|
امنیت ملی
|
|
۱۰:۰۰, ۳۰/شهریور/۹۵
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
قصد دارم در این تاپیک انواع نظریه های موجود پیرامون تامین امنیت ملی رو تا جایی که سواد بنده اجازه میده شرح بدم . انواع امنیت رو در کشور های دیگه بررسی کنیم و ببینیم ایران امروز در چه مرحله ای قرار دارد . قبل از هر چیز دو تا مفهوم رو با هم قاطی نکنیم : 1. امنیت شهری : حفظ امنیت شهروندان از جرائم داخلی و شهری مثل دزدی ، زورگیری ، قتل ، تجاوز ، اسید پاشی و ... تامین اون به عهده نیروی انتظامی و پلیس است . 2. امنیت ملی : حفظ امنیت کلی و عمومی کشور در مقابل تهدید دشمن خارجی یا اقدام مسلحانه و خرابکارانه عوامل داخلی علیه مردم و نظام یک کشور است و تامین اون به عهده قوای نظامی و اطلاعاتی کشور است . اینجا در مورد امنیت شهری بحث نمیکنیم ، امنیت ملی مورد نظر ما است . برای تامین امنیت ملی یک کشور تا جایی که اطلاع دارم 6 نظریه کلی وجود دارد ... اسامی رو بر اساس برداشت خودم از نظریات انتخاب کردم و ابداع خودم است : 1. دفاع مرزی ساده ترین و ابتدایی ترین نظریه است که طبق اون شما نیرو های نظامی خودت رو در مرز ها و نقاط حساس کشورت مستقر میکنی و با کسی وارد جنگ نمیشی مگر اینکه به خاک شما حمله کند . تمام کشور ها از این نظریه استفاده میکنند . طبق این نظریه شبکه اطلاعاتی و جاسوسی شما هم درون کشور فعالیت میکنه نه بیرون از کشور . 2. اقتصاد آزاد جهانی طبق این نظریه ، شما برای تامین امنیت کشورت نیازی نیست فقط روی قوای نظامی سرمایه گذاری کنی ، بلکه عمده سرمایه گذاری امنیت شما روی اقتصاد و تجارت بین المللی است . معتقدین به این نظریه میگن زمانی که شما میزان روابط تجاری خودت رو با کشور های دیگه خصوصا دشمن تقویت کنی تا جایی که به هم وابسته بشین ، امینت شما تامین میشه چون دشمن شما به خاطر حفظ اقتصاد خودش هم که شده به شما حمله نمیکنه . امروز روابط تجاری آمریکا و چین بالای 500 میلیارد دلار است ، اگه یکی از این دو به اون یکی حمله کند در واقع بخش بزرگی اقتصاد خودش رو آتیش زده ... طبق این نظریه وابستگی اقتصادی موجب امنیت میشه . 3. تهاجم طبق این نظریه شما قبل از اینکه دشمن بهتون حمله کند باید بهش حمله کنید ، هر جا احساس کردید خطری برای شما وجود داره قبل از جنایت قصاص میکنید و خطر رو در نطفه خفه میکنید . این همون کاری است که آمریکا امروز انجام میده ، حمله به افغانستان و عراق قبل از اینکه جرم اینها در واقعه 11 سپتامبر یا وجود سلاح های کشتار جمعی ثابت بشه ، آمریکا حمله میکنه و خطر رو برای خودش منتفی میکنه . علت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس ، اقیانوس آرام و اطلس و صدها پایگاه نظامی آمریکا در کشور های مختلف همینه . آماده است ببینه کجا خطری وجود داره تا در نطفه خفه اش کند . البته این فقط یکی از روش های آمریکا برای تامین امنیت است . 4. تفرقه انداز و حکومت کن مدل قدیمی و البته پر بازده ای است . وقتی دشمنان شما به جای اتحاد با هم درگیر بشند ، امنیت شما تامین شده. از قدیم انگلیسی ها ازش استفاده میکردند و امروز هم آمریکا و اسرائیل به شدت ازش استفاده میکنند . امروز شما میبینید بزرگترین دشمن اسرائیل که سپاه قدس باشه و شاخه های مورد حمایت سپاه قدس که برای اولین بار تونستند ارتش اسرائیل رو وادار به شکست نظامی کنند ، توسط بخشی از خود امت اسلامی مهار شده ... متاسفانه حقیقت اینه که تمام توان سپاه قدس درگیر جنگ تحمیلی با داعش و النصره و ... شده به جای مسلح کردن کرانه باختری !!! این یعنی تامین امنیت اسرائیل . دلیل هار شدن عربستان در چندسال اخیر هم همینه ، آمریکا میخواد ایران و عربستان به جون هم بیوفتند تا امنیت خودش و اسرائیل حفظ بشه و به همه منطقه تسلط خودش رو حفظ کند . دلیل اینکه رسانه های دشمن مثل BBC انقلاب بحرین یا جنگ یمن و سوریه رو دعوای شیعه و سنی معرفی میکنند همینه . وقتی شیعه و سنی سرمایه هاشون رو صرف جنگ با هم بکنند دیگه توانی برای خارج کردن آمریکا از منطقه یا آزاد کردن فلسطین وجود نداره و این یعنی تامین امنیت . 5. ترساندن دشمن این نظریه امروز خیلی کاربرد دارد ، مطابق منطق قرآن هم هست اونجایی که میگه : وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُم (آیه 60 سوره انفال) هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [= دشمنان]، آماده سازید! و (همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید! زمانی که دشمن شما بدونه در صورت حمله ، خودش هم آسیب عمده میبینه فکر حمله رو از سرش بیرون میکنه و این یعنی امنیت . رقابت های کلان تسلیحاتی بین ابر قدرت ها ، زرمایش های نظامی ، نشون دادن شهر موشکی ایران و ... از همین نظریه نشات میگیره ، تقریبا همه کشور هایی که حرفی برای گفتن در عرصه نظامی دارند از این مورد استفاده میکنند . فکر میکنم کره شمالی بیشترین استفاده رو از این نظریه داشته ، تا حالا 5 آزمایش بمب اتمی و یک آزمایش بمب هیدروژنی داشته !!! 6. دفاع برون مرزی این نظریه بعضی از مولفه های دو نظریه قبل رو داره ولی در عین حال تفاوت های زیادی هم دارد . طبق این نظریه شما در خارج مرز های خودتون در کشور هایی که احتمال خطر امنیتی میدی ، متحدینی رو تقویت و پرورش میدی ، در صورت نیاز مسلح میکنی و به کمک اونها جنگ و نا امنی رو در همون کشور مهار میکنی تا جنگ به سمت شما نیاد . این همون تکنیک بریتانیا در جنگ جهانی دوم است ، نقشه رو ببینید لطفا : ![]() آلمان بزرگترین دشمن انگلیس و فرانسه بود . انگلیس برای دفع خطر آلمان تا جایی که در توانش بود فرانسه رو تقویت کرد ، طبق خاطرات چرچیل (نخست وزیر وقت انگلیس) حدود 10 لشگر نظامی به فرانسه اعزام کرد ، ستاد مشترک جنگ تشکیل دادند تا چه اتفاقی بیوفته ؟؟؟ ماشین جنگی قدرتمند هیتلر به انگلیس نرسه . بعد از شکست فرانسه و غافلگیر شدن متفقین ، انگلیس همین کار رو با شوروی انجام داد و علی رغم مشکلات بزرگی که با کومونیست ها داشت اما تا حد امکان از شوروی حمایت کرد و به کمک آمریکا هیتلر رو از پا در آورد . علی رغم نیروی زمینی و هوایی ضعیف انگلیس نسبت به آلمان ، به دو دلیل موفق شد کشورش رو از دست آلمان حفظ کند : یکی نیوری دریایی قوی و دوم استفاده از نظریه دفاع برون مرزی . امروز ایران هم از مشابه همین تکنیک استفاده میکنه : سالها است که ایران سه خطر مهم امنیت ملی داره : 1. آمریکا و متحدینش 2. اسرائیل 3. وجود ناامنی فزاینده در کشور های همسایه حقیقت اینه که دور تا دور ما جنگ است ، افغانستان ، پاکستان ، عراق و ... نا امنی در همچین کشور هایی که خطر رشد وهابیت هم درشون زیاد است یعنی خطر برای ما ... به دلیل نا امنی در پاکستان است که گورهکی مثل ریگی رشد میکنه و به دلیل نا امنی در سوریه و عراق است که داعش قدرت میگیره و امروز روسیه گزارش داده که داعش در 25 ولایت از 34 ولایت افغانستان در حال رشد و یارگیری است . نا امنی در همسایه یعنی خطر امنیت ملی برای ما . یکی از استراتژی های ایران برای حفظ امنیت خودش استفاده از دفاع برون مرزی است . سالها است که سپاه قدس در کشور های مختلف که خطر برای ما وجود داره ، افرادی رو که از نظر اعتقادی به ما نزدیک اند رو انتخاب کرده پرورش داده ، مسلح کرده تا در صورت لزوم برای امنیت ما اقدام کنند . حزب الله در لبنان و حماس در غزه برای رفع خطر امنیتی اسرائیل سپاه بدر و گروه های مختلف عراقی تیپ فاطمیون در افغانستان انصارالله یمن برای کنترل عربستان و خیلی ارتش های سری دیگه در پاکستان و سودان و ... که هنوز صداش در نیومده یکی از مهمترین دلایلی که ایران امروز امن ترین کشور از نظر امینت ملی است همین سرمایه گذاری بلند مدت سپاه قدس است که امروز نتیجه داده که عمق نگاه راهبردی ایران رو میرسونه .
در قسمت بعدی بعضی از این روش ها رو با جزئیات بیشتر بررسی میکنیم ![]() |
|||
|
|
۱۱:۴۷, ۱۲/مهر/۹۵
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
تجربه نظریه شماره یک و دو : چرچیل ، نخست وزیر انگلیس در جنگ جهانی دوم در کتاب خاطرات خود مینویسد : ![]() ( از صدر تا ذیل ارتش فرانسه ، تمام صاحب منصبان عقیده به دفاع داشتند و فقط یک صاحب منصب جوان موسوم به "دوگل" در کتابی گفت : هرگاه قشونی دارای وسایل زره پوش و موتوری کافی باشد، میتوانند بدون بیم از اسلحه خودکار و استحکامات جبهه خصم را بشکافد و جلو برود . اما این کتاب در ستاد ارتش فرانسه تولید هیچ انعکاسی نکرد و مارشال "پتن" سالخورده قهرمان نظریه لزوم مدافعه و پرهیز از تهاجم که در شورای عالی جنگ آن کشور نفوذی فراوان داشت ، جلوی هر نظریه و فکری را که مخالف با نظریه تدافع بود، میگرفت و هر کس را که طرفدار اسلحه تهاجمی – یعنی نیروی زره پوش و موتوری بود مایوس میکرد . )
حقیقت اینه که فرانسه با تکیه به دو نظریه اول یعنی بازار آزاد و دفاع مرزی فکر میکرد که امنتیش تامین است و احتمال جنگ وجود ندارد ، تا تونست در مرز خود با آلمان استحکامات ساخت اما برای حمله متقابل به آلمان هیچ برنامه ریزی نداشت و حتی نیروی ذخیره برای جبهه خودش هم فراهم نکرده بود . در نهایت حمله هیتلر به قدری غافلگیرانه و سنگین بود که ستاد ارتش فرانسه فقط وقت کرد پاریس رو تخلیه کند !!! و این ژنرال دوگل بود که با شکل دادن ارتش آزادی بخش فرانسه کشورش رو آزاد کرد . حقیقت همینه که برای حفظ امنیت تنها نیروی دفاعی کافی نیست . شما باید دارای قدرت بازدارنده تهاجمی باشید . باید دارای قدرتی باشید که دشمن بدونه اگر بر ضد شما کاری بکند چند برابرش رو شما میتونی بهش تلفات وارد کنی . تفاوت ایران با عراق و افغانستان و لیبی در چیست ؟!!! در 15 سال گذشته آمریکا در دوران دولت های مختلف خودش به عراق و افغانستان و لیبی حمله کرد اما در همین مدت تصمیم گرفت با ایران مذاکره کند و دست به حمله نزد . یکی از تفاوت های ایران با این کشور ها همون قدرت بازدارنده تهاجمی است . در هر سه کشور ، جنگ در محدوده مرز های عراق یا لیبی محدود شد ، صدام نتونست خارج از مرز های خودش آسیبی به منافع آمریکا وارد کند ... آمریکا فقط یک طرفه ضربه میزد و ضربه ای نمیخورد ، همین عامل بود که ستاد ارتش آمریکا تشخیص میده که توانایی حمله به عراق رو داره اما توانایی حمله به ایران رو ندارد چون اگه به ایران حمله کند ، جنگ تنها در محدوده ایران باقی نمیمونه بلکه کل منطقه درگیر جنگ میشه . از پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه تا هر کشوری از همسایگان ما که خاک خودش رو برای حمله به ایران در اختیار آمریکا قرار بده تا خاک اسرائیل و حتی خاک آمریکا . تمام این ها در جنگ میتونه مورد حمله ایران قرار بگیره و همین تامین کننده امنیت است ، همین است که باعث شده در دولت های مختلف ایران و دولت های مختلف آمریکا در طول 15 سال مناقشه هسته ای علی رغم حمله به افغانستان و عراق به ایران حمله ای صورت نگیره . حالا اهمیت وجود متحدین برون مرزی ایران رو درک میکنید ؟!!! متوجه میشید که چرا ایران نیاز داره در خارج از مرز های خودش اهرم قدرت داشته باشد ؟!!! و چرا نیاز داره تا مدام قدرت موشکی خودش رو به نمایش بگذارد ؟!!!
|
|||
|
|
۹:۳۷, ۲۹/آبان/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۵ ۹:۴۲ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
وقتی خانه همسایه رییس جمهور آمریکا آتش می گیرد
مهمترین همکاری تاریخی آمریکا و انگلیس جنگ جهانی دوم است. وقتی انگلیس هدف مستقیم بمباران هوایی آلمان قرار میگیره و در تمام مستعمراتش با آلمان و ایتالیا وارد جنگ میشه . بریتانیا نیاز شدید به کمک نظامی و تسلیحات داره و کارخانه های نظامی خودش کفاف جنگ رو نمیدهند . از نظر اقتصادی هم توان این جنگ گسترده رو نداره . اینجاست که آمریکا تمام قد پشت انگلیس میاسته . ![]() نطق رییس جمهور وقت آمریکا روزولت در 16 دسامبر 1941 در کنفرانس خبری : فرض کنید خانه همسایه من آتش گرفته باشد و من یک لوله آبپاشی به طول 100 تا 150 متر در اختیار داشته باشم . من به او اجازه میدهم که لوله آبپاش من را بردارد و به لوله خود اضافه کند . من با چنین کاری قطعا به او کمک کرده ام. آن وقت من باید چه بکنم ؟ من هرگز نمی آیم پیش از آغاز کار و دادن لوله به او بگیوم : همسایه ، لوله آبپاشی من 15 دلار قیمت دارد بنابراین تو 15 دلار به من بدهکار هستی . هرگز چنین کاری را نخواهم کرد . چرا ؟ برای اینکه من آن 15 دلار را نمیخواهم . آنچه من میخواهم اینست که وقتی آتش خاموش شد دوباره لوله آبپاش را به من برگرداند . مطلقا تردید نیست که اکثریت عظیم آمریکاییان معتقدند که حمایت آمریکا از دولت انگلستان و مقاومتی که برای دفاع از خویش میکند ، صرف نظر از حفظ روش دموکراسی در دنیا ، از نظر دفاع شخصی و دفاع از کشور های متحده آمریکای شمالی نیز حائز اهمیت است و باید ما هرچه در قوه داریم برای کمک به بریتانیا در تامین امنیتش به کار ببریم . در پایان افزود : من مشغول اقداماتی هستم که رد و بدل کردن دلار را در این مورد از میان بردارم . خاطرات چرچیل ، جلد 1 ، ص591 این حرف رییس جمهور روزولت در واقع پایه و اساس نسیه دادن تجهیزات نظامی آمریکا به انگلیس برای جنگ با هیتلر است . یعنی حتی پول خیلی از این تجهیزات رو هم نگرفته ... این تجهیزات شامل چه چیز هایی میشدند ؟!!! بخش عمده انبار های سلاح های سبک و سنگین ذخیره آمریکا 50 عدد ناوشکن آمریکایی که به ناوگان دریایی بریتانیا اضافه شدند 22 اوت 1940 تلگراف نخست وزیر چرچیل به رییس جمهور روزولت : از اقداماتی که تاکنون به نفع ما کردید بسیار تشکر می کنم . بین ما تاکنون هیچ نوع توافقی که صورت معامله و خرید و فروش داشته باشد صورت نگرفته است . به همین سبب ، ما در شورای کابینه تصمیم گرفته ایم . مسایلی را که باعث تسهیل دفاع دریایی و هوایی شما می گردد به شما پیشنهاد کنیم . بدون اینکه بین این امر و بین کمکی که شما به وسیله فرستادن ناوشکن های خود برای ما به ما کرده اید . ارتباطی وجود داشته باشد . ما خود را مانند دو دوستی که در خطر قرار گرفته اند و اینک برای بهبود وضع خود شانه به شانه جلو می روند ، می نگریم . خاطرات چرچیل صفحه 469 آمریکا با دفاع تمام قدی که از بریتانیا انجام داد علاوه بر اینکه مردم کشور خودش رو از جنگ دور نگه داشت و امنیت ملی خودش رو تامین کرد ، باعث شد پس از پایان جنگ و شکست متحدین به عنوان یکی از دو ابرقدرت جهان مطرح بشود . این رو مطمئن هستم که بعد از نابودی داعش و حفظ محور مقاومت در سوریه ، اقتدار سیاسی و نظامی ایران در منطقه و جهان هر اندازه که بود دو برابر خواهد شد . دلیل اینکه امروز آمریکا به راحتی منابع اقتصادی ما رو تحریم میکنه ، نیروی نظامی جفت مرز های ما پیاده میکنه و ما رو تهدید به جنگ میکنه فقط به دلیل عدم وجود اقتدار لازم برای دفاع از منافع مون است . اگر اقتدار گذشته ایران باعث شد آمریکا 15 سال پای میز مذاکره هسته ای با ایران بنشیند به جای اینکه حمله کند ، مسلما اقتدار آینده ایران باعث میشه خیلی از موانع اقتصادی و سیاسی امروز ما هم برطرف بشه . دنیای سیاست دنیای قدرت است ... ملت ما بدون قدرت نمیتونه از منافعش دفاع کند . والسلام ... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 748486.jpg]](http://s8.picofile.com/file/8268000226/748486.jpg)

![[تصویر: winston-churchill.jpg]](http://www.tanznama.com/wp-content/uploads/2014/03/winston-churchill.jpg)
![[تصویر: 323368_714.jpg]](http://s9.picofile.com/file/8275232384/323368_714.jpg)