کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
با آب این چشمه زنگارهای قلب را بشویید.(پست ویژه)
۲۰:۵۲, ۱/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مرداد/۹۰ ۲۱:۰۴ توسط mohammad790.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله

در کتاب رساله لقا الله بخشی هست بنام "فضیلت گریه از ترس خدا" که با این حدیث شروع میشود:

امام سجاد(علیه السلام) در دعایی میفرمایند: " خدایا ! اگر آنچنان نزد تو گریه کنم که مژگان چشم بریزد و آنچنان زاری کنم که نَفَسَم بگیرد و آنچنان در خدمت تو بایستم که پاهای من ورم کند و آنچنان به تعظیم تو خم شوم که مهره ی پشت من درآید و آنقدر پیشانی بر خاک نهم که چشمانم از کاسه بیرون آید و در همه عمر خاک زمین میخورم و آب خاکستر مینوشم و پیوسته نام تورا بر زبان می آورم تا زبانم فروماند و از شرم چشم بسوی آسمان بر نمیدارم ، و سزاوار آن نیستم که یک گناه من پاک شود"

و به همین خاطر است که امام صادق(علیه السلام) در مصباح الشریعه میفرمایند:
"اگر در روز حساب هیچ ترسی نباشد مگر ترس از حیاء عرضه شدن کارها بر خداوند که پرده برداری از گناهان مخفی انسان است ، حقیقتاً جا داشت که انسان از بالای کوهها پایین نیاید و به طرف آبادی برنگردد و چیزی نخورد و نیاشامد و اصلا نخوابد مگر اینکه آنقدر ناچار شود که ترس تلف شدن داشته باشد."

بله دوستان تا این حد واقعا کار ما زار هست... منی مایه ننگم به حد رسوایی...
اگر یک تفکر کوچک در زندگی بکنیم یک محاسبه کوچک از نفس بکشیم و واقعا نیت هامون رو روی طبق اخلاص محک بزنیم هیچ چیز برای اونطرفمون نداریم و این واقعا لطف و بخشش خداست که ما انشاالله عاقبت اهل بهشت میشویم بنده در جایی خوندم که اگر خدا واقعا بخواهد از بندگان حساب بکشد حتی کار ،بر حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم سخت و دشوار خواهد شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

با این همه گناه و کم شرمی واقعا کجای بهشت جای منه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دوستان اگه امروز من بمیرم چی دارم برای اونطرف؟

یک دوست بزرگواری یک حرف قشنگی به بنده زد.
گفت محمد توامشب میمیری!!!!
اول مطلب رو نگرفتم گفتم عجب!!! این از کجا میدونه؟

بعد گفت چند سوال ازت دارم؟ اگه تو خونه یخچال نداشته باشی؟ چه میکنی؟
اگه اجاق گاز نداشته باشی چه میکنی؟
اگه سفره نداشته باشی چه میکنی؟؟؟؟ طبیعتا زندگی بسیار دشوار میشه دیگه؟ نه؟
حالا اگه خونه نداشته باشی چی ؟؟؟؟
خیلی دشوار میشه نه؟
حالا اگه یک قرون پول هم نداشته باشی و هیچ چیز نداشته باشی باز چه میکنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ببین اگه تو امشب بمیری بری اونطرف چی داری؟؟؟؟؟ چی واسه خودت اونطرف خریدی؟؟؟؟؟؟
اینجا باید واسه اونطرف خیر و نیکی جمع کنی و گرنه کارت زاره!!!

آیه ای در قرآن هست با این مضمون که گفتگوی بین نیکوکاران که نور ایمانشان از اطراف نمایان است در روز قیامت و گناهکاران و کافران که چهره هایشان سیاه شده
وقتی نیکوکاران به سمت بهشت می شتابند کافران به اونها میگویند: کجا؟؟؟؟ برای ماهم صبر کنید تا در زیر نور شما باشیم.
مومنان هم پاسخ میدهند :نه، شما اگر میتوانید و طالب نور هستید برگرید و از دنیا نور بردارید و بیاورید.
(البته این آیات دقیق نبود فقط مضمون آیات بود هرچه گشتم خود آیات رو دوباره نیافتم)

با توجه به حرف ائمه (فقط این دو حدیث بالا) چطور من باید انتظار داشته باشم خداوند ازم راضی!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

این همه گناه و بی شرمی و سستی تنبلی!!!!!!!!!!!!!
چه انتظاری از خدا دارم؟؟؟؟؟

اگر خدا بخواد برای یک گناهم حساب بکشه تموم کارهای به ظاهر نیک(که همشون رشته های ریا و خود پرستی درونشون ریشه دوانده) که انجام دادم از بین میره که!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

حداقل یک استغفار کوچک یه چند قطره اشک....

