کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روایت یک زن ایرانی از زندگی در سوییس
۲۱:۲۸, ۲۴/دی/۹۵
شماره ارسال: #1

من یکی زن محجبه هستم که از 20 سال پیش به اجبار وارد سوییس شدم و تا امروز در این کشور زندگی می کنم. منظورم از اجبار این است که آمدنم به اینجا به خواست خودم نبود.
به گزارش ماهنامه زنان و زندگی، شغل همسرم از خیلی سال قبل ایجاب می کرد که در سوییس باشد و من موقع خواستگاری درست نمی دانستم او مقیم سوییس است و فکر می کردم به صورت موقت به این کشور می اییم و بالاخره یک روز بر می گردیم ایران. بعدها فهمیدم باید همین جا زندگی کنیم؛ امروز اما ازاین فرصتی که به من روی آورده است بسیار راضی هستم و خدا را شکر می کنم.

فرهنگی که امنیت می زاید
دیدگاه افراد راجع به زندگی در سوییس با توجه به اعتقادات آنها متفاوت است. دیدگاه من نیز نسبت به سوییس به عنوان یک زن محجبه که در خانواده ای مذهبی متولد و بزرگ شدم و الان هم هر وقت به ایران می روم چادر سر می کنم با فردی که عقاید من را ندارد قطعا فرق می کند.

حفظ حجاب در سوییس سخت است. به خصوص در نخستین سال های ورود من به این کشور که تعداد مسلمان ها کمتر بود و زمانی که با حجاب در خیابان راه می رفتیم مورد توجه قرار می گرفتیم. به هر حال این طرز پوشش برای این مردم عجیب و غریب بود. اما این روزها تعداد زنان محجبه در این کشور بیشتر شده و مردم هم با اسلام آشنایی بیشتری پیدا کده اند؛ خیلی از قوانین اسلام را می دانند و کنارآمدن با آن ها راحت تر شده است.

من با اینکه عقاید و پوشش متفاوتی از مردم اینجا دارم اما بسیار راحت تر از مملکت خودم از خانه خارج می شوم. چنین تجربه ای برای من تلخ و دردآور است. گاهی با خودم می گویم چرا من اینجا با پوششی که متعارف نیست بیرون می روم و راحتم ولی در مملکت خودم با چادر و پوششی که همه آن را می شناسند به قدر کافی احساس راحتی نمی کنم؟

بگذارید یک مثال بزنم شاید آنچه می گویم روشن تر شود. من اغلب اینجا شب ها تا دیروقت بیدارم و خیلی وقت ها حدود ساعت 2 برای گذاشتن زباله ها بیرون می روم.

بدون هیچ ترس و وحشتی. اتفاقا فاصله زیادی از خانه تا کانتر زباله ها است. برعکس ایران، اینجا شب ها کوچه ها بسیار تاریک و کم نور است؛ اما حتی برای خودم هم خیلی عجیب است که از بیرون رفتن نمی ترسم. گاهی شب ها حتی می ایستم و آسمان را تماشا می کنم (شب های اینجا آسمان فوق العاده زیبایی دارد) اما باید اعتراف کنم که هیچ وقت در ایران جرات چنین کاری را ندارم.

نکته دیگری که شاید در ایران بسیار آزاردهنده است نگاه های آلوده و ناخوشایندی است که به زن ها وجود دارد. یک زن در تمام عمر در حال فرار از نگاه هاست. نگاه های عجیب، نگاه های سخت، نگاه های حریص اما در فرهنگ سوییس نگاه کردن به یک نفر توهین به او محسوب می شود شاید به همین دلیل هم هست که هرگز اتفاق نیم افتد که یک نفر برگردد به دیگری زل بزند یا پشت چراغ قرمز، آدم ها و داخل ماشین های دیگران را نگاه کند.

دوستی دارم که 26 سال است در سوییس زندگی می کند، کارمند است و از 21 سال پیش که شوهرش را از دست داده به عنوان یک زن تنها، سرپرستی پسرش را برعهده دارد.

[تصویر: 295345_490.jpg]

همیشه به من می گوید امنیت اینجا خارج از تصور او بوده؛ امنیتی که در کار، روابط با همسایه ها، افراد جامعه و غریبه ها جاری است و همواره قدرش را می داند.

وقتی سوار مترو و اتوبوس یا تاکسی می شویم، هیچگاه پیش نیامده فردی به دلیل زن بودنمان به ما توهین کند یا ادب و احترام را رعایت نکند.

تنها چیز غیرعادی که زیاد هم در مکان های عمومی دیده می شود یک سری افراد هستند که از نظر عقلی کمبود دارند. نمی دانم بیمار روانی هستند یا نه ولی واضح است مشکل دارند. با خودشان حرف می زنند، غرغر می کنند ولی آسیبی به کسی نمی رسانند.

واقعیت این است که در مدت 20 سالی که اینجا بودم تنها یک بار یک مرد مسن به من توهنی کرد. آن هم زمانی که چند اقدام تروریستی رخ داده بود. آن زمان عده ای از مردم سوییس نگاهشان به مسلمانان منفی شده بود. ولی موقتی بود و بعدا فهمیدند قضاوت هایشان اشتباه است.

نمی دانم، شاید آن مرد مسن در آن لحظه از خشم لبریز بود. آن زمان پذیرش آن اتفاق و برخورد آنقدر سخت بود که تمام مسیر را تا خانه گریه کردم. برخورد آن مرد مسن درگیری درونی زیادی در من به وجود آورد. تا اینکه اتفاق دیگری افتاد. همان سال به ایران آمدم. یک روز وقتی می خواستم از خیابان عبور کنم و مردد بودم رد شوم یا نه، مردی که اتفاقا پشت ماشین مدل بالایی نشسته بود حرف درشتی زد، ناسزایی و شاید هم از آن بدتر.

همان جا بود که با خودم کنار آمدم و فهمیدم حتما نباید برای اینکه مورد توهین واقع شوی یک خارجی در یک مملکت غریب باشی. چند روز به این نکته فکر می کردم که انسان های بی فرهنگ زیر آسمان هر شهری بی فرهنگ هستند و همه جای دنیا از این موارد وجود دارد؛ در تمام ملیت ها و فرهنگ ها.

تبعیض غیرعلنی
سوییسی ها در فضاهای کاری به طور واضح و علنی اظهار نمی کنند که به زنان محجبه کار نمی دهند. چون مدعی اند سوییس کشوری دموکرات است و با افتخار از آزادی ادیان و فرهنگ ها در آن صحبت می کنند. اما در عمل تا آنچا که بتوانند به زنان محجبه کار نمی دهند؛ البته هستند کسانی که با حجاب هم شغل هایی دارند اما عموما سوییسی ها راغب نیستندش غل های حساسی مثل کارمندی بانک یا مشاغلی را که زیاد با ارباب رجوع در تماس هستند، به زنان باحجاب بدهند.

دختر یکی از دوستانم در داروخانه کار می کند. مدتی بعد از شروع کارش تصمیم گرفت حجاب داشته باشد. با اینکه تحصیلات کافی و سابقه کار داشت به او گفتند می توانی در دفتر داروخانه کار کنی و نباید پشت صندوق بایستی! دوست محبجه دیگری هم دارم که خیلی وقت است دنبال کار می گردد و موفق نمی شود کار پیدا کند. همه جا دست رد به سینه اش می زنند، هر چند روشن و مستقیم به او نمی گویند به دلیل حجاب او را رد می کنند.

من اما دیپلم خیاطی دارم و خیاط خوبی هستم! اینجا از همین راه هم کم و بیش درآمد دارم. مشغله اصلی ام خانه داری است. یک مدت هم پرستار کودک بودم. بسیاری از بچه هایی که من از آن ها مراقبت می کردم از لحاظ احساسی کمبود داشتند. چند تایشان به من می گفتند چرا تو همیشه خانه هستی ولی مادر ما خانه نیست؟ شاید شنیدن همین حرف ها باعث شد دنبال کار بیرون از خانه نروم. ترجیح دادم به خاطر بچه هایم در خانه بمانم.

[تصویر: 295346_859.jpg]

من ملکه نیستم
در سوییس اساسا تفاوتی بین زنان و مردان نیست؛ چه از لحاظ کاری و چه از نظر ظرفیت و قوای بدنی. زنان خودشان این را خواسته اند که برابری کامل با مردان داشته باشند. فکر می کنم در مواردی شاید این حتی به ضرر زن ها شده است. چون به هر حال توان جسمی و روانی یک زن با مرد فرق می کند اما این انتخاب آنهاست و آزادی انتخابی که سبک زندگی در این کشور به آنها می دهد.

اینجا زنانی را می بینیم که راننده کامیون، نقاش یا جوشکار و در همه مشاغل فعال هستند. تا اینجای داستان زیاد سخت نیست اما یادتان باشد که اگر زنی راننده کامیون باشد، کارش تنها رانندگی نیست؛ باید بار خالی کند، بگذارد و بردارد و زنان بار حضور در همه این بخش ها خودشان را آماده کرده اند و به همین دلیل هم هست که ظهرها دختران زیبا و جوانی را می بینی که با لباس های کثیف کار به رستوران ها و غذافروشی ها آمده اند و ناهار می خورند.

به نظر من قوای جسمی یک زن هیچ وقت نمی تواند شبیه یک مرد باشد- این البته دیدگاه من است و شاید شما مثل من فکر نکنید- آنچه که من می بینم آن است که زنان در سوییس از لحاظ جسمانی تحت فشار هستند. زنان اینجا به مشاغلی می پردازند که زنان ایراین اغلب در آن حاضر نمی شوند، ولی باید قبول کرد که این انتخابی از سوی آنها بوده و درواقع زنان سوییسی در زندگی روزمره و مشاغلشان آگاهانه از تمام تفاوت های زن و مرد چشم پوشی می کنند. من هم با همه تفاوتی که در سبک زندگی و نگاهم دارم، به این انتخاب آن ها احترام می گذارم.

زنان ایرانی در مقایسه با زنان سوییسی در ناز و نعمت زندگی می کنند البته فرهنگ ما به گونه ای است که عموما زنان را تحت حمایت «دیگری» تعریف کرده است، اینکه همیشه باید یک نفر مواظبشان باشد و از لحاظ روحی و جسمی آن ها را تامین کند و به این ترتیب اکثریت آنها هم پذیرفته اند که نیاز به حامی دارند و کمتر به این فکر می کنند که خودشان حامی خودشان باشند اما زنان سوییسی اصلا نازپرورده نیستند و روی پای خودشان می ایستند.

حمایت در شعاع 500 متری
قانون در سوییس کاملا به نفع زنان است. به طوری که متاسفانه بعضی از زنانی که به این کشور مهاجرت می کنند در مواجهه با این همه امکانات دچار بحران یا خلائی می شوند که باعث از هم پاشیده شدن زندگی شان می شود.

درواقع زنی که با خانواده و همسرش دچار مشکل است به سرعت با این چالش رو به رو می شود که: «بایستم و صبر کنم؟»، «به چه دلیل؟»، دولت و پلیس از من حمایت می کند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید وقتی زن و شوهری به اختلاف می رسند این مرد است که باید خانه را ترک کند؛ خانه، زندگی و بچه ها همه برای زن باقی می ماند و آقای محترم باید وسایلش را جمع کند و از خانه خارج شود.

اگر کوچک ترین مزاحمتی هم برای زن ایجاد کند، زن می تواند از او شکایت کند. در سوییس پلیس کاملا حامی زن است و مواردی وجود داشته که حتی پلیس اجازه نداده مرد از فاصله 500 متر یخانه زن به او نزدیک تر شود!

از لحاظ امکانات کاری و رفاهی، همه چیز بین زنان و مردان این جامعه برابر است و همان امکاناتی که برای مردان وجود دارد برای زنان هم هست.

