کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظر شما درباره هدف اصلی نزول قرآن چیست؟
۱۳:۴۸, ۱۳/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #1

سلام
از دوستان عذرخواهی میکنم اگه بحث های پیش افتاده ای رو مطرح میکنم. بزارید به پای سطحی اندیشی بنده.

بحث رو بصورت سوال مطرح کردم. قطعا نزول قرآن اهداف بسیاری داشته اما واقعا هدف اصلی نزول قرآن چه بوده است؟
وقتی هدف اصلی را خوب فهمیدم در مرحله ی بعد میتوان در جهت تحقق اهداف دیگر حرکت کرد.
نظر شما درباره ی هدف اصلی از نزول قرآن چیست؟
اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو بگید. دنبال منبع نرید چون نظر خودتون و اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو میخوام بدونم
ممنون از دوستانی که همکاری میکننHeart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، رکن الهدی
۱۴:۳۳, ۱۳/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #2
آواتار
(۱۳/اسفند/۹۴ ۱۳:۴۸)حقیقتجو نوشته است:  سلام
از دوستان عذرخواهی میکنم اگه بحث های پیش افتاده ای رو مطرح میکنم. بزارید به پای سطحی اندیشی بنده.

بحث رو بصورت سوال مطرح کردم. قطعا نزول قرآن اهداف بسیاری داشته اما واقعا هدف اصلی نزول قرآن چه بوده است؟
وقتی هدف اصلی را خوب فهمیدم در مرحله ی بعد میتوان در جهت تحقق اهداف دیگر حرکت کرد.
نظر شما درباره ی هدف اصلی از نزول قرآن چیست؟
اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو بگید. دنبال منبع نرید چون نظر خودتون و اولین چیزی که به ذهنتون میاد رو میخوام بدونم
ممنون از دوستانی که همکاری میکننHeart
سلام
هدف اصلی نزول قران از نگاه خوتون رو هم بگید .
.
یک نمونه از اهداف نزول قران :
الَر كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ - ابراهیم - 1

وَنُنَزِّلُ مِنْ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا یَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا - اسرا -82
و ....

البته مد نظر داشته باشین کسی که قرآن رو نازل کرده باید بگه هدف ( اهداف ) از نزول این کلام چی بوده نه من مخلوق .

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، Silence ، انتصـار ، غریب ، فاطمه خانم ، رکن الهدی ، عدالت
۱۸:۳۷, ۱۳/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #3
آواتار
یه استادی داشتیم میفرموند....

خداوند میتونست ما رو به حال خودمون رها کنه تا راهش رو پیدا کنیم اما شفاعت اعظم رو در حق ما انجام داد که همون فرستادن رسل و انبیا الهی و کتب بود...

به نظرم از مهمترین دلایل، هدایت و راهنمایی هست.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، mahdy30na ، rezamohammadi ، عدالت
۱۸:۲۹, ۱۴/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اسفند/۹۴ ۱۸:۳۰ توسط حقیقتجو.)
شماره ارسال: #4

هدف اصلی از نظر خودم : قرآن آخرین آزمایشگاه الهی
۲۰:۵۰, ۱۴/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #5
آواتار
(۱۴/اسفند/۹۴ ۱۸:۲۹)حقیقتجو نوشته است:  هدف اصلی از نظر خودم : قرآن آخرین آزمایشگاه الهی

میشه یکم توضیح بدین؟ قران چطور ، ازمایشگاه هست؟

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
۱:۰۷, ۱۵/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #6

(۱۳/اسفند/۹۴ ۱۸:۳۷)فاطمه خانم نوشته است:  خداوند میتونست ما رو به حال خودمون رها کنه تا راهش رو پیدا کنیم

Huh
چطور ممکنه؟؟؟
این انسانی که آفریده قادر به پیدا کردن راهش نه میتوانست باشد و نه می تواند و نه خواهد توانست.
بدون حجت اصلا محاله

(۱۴/اسفند/۹۴ ۱۸:۲۹)حقیقتجو نوشته است:  هدف اصلی از نظر خودم : قرآن آخرین آزمایشگاه الهی

بیشتر توضیح بدید دوست عزیز
آین کلماتی که به کار بردید، در کنار هم به قدری کلی هستند که شامل همه چیز و هیچ چیز نمی شن.
۱:۴۶, ۱۵/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #7

ترجیح میدم توضیحی ندم چون هم پیچیده است و ممکنه نتونم با کلمات مطلب رو دقیق برسونم و هم اینکه برخی افراد تا مطلبی مخالف با باورهاشون بهشون گفته میشه سریع شروع میکنن به تهمت زدن بدون اینکه راجبه اون مطلب بحثی بکنن و فکر کنن.
میریم سمت اونایی که قرآن رو اصلا باور ندارن و بهشون میگیم قرآن واقعا معجزه خداست و براشون دلیل میاریم تف میکنن توی صورتمون. میاییم اینجا هم یه تف بزرگ تر میندازن توی صورتمونHuh
من خودم تا چند وقت پیش اعتقادی نداشتم اما موضوعی پیش اومد که به قرآن ایمان آوردم. یه جورایی هم داشتم به جنون میرسیدم. همش صدای الله اکبر رو میشنیدم. همین الان هم بعضی وقتها میشنوم. طبیعت داره حرف میزنه و فقط یک چیز میگه و اون هم الله اکبر هست. از قرآن هم به امامان معصوم رسیدم. اما هرچی تلاش کردم که به ولایت فقیه برسم هنوز موفق نشدم. شاید در آینده رسیدم
۱۲:۰۰, ۱۵/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۵/اسفند/۹۴ ۱:۰۷)rezamohammadi نوشته است:  Huh
چطور ممکنه؟؟؟
این انسانی که آفریده قادر به پیدا کردن راهش نه میتوانست باشد و نه می تواند و نه خواهد توانست.
بدون حجت اصلا محاله
سلام.ما یه حجت ظاهر داریم یه حجت باطن ، با داشتن حجت باطن میشه تا حدی مسیر رو پیدا کردا. طبق فرمایش حضرت امیر انبیا برای چی اومدن؟ ( البته یکی از اهداف اومدن انبیا هست ) .فبعث فيهم رسله، وواتر اليهم انبياءه، ليستادوهم ميثاق فطرته، ويذکروهم منسي نعمته، ويحتجوا عليهم بالتبليغ، ويثيروا لهم دفائن العقول، ويروهم آيات المقدرة
حداقل یه حجت داشتیم. و این رو هم در نظر بگیرین که
نقض غرض بر حكيم محال هست. پس اخلال به لطف هم محال خواهد میشه .البته خدا میتونست اینکار رو بکنه ولی نکرد . الان بگیم که چرا نکرد؟ و یا .... هزاران سوال دیگه ؟
(۱۵/اسفند/۹۴ ۱:۴۶)حقیقتجو نوشته است:  ترجیح میدم توضیحی ندم چون هم پیچیده است و ممکنه نتونم با کلمات مطلب رو دقیق برسونم و هم اینکه برخی افراد تا مطلبی مخالف با باورهاشون بهشون گفته میشه سریع شروع میکنن به تهمت زدن بدون اینکه راجبه اون مطلب بحثی بکنن و فکر کنن.
میریم سمت اونایی که قرآن رو اصلا باور ندارن و بهشون میگیم قرآن واقعا معجزه خداست و براشون دلیل میاریم تف میکنن توی صورتمون. میاییم اینجا هم یه تف بزرگ تر میندازن توی صورتمونHuh
من خودم تا چند وقت پیش اعتقادی نداشتم اما موضوعی پیش اومد که به قرآن ایمان آوردم. یه جورایی هم داشتم به جنون میرسیدم. همش صدای الله اکبر رو میشنیدم. همین الان هم بعضی وقتها میشنوم. طبیعت داره حرف میزنه و فقط یک چیز میگه و اون هم الله اکبر هست. از قرآن هم به امامان معصوم رسیدم. اما هرچی تلاش کردم که به ولایت فقیه برسم هنوز موفق نشدم. شاید در آینده رسیدم

