کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بیل گیتس می بخشد؛ بخشنده های ما کجایند و کیان اند؟
۱۶:۳۵, ۸/آبان/۹۵
شماره ارسال: #1
آواتار
عصر ایران؛ سروش بامداد - بیل گیتس ثروت‌مند ترین فرد جهان و پایه‌ گذار و مدیر شرکت «مایکروسافت» اعلام کرده است ثروت خود را در اختیار بنیاد خیریه ای می گذارد که خود تاسیس کرده است و بدین ترتیب فرزندان او از این ثروت نصیبی نمی برند.

بیل گیتس می گوید: «به نفع فرزندانش نیست که صاحب چنین ثروت هنگفتی شوند. آنها باید با توانایی های خودشان آینده و رویاهای خود را بسازند‌».

نکته جالب تراین که گفته است فرزندان او از این تصمیم حمایت می کنند.

اظهارات او پس از آن در رسانه ها انعکاس یافت که شایعاتی شنیده شده بود که گویا سه فرزند جوان و نوجوان بیل و ملیندا گیتس از این تصمیم رنجیده و ناخرسندند و حتی بر نوع رابطه خانوادگی آنان تأثیر گذاشته است.

توضیحات تازه بیل گیتس در واقع پاسخ به همین شایعات است چنان که یادآور شده است:

هرسه فرزند( جنیفر 20 ساله، روری 17 ساله و فب 14 ساله) از نزدیک در جریان فعالیت های خیریه بنیاد او هستند و با سفر به نقاط مختلف دنیا در جریان فعالیت های خیریه این بنیاد برای ریشه کن کردن فقر و کمک به فقرا قرار گرفته اند و به همین خاطر به خوبی دلیل این تصمیم والدین شان را می دانند.

["جنیفر" فرزند بزرگ «بیل و ملیندا» دانشجوی سال دوم در دانشگاه استنفورد است و دو فرزند دیگر آنها مشغول تحصیل در دبیرستان و در کنار پدر و مادرشان در حومه سیاتل واشنگتن زندگی می کنند.]
بیل گیتس می گوید فرزندانش به اندازه کافی آموزش دیده اند و می توانند آینده زندگی خود را تامین کنند و نیازی به ارثیه خانوادگی شان ندارند.

او همچنین اذعان کرده است حمام های بی مصرف و زیاد خانه شخصی و پروازهای بی شمار با جت شخصی به دور دنیا نوعی " اسراف " بوده است.

مشروح این گزارش را در همین تارنما می توانید بخوانید اما این خبر به قدری قابل تامل است که نمی توان نکاتی را درباره آن مطرح نکرد:

1- ثروت بیل گیتس سر به 70 میلیارد دلار می زند. 70 میلیارد دلار از کل صادرات نفت خام ما در یک سال بیشتر است!

تا کنون نیز 30 میلیارد دلار به این بنیاد بخشیده است. تاسیس بنیادهای خیریه در غرب امر مرسومی است. این گونه بنیادها موسساتی هستند که کسی نفع شخصی از آنها نمی برد و منافع آن متوجه عام می شود.

رفتار بیل گیتس را می توان با برخی نوکیسه های وطنی مقایسه کرد که تا به پولی می رسند دیگر خدا را بنده نیستند و به زمین و زمان فخر می فروشند. این در حالی است که اگر ثروت فردی در ایران 120 میلیارد تومان باشد به دلار تنها 30 میلیون ( و نه میلیارد) دلار می شود اما بسیار بعید است چنین فروتنی یی را از او مشاهده کنید!

2- همین حالا فردی به اتهام باز پس ندادن 2 میلیارد یورو از پول نفت در زندان است. این که 70 میلیارد دلار از پول خودت را صرف کارهای خیریه کنی تا فقر و بیماری در مناطقی دور دست ریشه کن شود کجا و این که 2 میلیارد یورو از اموال عمومی را نزد خود نگاه داری کجا؟!

3- ثروت بیل گیتس نه رانتی است نه ارثی به او رسیده نه ملک جا به جا کرده نه بیت المال را به جیب ریخته است. بلکه ایده هایی را به پول تبدیل کرده که سبک زندگی و اشتغال بشر را در سطوح مختلف تغییر داده و به خاطر همین است که می گوید فرزندان شان نیز باید با توانایی های خودشان آینده و رؤیاهای شان را بسازند. در ایران اگر کمتر کسی چنین انگیزه ای دارد شاید به خاطر این باشد که می داند خودش ایده و رؤیایی را به ثروت بدل نکرده تا فرزندان هم چنین کنند!

4- در ایران ما البته سرمایه دار و مدیر شرکت در حد بیل گیتس نداریم و از صاحبان مال و مکنت نیز نمی توان انتظار داشت که همه دارایی خود را ببخشند اما خوش بختانه هستند کسانی که حاضرند ثلث اموال خود را در اختیار این گونه موسسات عام المنفعه که هیچ وابستگی دولتی و حکومتی هم ندارند قرار دهند .

نویسنده این سطور به سبب ارتباط رسانه ای با برخی از این انجمن ها از این موضوع آگاه شده و خوب است این سنت رواج یابد. تصور کنید دکتر محمود افشار املاک خود را وقف نکرده بود. آیا اکنون در یکی از بهترین نقاط تهران بنیاد افشار و کانون زبان فارسی برپا بود و باز این همه نشست در آن برگزار شده بود؟

چنانچه این سنت رایج شود که افراد متمکن ثلث اموال خود یا حتی درصد کمتری را در اختیار یک نهاد خیریه قرار دهند و این موضوع در مراسم ترحیم اعلام شود می توان امید داشت که این کار خیر رواج یابد. چه اشکالی دارد که از یک میلیارد تومان قیمت یک ملک یا یک مغازه موروثی 300 میلیون تومان به بنیادی خیریه یا عام المنفعه با اهداف فرهنگی و هنری و درمانی برسد؟

اگر این بنیادها درغرب نبود سرمایه داری مجالی برای دیگران باقی نمی گذاشت و با همین رفتارها ست که بخشی از آفات و عیوب ناشی از اقتصاد سرمایه داری را رفع و مهار کرده اند.

چه بیل گیتس باشی چه یک شهروند عادی روزی پیمانه عمر پر می شود و چه بهتر که صاحبان ثروت و مکنت برای آینده این اموال تدبیر شایسته ای اندیشیده باشند.

خیلی دل می خواهد که همه را ببخشی و فرزندان را به کل بی نصیب بگذاری و البته کسی دوست ندارد فرزندان به جای دعا و ستایش، سرزنش کنند اما برای اختصاص بخشی از آن به یک بنیاد یا انجمن یا موسسه فرهنگی یا هنری کافی است فرد تصور کند به جای 3 فرزند 4 فرزند دارد!

روی این سخن البته با کسانی است که لنگ مخارج روزانه نیستند و مال و مکنتی دارند نه کثیری که از بام تا شام در پی لقمه ای نان حلال روان و دوان اند...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Unleashed ، Mohammad Trust ، قلب ، 1fabeg

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۵۱, ۱۰/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/آبان/۹۵ ۹:۰۹ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #11

معرفی این نمونه ها نشون میده که راههای بهتری برای پول درآوردن نسبت به آنچه گروههای تندرو معرفی می کنند وجود داره. اینطوری اگر گروههای تندرو بخوان کارهای غیر انسانی رو به خاطر وجود منافع مادی توجیه کنه، فرد نمی پذیره بلکه سعی می کنه با به کار بردن فکرش روشهای بهتری برای کسب درآمد پیدا کنه.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۹:۰۳, ۱۰/آبان/۹۵
شماره ارسال: #12
آواتار
(۹/آبان/۹۵ ۲۱:۲۶)sagheb نوشته است:  بیشتر توضیح بدید لطفا

مافیا و مفسد اقتصادی بزرگ که در قالب خیریه کارهای ... انجام میده
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثم2
۱۰:۱۰, ۱۰/آبان/۹۵
شماره ارسال: #13

سلام
نمی دونم چرا بحث منحرف شد از خیریه به فساد و ...
اول نیمه پر لیوان بعد خالی
بله در ایران داریم افراد ثروتمندی که به اقتصاد کشور و مردم کمک کردن. صرفا خیریه زدن کمک به مردم نیست!!! ایجاد اشتغال مهمتره... هم اقتصاد کشور شکوفا میشه و هم سرپرست خانواده عزت بیشتری داره. خودتون رو بزارید جای خانواده ای که سرپرست بیکاره و خیریه کمکش میکنه ... خیلی دلچسب نیست
برای مثال یک بنده خدایی رو میشناسم که الان نزدیک 70 سال داره. سالها پیش وقتی املاک و مستغلات پدرش بهش ارث رسید به جای گذاشتن در بانک یا بردن در خارج از کشور، تبدیل شد به کارخونه. یک برند کاملا ایرانی و تولید محصولات ایرانی
سالها در نقاط مختلف ایران کارخونه ساخت. الان بیش از 5000 نفر دارن در کارخونه های ایشون کار میکنن!!!
شاید 99% نیروها خبر نداشته باشن که ایشون یک خیریه هم تاسیس کرده که بیشتر توسط همسر و دختراش و نوه هاش مدیریت میشه ... کمک به فقرا و تهیه جهیزیه و ...
حتی الان که نزدیک 4 ساله بازار قفل شده و رکوده، سعی کرده نه 1 نفر رو از کارخونه تعدیل کنه و نه کمکهای خیریه رو کم کنه... اقتصادی نگاه کنیم داره ضرر میده

اما نیمه خالی لیوان
مدعیان دین داری و اسلام یک طرف. مدعیان تمدن غرب و غرب گرا هم یک طرف
من کاری با نیت و اهداف پشت پرده غربی ها ندارم. حالا از سر دلسوزی و انسان دوستی یا اهداف فرهنگی و سیاسی. اینهمه افراد ثروتمند غربی کار خیر میکنن!!! بعد طرف تو کشور ما انقدر پول داره و نمی دونه چیکار کنه، میره وسط بیابون هتل میزنه. استقبال نمیشه درش و میبنده ... یعنی انقدر پول زیادی داری؟
یا مثلا میلیاردها تومن خرج پوستر کاندیدا!!! هم اسراف و هم ضربه به محیط زیست
برخی مدعیان دین و مذهب هم که با بنز اینور و اونور میرن ولی موقع کار خیر و کمک به دیگران ازشون خبری نیست.

در کل حس میکنم افرادی که در ایران ثروتمند هستند کم نیستند ولی افرادی که واقعا عملشون به کشور و مردم کمک کنه خیلی کم هستن! وگرنه بخشی از مردم انقدر در مشکلات غرق نبودن!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، عبدالرحمن ، میثم2
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  فقیرترین و بخشنده ترین رئیس جمهور جهان Ramin_Ghn 0 1,441 ۱۲/آبان/۹۱ ۱:۱۶
آخرین ارسال: Ramin_Ghn

پرش در بین بخشها:


بالا