کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 9 رای - 3.89 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فیلم سینمایی محمد رسول الله
۴:۰۹, ۲۴/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۰ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خبرنامه دانشجویان ایران:آخرين مقدمات، پيش‌نيازها و طراحي‌هاي لازم براي فيلم سينمايي محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فراهم می‌شود تا مرحله‌ پيش‌توليد پايان يافته و به‌زودي فيلمبرداري آغاز شود.

به گزارش «تابناک» در هفته‌ گذشته، سرپرست‌هاي گروه‌هاي مختلف فني و هنري به‌ همراه كارگردان فيلم، در آخرين سفر مرحله‌ پيش ‌توليد، از لوكيشن‌هاي در نظر گرفته‌شده در حوالي بندرلنگه، عسلويه و كرمان بازديد كرده و در هر لوكيشن به ارزيابي نهايي محل و ثبت تصويري موقعيت پرداختند.

بنابر این گزارش، در پايان اين مجموعه سفرها نیز جلسه‌‌‌اي با حضور متصديان دپارتمان‌هاي مختلف فيلم برگزار شد.

در اين جلسه كه نزديك به شش ساعت به‌طول انجاميد، گروه تهيه و توليد، گروه كارگرداني، گروه فيلمبرداري، گروه طراحي صحنه و گروه جلوه‌هاي ويژه حضور داشتند. بخش عمده‌اي از مباحث اين جلسه مربوط به ايجاد هماهنگي‌ بين اسكات اندرسون (طراح جلوه‌هاي ويژه‌) با ديگر دپارتمان‌هاي فيلم بود كه بر اساس بازديد مجدد از لوكيشن‌ها بايد در مشاوره با كارگردان فيلم به تصميم‌گيري نهايي در مورد شكل قطعي سكانس‌هاي موردنظر و كيفيت اجراي جلوه‌هاي ويژه در آنها دست مي‌يافتند.

در پايان اين جلسه و در پايان سفر ده‌روزه‌ اندرسون به ايران، از او تقاضا شد با توجه به جمع‌بندي انجام‌شده در جلسه، توضيحاتي درباره‌ ويژگي‌ها و شيوه‌ي كارش در فيلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بدهد.

اسكات اندرسون كه به‌خاطر طراحي جلوه‌هاي ويژه‌ي فيلم بيب در سال 1996 برنده‌ جايزه‌ي اسكار شده است، سابقه‌ كار به عنوان طراح جلوه‌هاي ويژه در فيلم‌هاي ژرفنا (1989)، ترميناتور 2 (1991)، بيب (1995)، مهاجمين سفينه‌ي فضايي (1997)، دروازه‌ي نهم (1999)، مرد نامرئي (2000)، كاپيتان اسكاي و دنياي فردا (2004)، كينگ‌كنگ (2005)، استخوان‌هاي دوست‌داشتني (2009) و ماجراهاي تن‌تن (2011) را دارد و يكي از باتجربه‌ترين و معتبرترين افراد اين عرصه در سطح سينماي جهان محسوب مي‌شود.

گفتگوی کوتاه «تابناک» با اسکات اندرسون به شرح زیر است:

ـــ «در هفته گذشته از لوكيشن‌هاي مختلف فيلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بازديد كرديد؛ كدام يك از آنها مهم‌تر است و كارتان در كدام سكانس‌ها سنگين‌تر است؟»

اندرسون: در ميان حوادث اصلي فيلم، بخش مربوط به حركت لشكر ابرهه و جمع‌شدن آدم‌ها پيش از حمله‌ به مكه و حمله‌ پرنده‌ها ـ ابابيل ـ خيلي عظيم است؛ هم‌چنين كار دهكده‌ ماهي‌گيرها براي ما خيلي خيلي بزرگ است، چون كار با آب در هر نوع طراحي جلوه‌هاي ويژه‌ دشوار است. هردوي اين سكانس‌ها كار تكنيكي و كار خلاقانه‌ي زيادي مي‌خواهد. درحال حاضر، اين دو سكانس كارهاي اصلي ما هستند. چند تهميد خلاقانه هم لازم داريم كه هنوز راهش را پيدا نكرده‌ايم. آنها مربوط به مكان‌هاي فيزيكي خاصي نيستند و بيشتر مفهومي‌اند. ما هنوز براي آن بخش‌هاي فيلمنامه راهي پيدا نكرده‌ايم. اما چالش‌هاي هنري به اندازه‌ چالش‌هاي تكنيكي بزرگ است و ما هم چندتايي چالش هنري داريم.



