کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روایاتی از اهل بیت پیرامون حضرت حجت + یک بحث جالب و مهم
۹:۱۹, ۲۶/تیر/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
(قسمت اول)
امام باقر عليه السلام و مهدويت

امام باقر عليه السلام در سوم صفر سال (57 ه‍.ق) در مدينه متولد شد و نسبش از هر دو سو، علوي و فاطمي است؛ زيرا پدرش، امام سجاد عليه السلام، پسر امام حسين عليه السلام و مادرش، ام‌عبدالله، دختر امام حسن مجتبي عليه السلام بود.
امام باقر عليه السلام، حدود چهار سال از دوران امامت جدش، امام حسين عليه السلام و حدود 37 سال از دوران امامت پدر بزرگوارش را درك كرد، آن حضرت در حادثة عاشورا حضور داشته، در اين‌باره مي‌فرمايد: «من چهار ساله بودم كه جدم ، امام حسين عليه السلام را كشتند و شهادت وي و آن‌چه در آن وقت به ما رسيد به ياد دارم.»
امام محمد بن علي بن الحسين عليه السلام با كنية ابوجعفر و لقب‌هاي هادي، شاكر، امين، صابر و شبيه، به دليل شباهت به پيامبر صلي الله عليه و آله معروف بود و مشهورترين لقب وي، باقر بود؛ چرا كه رسول خدا صلي الله عليه و آله به روايت جابر، او را باقرالعلوم نام نهاد و در اين‌باره فرمود: «او علم را به تمام و كمال مي‌شكافد.» در ادعيه و زيارات نيز، لقب آن حضرت را به صورت «باقر‌العلم بعد النبي و باقر علم النبيين» مي‌خوانيم، امام باقر عليه السلام، سرانجام در (سال 114ه‍.ق)‍ در شهر مدينه به شهادت رسيد و در قبرستان بقيع، كنار پدر و جدش امام حسن عليه السلام به خاك سپرده شد.

امام زمان عليه السلام در سخن امام باقر عليه السلام

ابراهيم بن عمر كناسي مي‌گويد: از امام باقر عليه السلام شنيدم كه مي‌فرمود: «همانا براي صاحب اين امر، دو غيبت خواهد بود و قائم، قيام مي كند در حالي كه بيعت كسي برگردنش نيست.»
ابوبصير هم از امام باقر عليه السلام نقل مي‌كند كه حضرت فرمود: «بعد از حسين عليه السلام، نُه امام مي‌آيند، نهم از آنان، قائم ايشان است.»
جابر جعفي از امام باقر عليه السلام نقل نموده كه فرمود: «زماني بر مردم خواهد آمد كه در آن زمان، امامشان غايب خواهد شد؛ پس خوشا به حال كساني كه بر امر ما ثابت باشند؛ همانا كم‌ترين پاداش ايشان، آن است كه خداوند خطاب به آنان مي‌فرمايد: بندگان من! به سرّ من ايمان آورديد و غيبت حجت مرا تصديق نموديد؛ پس به بهترين پاداش از سوي من بر شما بشارت باد! بندگان من شماييد از شما مي‌پذيرم و شما را عفو مي‌نمايم و به وسيلة شما، رحمت و باران را بر بندگانم نازل مي‌كنم و براي شما است كه از بندگان بلا و عذاب را دور مي‌كنم… .»

ظهور امام زمان عليه السلام

امام باقر عليه السلام مي‌فرمايد: «گويي قائم عليه السلام را … مي‌بينيم كه ميان ركن و مقام ايستاده، جبرييل در پيشگاهش بانگ مي‌زند: بيعت براي خدا! پس زمين را پُر از عدل كند، چنان‌كه از ظلم و جور پر شده است.»

مدت حكومت امام زمان عليه السلام

امام باقر عليه السلام مي‌فرمايد: «قائم 309 سال حكومت مي‌كند، همان مقدار كه اصحاب كهف در غارشان ماندند، زمين را پر از عدل و قسط مي‌كند، چنان‌كه از ستم پر شده باشد؛ پس خداوند براي او، شرق و غرب زمين را مي‌گشايد و به شيوة سليمان بن داوود سلوك نمايد، آفتاب و ماه را صدا مي‌كند، پاسخ او را مي‌دهند و زمين براي او در نورديده شود و به او وحي مي‌رسد؛ پس به امر الهي به وحي عمل مي‌كند.»

شيوة حكومت امام زمان عليه السلام

امام باقر عليه السلام دربارة شيوة حكومت حضرت مهدي عليه السلام مي‌فرمايد: «حضرت قائم عليه السلام به امر جديد و قضاوتي تازه ـ كه شديد است ـ به پا خواهد خاست.»
در جاي ديگر از حضرت باقر عليه السلام آمده است: «همان‌گونه كه پيغمبر دعوت فرمودند و اسلام غريبانه آغاز شد، حضرت مهدي عليه السلام همان‌گونه عمل مي‌كند.»

سفارش‌هاي امام باقر عليه السلام به منتظران ظهور
1. شناخت امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف

امام باقر عليه السلام مي‌فرمايد: «هر كس با شناخت امامش بميرد، پيش افتادن اين امر (ظهور) يا به عقب افتادن آن به او ضرري نرساند؛ كسي كه به معرفت امامش بميرد مانند كسي است كه با حضرت قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف در خيمه‌اش باشد.»