از اونطرف اینقدر خداوند بزرگ و بخشندگیش رو گسترش میده برای بنده هاش که حد و حساب نداره.
خدا فقط منتظره الفِ استغفرالله از دهان بنده خارج بشه تا ببخشه...
خدا منتظره ما کوچکترین توبه ای کنیم تا ببخشه...
همینجوری هی میبخشه...
اگر اینطور نبود که باید هممون میرفتیم توی عمق جهنم شیطان میچروندیم!!!!!!

دیلمی از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در ارشاد روایت میکند که آنحضرت فرمودند:" هیچ مومنی نیست که از چشمانش به اندازه بال مگسی اشک جاری شود و به صورتش بریزد مگر اینکه خداوند آتش جهنم را بر او حرام میکند"

خب خداوندی که بدون اینکه بخواهیم و حتی شایستگی یک نعمت رو داشته باشیم به ما نعمت میدهد و مارو میبخشد اگر در برابرش با گریه چیزی بخواهی آیا نمیدهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مگر خدا بخیل و کینه توز است(نعوذ بالله) که نبخشد است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

و همچنین فرمودند:"چشمی که از ترس خدا گریه کرده است، آتش جهنم را نمیبیند"

و همچنین فرمودند:"هیچ قطره ای در نزد خدا محبوبتر از قطره اشک یکه بخاطر تر س از خدا خارج شده باشد و قطره خونی که در راه خدا ریخته شود نیست. و بنده ای که بخاطر ترس از خدا گریه کند خداوند اورا از شراب رحمتش مینوشاند و گریه او را در بهشت به خنده تبدیل میکن و خداوند از اطرافش او را مورد رحمت قرار میدهد، اگر چه بیست هزار نفر باشند، و هیچ چشمی از ترس خدا پر از اشک نمیشود مگر اینکه خداوندبدن او را بر آتش جهنم حرام میسازد و اگر اشک بر صورتش بریزد آن صورت فقر و ذلت را به خود نخواهد دیدو اگر بنده ای در میان امتی گریه کند آن امت بواسطه گریه اش نجات پیدا میکنند."

و فرمودند:" کسی که بخاطر گناه گریه کند خداوند اورا میبخشد و کسی که بخاطر ترس از جهنم گریه کند خداوند اورا از آن در پناه خود قرار میدهد و کسی که بخاطر شوق بهشت گریه کند خداوند او را در آن ساکن میکند و برای او امان نامه از از وحشت بزرگ صادر میکند و کسی که بخاطر ترس از خدا گریه میکند خداوند اورا با پیامبران و صدیقین و شهداء و صالحین همنشین میکند و آنان بهترین رفیقان هستند."

و فرمودند:" گریه کردن بخاطر ترس از خدا نوعی رحمت است و نشانه قبولی و درب اجابت دعا میباشد."

و فرمودند:" زمانی که بنده ای به خاطر ترس از خدا گریه کند، گناهان او فرو میریزد ، همانطوری که برگ درختان میریزد و مثل روزی میشود که از مادر زاده شده است"

امام صادق می فرمایند:" زمانی که لرزه بر اندامت افتاد و اشک از چشمانت جایر شد و قلبت پر از ترس شد ، توجه داشته باش و توجه داشته باش که آنچه اراده نموده ای مورد توجه قرار گرفته است"

و در روایت آمده است :" بین بهشت و جهنم گردنه ایست که کسی اجازه عبور را ندارد مگر کسانی که بخاطر ترس از خداوند گریه نموده اند"

و حقیر میگویم ای کاش قلبم لحظه ای خاشع گردد و قطره ای اشک از چشمان گناهکارم جاری بشود...
اگر اینجا گریه نکنم اونطرف باید گریه کنم اینجا کارم با یک شب گریه زاری که خیلی زیاد و مطلوبه با یک قطره اشک و تباکی(خود را به گریه زدن و ادای گریه کردن رو در آوردن) حل میشه ولی فردای قیامت باید هزارسال برای عبور کردن از یک گردنه گریه کنم آخرسر هم یکی از گناهانم منو به اعماق جهنم میکشونه!!!!!!!!!!!!!!!!!

فردای قیامت همه چشم ها گریانه، برای عبور از یک گردنه و حسابرسی اعمال باید هزار سال معتل بشیم... در اون شرایط وحشت ناک!!!!!!!!!!!!! یا للعجب از این قلب خشکیده که این حرفا از توش بیرون میاد ولی ذره ای ترس و خوف بهش غالب نیمشه...

روزی که همه بفهمند که چه کسی خداست و کی قادر مطلق هست و بزرگیش رو درک کنند و از ترس او به لرزه بیفتند و گریه بسیار کنند.

روز یکه از طرف خداوند متعال ندا بیاید ای اهل گناه اَخسِئو و لا تکلموا (خفه شوید و سخن نگویید) و اون هنگامی که ندا بیاد که این شخص رو به اعماق جهنم بندازید که از گناهکاران بوده و من با این شخص سخن نگویم !!!!!!!!!!!!!!!!!!

اگر اون ندا برای من باشد چه خاکی بر سرم بریزم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

الان با یک قطره اشک کار حل میشه ولی در اون لحظه گریه و زاری بی فایده است.

در کتاب گرانقدر اسرار الصلوه میرزا جواد آقا (قدس سره) آمده است و این روایت طولانی ست و حقیر بخش مهمش را ذکر میکنم
روزی که در قیامت متکبران و گناهکاران مسلمان را به سمت جهنم میبرند: متن کتاب:
سپس آنان را به کناره ی دوزخ میاورند( طبقه هفتم) ناگاه چشمشان به شعله های آتش می افتد ، با دیدن آتش سوزان دوزخ به مالک دوزخ میگویند: ای مالک ! اندکی به ما اجازه بده تا بر خودمان گریه کنیم. (اونجا حتی برای گریه کردن هم باید اجازه گرفت یعنی همینجوری نمیتونی گریه کنی...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

و آنها آنقدر گریه میکنند که از چشمانشان بجای اشک خون جاری میشود. مالک با دیدن اشک آنان میگوید: کاش این گریه ها را در دنیا و از ترس خدا میکردید.زیرا اگر اینگونه در دنیا از ترس خداوند متعال می گریستید امروز گرفتار آتش دوزخ نمیگردیدید.
الخ...

حالا بنده کاری ندارم که سرانجام این گروه از جهنم نجات میابند ولی وقتی با یک قطره اشک اینچنین مورد رحم پروردگار قرار میگیرم چرا در قیامت خون گریه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

امام صادق (علیه السلام):
تمام چشم ها در قیامت گریانند مگر سه چشم، چشمی که از محرمات الهی پوشیده باشد، و چشمی که بخاطر اطاعت خداوند بیدار باشد و شب زنده داری نماید و چشمی که در دل شب از ترس خدا گریه کند.

و باز از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که : هیچ چیزی نیست مگر اینکه برای آن وزن و پیمانه ای وجود دارد مگر اشک که یک قطره از آن دریایی از آتش را خاموش میکند

و روایت شده است که : اگر شیر دوشیده شده به سینه برگردد آنکسی هم که از شدت ترس از خداوند گریه کرده است وارد آتش جهنم میشود.
.

هدیه ویژه برای گریه کنندگان از ترس خدا...

و از طرفی گریه از ترس خداوند بسیار فضیلت های دیگر داره

از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) روایت شده: پروردگارم به من خبر داد و فرمود: به عزت و جلالم قسم که انسانهای عابد از آنچه با گریه بدست می آورند ، با غیر گریه صاحب نمی شوند. برای آنها قصر ویژه ای در بهشت دارم که هیچ کس را به غیر از آنها شریک قرار نداده ام.

و فرموده اند: کسی که چشمانش از ترس خدا اشک آلود شود ، در مقابل هر قطره ای از اشک چشمش به اندازه کوه احد به او پاداش میدهند. و برای هر قطره اشک یک چشمه ای در بهشت عطا میشود که بر درو طرف آن شهر ها و قصر ها و چیزهایی ست که نه چشمی آنها را دیده نه گوشی آنها را شنیده و نه به قلب کسی خطور کرده است.

متن رساله لقا الله(میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (قدس سره)):

ای نَفس! بیاد بیاور کسانی را که زیاد گریه میکردند و گریه کردن را از آنان بیاموز مثل حضرت آدم (علیه السلام) که آنچنان گریه کردتا جایی که بر روی گونه هایش جوی آب روان بود.
پس ای برادر من ! در این روایات تفکر کن و برای روز فقر و بیچارگی خود توشه ای آماده کن ، بلکه برای حال گرفتاری و سختی خود این کار را انجام بده و اگر حال تو برای گریه کردن مناسب نباشد خود را بحال گریه درآور.
پس اگر قساوت قلب مانع شد بدان که گناهان تورا بیمار نموده اند و قلب تورا تیرگی های گناه فاسد نموده ، مخصوصا زینت دادن این دنیای پست به زر و زیور ، و به ظاهر فریبنده اش مغرور شدن و الفت گرفتن با این عادات نعمت های دنیایی به وسیله لذت بردن از آنها ، که حقیقتاً دوستی دنیا همانطوری که در روایات آمده است ، در ابتدای هر خطای هلاک کننده است و جایی در قلبت برای یاد خدا و فکر نمودن درباره آخرت قرار نداده ای.

دوستان بی شک این ترس و خوف نشانه هایی داره و اون نشانه ها که در کتاب اسرار الصلوه ذکر شده و گفته شده که:
اگر نفست ادعای ترس و خوف نمود آن را بیازمای زیرا خوف و ترس نشانه هایی دارد . اثر خوف در بدن زردی صورت و گریه زیاد است. در اعضا دوری از گناهان و پرداختن به عبادت و جبران اعمال زشت گذشته و آمادگی برای بندگی و عبادت خداوند متعال در آینده و در قلب خشوع و فروتنی و دوری از تکبر و غرور و کینه و دشمنی و حسادت است هنگامی که ترس بر دل غلبه میکند هر خواسته و شهوتی را از بین میبرد و جایی برای چیز دیگر بجای نمیگذارد که دل بدان مشغول شود.

انشاالله خدا توفیقی بدهد که با این اشک که آب حیات قلب است زنگار و کثافات رو از دل بشوییم.

دوستان خواهشاً اگر از این مطلب استفاده کردید دعا برای این حقیر رو فراموش نکنید.
التماس دعا

یا الله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، MAHDI59 ، MohammadMeraj ، zarati313 ، علی 110 ، AEimani ، rastin
۲۳:۰۳, ۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
به نام خدا

وَإِذَا سَمِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَى الرَّسُولِ تَرَى أَعْيُنَهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ مِمَّا عَرَفُواْ مِنَ الْحَقِّ
و هر زمان آياتي را كه بر پيامبر نازل شده بشنوند چشمهاي آنها را مي‏بيني كه (از شوق) اشك مي‏ريزد بخاطر حقيقتي را كه دريافته‏اند
سوره مبارکه مائده، آیه شریفه 83

در روضه کافی از نصایحی که خداوند به عیسی بن مریم (علیهما السلام) فرموده چنین آمده:
به من بازگرد و به درگاهم توبه آور، زیرا بر من، بزرگ نیاید که گناهی را بیامرزم با اینکه من ارحم الراحمین هستم. تا مهلت از عمر داری برای خویش کار کن پیش از آنکه دیگری به کارت نیاید و کردارت نیفزاید. مرا بپرست برای روزی که هزار ساله است که در آن روز حسنه را چند برابر پاداش دهم و به راستی که سیّئه در آن روز صاحب خود را گرفتار کند. برای خود در دوران مهلت آمادگی فراهم ساز و در کار خوب رقابت کن چه بسا مجلسی که اهل آن از آن برخیزند و خود را از دوزخ پناه داده باشند.

کرده بود آن مرد بسیاری گناه
توبه کرد از شرم و باز آمد به راه

بار دیگر نفس چون قوت گرفت
توبه بشکست و پی شهوت گرفت

مدتی دیگر ز راه افتاده بود
در همه نوع از گناه افتاده بود

زان سپس دردی در آمد در دلش
وزخجالت کار شد بس مشکلش

چون بجز بی حاصلی بهره نداشت
خواست تا توبه کند زهره نداشت

در سحرگه هاتفش آواز داد
سازگارش کرد و کارش ساز داد