فرقی نمی کند یک زن تنها یا مرد تنها باشی، اگر امکانات مالی کافی نداشته باشی دولت برایت امتیازاتی قائل می شود. دولت همیشه به افراد با درآمد کم یا خانم های تنها کمک می کند. فرزندان این افراد هم میتوانند براساس فیش مالیاتی شان از بورس تحصیلی استفاده کنند. شرایط بیمه هم به این صورت است که وقتی فرزند دانشجو داشته باشی تخفیفی برایت قائل می شوند. شهرداری هر منطقه ای این را واجب می داند. البته در زوریخ کمتر.

زن ها اینجا از نظر حمایت دولت تامینند اما از بعضی جهات هم کمبودهایی دارند. فکر می کنم این بر می گردد به اینکه در این دنیا هیچ چیز کاملا نیست و بالاخره یک نقصی پیدا می شود؛ حتی در کشور همه چیز تمامی مثل سوییس.

پیش به سوی تعطیلات
زنان سوییسی و اساسا همه سوییسی ها به تعطیلات و تفریحات اهمیت زیادی می دهند. علاوه بر سالی دو سه بار تعطیلات، اینجا تعطیلات مدارس هم فصلی است و هر فصلی دو هفته به تعطیلات می روند. بچه ها اغلب زمستان ها در همین جا، اتریش یا آلمان به اسکی می روند.

زنان در سوییس به گردش های آخر هفته بسیار مقیدند و خیلی به اینکه در طول روز تفریح کنند علاقه نشان نمی دهند. اغلب تفریحاتشان در شب می گذرد. پارک، سینما، رستوران و.. در اولویت علاقه مندی هایشان قرار دارد. آن ها عاشق دروهمی های شب تا صبح هستند. بنابراین شب های آخر هفته اینجا زنده است. خانه ما رو به روی ایستگاه قطا است. دو شب آخر هفته هم حرکت قطارها بیشتر می شوند و هم پر از مسافر هستند.

[تصویر: 295347_936.jpg]

توجه خاص به سلامتی
زنان در سوییس از هر جهت برای خودشان ارزش زیادی قائل هستند. وقتی آن ها را با زنان ایرانی در ایران مخصوصا در نسل های قبلی خودمان مقایسه می کنم، می بینم واقعا زن های ایرانی همه وقتشان را صرف خانه، بچه، زندگی و کار می کردند و اصلا به خودشان اهمیت نمی دادند؛ مثلا مادر خود من خیلی زود دندان هایش را از دست داد، خیلی زود مریض شد و از پا افتاد. همیشه غصه اش را می خوردم. اما خوشبختانه زنان در نسل های جدید آگاه ترند.

متاسفانه مادران ما ا زنظر تغذیه هم خیلی به خودشان توجه نمی کردند. خیلی زود اضافه وزن پیدا می کردند، آرتروز می گرفتند و به سلامتی شان اهمیت نمی دادند.
رفتارشان به معنی از خود گذشتگی کامل بود، ولی در سوییس چنین از خود گذشتگی ای معنی ندارد زنان به خودشان توجه می کنند و میزان اهمیتی که به ورزش و سلامتی شان می دهند، عجیب و غریب است.

ارزش تقویم در کشور ساعت ها
زنان و البته همه مردم سوییس روی وقت شخصی خودشان بسیار حساسند. زمان در سویییس بسیار بااهمیت است. مردم حتی برای کوچک ترین کارهایشان هم برنامه ریزی می کنند. اول سال نو از فروشگاه ها تقویم می خرند تا همه جزییات زندگی روزمره شان را در آن یادداشت و برنامه ریزی کنند.

جالب اینجاست که وقتی به برگه تقویم هایشان نگاه می کنی کاملا پر است. مثلا اگر از یک دوست سوییسی بپرسی: «وقت داری یک روز با هم بنشینیم چای بخوریم؟» فوری تقویمش را نگاه می کند و ممکن است یک ساعت در دو هفته آینده برایتان پیدا بکند. باید بگویم سوییسی هاب ه وقت شناسی و خوش قولی اهمیت فراوانی می دهند و اگر وقتی با کسی قراری داری دیر سر قرارت حاضر شوی این رفتار را بی ادبانه می دانند.

خانه نشینی ممنوع
من در یک مرکز ورزشی که فقط به زنان اختصاص دارد ورزش می کنم. ابتدا فقط به خاطر اضافه وزنم به باشگاه می رفتم. اما می بینم خیلی از دختران و زنانی که اتفاقا خیلی لاغر یا بسیار خوش اندام هستند هم به آنجا می آیند. آن ها نه فقط برای اضافه وزن بلکه برای سلامتی ورزش می کنند.

حالا من هم دیگر مشکل اضافه وزنم حل شده و به خاطر سلامتی و با مشورت پزشکم به جای تجویز دارو برای پیشگیری از آرتروز به باشگاه می روم. برای شنا هم ما زنان مسلمان از شهرداری درخواست یک استخر مجزا کردیم و آن ها هم یک استخر را ساعات محدودی در هفته به زنانی که دوست ندارند کنار مردان شنا کنند، اختصاص داده اند.

فعالیت زنان در سوییس زیاد است. خیلی هم سریع عمل می کنند. به نظر من همین هم رمز سلامتی شان است. اصلا در خانه نمی نشینند. حتی خانم های پیر با واکرهای چرخ دار که سبدی جلویشان قرار دارد، به خرید می آیند. ممکن است فقط یک دانه سیب زمینی یا پیاز بخرند؛ اما صرفا برای اینکه از خانه بیرون بیایند این کار را انجام می دهند.

اینجا پیرمردها و پیرزن ها دائما در حال راه رفتن هستند. آنقدر زیاد بیرون می آیند و آنقدر هم آهسته راه می روند که ما جوان ترها مدام در مکان های عمومی هنگام راه رفتن و در خیابان هنگام رانندگی باید مواظبشان باشیم. این پیرهای فعال همه جا هستند.

در باشگاهی که من می روم زنی 86 ساله هم با ما ورزش می کند. شاید نتواند همه حرکاتش را به درستی انجام دهد ولی حضورش رد کلاس های ورزش دائمی است. حرکاتش آنقدر آهسته است که شاید عوض کردن کفش هایش یک ربع طول بکشد ولی می آید و خودش را در خانه نمی اندازد.

[تصویر: 295348_203.jpg]

شیرینی و چربی ممنوع
زن های سوییسی با وجود فعالیت زیادشان، باز هم نسبت به غذایشان خیلی حساس هستند و به حفظ تناسب اندامشان بسیار اهمیت می دهند. ساعت شش و هفت بعدازظهر شام می خورند. شام خیلی سبکی که بیشتر شبیه صبحانه است. کمتر از چربی و شیرینی در غذاهایشان استفاده می کنند و به جایش میوه، سبزیجات تازه و سالاد می خورند.
در فروشگاه های اینجا سبزی هایی می بینم که در ایران هیچ وقت ندیده بودم، حتی اصلا نمی دانم طرز پختشان چگونه است و معمولا یا از خودشان می پرسم یا دستورش را از اینترنت پیدا می کنم.

پیاده روی چاشنی مهمانی
در سوییس پیاده راه هایی برای پیاده روی، دوچرخه سواری یا اسکیت وجود دارد. آخر هفته ها افراد خانواده دسته جمعی یا حتی اگر مهمان داشته باشند به همراه مهمانشان برای پیاده روی یا دوچرخه سواری بیرون می روند. دوری می زنند، عصرانه شان را می خورند و با هر سنی که باشند خودشان را به هیچ وجه در خانه حبس نمی کنند.

اهمیت فردیت
سوییسی ها اول برای خودشان اهمیت قائل هستند و در درجه بعدی به دیگران اهمیت می دهند. یک زن سوییسی را می شناسم که تنها زندگی می کند. سال گذشته یک عمل جراحی برایش پیش آمده بود و نمی دانست فرزندش را پیش چه کسی بگذارد. با اینکه برادر و خواهر دارد ولی از اینکه آن ها بچه اش را نگه نمی دارند گلایه ای نداشت. در نهایت من داوطلب شدم تا در روز جراحی او و دوران نقاهتش از کودکش نگهداری کنم. از شدت خوشحالی گریه اش گرفته بود. برای من عجیب بود چون در فرهنگ ما این مسائل عادی است ولی اینجا همه امور بسیار جدی است.

جنبه های جدی زندگی قابل مسامحه نیستند. آنقد که گاهی مسائل عاطفی معنایی ندارد تا جایی که بعضی وقت ها برای مردم سوییس عادی است که به دیگرانی که به کمکشان احتیاج دارند بگویند تو زندگی خودت را داری و من مشکلات خودم را دارم.

حمایت از خلوت دونفره
فرهنگ سوییس طوری است که زوج ها در هر سنی، برای هم وقت زیادی می گذارند. علاوه بر اینکه ماهی یک بار با جمع دوستانشان به تعطیلات می روند حتما هر ماه یا دو ماه یک بار با همسرشان بیرون می روند. اینجا سیستمی وجود دارد که به کمک زوج هایی می آید که نمی توانند بچه هایشان را پیش کسی بگذارند. از دانش آموزان دبیرستانی گروهی داوطلبانه آموزش می بینند و برای اینکه درآمد کمی هم داشته باشند می آیند در خانه ها و از بچه ها مراقبت می کنند تا والدین فرصت باهم بودن داشته باشند.

در مقطع دبیرستان هر کس بخواهد خودش را برای این کار به مدرسه معرفی می کند، بابت این کار ساعتی چند فرانک می گیرد. زن ها و شوهرها هم با سپردن بچه هایشان به این دانش آموزان می توانند زمان هایی را برای خودشان داشته باشند. با هم به مکان های سرگرم کننده مانند سینما و رستوران بروند. اینجا به روابط زن و شوهری اهمیت زیادی می دهند تا آن را تازه و سالم نگه دارند.

از آنجایی که همه اعضای خانواده همواره در حال فعالیت و حتی شاید افراد اوقات فراغتشان را با دوستان خود بگذرانند خانواده ها هر چند وقت یک بار برنامه ای می گذارند تا کل اعضای خانواده در آن یک حرکت جمعی داشته باشند.

در چند سال اخیر که بچه های بزرگ شده اند برای من و خانواده ام خیلی پیش می آید که نمی توانیم دور هم غذا بخوریم یا هر کدام از اعضای خانواده در ساعت به خصوصی سر کار خودشان هستند و در خانه حضور ندارند. به همین دلیل باید وقتمان را طوری تنظیم کنیم که هفته ای یک یا چند بار همدیگر را ببینیم.

لذت در اقلیت بودن
سوییس کشور کوچکی است که مثل یک نگین سبز در اروپا می درخشد. من سوییس را به این شکل می بینم. در عین حال که کوچک است، سرسبز، آباد و تمیز است و از همه جای دنیا هم مهاجر به خود راه داده است. خلافه آنچه درباره سوییسی ها گفته می شود، فرهنگ غالب مردم و نگاهشان به مهاجران اصلا این حس را به تو القا نمی کند که بگویند اینجا مملکت ماست و چرا وارد کشور ما شده اید.

اتفاقا آنقدر در عالم دوستی و همسایگی با خارجی ها خوب برخورد می کنند که گاهی بین خود ما ایرانی ها سوال پیش می آید: «ما که در فرهنگمان برابری و برادری تصویه شده چرا اینگونه نیستیم؟»، «چرا در مملکت ما با مهاجران اینقدر بد رفتار می شود درحالی که اینجا همه را به شکل انسان نگاه می کنند؟»
گاهی فکر می کنم خدا هم به دلیل همین خصلت سوییسی ها نعمت را بر سرزمینشان تمام کرده است. وقتی به آرامش، صلح، آب و هوا و طبیعتشان نگاه می کنم یقین دارم به خاطر حس انسان دوستی و بشردوستی شان مستحق این همه برکت بوده اند.

سوییسی ها آدم های بافرهنگی هستند. در مدرسه دختر من 33 ملیت مختلف وجود دارد که بدون هیچ تبعیض نژادی و مشکلی کنار هم درس می خوانند.