2. صبر در دوران غيبت

امام باقر عليه السلام مي‌فرمايد: «اي مؤمنان! در به جا آوردن امور واجب خود، تحمل داشته باشيد و در برابر دشمنانتان پايداري ورزيد، هم‌ديگر را به شكيبايي سفارش نمايد و با امام منتظر خود، پيوند و رابطة ناگسستني داشته باشيد.»

3. زمان ظهور را تعيين نكردن

فضيل از امام باقر عليه السلام پرسيد: آيا براي اين امر ]ظهور[ وقتي معين است؟ حضرت امام باقر عليه السلام سه بار فرمودند: «آنان كه وقتي براي ظهور تعيين مي‌كنند، دروغ مي‌گويند.»

محمد رضا نصوري
سايت مجله امان - مجله عمومي - ويژه امام زمان عليه السلام
http://www.mahdi313.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۱:۵۲, ۲۶/تیر/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
دوست گرامی این دیدگاه رو از دید کدوم ادیان می خوایی ؟؟؟؟Huh
تا جایی که من می دونم در ادیان مختلف شخصی که ظهور می کنه با هم فرق دارن مثلا تو زرتشت سوشیانیست و تو اسلام حضرت مهدی یا تو دین بودا فکر کنم خود بودا باشه و......
حالا چه جوری بحث کنیم در رابطه با کدومشون Blush
۱۲:۰۱, ۲۶/تیر/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
نکته ی جالب این هست که باور منجی در درون همه انسانها یه باور فطری هست

مثل باور به این که خدا هست

میدونی چرا اینقدر فیلمایی مثل سوپرمن و بتمن و اسپایدرمن و... راحت باور میشه
چون هر کسی در درون خودش به منجی باور داره
که وقتی اوضاع میریزه به هم و دیگه از هیچکس کاری ساخته نیست
یکی
یه ابر مرد باید بیاد کارارو درست کنه

حالا مثل پرستش خدا که آدمها در مصداق و کمّ و کیف معبود دچار اختلاف میشن عیناً در مصداق و کم و کیف منجی هم دچار اختلاف میشن

همونطور که انسانها در نهادشون میل به پرستش وجود داره

همونطور هم انتظار منجی در نهادشون هست

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود
۱۳:۴۶, ۲۶/تیر/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۶/تیر/۹۰ ۱۱:۵۲)Gryffen نوشته است:  دوست گرامی این دیدگاه رو از دید کدوم ادیان می خوایی ؟؟؟؟Huh
تا جایی که من می دونم در ادیان مختلف شخصی که ظهور می کنه با هم فرق دارن مثلا تو زرتشت سوشیانیست و تو اسلام حضرت مهدی یا تو دین بودا فکر کنم خود بودا باشه و......
حالا چه جوری بحث کنیم در رابطه با کدومشون Blush

سلام
به نظر من اگه اسم تایپیک به موعود آخرالزمان از دیدگاه ادیان و مکاتب تغییر بدیم بهتر باشه.
و همچنین من پیشنهاد میکنم ابتدا بیایم در مورد موعود در مسیحیت و اعتقاد اونها به منجی بحث کنیم
۱۳:۴۸, ۲۶/تیر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/تیر/۹۰ ۱۳:۵۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #5
آواتار
به نظر حقیر ما هنوز به اندازه ی کافی در مورد منجی در منابع اصیل تشیع اطلاع نداریم

هنوز خیلی چیزا در مورد منجی شیعه نمیدونیم
خیلی چیزا و دانستن آن بیشتر مورد نیاز هست

اما هر جور خود مایل هستید
مولا علی میفرمایند:
چیزهای مهم برای دانستن در این دنیا بسیار است و عمر ما محدود ، اما هر کس باید اول مهمترین رو نسبت به خودش بشناسه و بعد مهمتر رو و...

و به نظر حقیر مهمترین چیز برای من اول شناخت منجی موعود از دیدگاه شیعه هست

اما باز صلاح مملکت خویش خسروان دانند
یا علی
۱۴:۵۴, ۲۶/تیر/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۶/تیر/۹۰ ۱۳:۴۸)علی 110 نوشته است:  به نظر حقیر ما هنوز به اندازه ی کافی در مورد منجی در منابع اصیل تشیع اطلاع نداریم

هنوز خیلی چیزا در مورد منجی شیعه نمیدونیم
خیلی چیزا و دانستن آن بیشتر مورد نیاز هست

اما هر جور خود مایل هستید
مولا علی میفرمایند:
چیزهای مهم برای دانستن در این دنیا بسیار است و عمر ما محدود ، اما هر کس باید اول مهمترین رو نسبت به خودش بشناسه و بعد مهمتر رو و...

و به نظر حقیر مهمترین چیز برای من اول شناخت منجی موعود از دیدگاه شیعه هست

اما باز صلاح مملکت خویش خسروان دانند
یا علی

بله باهاتون موافقم//امیدوارم تاثیرگذار باشه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا