [خدا] گيرد قطعا دستخوش زيان آشكارى شده است
(سوره نسا آیه 119)


بنده در مورد کلام الله مجید شکی ندارم. اما در ایران هم اصلاح ژنتیکی انجام می شود. چه دام چه گیاه. اگر این کار درست نیست چرا خودمان انجام می دهیم؟

در ضمن زمانی استاد ژنتیکم می گفت که در امریکا کل ژنوم گندمهای ایران را دارند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۴۳, ۱۴/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اسفند/۹۴ ۱۶:۳۲ توسط mohammadz.)
شماره ارسال: #6

(۱۴/اسفند/۹۴ ۱۴:۳۷)amirak نوشته است:  بنده در مورد کلام الله مجید شکی ندارم. اما در ایران هم اصلاح ژنتیکی انجام می شود. چه دام چه گیاه. اگر این کار درست نیست چرا خودمان انجام می دهیم؟
خب ما هم اشتباه میکنیم و داریم گول شیطان رو میخوریم. معصوم که نیستیم. باید اینجور اصلاحات ژنتیکی رو تعطیل کرد. یکسری سرشون رو مثل کبک کردن زیر برف و هر کاری که غربیها و آمریکاییها انجام میدن سریع تقلید میکنن. تقلید کردن رو خوب بهمون یاد دادن

اگه به آیه 119 سوره نسا دقت کنیم میبینیم که ابتدا در مورد دامها داره صحبت میکنه و بعد این تغییرات رو به تمام خلق خدا نسبت میده. که گیاهان و سایر مخلوقات رو هم شامل میشه. این آیه داره خبری از آینده میده. تغییرات ژنتیکی ممکنه در ظاهر خوب جلوه کنه اما در نهایت و با گذشت زمان باعث نابودی نسل بشر میشه.

جالب اینکه اول روی دام این عمل ترانسژنتیک صورت گرفته و بعد روی گیاه.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۶:۱۹, ۱۴/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #7
آواتار
در مورد محصولات دستکاری شده ژنتیکی چند نکته مهم وجود دارد:

اول این‌که اصولاً به محصولاتی «دگرژنی» گفته می‌شود که «ترانس» ژن باشد یعنی یک ژن خارجی دریافت کرده‌اند که به آن‌ها خاصیت جدیدی انتقال دهد مثل اندازه بزرگ‌تر، پروتئین بیشتر، مقاومت به حرارت یا سرما و یا آفت خاص و یا آفت‌کش خاص و... این نوع محصولات همان چیزی است که حساسیت همه را برانگیخته است.

دوم آنکه یک نوع دیگری از محصولات «دگرژن» داریم که حاصل ژن خارجی نیستند بلکه دستکاری ژنتیکی بوسیله جهش در DNA آن‌ها ایجاد شده است. این‌ها محصولات جهش یافته یا «موتاژن» نامیده می‌شوند که بوفور در دنیا از این روش‌ها استفاده می‌شود و محصولات آن به صورت تجاری به فروش میرسند بدون آنکه حتی برچسبی داشته باشند که نشان دهد چگونه تولید شده‌اند.
روش جهش‌زایی راه‌های مختلفی دارد:
  • استفاده از مواد شیمیایی جهش‌زا
  • استفاده از پرتوهای جهش‌زا مثل فرابنفش یا رادیواکتیو (یکی از کاربردهای فناوری هسته ای است)
  • تزریق یک کپی DNA مصنوعی که جهش مورد نظر را به همراه دارد به درون سلول‌ها بطوری که با ژن اصلی جایگزین شود.
  • همجوشی سلولی
کلاً اساس این روش‌ها شتاب بخشیدن به فرآیند انتخاب طبیعی است که در طبیعت سالیان دراز و قرن‌ها به طول می‌انجامد. این کار با استفاده از روش‌های ذکر شده با ایجاد جهش‌های فراوان اتفاقی بطور مصنوعی سرعت بخشیده می‌شود و نتیجه حاصل از محیط‌های کشت انتخابی جدا می‌شود. مثلاً مزه شیرین‌تر یا مقاومت به سرما یا آفت‌کش‌های خاص از این روش هم می‌تواند حاصل شود. محصولاتی که با روش موتاسیون یا جهش‌زایی ایجاد شده‌اند هیچ برچسبی هم ندارند. اینگونه محصولات به «دگرژن پنهان» هم معروف شده‌اند زیرا اتحادیه اروپا قبول نکرده که در دسته محصولات «دگرژن» قرار بگیرند فقط به این علت که از طریق تزریق ژن خارجی حاصل نشده‌اند!

متاسفانه ایران یکی از کشورهایی است که قواعد برچسب‌گذاری روی محصولات طبیعی را انجام نمی‌دهد در حالی که در منطقه ما ترکیه و عربستان سعودی این کار را انجام می‌دهند. از طرفی دیگر تمام قوانین موجود در مورد محصولات «دگرژن»، اصولاً برای تغذیه انسان‌ها وضع شده است در مورد دام‌ها صدق نمی‌کند اما بطور غیرمستقیم روی انسان‌هایی که از فرآورده‌های این دام‌ها تغذیه می‌کنند اثر خواهد گذاشت.



پ.ن: متن فوق خلاصه ای از یادداشت های آقای «امین ایرانی» (مقیم فرانسه) در درباره دگرژن‌سازی است.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۷:۰۱, ۱۴/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #8

وقتی پول حرف اول رو بزنه انسانیت هم از بین میره. محصول کشاورزی طبیعی رو از کشاورز بیچاره نمیخرن بجاش کسانی که قدرت دارن اینجور محصولات رو با قیمت پایین از خارج وارد میکنن و با قیمت بالا به خورد مردم میدن. تاسف بیشتر اینجاست که اساتید و مسئولین دانشگاه ها هم به شرایط موجود عادت کردن و وقتی یکی چیزی برخلاف نظرشون میگه به شدت باهاش مخالفت میکنن. این موضوع رو نباید ساده ازش گذشت. باید به مجلس و دولت فشار آورد تا تولید و واردات محصولات ترانسژنتیک متوقف بشه. کشور رو نباید به بازار فروش اینجور محصولات تبدیل کنن
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۲۴, ۲/اسفند/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/اسفند/۹۵ ۱۴:۳۰ توسط -Ali-.)
شماره ارسال: #9
آواتار
رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌و‌گو با ایرنا: فقط سویا و روغن ذرت در ایران مجوز تراریخته دارد

رسول دیناروند روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره محصولات تراریخته افزود: هیچ محصول دیگری از جمله برنج و گندم در کشور مجوز تراریخته ندارد؛ به عبارت دیگر و برنج یا گندم تراریخته به صورت وارداتی یا تولیدی در کشور وجود ندارد.[*]

وی اظهارکرد: روغن ذرت، واردات غیر تراریخته هم دارد ضمن اینکه روغن های آفتابگردان و کنجد هم که غیر تراریخته اند در بازار وجود دارد و مردم برای تهیه روغن بین محصولات تراریخته و غیر تراریخته، حق انتخاب دارند.[**]

دیناروند خاطرنشان کرد: 80 درصد تولید روغن سویا و ذرت تراریخته در کشورهای آمریکای جنوبی انجام می شود. این روغن‌های تراریخته بعد از واردات به کشور برای عرضه در بازار حتما باید برچسب تراریخته داشته باشند تا مصرف کنندگان و مشتری نهایی بداند که محصول تراریخته مصرف می‌کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هیچ محصول تراریخته ای، تولید داخل نداریم و واردات نیز فقط برای محصول سویا و ذرت انجام می‌شود. در مورد این 2 روغن نیز امکان واردات محصول غیر تراریخته وجود دارد اما گرانتر است و هزینه بیشتری برای مصرف کننده خواهد داشت.

وی افزود: نظرات مختلفی در مورد محصولات تراریخته در داخل کشور و دنیا وجود دارد، عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق هستند، وزارت بهداشت در مورد این محصولات رویکرد احتیاطی دارد و با رعایت استانداردهای علمی در صورت نیاز کشور و در صورتی که محصول مورد نظر در کشور تولید کننده نیز مصرف شود و مجوزهای لازم را از سازمان‌های بین‌المللی داشته باشد، اجازه واردات محصول داده می‌شود.

دیناروند گفت: سویا و ذرت به عنوان محصولاتی که مجوز واردات تراریخته دارند به هیچ وجه مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کنند و میلیون‌ها نفر در دنیا سال هاست که این محصولات را مصرف می‌کنند.[***]

دیناروند ادامه داد: علاوه بر کنترل مدارک بین‌المللی، برای صدور مجوز واردات به صورت یک روال معمول، نوع تراریخته این محصولات ، دوباره در آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت کنترل می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از نظر وزارت بهداشت، باید اجازه تولید و کارهای تحقیقاتی در مورد محصولات تراریخته در کشور داده شود. باید دانشمندان و محققان کشور بتوانند در این علم نوین بشری نیز توانمند شوند زیرا دستیابی به تکنولوژی نوین تراریخته مانند سایر تکنولو‍ژی های نوی دیگر به نفع کشور است.

[*] پس داستان برنج طارم مولایی چیست که یک ژن از باکتری Bacillus Thuringiensis را به آن منتقل کرده اند؟
[**] حق انتخاب بین بد و بدترین ...!
[***] سازمان غذا و داروی آمریکا هم با شما هم رای و هم عقیده است!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۹:۰۴, ۲۱/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #10
آواتار
سخنگوی وزارت بهداشت: سلامت برنج تراریخته تایید شد

ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سلامت برنج تراریخته توسط دانشگاه علوم پزشکی یزد بررسی و تایید شد. امید است در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال شاهد تجاری سازی و تولید ملی محصولات تراریخته باشیم.

خبرگزاری مهر: سخنگوی وزارت بهداشت از تایید سلامت برنج تراریخته در آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یزد خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سلامت برنج تراریخته توسط دانشگاه علوم پزشکی یزد بررسی و تایید شد. امید است در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال شاهد تجاری سازی و تولید ملی محصولات تراریخته باشیم.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت درباره محصولات تراریخته و هر محصول جدید غذایی این است که حتما باید آزمایش ها و تاییدیه های لازم را داشته باشد، اضافه کرد: دنیا در حال پیشرفت است و تولید محصولات کشاورزی اصلاح شده و از جمله دستکاری ژنتیکی، سالهاست که انجام می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در مورد برخی از این محصولات مانند سویا، بازار دنیا تقریبا در انحصار محصولات تراریخته است، در کشور ما نیز برخی از این محصولات با مجوز وزارت بهداشت وارد بازار شده و به مردم اطمینان می دهیم که محصولی که با تاییدیه وزارت بهداشت وارد بازار شده باشد، کاملا سالم است.

وی با اشاره به اینکه آزمایش برنج تراریخته در آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یزد نشان داده که این محصول مشکلی نداشته است، در پاسخ به این پرسش که آیا محصول تراریخته ای بوده که وزارت بهداشت رد کرده باشد، گفت: در پاسخ به این پرسش، باید بررسی کنم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  محیط بیمارستان حسین14 15 2,919 ۱۷/تیر/۹۳ ۲۱:۵۱
آخرین ارسال: فانوس *7*

پرش در بین بخشها:


بالا