دخترم فاطمه 16 سال دارد و در دبیرستان تحصیل می کند. نمرات خوبی دارد و محجبه است. در این مدرسه بچه هایی با ملیت های مختلف و عقاید گوناگون هستند و کسی به تفاوت های دیگری کاری ندارد. این روزها با اینکه هوا گرم است و همه لباس های خیلی باز می پوشند کسی به دخترم به خاطر شیوه لباس پوشیدنش ایراد نمی گیرد. او هم به دیگرانی که متفاوت از او لباس می پوشند نظری نمی دهد.

حتی اتفاق های جالب تری هم می افتد. اینجا ساعت های ورزش در مدارس، دخترها و پسرها از هم جدا هستند. به همین دلیل فاطمه هم هنگام ورزش روسری اش را بر می دارد، یک بار چند تا از همکلاسی های پسرش از بالای ساختمان رد می شوند و او را برای اولین بار بدون حجاب می بینند. بعد از ساعت ورزش آمده اند از فاطمه عذرخواهی کرده اند که «ما نمی دانستیم تو آنجا هستی و مخصوصا به تو نگاه نکردیم!»

وقتی دخترم این چیزها را برای من تعریف می کند به این نتیجه می رسم که این ها چقدر در نگاهشان به انسان، حریمش و انتخاب هایش پیشرفته تر و جلوتر از ما هستند. تا این اندازه که برای نگاهی که به عمد نبوده عذرخواهی می کنند.

[تصویر: 295349_320.jpg]

کافی است این را با رفتارهایی که در کشور خودمان با زنان می شود مقایسه کنیم. وقتی فاطمه 9 ساله شده بود و تازه می خواست حجاب بگذارد در ساعت بحث آزاد مدرسه شان هم شاگردی ها و معلمش از او علت را پرسیده بودند. کنجکاو بودند که این خواست خود او است یا به اجبار باید محجبه باشد؟ و فاطمه اعلام کرده بود که خودش می خواهد از این به بعد حجاب بگذارد.

از آن به بعد وقتی در راه مدرسه همراه دوستانش به خانه می آید، هر وقت کمی موهایش از روسری بیرون می زند، دوستان غیرمسلمانش سریع به او یادآوری می کنند که موهایش را ببرد زیر روسری! آن ها ماجرا را اینطور می بینند که فاطمه یک ماموریت دارد و کمکش می کنند تا ماموریتش را به درستی انجام دهد.

فاطمه می گوید دوستانش در ماه رمضان برای غذا خوردن جلوی او اجازه می گیرند و حتی وقتی خودش کم طاقت می شود او را برای ادامه دادن روزه هایش تشویق می کنند.
به نظر من در چنین مملکتی آدم اصلا نمی تواند به خاطر در اقلیت بودن اذیت شود. این ها اتفاق ها و برخوردهای کوچک و ساده ای است؛ اما نکات بزرگی در آن ها نهفته است. خوشبختانه من و خانواده ام در مملکتی زندگی می کنیم که آدم هایش روشن و بافرهنگ هستند و به عقاید دیگران بسیار احترام می گذارند.

مدرسه، فرصتی برای آشنایی با همه ادیان
در مدارس سوییس برای آشنایی با ادیان دیگر ساعت های آموزشی در نظر گرفته شده تا بچه ها تفاوت ادیان را متوجه شوند. آن ها را به مسجد و کنیسه و کلیسا می برند. همه چیز را بدون تحمیل به آن ها یاد می دهند و بعد همه انتخاب ها را به عهده خودشان می گذارند.

در کل باید بگویم اینجا در سوییس، زندگی برای یک زن با همه مشکلاتی که دارد و با هر دین و مذهب و عقیده و فرهنگی که باشد، آرامش غیرقابل تصوری دارد. آرامشی که فکر می کنم کمتر شبیه آن را بتوان در جای دیگری تجربه کرد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، Eve ، ramindiyar24 ، Anti gods ، قاتل مرگ

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۰۰, ۲۷/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۵ ۱۳:۰۵ توسط علي.)
شماره ارسال: #41

(۲۶/دی/۹۵ ۲۳:۱۵)قلب نوشته است:  سلام

پست اولتون زیاد بود نخوندم فقط يه جاهاییش رو خوندم

در کل سوییس کشور ارومی هست ولی به طور کلی در دنیا تبلیغات علیه مسلمانان زیاده و در فشار هستن هرچند جا تا جا فرق می کنه

بی تفاوت بودن و بی طرف بودن هنر نیست دوست عزیز
البته بستگی به جهان بینی داره باید دید از کدوم زاویه داریم نگاه می کنیم

مسلمانان در سوییس امنیت دارن زندگيشون خوبه به سلامتی خدارو شکر ولی اینکه میزنید تو سر ایران درست نیست ماهم خوبیها و بدی هایی داریم
شما يه نگاه به نقشه جغرافیایی بنداز ببین سوییس کجاست و چه اندازه هست اصلا به زور باید پيداش کرد به اندازه يکی از شهرهای ماست

ولی درباره این پستتون باید گفت

سیاست اسلامی یعنی مبارزه با ظالم یعنی مبارزه با ظالمان و مستکبران اصلی دنیا که با سیاست های خود خواهانه خودشون دنیا رو به این روز انداختن

شما خودت میگی سیاست سوییس سکولار هست اونوقت سیاست سکولار از نظر اسلام صحيحه!!! البته که نه

اصلا ما حکومت تشکیل دادیم برای ریشه کن کردن نظام شیطانی مستکبران و زمینه سازی برای ظهور
شما فکر میکنید امام خمینی ره برای چی قیام کرد؟ برای نون یا برای قدرت!

شما اگر بخوای قیاس کنی باید بر اساس ایدئولوژی قیاس کنی

دنیا رفتنیست و آخرت ماندنی اینه جهان بینی مسلمانان وگرنه اگر برای دنيا بود قیام امام خمینی ره معنی نداشت شاه خیلی بهتر بود ولی این جهان بینی مادی ميشه نه اسلامی

البته از دیدگاه مادی هم مخالفت ما با استکبار جهانی طبیعی هست بدین معنی که ما هم بیشتر می خوایم و البته همیشه بین کشورها برای بدست آوردن قدرت بیشتر جنگ بوده
برعکس شما که فکر می کنید کشورتون ضعیف شده کارشناسان خارجی معتقدند ایران پتانسیل امپراطوری داره و به سرعت در حرکته و تمام این فشارها برای مهار ایرانه
اينا چیزایی هست که کارشناسان مادی غرب میگن
یعنی در هر صورت مسیر ما درسته چه مادی حساب کنی چه معنوی

اگر می بینید شما يه همچين نظری پیدا کردید به خاطر جنگ نرم غرب در داخل و خارج از کشوره وگرنه نظر مراکز مطالعاتی غرب چيزه ديگريست که بخشی از اون رو گفتم

ما اگر مادی هم حساب کنیم برای گرفتن قدرت بیشتر در دنیا لاجرم به مقابله و سهم خواهی هستیم و این هم تاوان و فشار داره

البته که دیدگاه ما مادی نیست ولی چون شما از دید مادی گفتید منم از دیدگاه مادی نظر غرب درباره پتانسیل ایران رو گفتم

سلام به شما
از اون بالا من با شما موافقم تا جایی که فرمودید بی طرفی هنر نیست که خب بله هنر نیست اما دردسر نداره بی طرفی. تحریم نداره.
دوباره با شما موافقم که سوئیس وسعت و جمعیتش خیلی کمتر از ایرانه ولی با همون وسعت و جمعیت کم و بدون نفت و گازی که ما داریم تولید ناخالص ملی اش بیشتر از ماست. کشور ما با این وسعت و این جمعیت و این منابع حدود 400 میلیارد دلار در سال و سوئیس فسقلی حدود 650 میلیارد دلار در سال. حالا اگر این رو تقسیم بر جمعیت هر کشور کنیم و در واقع ببینیم به طور میانگین برای هر نفر چقدر پول هست برای شهروند ایرانی میشه نزدیک به 5000 دلار در سال و برای هر شهروند سوئیسی میشه حدود 80000 دلار در سال یعنی 16 برابر. عامل دیگه ضریب جینی هست که میگه این پخش شدن این ثروت تا چه حد به این میانگین نزدیکه و در واقع چقدر عادلانه بین ملت تقسیم میشه که باز هم برای سوئیس این ضریب پایین تر از ایرانه و در واقع اونجا عادلانه تر تقسیم میشه و اختلاف طبقاتی کمتره. همه اینها رو میتونید راحت چک کنید تو اینترنت.

سیاست مبارزه با ظالم خوبه ولی باید ارزش بهایی که بابتش پرداخت می کنیم رو بسنجیم که به نظر حقیر ارزششو نداره در حال حاضر.
بنده چون دارم کارایی خود ایدئولوژی ها رو قیاس می کنم نمی تونم بر اساس ایدئولوژی قیاس کنم. (بنده دنبال اینم که ببینم کدوم ایدئولوژی کارامد تره پس نمی تونم ایدئولوژی رو ثابت فرض کنم)
بله دنیا رفتنی است و اخرت ماندنی اما دنیا شرط رسیدن به اخرته. به جز موارد استثنا یک در چند هزار بقیه ی مردم اگر نیازهای اولیه شون فراهم نباشه نمی تونن دینداری کنن(منظور حقیر ظاهر اسلام نیست) و در واقع اخرت هم میره اگه نیازهای اولیه بره.
ببینم شما واقعا معتقدید از دیدگاه مادی حکومت شاه بهتر بود؟ من خودم در این مورد شک دارم نه رد می کنم نه تایید.
ببینید از نظر مادی من یه سری آمار دادم. اضافه می کنم که بر اساس شاخص توسعه انسانی hdr سوئیس سوم دنیاست و ایران 69 ام مشترکا با کاستاریکا. از نظر شاخص رفاه موسسه لگاتوم وضعیت خیلی بدتره سوئیس چهارم دنیاست و ایران 118. میزان تورم و بیکاری دو کشور رو هم خودتون برید جستجو کنید و ببینید دیگه گفتن نداره.
تو هر کدوم از این آمارها لینک خواستید کافیه لب تر کنید.
شما هم لطفا چند تا لینک از اون کارشناسانی که گفتید بدید(البته لینک اصلی نه نقل قول های سایت های ایرانی) تا ببینیم دقیقا منظورشون چی بوده به طور کامل.
به نظر من درست نیست که به هم بگیم تو طرز فکرت به خاطر رسانه است و ... چه بهتر که با استدلال، درستی نظر خودمون رو اثبات کنیم.
مجددا از ورود شما به گفت و گو تشکر می کنم.

(۲۷/دی/۹۵ ۶:۵۵)ramindiyar24 نوشته است:  
بیاین جانبدارانه به موضوع نگاه نکنیم، من یه پسر 24 ساله هستم در ایران، دانشجوی مقطعی عالی در یکی از بهترین دانشگاههای ایران هستم اما واقعا هیچ نوع حمایتی از من نمی شه.... همین بنده اگر بخوام برای ادامه تحصیل برم به همین کشور سوئیس راه برام بازه خیلی ها هم گفتن برو اما بخاطر دلبستگی به خانواده به اینکار علاقه ای ندارم.
عزیزان من بیاین قبول کنید همه ما با هم از نظر اخلاقی "گند زدیم" تا جایی که اخلاقیاتمون 70 درصد متناسب و شایسته یه مسلمان واقعی نیست... حالا این وسط هر کسی که ادعای اسلام داره بجای موضع گیری بهتره رو اخلاق خودش کار کنه...