اسكات اندرسون در حال عكاسي از لوكيشن‌هاي درنظرگرفته‌شده براي فيلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

[تصویر: 106071_978.jpg]
ـــ براي فيلمي مثل محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) كه يك فيلم تاريخي بزرگ است، قطعاً در مقياس وسيعي از تكنيك سي.‌جي.‌آي. استفاده خواهد شد؛ فكر مي‌كنيد چه قواعدي بايد رعايت شود تا اصالت اين فيلم حفظ شود و از سي‌.جي.‌آي. به‌شكلي استفاده شود كه باورپذير باشد؟

اندرسون: به مجيدي گفتم، به همه‌ كارگردان‌هايي كه تاكنون با آنها كار كرده‌ام هم گفته‌ام؛ بايد با جلوه‌هاي ويژه همان‌طور كار كرد كه با بخش‌هاي ديگر فيلم؛ يعني كارگردان‌ها همان جور كه يك بازيگر را كارگرداني مي‌كنند، همان‌جور كه از فيلمبردار يك حركت دوربين را مي‌خواهند، يا براي نورپردازي فكر مي‌كنند، همان‌طور هم بايد به ما بگويند چه مي‌خواهند و بگذارند خودمان نگران اجراي آن باشيم. ما قرار نيست سبك فيلم را بشكنيم، يعني چيز بزرگ و چشمگيري به آن اضافه كنيم؛ قرار نيست صحنه‌اي به فيلم اضافه كنيم كه بزرگ‌تر از كل فيلم باشد، به چشم بيايد و بخشي از آن كل نباشد. من به‌شدت معتقدم كه فيلم بايد انسجام هنري داشته باشد. اگر بتوان به آن انسجام رسيد، همه چيز طبيعي خواهد بود. ما بايد همان قالب‌هاي فكري را داشته باشيم كه بر فيلم حاكم است. ما از همه‌ كساني كه روي فيلم كار مي‌كنند ياد مي‌گيريم، سعي مي‌كنيم همان انرژي را به كاري كه مي‌كنيم منتقل كنيم، و از جايگاهي كه هستيم با گروه طراحي صحنه و طراحي توليد و كارگردان و فيلمبردار و بازيگران و طراحي لباس ارتباط برقرار كنيم. جنس كار همه‌ آنها بايد به ما منتقل شود و اگر ما بدون آن اطلاعات كار كنيم، آن‌وقت با كل فيلم منطبق نمي‌شويم.

ـــ سينماي ايران سالانه نزديك به 100 فيلم توليد مي‌كند كه اكثر آنها كم‌هزينه و ارزان است. به نظر شما، سينماي ما براي رسيدن به كيفيت تكنيكي هاليوود، بايد تكنيك‌هاي سي.‌جي.‌آي. را بياموزد؟ اصلاً براي ما ضروري است وارد اين عرصه شويم؟

اندرسون: سؤال اصلي اين است كه چه‌جور داستاني مي‌خواهيد تعريف كنيد؟ من تعداد محدودي فيلم ايراني ديده‌ام؛ بيشتر آنها روي آدم‌ها تمركز دارد و روابط‌شان و سبك روايي عاطفي ظريفي در آنها وجود دارد. آيا صنعت سينماي ايران، صنعتي است كه به‌طور معمول ترانسفورمرز بسازد؟ نمي‌دانم! منظورم اين است كه اصلاً دليلي دارد؟ اولين چيزي كه بايد از خودتان بپرسيد اين است كه واقعاً به چه هدفي مي‌خواهيد برسيد. اگر مسئله اين است كه مي‌خواهيد توانايي ساختن فيلم‌هاي عظيم‌تري را پيدا كنيد كه داستان‌هاي پيچيده‌تري با آدم‌هاي بيشتري تعريف كنند، فكر مي‌كنم چيزهايي هست كه مي‌توانيد ياد بگيريد. اما اين فقط در مورد سي.‌جي.‌آي. نيست؛ سي.‌جي.‌آي. فقط يك ابزار ديگر است، چون اگر كارهاي ديگر را درست انجام دهيد، سي.‌جي.‌آي. هم جاي متناسب خودش را پيدا مي‌كند. من معتقدم فيلمي مثل محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) صنعت سينماي يك كشور را تغيير مي‌دهد؛ همه تلاش مي‌كنند از پس چنين كار بزرگي برآيند و بنابراين با اين مقياس بزرگ سازگار مي‌شوند. ديگران هم نتيجه را مي‌بينند و مشتاق مي‌شوند كه كاري عظيم‌تر از قبل انجام دهند؛ چنين فيلمي بدون توجه به استفاده از سي.‌جي‌.آي. يا هر تكنيك ديگري حركت خودش را به‌وجود خواهد آورد.

ـــ و در پايان از اندرسون پرسيديم نظرش درباره‌ي آينده‌ گرافيك كامپيوتري چيست و فكر مي‌كند چه امكانات جديدي در پيشرفت‌هاي تكنولوژي جلو‌ه‌هاي ويژه نهفته است،

و او پاسخ داد: «پيش از اينها ما مي‌توانستيم تماشاگران را با به‌وجودآوردن چيزي كه پيش از اين نديده‌اند حيرت‌زده كنيم، اما حالا حتي وقتي چيزي به‌وجود مي‌آوريم كه پيش از اين نديده‌اند، آنها بازهم متوقع‌اند. ما از مرحله‌اي گذشته‌ايم كه در آن جلوه‌هاي ويژه و به‌خصوص جلوه‌هاي ديجيتال براي به حيرت‌انداختن تماشاگران كافي باشد، اما فيلمنامه‌نويسان هنوز به سطحي از خلاقيت نرسيده‌اند كه بتوانند مصالح كافي براي كاري كه ما انجام مي‌دهيم مهيا كنند. طبيعتاً اين وظيفه‌ي كارگردان است كه تصميم بگيرد از چه چيز و در كجا استفاده كند، اما احساس مي‌كنم كه اكنون در مرحله‌ي جديدي قرار داريم و سخت است حدس‌زدن اين‌كه بعد از اين چه اتفاقي خواهد افتاد. ما خيلي سريع‌تر و وسيع‌تر از آن‌چه حدس زده مي‌شد پيش رفته‌ايم.»

[تصویر: 106070_385.jpg]

اسكات اندرسون در حال عكاسي از لوكيشن‌هاي درنظرگرفته‌شده براي فيلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

منبع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، amir72 ، خاک ، Ramin_Ghn ، shafagh_mah ، مفقود الاثر

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۰, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #11
آواتار
[تصویر: eenuqr7zarvrz9f62x44.jpg]

عبدالمطلب
[تصویر: IMAGE634584241322598713.jpg]

ابوسفیان
[تصویر: 239882_678.jpg]

[تصویر: 23763_183.gif]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، aleerz
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  مجید مجیدی و فیلم زندگانی حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مجتبی110 98 159,144 ۱۷/بهمن/۹۶ ۱۰:۴۶
آخرین ارسال: دل خسته
  ساخت فیلم سینمایی درباره سردار سلیمانی Silence 0 1,239 ۲۵/فروردین/۹۴ ۱۵:۲۸
آخرین ارسال: Silence
  نقد فیلم سینمایی شکلات داغ sinasafaee 1 8,568 ۱۳/خرداد/۹۲ ۱۱:۵۳
آخرین ارسال: pari74bala
  فیلم سینمایی اخلاقتو خوب کن ZaHrA110M 32 15,900 ۱۳/آبان/۹۱ ۲۱:۳۹
آخرین ارسال: دل خسته
  بررسی فیلم سینمایی قلاده های طلا ( در مورد فتنه ی 88 ) sarallah 80 54,257 ۲۰/شهریور/۹۱ ۱۳:۰۱
آخرین ارسال: جویای حقیقت
  فیلم سینمایی "پایان نامه" FOADG 1 2,397 ۱۵/تیر/۹۰ ۱۳:۲۰
آخرین ارسال: pcyord

پرش در بین بخشها:


بالا