خیلی جالبه خودتون میگید یک کلمه بعد پشت اون یه کلمه یا حالا یه جمله ، کلی پیچیدکی هست؟شما بفرما کسی تهمت و .. نمیزنه ، شما یه عقیده داری و بهش رسیدی دیگران هم همینطور پس تضاد ارا نمیتوننه دلیلی بر کتمان مطلب شما باشه. اگه هم از ترس و اینکه تهمت و ... بزنن به شما اصلا چرا مطلب رو زدی ؟ ایا کار بزن دررو نیست این اسمش؟
شما بفرما نهایتش اینه که هرکسی شخصیت خودش رو نشون میده با عقیدش رو.
۱۲:۴۱, ۱۵/اسفند/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۴ ۱۲:۵۲ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #9

نقل قول:همین الان هم بعضی وقتها میشنوم. طبیعت داره حرف میزنه
سلام حقیقتجو عزیز
دو حالت داره:
1- یا صدایی که می شنوی واقعاً صدای طبیعت هست که داره ذکر میگه.
2- یا یه پدیده ای هست که بهش میگن "خراش مغزی". در این مورد این لینک رو بخون. این اتفاق خیلی معمول هست و برای من هم پیش میاد. (من معمولاً آهنگهای یانی رو می شنوم)

حالا چطوری متوجه بشی کدوم حالته؟

جویدن آدامس یکی از کارهاییه که به این خراش مغزی پایان میده. حالا اگر آدامس جویدی و دیدی صدا متوقف شد، مشخص میشه که این خراش مغزی بوده (چون طبیعت که با آدامس جویدن شما به ذکر گفتن پایان نمیده.)

نظرات رو هم خیلی خوبه که مطرح کنی. این کمک می کنه بتونی از یک دیدگاه متفاوت قضیه رو ببینی.

موفق باشی
۱:۳۸, ۱۶/اسفند/۹۴
شماره ارسال: #10

سلام
دوست عزیزی که در مورد آدامس جویدن پیشنهاد دادید خواستم تشکر کنم ازتون اما بنده گفتم بعضی وقتها نگفتم دائما. به هر حال ممنون از پیشنهادتون.
اما در مورد اینکه گفتم قرآن آخرین آزمایشگاه الهی سعی میکنم بیشتر توضیح بدم. فقط اگر قسمتی از این توضیحات بر خلاف عقیده ی کسی بود عصبانی نشود و سعی کنیم با صحبت کردن به نتیجه برسیم.
ابتدا تعریفی از قرآن میکنم : بنده قرآن رو بعنوان نیروی کل هستی تعریف میکنم که از ابتدای آفرینش وجود داشته و تا انتها نیز وجود خواهد داشت و در زمان حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بصورت کلمات بر ایشان نازل گردید. از یک جهان غیر مادی وارد جهان مادی که ما در آن زندگی میکنیم شد و به ناچار در قالب کلمات زندانی گردید. جنس تمام کلمات قرآن با جنس کلماتی که ما میشناسیم متفاوت است. هر کلمه ای از قرآن بی نهایت و نامحدود است.
وقتی میگویم نیروی کل هستی منظور نیرویی است که جهان هستی را به پیش میبرد. این نیرو برخی از انسانها را به سمت خوبی ها و برخی دیگر را به سمت بدی ها سوق میدهد. در واقع می توانم بگویم قرآن بگونه ای تنظیم شده است که برخی انسانها را به سمت خیر میکشاند و همین قرآن برخی دیگر را به سمت شر. این امر بستگی به خود انسان دارد و استفاده ای که میخواهد از قرآن بکند. پس میتوانم بگویم قرآن بگونه ای تنظیم شده است که اختیار را نیز از انسان نمیگیرد چون اگر قرار بود فقط به سمت خیر رهنمون گرداند اختیار انسان معنای خود را از دست میداد. وقتی تاریخ را هم بررسی میکنیم میبینیم بسیاری از افراد قرآن خوان و مسلمان بوده اند اما در نهایت کافر از دنیا رفته اند. نیت اعمال یک مسلمان باید کاملا در راه خدا باشد در غیر اینصورت ......
پس هدف اصلی نزول قرآن از نظر من آزمایش تمام بندگان است. هم مسلمانان و هم کفار
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]