سلام و خوش آمدید
هدف ما هم بحث منطقی بدون جانبداری است. بله از نظر تحصیلات اگر حق با شما نبود این همه از نخبه های ما در آمریکا و اروپا و استرالیا تحصیل نمی کردن. اگر شما معتقدید که سوئیس در بحث اخلاق اجتماعی مردمش بهتر از ایران عمل کرده میشه لطفا بفرمایید دلایل موفقیت اونها چی بوده به نظر شما؟
۱۴:۲۳, ۲۷/دی/۹۵
شماره ارسال: #42
آواتار
[تصویر: apxf_photo_2016-03-15_03-51-48.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، rezamohammadi ، Anti gods
۱۴:۳۱, ۲۷/دی/۹۵
شماره ارسال: #43
آواتار
(۲۷/دی/۹۵ ۱۳:۰۰)علي نوشته است:  سلام به شما
از اون بالا من با شما موافقم تا جایی که فرمودید بی طرفی هنر نیست که خب بله هنر نیست اما دردسر نداره بی طرفی. تحریم نداره.
دوباره با شما موافقم که سوئیس وسعت و جمعیتش خیلی کمتر از ایرانه ولی با همون وسعت و جمعیت کم و بدون نفت و گازی که ما داریم تولید ناخالص ملی اش بیشتر از ماست. کشور ما با این وسعت و این جمعیت و این منابع حدود 400 میلیارد دلار در سال و سوئیس فسقلی حدود 650 میلیارد دلار در سال. حالا اگر این رو تقسیم بر جمعیت هر کشور کنیم و در واقع ببینیم به طور میانگین برای هر نفر چقدر پول هست برای شهروند ایرانی میشه نزدیک به 5000 دلار در سال و برای هر شهروند سوئیسی میشه حدود 80000 دلار در سال یعنی 16 برابر. عامل دیگه ضریب جینی هست که میگه این پخش شدن این ثروت تا چه حد به این میانگین نزدیکه و در واقع چقدر عادلانه بین ملت تقسیم میشه که باز هم برای سوئیس این ضریب پایین تر از ایرانه و در واقع اونجا عادلانه تر تقسیم میشه و اختلاف طبقاتی کمتره. همه اینها رو میتونید راحت چک کنید تو اینترنت.

سیاست مبارزه با ظالم خوبه ولی باید ارزش بهایی که بابتش پرداخت می کنیم رو بسنجیم که به نظر حقیر ارزششو نداره در حال حاضر.
بنده چون دارم کارایی خود ایدئولوژی ها رو قیاس می کنم نمی تونم بر اساس ایدئولوژی قیاس کنم. (بنده دنبال اینم که ببینم کدوم ایدئولوژی کارامد تره پس نمی تونم ایدئولوژی رو ثابت فرض کنم)
بله دنیا رفتنی است و اخرت ماندنی اما دنیا شرط رسیدن به اخرته. به جز موارد استثنا یک در چند هزار بقیه ی مردم اگر نیازهای اولیه شون فراهم نباشه نمی تونن دینداری کنن(منظور حقیر ظاهر اسلام نیست) و در واقع اخرت هم میره اگه نیازهای اولیه بره.
ببینم شما واقعا معتقدید از دیدگاه مادی حکومت شاه بهتر بود؟ من خودم در این مورد شک دارم نه رد می کنم نه تایید.
ببینید از نظر مادی من یه سری آمار دادم. اضافه می کنم که بر اساس شاخص توسعه انسانی hdr سوئیس سوم دنیاست و ایران 69 ام مشترکا با کاستاریکا. از نظر شاخص رفاه موسسه لگاتوم وضعیت خیلی بدتره سوئیس چهارم دنیاست و ایران 118. میزان تورم و بیکاری دو کشور رو هم خودتون برید جستجو کنید و ببینید دیگه گفتن نداره.
تو هر کدوم از این آمارها لینک خواستید کافیه لب تر کنید.
شما هم لطفا چند تا لینک از اون کارشناسانی که گفتید بدید(البته لینک اصلی نه نقل قول های سایت های ایرانی) تا ببینیم دقیقا منظورشون چی بوده به طور کامل.
به نظر من درست نیست که به هم بگیم تو طرز فکرت به خاطر رسانه است و ... چه بهتر که با استدلال، درستی نظر خودمون رو اثبات کنیم.
مجددا از ورود شما به گفت و گو تشکر می کنم.

سلام و خوش آمدید
هدف ما هم بحث منطقی بدون جانبداری است. بله از نظر تحصیلات اگر حق با شما نبود این همه از نخبه های ما در آمریکا و اروپا و استرالیا تحصیل نمی کردن. اگر شما معتقدید که سوئیس در بحث اخلاق اجتماعی مردمش بهتر از ایران عمل کرده میشه لطفا بفرمایید دلایل موفقیت اونها چی بوده به نظر شما؟
سلام

ما اصلا برتری های سوییس رو رد نکردیم
شما رفتی یکی از بی حاشیه ترین کشور ها رو آوردی با ایران مقایسه می کنید خب بفرمایید سوییس رو با آمریکا یا دیگر کشورهای اروپایی یا کشورهای آفریقایی یا آسیایی مقایسه کنید

چندشب پیش داشتم يه سریال خارجی به نام گروگان رو نگاه می کردم می گفت سوییس به خاطر بانک هایی که داره و اینکه بانک هاش به هیچکس حتی پلیس بین الملل هم گزارش نميده باعث شده تمام پولهاي کثیف دنیا و خلافکارها در بانک هاش جمع بشه

خب همین يه مورد برای شما بسه چنانچه دنبال حقیقت ماجرا هستید

و اما درباره عدالت
آیا این عدالته که 80 درصد ثروت جهان به دست 10 درصد افراد باشه
خب معلومه که جواب منفیه پس تنها ما ضد ظلم نیستیم حتی جنبش 99 درصد آمریکا هم نسبت به ظالمان بی تفاوت نیستند

از افسانه تا واقعیت در فیلم و سریالهای شرقی و غربی مبارزه با ظالم جزو انسانیت انسان بوده از ابر قهرمانان غربی مثل بت من و سوپرمن و.. گرفته تا انیمیشن های شرقی مثل میتی کومان و بسیاری ديگه و همه هم دوست دارن جای قهرمان ضد ظلم فیلم باشن

می فرمایید بی طرفی تحریم نداره و فشار نداره خب معلومه نداره و دقیقا در همون فیلمها بدترین آدمهایی که بیننده ازشون بدشون مياد همون افرادی هستند که با این تفکر ظلم ظالم رو توجيه پذیر می کنند آدمهای ترسویی که فقط تا جلوی بینی خودشون و منافع شخصی براشون اهمیت داره و در نهایت هم یا جاسوس میشن یا با ظالم ظلم می کنن البته بلا نسبت شما!

می فرمایید کدام ایدئولوژی کارآمد تره و البته منظور شما از کارآمدی بخش مادی اونه و اقتصاد
بدین تفکر که زیر بنای مادی اقتصادی رو در نظر داره میگن لیبرالیسم که هرچی مشکل در دنیا هست مربوط به این دیدگاهه که حالا حرف در این مورد زیاده که در این موضوع نمی گنجه

درباره نیازهای اولیه باید بگم صحیح است ولی نیازهای اولیه در داخل و از کشورهای دیگری که با ما خصومت ندارن هم قابل تهیه هست که هر کشوری چنانچه مورد فشار قدرتی خارجی قرار بگيره دنیا بزرگه و کشورهای دیگری هم برای تجارت هستن

بله از دیدگاه مادی حکومت شاه بهتر بود از دیدگاه لیبرالیسم بهتر بود از نگاه بی طرفانه نگاه کنیم بهتر بود
حکومت شاه فساد داشت بله ولی امکان تغییر حکومت شاهی به جمهوری لیبرال بسیار آسانتر از یه جمهوری اسلامی بود و لاجرم حکومت شاه پایدار نمی موند و بالاخره به سمت دموکراسی غربی حرکت می کرد چون شما وقتی سیستم های غربی رو وارد کشوری کردید لاجرم سیستم حکومتی اون رو هم وارد خواهید کرد

درباره اون کارشناسان باید جستجو کنید که بنده وقت اینکار رو ندارم ولی بدونيد همينطوري نگفتم و دلایل زیادی برای این موضوع هست که فعلاً در جریان سوریه و جاهای ديگه می تونید نقش ایران رو از زبان مقامات کشورهای ديگه نگاه کنید همینطور میزان تبلیغاتی که از ایران ميشه

شما که فکر نمی کنید آمریکا و استکبار جهانی با این قدرت بی خودی با ایران طرف شدن! قطعاً ایران در منطقه و جهان بزرگ شده که باهاش مقابله ميشه وگرنه اگر ضعیف بود که معنی نداشت مقابله با ایران
افرادی مثل فوکویاما یا نایل فرگوسن یا بسیاری از مراکز مطالعات استراتژیک مثل انستيتو بروکلین یا اينتر پرایز یا چندین اندیشکده که علیه ایران فعالیت می کنن نشون دهنده نقش ایران در دنیای کنونی هست وگرنه دلیل نداره این همه بخوان با ایران مقابله کنن پس معلوم ميشه ایران هم الان قدرت داره و هم قدرتش در حال افزایش هست

چرا عزیز شما یا در موردی کارشناس هستید یا نیستید یا نظر کارشناسان رو انتقال میدید
این حرفهای شما و قرار دادن این آمارها نشون ميده آگاهی چندانی ندارید چون اصلا قیاس ایران با سوییس قیاس مع الفارق هست شما چنانچه بخواید قیاس کشور با کشور کنید باید اون دو کشور حداقل در یک قاره باشن یا فرهنگ یا دین مشترکی داشته باشن
چنانچه شما ایران و سوییس که هیچ وجه اشتراکی نه در جغرافیا و نه در فرهنگ و تاریخ رو دارن مقایسه کنید همین خودش از عدم آگاهی شما هست
شما دارید با آمارهای خوبه اقتصادی سوییس به جنگ ایدئولوژیک با اسلام ميايد و مستقیما یا غیر مستقیم حکومت دینی رو کم کارآمد تصویر می کنید در حالی که کشورهای ديگه ای در کنار سوییس و در همون منطقه هستن که اوضاع اقتصادی خرابی دارن و به قول خودشون بحران اقتصادی دارن و این چیزی هست که خودشون ميگن

