|
ایا این بیت از فردوسی ....
|
|
۱۵:۱۳, ۲۴/خرداد/۹۵
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام و عرض ارادت خدمت همه اهل تحقیق و همچنین دوستان گرامی تالار بیداری اندیشه
نماز روزه ها تون مورد قبول خدای منان دوستان یه متنی برای بنده ارسال شد که توش یه نظر مطرح شده بود مبنی بر اینکه این بیت از فردوسی گرانسنگ هست ، و جالب اینجاست که در همین مورد باز مطالبی در رد این متن موجود بود . تخصص من شعر و ادبیات نیست و میخواستم بدونم از دوستان اهل تحقیق و همینطور دوستانی که اهل شعر و ادبیات هستن ، این متن رو میشه منبع بدن که ایا این بیت در کدوم نسخه هست و یا اگه نیست چرا به فردوسی گرانسنگ نسبت ناروا میدن. بیت معروف این هست که : بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده کردم بدین پارسی با تشکر از همه دوستان . _ البته من تو گنجور و نرم افزارهای مختلف این بیت رو پیدا نکردم . راستی اگه شاعر این بیت هم بهم کمک کنین ممنون میشم دنیا همه هیچ و کار دنیا همه هیچ -ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ |
|||
|
|
۱۳:۰۴, ۴/تیر/۹۵
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
با سلام دوستان اهل تحقیق کسی اینو پاسخ نداد.
مرسی از همکاریتون . در پناه خدا. |
|||
|
۱۳:۵۹, ۴/تیر/۹۵
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام شعر اول منسوب به فردوسیه ولی به احتمال زیاد درست نباشه.
شعر دوم هم مال مولوی هستش. |
|||
|
۱۴:۰۶, ۴/تیر/۹۵
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
۱۴:۲۴, ۴/تیر/۹۵
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
دیوان شمس.رباعیات
البته قطعی که نیست،کلا سر رباعیات مولوی بحث هست. |
|||
|
|
۱۹:۳۴, ۴/تیر/۹۵
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
در مورد بیت منتسب به فردوسی عرض کنم که...
میگن سلطان محمود غزنوی قرار بود واسه سرودن شاهنامه مثلا ۳۰۰۰ سکه طلا به فردوسی بده. اما وقتی کتاب تموم میشه همون میزان سکه نقره میده. فردوسی هم به تلافی ابتدای کتابش یه توهینی به سلطان محمود میکنه و اشاره میکنه به این که فرزند کنیزی بوده. بعد خیلی منزوی میشه و تک و توک شعر میگفته که نقله همین شعر رو هم در مذمت حکومت غزنویان گفته. این رو من به صورت داستان زندگی فردوسی شنیدم. لذا اگه درباره صحت و سقم شعر اول میخواین تحقیق کنین بهتره از اساتید تاریخ بپرسید تا اساتید ادبیات. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| مجسمه فردوسی بزرگ در رم | سجاد313 | 1 | 1,710 |
۲۷/تیر/۹۱ ۲۲:۳۹ آخرین ارسال: دل خسته |