شما برو یونان رو نگاه کن یا این همه کشور
آیا بقیه کشورها که فرهنگ دینی هم ندارن چرا دنبال سیاست های سوییس نمیرن و اگر میرن چرا نتیجه ای که سوییس گرفت رو نگرفتن!
بله همون مطلب بانک های کثیفی که گفتم برای شما کافیه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علي ، Imam12
۱۷:۳۳, ۲۷/دی/۹۵
شماره ارسال: #44
آواتار
اگه شما میخواین یه تلیت توووووپ با خون بچه های غزه نوش جان بفرمایین ما نمیخوایم.
اکثریت مردم ایران هم نمیخوان.
شما در اقلیتید و نظرتون چندان جذبمون نمیکنه.
ما ایرانی ها رفاه و پول فراوون رو به قیمت مرگ بچه های معصوم نمیخوایم.
شما خارجی هایی که فارسی بلدین رو نمیدونیم.
اگه این سبک زندگی رو میخواستیم که انقلاب نمیکردیم.
برو پدر صلواتی...
برو این دام بر مرغ دگر نه.
همین یه کارمون مونده با اسرائیل دوست شیم.
این مملکت عاشق اروپا و آمریکا و عاشق عرب و عاشق ترک زیاد داره.
اما قرتی ترین ایرانیا هم از اسرائیل و رژیم کودک کشش متنفرن.
این حرفا که ما بی طرف باشیم، سر خودمون رو گول مالیدنه.
دنیا دو قسمته
یا با اسرائیل و موافق کشته شدن بچه های فلسطینی...
یا مخالف اسرائیل و کشته شدن بچه های فلسطینی...
شیوه های جدید واسه تطهیر کشوری که حالا دیگه ۲۳ سال دیگه وجود نداره.
والا به حضرت عباس...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MOHSEN-Z
۱۸:۲۹, ۲۷/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۵ ۲۰:۰۴ توسط amirabdi.)
شماره ارسال: #45
آواتار
من تاحالا سوئیس نرفتم ولی کلا خارج از کشور زیاد میرم و میام بخاطر خونواده م
کلا اینو بگم که تصور ایرانیای داخل کشور از آمریکا و کانادا و اروپا خیلی با واقعیت فاصله داره
البته انکار نمیکنم مزیت هایی وجود داره ولی من از همین ایران خودمون بیشتر خوشم میاد
الان توی یه کشوری مثل کانادا بیشتر از نیم میلیون نفر نفر ایرانی دارن زندگی میکنن
که یک سوم شون فقط توی محدوده ی اونتاریو دارن زندگی میکنند
ولی بر خلاف تصور شما همه ی این ایرانی ها نتونستن اونجا پادشاهی کنن و یه تعداد زیادی شون به قولی شدن برده ی بانک
یعنی همش دارن بازپرداخت وام هایی رو میدن که از بانک گرفتن
قبول دارم اونجا یه خانواده ی متوسط خیلی بهتر از اینجا میتونه امرار معاش کنه
ولی این به شرط اینه که اون خانواده تن به کارگری بده
مثلا بابای خانواده با پنجاه سال سن مجبوره بره دستشوییای مدرسه ها رو بشوره
مامان خانواده هم مجبوره تازه بعد از شیش تا شیکم زاییدن بره توی رستوران میزا رو تمیز کنه
داداش بزرگه هم با فوق لیسانس حسابداری مجبوره بره سگ های ملت رو توی پارک بچرخونه
بقیه ی بچه ها هم با اینکه تا ظهر میرن مدرسه و ۱۵-۱۶ سالشون بیشتر نیست
اما وقت خالی شون رو مجبورن برن توی رستوران و اینجور جاها کار کنن
اونم برای چقدر حقوق؟
شاید ساعتی ۱۲ دلار
که آخر ماه اونم همش میره برای قسط بانک و هزینه های مالیاتی
شما هر جنسی بخوای بخری باید ۱۳ درصد بابتش مالیات بدی
یعنی یه مبل بخری دویست دلار باید بیست و شیش دلار هم بابتش مالیات بدی
خونه بخوای بخری صدهزار دلار باید ۱۳ هزار دلار هم تکس بدی
(البته این آخری رو مطمئن نیستم مالیاتش چقدره یا از چه قراره)
آخر سال هم بسته به درآمدی که توی سال داشتی باید ۲۰ الی ۵۰ درصد درآمدت رو مالیات بدی به دولت
زمستون که برف میاد اگه برف جلوی خونه ت رو تمیز نکنی
۸۰۰ دلار جریمه میشی
شب توی اتوبان چراغت روشن نباشه
۴۰۰ دلار جریمه میشی
از ماشین آشغال پرت کنی بیرون
۱۵۰۰ دلار جریمه میشی
فرانسوی بلد نباشی
توی شهر هایی مثل مونترال نمیتونی بیشتر از یه هفته دووم بیاری
بچه ت رو بدون اطلاع رسانی بعد از ساعت ۹ ببری مدرسه
پلیس میاد دم خونه تون
هزارجور جریمه ی نقدی و غیر نقدی هم انتظارتون رو میکشه
تازه خدا نکنه یه روز بخوای بچه ت رو دعوا کنی
میتونه دادگاهی ت کنه و بندازدت زندان
زنت رو طلاق بدی
باید نصف اموالت رو بدی بهش(البته دقیق مطمپن نیستم اینو)
توی هواپیما ایرانی حرف بزنی
ممکنه مارشال هوایی بهت مشکوک بشه و پیاده ت کنه
اینا ممکنه به نظر مفید بیاد
ولی نفس آدمو میبره
مخصوصا ما ایرانیا رو که به این چیزا عادت نداریم
بیشترین جریمه ای که بابت خلاف رانندگی دادیم ۲۰۰ تومن بوده
یعنی ذخیره و جمع کردن پولت واقعن سخته
آره اگه از یه خانواده ی فقیر باشی واقعا وضعت از اینی که توی ایران هست بهتره
اگرم از یه خانواده ی نسبتا پولدار باشی
خیلی سخته که پول ها ت رو بیشتر کنی
همش رو باید بدی مالیات و ...
تنها وقتی که اونجا برات مث بهشته
وقتیه که بابات سوپر تریلیاردر باشه
که هرچقدر خرج میکنی بازم نگران دخل ت نباشی
که هستن از اینجور ایرانی ها توی کانادا
که طرف مثلا بهترین پنت هاوس تورنتو رو داره
به همراه ده تا رستوران و مکانیکی
ولی پیشرفت از یه حدی به بعد واقعن به نظرم سخت تر از ایرانه
یعنی شما محکومی که تا آخر عمر بری کارگری کنی
حتی وقتی ۸۰ سالت هم میشه مجبوری برای اینکه بانک خونه ت رو ازت نگیره بری وایسی توی رستوران کار کنی
اونجا اکثر کارآفرین ها یا چینی هستن یا یهودی
خیلی کم پیش میاد که یه ایرانی یا یه هندی یا یه عرب بخوره به تور شما که عقایدتون رو قبول داشته باشه
خیلی خیلی کم
عرب ها و هندی ها که اکثرا راننده تاکسی و عمله بنا هستن
توی ایرانی ها هم همه قشری پیدا میشه
از کارگر ساختمون بگیر
تا برج ساز میلیارد که توی همین ایران هم ده تا شاپینگ سنتر داره
اما کم پیش میاد کسی بشه صاب کار شما که عقایدتون رو قبول داشته باشه
اگه بخواید با حجاب برید سر کار
ممکنه خیلی راحت اخراجتون کنن
دولت هم هیچ منعی نمیتونه بکنه
چه بسا که اکثر همین چینی های نژادپرست
اصن افراد غیر چینی رو استخدام نمیکنن
برای همین ممکنه یه شغلی با حقوق ۲۰۰۰ دلار در ماه رو از دست بدید
و مجبور بشید یه شغل با حقوق ۷۰۰ دلار در ماه بگیرید
بچتون توی مدرسه ممکنه نتونه توی یه کالج خوب قبول بشه
چون خرپول های عرب و یهودی و کانادایی های اصیل
بچه شون رو گذاشتن بهترین کالج کانادا با ماهی ۵۰۰۰ دلار شهریه(حداقل)
که فقط یه توصیه نامه از طرف اساتید اون مدارس باعث میشه
بهترین کالج ها و یونیورسیتی ها اون بچه رو هرچقدر هم که خنگ باشه روی سرشون بذارن
در یه کلام زندگی به این بخور و بخوابی نیس که شما فکر میکنی
درضمن یه کشوری مث سوئیس
از سال ۱۸۸۰ نیومده اعلام طرفداری بکنه توی جنگ ها
اگه آلمان نازی توی جنگ جهانی پیروز شده بود
سوئیس احتمالا الان افغانستان بود
فیلم گرگ وال استریت رو پیشنهاد میکنم ببینید
البته سانسور شده ش رو Big Grin
جدای از اینکه جردن بلفورت چطوری پله های ترقی رو طی میکنه و از یه کارگر ساده تبدیل به یه بیلیونر میشه
توجه کنید که جردن میخواد پول هاش رو بذاره توی بانک های سوئیس چون حتی کلفت ترین آمریکایی ها هم به سختی میتونن اون پولا رو از اونجا خارج کنن
خب حالا یه کشوری با این جمعیت کم
که تمام پول های کثیف دنیا توی بانک هاشه انتظار دارید از ما بهتر نباشه؟
تازه با اون جمعیت کمش که اگه اشتباه نکنم ۱۰ میلیون نفره
(توی پرانتز بگم که اگه سیاست های افزایش جمعیت توی ایران اجرا نمیشد الان وضع خیلی بهتر بودش)
آره قبول دارم
سوئیس نفت نداشته ولی به اینجا رسیده
اما در عوضش دشمن خاصی هم نداشته
ما توی کشورمون اختلاص گر داریم قبول دارم
دزد داریم قبول دارم
پارتی بازی فراوونه قبول دارم
اما اونور هم اون بهشتی نیس که همه فکر میکنن
قبول دارم از ایران خیلی بهتره
اما باز هم هیچ جا خونه ی اصلی آدم نمیشه
اساسا ما نباید یه کشوری مث سوئیس رو الگوی خودمون قرار بدیم چون نمیشه
یا یه کشوری مثل کانادا
چون که این کشور ها بر مبنای پول مهاجرها وجود داره
یه سر برید توی خیابون های کانادا بچرخید
ببینید چندتا چینی و هندی و عرب و ایرانی و فیلیپینی و ... میبینید
بعد ببینید چند تا کانادایی میبینید
وارد فرودگاه تورنتو که میشید
روی یه دیوار شیشه ای عکس چندتا بچه هست
اولیش یه تابلوی انگلیسی دستشه که نوشته hello,wellcome to canada
بعدیش یه دونه تابلوی چینی
بعدی هندی
بعدی ش عربی
همینطوری تا آخر
جالبه بدونید که یه بچه هه هم هستش که ایرانیه و تابلوی ایرانی دستشه
در این حد برای مهاجرا ارزش قائلن
حتی دیگه خودشون هم قبول کردن که امورات کشورشون رو مهاجرا دارن میچرخونن
متاسفانه کشور ما اصلا کشور مهاجر پذیری نیست
ته تهش همین افغانی ها جزء مهاجرامون محسوب میشن که اونا هم از سر اجبار اومدن
تازه فکر کنید همین افغانی ها هم پس فردا برن از ایران
تمام ساختمون هامون بدون کارگر میمونن
بعد مگه خود ایرانیا حاضرن برن کارگری ساختمونو بکنن؟
وضع توی خارج از کشور هم همینه دقیقا
مهاجرا رو ۹۰ درصد برای کارای خرحمالی و عملگی میخوان
اون ۱۰ درصد هم نابغه های مهاجرا هستن
که جذب سازمان های خفن شون میشن ولی بازم به عنوان کارمند
نه سرپرست و رپیس پروژه

پ.ن:ببخشید انقدر زیاد و درهم ورهم شد Big Grin کلا یه ذره رشته ی افکارم نابسامونن این روزا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، Eve ، زینب خانوم ، Imam12 ، rezamohammadi ، قلب ، Anti gods
۲۱:۳۶, ۲۷/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۵ ۲۲:۰۳ توسط علي.)
شماره ارسال: #46

(۲۷/دی/۹۵ ۱۴:۳۱)قلب نوشته است:  سلام

ما اصلا برتری های سوییس رو رد نکردیم
شما رفتی یکی از بی حاشیه ترین کشور ها رو آوردی با ایران مقایسه می کنید خب بفرمایید سوییس رو با آمریکا یا دیگر کشورهای اروپایی یا کشورهای آفریقایی یا آسیایی مقایسه کنید

چندشب پیش داشتم يه سریال خارجی به نام گروگان رو نگاه می کردم می گفت سوییس به خاطر بانک هایی که داره و اینکه بانک هاش به هیچکس حتی پلیس بین الملل هم گزارش نميده باعث شده تمام پولهاي کثیف دنیا و خلافکارها در بانک هاش جمع بشه

خب همین يه مورد برای شما بسه چنانچه دنبال حقیقت ماجرا هستید

و اما درباره عدالت
آیا این عدالته که 80 درصد ثروت جهان به دست 10 درصد افراد باشه
خب معلومه که جواب منفیه پس تنها ما ضد ظلم نیستیم حتی جنبش 99 درصد آمریکا هم نسبت به ظالمان بی تفاوت نیستند

از افسانه تا واقعیت در فیلم و سریالهای شرقی و غربی مبارزه با ظالم جزو انسانیت انسان بوده از ابر قهرمانان غربی مثل بت من و سوپرمن و.. گرفته تا انیمیشن های شرقی مثل میتی کومان و بسیاری ديگه و همه هم دوست دارن جای قهرمان ضد ظلم فیلم باشن

می فرمایید بی طرفی تحریم نداره و فشار نداره خب معلومه نداره و دقیقا در همون فیلمها بدترین آدمهایی که بیننده ازشون بدشون مياد همون افرادی هستند که با این تفکر ظلم ظالم رو توجيه پذیر می کنند آدمهای ترسویی که فقط تا جلوی بینی خودشون و منافع شخصی براشون اهمیت داره و در نهایت هم یا جاسوس میشن یا با ظالم ظلم می کنن البته بلا نسبت شما!

می فرمایید کدام ایدئولوژی کارآمد تره و البته منظور شما از کارآمدی بخش مادی اونه و اقتصاد
بدین تفکر که زیر بنای مادی اقتصادی رو در نظر داره میگن لیبرالیسم که هرچی مشکل در دنیا هست مربوط به این دیدگاهه که حالا حرف در این مورد زیاده که در این موضوع نمی گنجه

درباره نیازهای اولیه باید بگم صحیح است ولی نیازهای اولیه در داخل و از کشورهای دیگری که با ما خصومت ندارن هم قابل تهیه هست که هر کشوری چنانچه مورد فشار قدرتی خارجی قرار بگيره دنیا بزرگه و کشورهای دیگری هم برای تجارت هستن

بله از دیدگاه مادی حکومت شاه بهتر بود از دیدگاه لیبرالیسم بهتر بود از نگاه بی طرفانه نگاه کنیم بهتر بود
حکومت شاه فساد داشت بله ولی امکان تغییر حکومت شاهی به جمهوری لیبرال بسیار آسانتر از یه جمهوری اسلامی بود و لاجرم حکومت شاه پایدار نمی موند و بالاخره به سمت دموکراسی غربی حرکت می کرد چون شما وقتی سیستم های غربی رو وارد کشوری کردید لاجرم سیستم حکومتی اون رو هم وارد خواهید کرد

درباره اون کارشناسان باید جستجو کنید که بنده وقت اینکار رو ندارم ولی بدونيد همينطوري نگفتم و دلایل زیادی برای این موضوع هست که فعلاً در جریان سوریه و جاهای ديگه می تونید نقش ایران رو از زبان مقامات کشورهای ديگه نگاه کنید همینطور میزان تبلیغاتی که از ایران ميشه

شما که فکر نمی کنید آمریکا و استکبار جهانی با این قدرت بی خودی با ایران طرف شدن! قطعاً ایران در منطقه و جهان بزرگ شده که باهاش مقابله ميشه وگرنه اگر ضعیف بود که معنی نداشت مقابله با ایران
افرادی مثل فوکویاما یا نایل فرگوسن یا بسیاری از مراکز مطالعات استراتژیک مثل انستيتو بروکلین یا اينتر پرایز یا چندین اندیشکده که علیه ایران فعالیت می کنن نشون دهنده نقش ایران در دنیای کنونی هست وگرنه دلیل نداره این همه بخوان با ایران مقابله کنن پس معلوم ميشه ایران هم الان قدرت داره و هم قدرتش در حال افزایش هست

چرا عزیز شما یا در موردی کارشناس هستید یا نیستید یا نظر کارشناسان رو انتقال میدید
این حرفهای شما و قرار دادن این آمارها نشون ميده آگاهی چندانی ندارید چون اصلا قیاس ایران با سوییس قیاس مع الفارق هست شما چنانچه بخواید قیاس کشور با کشور کنید باید اون دو کشور حداقل در یک قاره باشن یا فرهنگ یا دین مشترکی داشته باشن
چنانچه شما ایران و سوییس که هیچ وجه اشتراکی نه در جغرافیا و نه در فرهنگ و تاریخ رو دارن مقایسه کنید همین خودش از عدم آگاهی شما هست
شما دارید با آمارهای خوبه اقتصادی سوییس به جنگ ایدئولوژیک با اسلام ميايد و مستقیما یا غیر مستقیم حکومت دینی رو کم کارآمد تصویر می کنید در حالی که کشورهای ديگه ای در کنار سوییس و در همون منطقه هستن که اوضاع اقتصادی خرابی دارن و به قول خودشون بحران اقتصادی دارن و این چیزی هست که خودشون ميگن

شما برو یونان رو نگاه کن یا این همه کشور
آیا بقیه کشورها که فرهنگ دینی هم ندارن چرا دنبال سیاست های سوییس نمیرن و اگر میرن چرا نتیجه ای که سوییس گرفت رو نگرفتن!
بله همون مطلب بانک های کثیفی که گفتم برای شما کافیه

باز هم سلام به شما
درود بر شما که برتری های سوئیس رو رد نکردید.
سوئیس رو با امریکا و افریقا و ... مقایسه نمیکنم چون اونها کشور من نیستن و برام مهم نیستن. خودشون برن دنبال توسعه.
بعدش دیگه شما یه سری ادعای بی دلیل مطرح کردید از دیالوگ سریال گرفته تا اینکه همه مشکلات دنیا از لیبرالیسمه و .... برای کارشناسان هم که لینک ندادید و اون هم در حد ادعا موند. عدالت رو هم که از سوئیس و اسکاندیناوی بردید تو آمریکا و ... که اصلا بحث ما نبود. (بر منکرش لعنت که آمریکا عدالت نداره)
نیازهای اولیه رو از هر جا میشه کسب کرد ولی بحث من اینه که تامین نمیشه الان تو ایران. و نمیشه تامین نشدنش رو با اخرت توجیه کرد چون نیازهای اولیه شرط لازم برای آخرت آباده. تعریف حقیر هم از نیازهای اولیه یه سقفه و یه شغل که شخص بتونه با یه شیفت کار، حداقل زندگی خانوادشو بچرخونه و وقت لازم برای عبادت و معنویات هم داشته باشه.
بله قطعا بیخودی با ایران طرف نشدن. با ایران طرف شدن چون ایران با اونا طرف شده. کل بحثمون همینه.
یه سوالی که از شما دارم اینه که اگر، اگر، اگر (3 بار گفتم اگر) واقعا حکومت دینی در حال حاضر کارآمد نباشه یا کمتر کارآمد باشه ما باید این رو بگیم یا باید پنهانش کنیم؟ یا باید سانسورش کنیم؟ وظیفه ی ما بیانه یا انکار؟
بنده قبلا هم عرض کردم که بی طرفی رو شرط لازم می دونم نه شرط کافی پس انقدر نگید یونان و فلان و بهمان
باز هم تشکر از شما دوست عزیز

(۲۷/دی/۹۵ ۱۷:۳۳)زینب خانوم نوشته است:  اگه شما میخواین یه تلیت توووووپ با خون بچه های غزه نوش جان بفرمایین ما نمیخوایم.
اکثریت مردم ایران هم نمیخوان.
شما در اقلیتید و نظرتون چندان جذبمون نمیکنه.
ما ایرانی ها رفاه و پول فراوون رو به قیمت مرگ بچه های معصوم نمیخوایم.
شما خارجی هایی که فارسی بلدین رو نمیدونیم.
اگه این سبک زندگی رو میخواستیم که انقلاب نمیکردیم.
برو پدر صلواتی...
برو این دام بر مرغ دگر نه.
همین یه کارمون مونده با اسرائیل دوست شیم.
این مملکت عاشق اروپا و آمریکا و عاشق عرب و عاشق ترک زیاد داره.
اما قرتی ترین ایرانیا هم از اسرائیل و رژیم کودک کشش متنفرن.
این حرفا که ما بی طرف باشیم، سر خودمون رو گول مالیدنه.
دنیا دو قسمته
یا با اسرائیل و موافق کشته شدن بچه های فلسطینی...
یا مخالف اسرائیل و کشته شدن بچه های فلسطینی...
شیوه های جدید واسه تطهیر کشوری که حالا دیگه ۲۳ سال دیگه وجود نداره.
والا به حضرت عباس...

بی عاطفه خوندن طرف مقابل توهین بزرگیه من واقعا متاسفم براتون.
نه لازمه دوست بشیم نه حتی اسرائیل رو به رسمیت بشناسیم. کلی کشور تو دنیا هستن که همو به رسمیت نمیشناسن ولی جنگ هم نمیکنن و دنبال دردسر نیستن. اگه مثال خواستید کافیه بگید. ما هم فقط دشمنی نکنیم و تمرکز کنیم رو آبادی ایران.

(۲۷/دی/۹۵ ۱۸:۲۹)amirabdi نوشته است:  من تاحالا سوئیس نرفتم ولی کلا خارج از کشور زیاد میرم و میام بخاطر خونواده م
کلا اینو بگم که تصور ایرانیای داخل کشور از آمریکا و کانادا و اروپا خیلی با واقعیت فاصله داره
البته انکار نمیکنم مزیت هایی وجود داره ولی من از همین ایران خودمون بیشتر خوشم میاد
الان توی یه کشوری مثل کانادا بیشتر از نیم میلیون نفر نفر ایرانی دارن زندگی میکنن
که یک سوم شون فقط توی محدوده ی اونتاریو دارن زندگی میکنند
ولی بر خلاف تصور شما همه ی این ایرانی ها نتونستن اونجا پادشاهی کنن و یه تعداد زیادی شون به قولی شدن برده ی بانک
یعنی همش دارن بازپرداخت وام هایی رو میدن که از بانک گرفتن
قبول دارم اونجا یه خانواده ی متوسط خیلی بهتر از اینجا میتونه امرار معاش کنه
ولی این به شرط اینه که اون خانواده تن به کارگری بده
مثلا بابای خانواده با پنجاه سال سن مجبوره بره دستشوییای مدرسه ها رو بشوره
مامان خانواده هم مجبوره تازه بعد از شیش تا شیکم زاییدن بره توی رستوران میزا رو تمیز کنه
داداش بزرگه هم با فوق لیسانس حسابداری مجبوره بره سگ های ملت رو توی پارک بچرخونه
بقیه ی بچه ها هم با اینکه تا ظهر میرن مدرسه و ۱۵-۱۶ سالشون بیشتر نیست
اما وقت خالی شون رو مجبورن برن توی رستوران و اینجور جاها کار کنن
اونم برای چقدر حقوق؟
شاید ساعتی ۱۲ دلار
که آخر ماه اونم همش میره برای قسط بانک و هزینه های مالیاتی
شما هر جنسی بخوای بخری باید ۱۳ درصد بابتش مالیات بدی
یعنی یه مبل بخری دویست دلار باید بیست و شیش دلار هم بابتش مالیات بدی
خونه بخوای بخری صدهزار دلار باید ۱۳ هزار دلار هم تکس بدی
(البته این آخری رو مطمئن نیستم مالیاتش چقدره یا از چه قراره)
آخر سال هم بسته به درآمدی که توی سال داشتی باید ۲۰ الی ۵۰ درصد درآمدت رو مالیات بدی به دولت
زمستون که برف میاد اگه برف جلوی خونه ت رو تمیز نکنی
۸۰۰ دلار جریمه میشی
شب توی اتوبان چراغت روشن نباشه
۴۰۰ دلار جریمه میشی
از ماشین آشغال پرت کنی بیرون
۱۵۰۰ دلار جریمه میشی
فرانسوی بلد نباشی
توی شهر هایی مثل مونترال نمیتونی بیشتر از یه هفته دووم بیاری
بچه ت رو بدون اطلاع رسانی بعد از ساعت ۹ ببری مدرسه
پلیس میاد دم خونه تون
هزارجور جریمه ی نقدی و غیر نقدی هم انتظارتون رو میکشه
تازه خدا نکنه یه روز بخوای بچه ت رو دعوا کنی
میتونه دادگاهی ت کنه و بندازدت زندان
زنت رو طلاق بدی
باید نصف اموالت رو بدی بهش(البته دقیق مطمپن نیستم اینو)
توی هواپیما ایرانی حرف بزنی
ممکنه مارشال هوایی بهت مشکوک بشه و پیاده ت کنه
اینا ممکنه به نظر مفید بیاد
ولی نفس آدمو میبره
مخصوصا ما ایرانیا رو که به این چیزا عادت نداریم
بیشترین جریمه ای که بابت خلاف رانندگی دادیم ۲۰۰ تومن بوده
یعنی ذخیره و جمع کردن پولت واقعن سخته
آره اگه از یه خانواده ی فقیر باشی واقعا وضعت از اینی که توی ایران هست بهتره
اگرم از یه خانواده ی نسبتا پولدار باشی
خیلی سخته که پول ها ت رو بیشتر کنی
همش رو باید بدی مالیات و ...
تنها وقتی که اونجا برات مث بهشته
وقتیه که بابات سوپر تریلیاردر باشه
که هرچقدر خرج میکنی بازم نگران دخل ت نباشی
که هستن از اینجور ایرانی ها توی کانادا
که طرف مثلا بهترین پنت هاوس تورنتو رو داره
به همراه ده تا رستوران و مکانیکی
ولی پیشرفت از یه حدی به بعد واقعن به نظرم سخت تر از ایرانه
یعنی شما محکومی که تا آخر عمر بری کارگری کنی
حتی وقتی ۸۰ سالت هم میشه مجبوری برای اینکه بانک خونه ت رو ازت نگیره بری وایسی توی رستوران کار کنی
اونجا اکثر کارآفرین ها یا چینی هستن یا یهودی
خیلی کم پیش میاد که یه ایرانی یا یه هندی یا یه عرب بخوره به تور شما که عقایدتون رو قبول داشته باشه
خیلی خیلی کم
عرب ها و هندی ها که اکثرا راننده تاکسی و عمله بنا هستن
توی ایرانی ها هم همه قشری پیدا میشه
از کارگر ساختمون بگیر
تا برج ساز میلیارد که توی همین ایران هم ده تا شاپینگ سنتر داره
اما کم پیش میاد کسی بشه صاب کار شما که عقایدتون رو قبول داشته باشه
اگه بخواید با حجاب برید سر کار
ممکنه خیلی راحت اخراجتون کنن
دولت هم هیچ منعی نمیتونه بکنه
چه بسا که اکثر همین چینی های نژادپرست
اصن افراد غیر چینی رو استخدام نمیکنن
برای همین ممکنه یه شغلی با حقوق ۲۰۰۰ دلار در ماه رو از دست بدید
و مجبور بشید یه شغل با حقوق ۷۰۰ دلار در ماه بگیرید
بچتون توی مدرسه ممکنه نتونه توی یه کالج خوب قبول بشه
چون خرپول های عرب و یهودی و کانادایی های اصیل
بچه شون رو گذاشتن بهترین کالج کانادا با ماهی ۵۰۰۰ دلار شهریه(حداقل)
که فقط یه توصیه نامه از طرف اساتید اون مدارس باعث میشه
بهترین کالج ها و یونیورسیتی ها اون بچه رو هرچقدر هم که خنگ باشه روی سرشون بذارن
در یه کلام زندگی به این بخور و بخوابی نیس که شما فکر میکنی
درضمن یه کشوری مث سوئیس
از سال ۱۸۸۰ نیومده اعلام طرفداری بکنه توی جنگ ها
اگه آلمان نازی توی جنگ جهانی پیروز شده بود
سوئیس احتمالا الان افغانستان بود
فیلم گرگ وال استریت رو پیشنهاد میکنم ببینید
البته سانسور شده ش رو Big Grin
جدای از اینکه جردن بلفورت چطوری پله های ترقی رو طی میکنه و از یه کارگر ساده تبدیل به یه بیلیونر میشه
توجه کنید که جردن میخواد پول هاش رو بذاره توی بانک های سوئیس چون حتی کلفت ترین آمریکایی ها هم به سختی میتونن اون پولا رو از اونجا خارج کنن
خب حالا یه کشوری با این جمعیت کم
که تمام پول های کثیف دنیا توی بانک هاشه انتظار دارید از ما بهتر نباشه؟
تازه با اون جمعیت کمش که اگه اشتباه نکنم ۱۰ میلیون نفره
(توی پرانتز بگم که اگه سیاست های افزایش جمعیت توی ایران اجرا نمیشد الان وضع خیلی بهتر بودش)
آره قبول دارم
سوئیس نفت نداشته ولی به اینجا رسیده
اما در عوضش دشمن خاصی هم نداشته
ما توی کشورمون اختلاص گر داریم قبول دارم
دزد داریم قبول دارم
پارتی بازی فراوونه قبول دارم
اما اونور هم اون بهشتی نیس که همه فکر میکنن
قبول دارم از ایران خیلی بهتره
اما باز هم هیچ جا خونه ی اصلی آدم نمیشه
اساسا ما نباید یه کشوری مث سوئیس رو الگوی خودمون قرار بدیم چون نمیشه
یا یه کشوری مثل کانادا
چون که این کشور ها بر مبنای پول مهاجرها وجود داره
یه سر برید توی خیابون های کانادا بچرخید
ببینید چندتا چینی و هندی و عرب و ایرانی و فیلیپینی و ... میبینید
بعد ببینید چند تا کانادایی میبینید
وارد فرودگاه تورنتو که میشید
روی یه دیوار شیشه ای عکس چندتا بچه هست
اولیش یه تابلوی انگلیسی دستشه که نوشته hello,wellcome to canada
بعدیش یه دونه تابلوی چینی
بعدی هندی
بعدی ش عربی
همینطوری تا آخر
جالبه بدونید که یه بچه هه هم هستش که ایرانیه و تابلوی ایرانی دستشه
در این حد برای مهاجرا ارزش قائلن
حتی دیگه خودشون هم قبول کردن که امورات کشورشون رو مهاجرا دارن میچرخونن
متاسفانه کشور ما اصلا کشور مهاجر پذیری نیست
ته تهش همین افغانی ها جزء مهاجرامون محسوب میشن که اونا هم از سر اجبار اومدن
تازه فکر کنید همین افغانی ها هم پس فردا برن از ایران
تمام ساختمون هامون بدون کارگر میمونن
بعد مگه خود ایرانیا حاضرن برن کارگری ساختمونو بکنن؟
وضع توی خارج از کشور هم همینه دقیقا
مهاجرا رو ۹۰ درصد برای کارای خرحمالی و عملگی میخوان
اون ۱۰ درصد هم نابغه های مهاجرا هستن
که جذب سازمان های خفن شون میشن ولی بازم به عنوان کارمند
نه سرپرست و رپیس پروژه

پ.ن:ببخشید انقدر زیاد و درهم ورهم شد Big Grin کلا یه ذره رشته ی افکارم نابسامونن این روزا

بسیار زیاد و بسیار پراکنده! واقعا مرد میخواد به همه اش پاسخ بده! در عین حال بسیار مفید گفتید.حقیر هرگز منکر عیوب غرب نیستم و هیچ کجا را مدینه فاضله نمی دانم. فقط سبک سنگین می کنم.شما معتقدید خانواده ی متوسط اونجا خیلی بهتر امرار معاش میکنه و خب باید براش کار کنه(انصافا هم کار تو رستوران یا نظافت کردن ننگ نیست) اینم گفتید که شخص فقیر هم اونجا زندگی بهتری داره. خب اینها همه خوبه دیگه. به نظر من اینکه همه حتی نوجوانان و پیرها کار کنن اصلا بد نیست خیلی هم خوبه مگر اینکه شخص از کار افتاده شده باشه و نتونه کار کنه. تو ایران الان کار نیست همون کارگری هم نیست برای خیلی ها. انصافا اون مالیات ها که فرمودید چیز بدیه ؟ به نظر من که مالیات زیاد نه تنها بد نیست بلکه عالیه. شما که مالیات رو میگید خب هزینه های بیمارستان و بیمه و ... رو هم بفرمایید.بله دقیقا تا نیازهای اولیه اونجا راحت به دست میاد و از یه سطحی به بعد خیلی خیلی سخت میشه پول جمع کردن و باید هم همین باشه. پول باید پخش بره واسه اونی که نداره. نه اینکه شما بیش از نیازت هی جمع کنی و جمع کنی. کشور آمریکا که میگن سرزمین فرصت هاست و راه برای پولدار شدن و میلیونر شدن بازه از نظر من کاملا مذمومه. برای همینه که آمریکا این همه اختلاف طبقاتی داره. جنبش 99 درصد داره و ....حالا من یه نقل قول از شخصی که تو دانمارک بوده می کنم شما خودتون قضاوت کنید.
{""در این مورد من یک تجربه شخصی نیز دارم که مایلم به اطلاع عزیزان برسانم: چند سال پیش، مازاد بر کار ثابت هفتگی ام ، قرار شد در جایی کنفرانس داشته باشم. پس از چند روز برای من چکی ارسال شد که فقط 32 درصد مبلغ توافق شده بود.
به اداره مالیات تلفن کرده و دلیل آن را پرسیدم.

خیلی خونسرد جواب دادند که مگر شما کار ثابت خودتان را ندارید؟ گفتم چرا؟
گفتند: خوب اگر شما کنفرانس نگذارید، به جای شما از یک نیروی بیکار استفاده می شود و باعث می شود که میزان بیکاری کمتر شود. ولی اگر دوست دارید اضافه بر سازمان کار کنید ما 68 درصد آن را می گیریم تا به آن بیکار نیز خدماتی را ارائه کنیم.
خندیدم و گفتم: متوجه شدم.""}
بله خیلی از ایرادهایی که گفتید واقعا هست مشکلی هم نیست. من میگم بیاید سبک سنگین کنیم مزایا و معایب رو.خب چرا این همه مهاجر با کله میرن اروپا و کانادا و استرالیا ولی فقط افغان ها اونم از روی اجبار میان ایران؟ خب حتما فرقی هست دیگه.
۲۳:۵۶, ۲۷/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۵ ۰:۱۰ توسط amirabdi.)
شماره ارسال: #47
آواتار
نقل قول: بسیار زیاد و بسیار پراکنده! واقعا مرد میخواد به همه اش پاسخ بده! در عین حال بسیار مفید گفتید.حقیر هرگز منکر عیوب غرب نیستم و هیچ کجا را مدینه فاضله نمی دانم. فقط سبک سنگین می کنم.شما معتقدید خانواده ی متوسط اونجا خیلی بهتر امرار معاش میکنه و خب باید براش کار کنه(انصافا هم کار تو رستوران یا نظافت کردن ننگ نیست) اینم گفتید که شخص فقیر هم اونجا زندگی بهتری داره. خب اینها همه خوبه دیگه. به نظر من اینکه همه حتی نوجوانان و پیرها کار کنن اصلا بد نیست خیلی هم خوبه مگر اینکه شخص از کار افتاده شده باشه و نتونه کار کنه. تو ایران الان کار نیست همون کارگری هم نیست برای خیلی ها. انصافا اون مالیات ها که فرمودید چیز بدیه ؟ به نظر من که مالیات زیاد نه تنها بد نیست بلکه عالیه. شما که مالیات رو میگید خب هزینه های بیمارستان و بیمه و ... رو هم بفرمایید.بله دقیقا تا نیازهای اولیه اونجا راحت به دست میاد و از یه سطحی به بعد خیلی خیلی سخت میشه پول جمع کردن و باید هم همین باشه. پول باید پخش بره واسه اونی که نداره. نه اینکه شما بیش از نیازت هی جمع کنی و جمع کنی. کشور آمریکا که میگن سرزمین فرصت هاست و راه برای پولدار شدن و میلیونر شدن بازه از نظر من کاملا مذمومه. برای همینه که آمریکا این همه اختلاف طبقاتی داره. جنبش 99 درصد داره و ....حالا من یه نقل قول از شخصی که تو دانمارک بوده می کنم شما خودتون قضاوت کنید.
{""در این مورد من یک تجربه شخصی نیز دارم که مایلم به اطلاع عزیزان برسانم: چند سال پیش، مازاد بر کار ثابت هفتگی ام ، قرار شد در جایی کنفرانس داشته باشم. پس از چند روز برای من چکی ارسال شد که فقط 32 درصد مبلغ توافق شده بود.
به اداره مالیات تلفن کرده و دلیل آن را پرسیدم.

خیلی خونسرد جواب دادند که مگر شما کار ثابت خودتان را ندارید؟ گفتم چرا؟
گفتند: خوب اگر شما کنفرانس نگذارید، به جای شما از یک نیروی بیکار استفاده می شود و باعث می شود که میزان بیکاری کمتر شود. ولی اگر دوست دارید اضافه بر سازمان کار کنید ما 68 درصد آن را می گیریم تا به آن بیکار نیز خدماتی را ارائه کنیم.
خندیدم و گفتم: متوجه شدم.""}
بله خیلی از ایرادهایی که گفتید واقعا هست مشکلی هم نیست. من میگم بیاید سبک سنگین کنیم مزایا و معایب رو.خب چرا این همه مهاجر با کله میرن اروپا و کانادا و استرالیا ولی فقط افغان ها اونم از روی اجبار میان ایران؟ خب حتما فرقی هست دیگه.
بنده گفتم اینجا بهتره؟
گفتم اونجا اون چیزی که ایرانی ها میخوان نیست
یعنی شما واقعا راضی هستید پدر یا پدربزرگ ۶۰ ساله ی شما بره توی یه ساندویچ فروشی کار کنه؟
اتفاقا این آمریکا که شما عرض میکنید از همون سوئیس و کاناد بدتره
درضمن اینم بگم که برخی خدمات درمانی اونجا با اینکه رایگانه اما کیفیتش واقعا پایینه
بنده قلب پدربزرگم مشکل پیدا کرده بود به ده تا بیمارستان مختلف مراجعه کردم نتونستن کاری کنن تا آخرش رفتیم یه بیمارستان خصوصی
بیمه شون هم که بماند...
یعنی شما واقعا حاضری که مثلا اگه سالی ۱۰۰ هزار دلار درآمد داشته باشی ۵۰ هزار تاشو بدی به دولت به عنوان مالیات؟
وجدانا اگه حاضری که تکبیررررررررر
درضمن اینم بگم که اگه ما کوتاه بیاییم آمریکا و اسرائیل کوتاه نمیان
یه سر به سرنوشت لیبی و قذافی بزنید
جالبه بدونید که این زندگی ای که قذافی برای مردم کشورش ساخته بود از زندگی ای که مردم ما الان دارن ده برابر بهتر و مرفهانه تر بود
تنها کاری که قذافی کرد و باعث شد غرب یهو بر علیه ش قیام کنه این بود که تصمیم گرفت نفتشو به یه واحد پولی جدید مخصوص لیبی بفروشه و نفتشو با دلار نفروشه
همین یه مسئله باعث شد که غرب باهاش دشمن بشه
یه ذره هم راجع به تاریخ آمریکا بعد از جنگ جهانی تحقیق کنید
اینکه واحد دلار چطوری به وجود اومد و آمریکا چطوری سر جهان رو کلاه گذاشت
یه سرچ توی انترنت راجع به شوکی که رئیس جمهور آمریکا به نام نیکسون درسال ۱۹۷۴ به دنیا وارد کرد بزنید
این شوک به شوک نیکسون معروف بود
آمریکا با این حرکتش به تمام کشورهای دنیا از جمله روسیه و انگلیس نارو زد و به تعهداتش عمل نکرد
یه سرچ هم راجع به خانواده ی منفور روچیلد ها(the rothchilds) بکنید و ببینید که چنددرصد جنگ های دنیا حاصل تلاش این خانواده ست و یکم راجع به ایدئولوژی هاشون تحقیق کنید
نسل اندر نسل افراد این خانواده داشتن توی پشت پرده تاریخ رو اونطوری میساختن که بیشتر سود ببرن
یه دوتا سرچ بکنید راجع به تاثیر این خانواده روی ناپلئون و جنگ های مختلفش بکنید
یه چندتا سرچ هم راجع به روابط این خانواده با روسیه ی تزاری بکنید که درنهایت قسم خوردن تا تمام روسیه رو به خاک و خون بکشن
یه سرچ دیگه هم راجع به شکل گیری اسرائیل و هدف از شکل گیری اسرائیل بکنید
حالا خیلی جالبه اگه فکر میکنید آمریکا قراره به ما تعهدی داشته باشه یا به ما رحم کنه
همین امروز بود که یه پهپاد ناشناخته توی آسمون تهران رویت شد
اونم با وجود اینهمه توافق هسته ای و بسته ای و برجامچای و ...
واقعا شما خیلی ساده اید اگه فکر میکنید که آمریکا قراره کوتاه بیاد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، عمار94 ، غریب ، زینب خانوم ، قلب ، Anti gods
۰:۰۴, ۲۸/دی/۹۵
شماره ارسال: #48

سلامی دوباره
جناب amirabdi عزیز
خدا قوت
معلومه دلتون پر بود اینهمه نوشتید...Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عمار94 ، علي
۱:۱۶, ۲۸/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۵ ۱:۱۹ توسط علي.)
شماره ارسال: #49

(۲۷/دی/۹۵ ۲۳:۵۶)amirabdi نوشته است:  بنده گفتم اینجا بهتره؟
گفتم اونجا اون چیزی که ایرانی ها میخوان نیست
یعنی شما واقعا راضی هستید پدر یا پدربزرگ ۶۰ ساله ی شما بره توی یه ساندویچ فروشی کار کنه؟
اتفاقا این آمریکا که شما عرض میکنید از همون سوئیس و کاناد بدتره
درضمن اینم بگم که برخی خدمات درمانی اونجا با اینکه رایگانه اما کیفیتش واقعا پایینه
بنده قلب پدربزرگم مشکل پیدا کرده بود به ده تا بیمارستان مختلف مراجعه کردم نتونستن کاری کنن تا آخرش رفتیم یه بیمارستان خصوصی
بیمه شون هم که بماند...
یعنی شما واقعا حاضری که مثلا اگه سالی ۱۰۰ هزار دلار درآمد داشته باشی ۵۰ هزار تاشو بدی به دولت به عنوان مالیات؟
وجدانا اگه حاضری که تکبیررررررررر
درضمن اینم بگم که اگه ما کوتاه بیاییم آمریکا و اسرائیل کوتاه نمیان
یه سر به سرنوشت لیبی و قذافی بزنید
جالبه بدونید که این زندگی ای که قذافی برای مردم کشورش ساخته بود از زندگی ای که مردم ما الان دارن ده برابر بهتر و مرفهانه تر بود
تنها کاری که قذافی کرد و باعث شد غرب یهو بر علیه ش قیام کنه این بود که تصمیم گرفت نفتشو به یه واحد پولی جدید مخصوص لیبی بفروشه و نفتشو با دلار نفروشه
همین یه مسئله باعث شد که غرب باهاش دشمن بشه
یه ذره هم راجع به تاریخ آمریکا بعد از جنگ جهانی تحقیق کنید
اینکه واحد دلار چطوری به وجود اومد و آمریکا چطوری سر جهان رو کلاه گذاشت
یه سرچ توی انترنت راجع به شوکی که رئیس جمهور آمریکا به نام نیکسون درسال ۱۹۷۴ به دنیا وارد کرد بزنید
این شوک به شوک نیکسون معروف بود
آمریکا با این حرکتش به تمام کشورهای دنیا از جمله روسیه و انگلیس نارو زد و به تعهداتش عمل نکرد
یه سرچ هم راجع به خانواده ی منفور روچیلد ها(the rothchilds) بکنید و ببینید که چنددرصد جنگ های دنیا حاصل تلاش این خانواده ست و یکم راجع به ایدئولوژی هاشون تحقیق کنید
نسل اندر نسل افراد این خانواده داشتن توی پشت پرده تاریخ رو اونطوری میساختن که بیشتر سود ببرن
یه دوتا سرچ بکنید راجع به تاثیر این خانواده روی ناپلئون و جنگ های مختلفش بکنید
یه چندتا سرچ هم راجع به روابط این خانواده با روسیه ی تزاری بکنید که درنهایت قسم خوردن تا تمام روسیه رو به خاک و خون بکشن
یه سرچ دیگه هم راجع به شکل گیری اسرائیل و هدف از شکل گیری اسرائیل بکنید
حالا خیلی جالبه اگه فکر میکنید آمریکا قراره به ما تعهدی داشته باشه یا به ما رحم کنه
همین امروز بود که یه پهپاد ناشناخته توی آسمون تهران رویت شد
اونم با وجود اینهمه توافق هسته ای و بسته ای و برجامچای و ...
واقعا شما خیلی ساده اید اگه فکر میکنید که آمریکا قراره کوتاه بیاد

استدعا دارم بحث رو جاهای دیگه نبرید
به جز چند خط اول تمام فرمایشاتتون (بله در مورد مخاطب از عرض کردن استفاده نمی کنن. عرض کردن برای خود گوینده استفاده میشه و فرمودن برای مخاطب و گفتن هم برای هر دو) بی ربط به تاپیک بود.
بله با کمال میل مالیاتی که فرمودید پرداخت می کنم.
پدر و پدربزرگ من سال هاست فوت کردن ولی اگه خودم پیر شدم و توان کار کردن داشتم دوست دارم کار کنم البته نه کار بنایی مثلا، یه کار سبک. تو اسلام هم فکر نمی کنم بازنشستگی داشته باشیم بلکه از کار افتادگی داریم.
منم گفتم امریکا بدتره دیگه

(۲۸/دی/۹۵ ۰:۰۴)rezamohammadi نوشته است:  سلامی دوباره
جناب amirabdi عزیز
خدا قوت
معلومه دلتون پر بود اینهمه نوشتید...Big Grin

سلام
بله انگار واقعا دلشون پره شدیییییییییید
۱۱:۱۷, ۲۸/دی/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۵ ۱۱:۳۱ توسط amirabdi.)
شماره ارسال: #50
آواتار
نقل قول: استدعا دارم بحث رو جاهای دیگه نبرید
به جز چند خط اول تمام فرمایشاتتون (بله در مورد مخاطب از عرض کردن استفاده نمی کنن. عرض کردن برای خود گوینده استفاده میشه و فرمودن برای مخاطب و گفتن هم برای هر دو) بی ربط به تاپیک بود.
بله با کمال میل مالیاتی که فرمودید پرداخت می کنم.
پدر و پدربزرگ من سال هاست فوت کردن ولی اگه خودم پیر شدم و توان کار کردن داشتم دوست دارم کار کنم البته نه کار بنایی مثلا، یه کار سبک. تو اسلام هم فکر نمی کنم بازنشستگی داشته باشیم بلکه از کار افتادگی داریم.
منم گفتم امریکا بدتره دیگه
اخوی من بحث رو جای دیگه ای نبردم
شما ادعا کردید که کشورهایی مثل سوئیس و آمریکا و ... بخاطر سیاست خارجی و حکومت داخلی سکولارشون به این وضع رسیدند که بنده هم دلایل رد ادعای شما رو آوردم توی پست های بالا

درضمن پیشنهاد میکنم کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران نوشته ی شهید مطهری رو بخونید
نقل قول: بله انگار واقعا دلشون پره شدیییییییییید
بله بنده خیلی دلم پره
و خیلی اعصابم خورده وقتی میبینم یکی میگه اونجا بخاطر سکولار بودن به اینجاها رسیده
ما دوره ی هشت یکی از راهنمایی های سمپاد تهران بودیم و حدود 70-80 نفر جمعیت داشتیم
یه دوره ای که همه شون مدال های المپیاد و مقام های کشوری خوارزمی و رتبه های برتر کنکور و ... رو بدست آوردن
فکر نمیکنم هنوز که هنوزه توی اون مدرسه یا حتی توی کل سمپاد هنوز که هنوزه دوره ای به خفنیBig Grin دوره ی ما اومده باشه
الان از اون 70-80 نفر فقط 7-8 نفر الان ایرانن
بقیه رفتن آمریکا و کانادا و آلمان و ...
به امید اینکه برن اونجا درس بخونن و برگردن (من خودم هم جزء همون دسته بودم)
ولی متاسفانه همگی زمین گیر شدن
البته همه دارن به خوبی و خوشی زندگی میکنن
اما نسلی که قرار بود سکان دار آینده ی این مملکت باشه داره توی گوگل و ناسا و تسلا کار میکنه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، Islam ، Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]