کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فیلم سینمایی كتاب الي-The Book Of ELI
۲۲:۴۷, ۱۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/فروردین/۹۱ ۱۸:۴۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
«كتاب الي» داستان يك منجي آخرالزماني است كه وظيفه حراست از آخرين انجيل روي كره زمين را بر عهده دارد اما مثل ساير فيلم‌هاي آرماگدوني هاليوودي، منجي را يك آمريكايي مي‌داند و از بين كتب آسماني تنها انجيل را داراي جايگاه قلمداد مي‌كند.
[تصویر: custom_1248533794043_eli.jpg]
شايد اگر تا 40-30 سال پيش كسي حرف از آخرالزمان به زبان مي‌آورد، با تمسخر و طعنه ديگران مواجه و يا در بهترين حالت ممكن، به شيعه‌گري متهم مي‌شد، اما امروزه اعتقاد به منجي و آخرالزمان در ميان تمام اديان ديده مي‌شود و ظهور و بروز آن در توليدات هاليوود نيز آشكار است.
«كتاب الي» (The Book of Eli) يكي از اين فيلم‌هاست كه با شعار «همه مي‌كشند تا آن را به‌دست ‌آورند، او مي‌كشد تا از آن حفاظت كند» روي پرده نقره‌اي سينما نقش بست.
«الي» (با بازي دنزل واشنگتون) در نقش يك منجي آخرالزماني ظاهر مي‌شود كه با حفظ كتاب مقدس (انجيل نسخه جيمزشاه) قصد نجات بشر را دارد. مأموريت او كه بيش از سه دهه از آغاز آن مي‌گذرد، رساندن آخرين انجيل موجود روي كره زمين به «ارض موعود» (در اين فيلم: جزيره آلكاتراز) است.
بنا به عادت هميشگي تمام فيلم‌هاي آرماگدوني هاليوودي، منجي يك آمريكايي است كه بشريت و انسانيت را نجات مي‌دهد و طبق معمول، آمريكا سرزميني است كه مأمن و ملجأ معرفي مي‌شود.
[تصویر: the-book-of-eli-movie-image-denzel-washington-1.jpg]
در ابتداي فيلم، دنيايي ويران‌شده و خاكستري نمايش داده مي‌شود و جالب اين كه، سكانس ابتدايي فيلم (شكار گربه توسط الي، كباب كردن آن و شريك شدن موش در اين ضيافت) تأكيدي بر نزديك‌شدن دنيا به پايان است. همچنان كه در روايات اسلامي نيز معكوس شدن برخي امور معمول، از نشانه‌هاي غيرقطعي آخرالزمان عنوان شده است.
در «كتاب الي»، با پيام‌رساني (Messenger) مواجه هستيم كه عليرغم داشتن پوست و ظاهري سياه، ضميري روشن دارد و اين موضوع، هنگامي بيشتر جلوه مي‌كند كه در اواخر فيلم متوجه مي‌شويم كتاب او به خط بريل است و «الي» آن را با چشم سر نمي‌خوانده و سبب از بر بودن آن نيز، الهامات و القائات دروني است.
حالات و سكنات قهرمان و منجي «كتاب الي» شباهت بسياري به اولياءالله دارد و به هيچ وجه به دنبال نفسانيات و شهوات نيست. عرفان او نيز بر اساس عرفان اسلامي و «اسفار اربعه» است. چنانچه «الي» در ابتداي فيلم، مبارزه با تعدي‌گران خياباني و ظلم آنان را جزئي از مأموريت خود نمي‌داند، اما با گذشت زمان متحول شده و به مقام «الي الخلق» مي‌رسد، يعني حق الناس را ارجح از حق‌الله مي‌داند. اين موضوع در تغيير كاربري و تعويض نقش «كتاب» از هدف به وسيله نيز كاملاً مشهود است.
http://www.scifiscoop.com/wp-content/gal...poster.jpg
يكي از نكات جالب فيلم، شباهت داستان يافتن انجيل توسط «الي» به داستان يافتن الواح انجيل «مورمون» توسط «ژوزف اسميت» (مؤسس كليساي عيسي مسيح قديسان آخرالزمان) است.
عقايد «كليساي عيسي مسيح قدسيان آخرالزمان» كه در شهر سالت‌ليك‌سيتي ايالت يوتاي آمريكا قرار دارد، در داستان فيلم به وضوح ديده مي‌شود. پيروان اين كليسا كه به «مورمون‌ها» معروف هستند، معتقدند خداوند بايد كساني را از طريق نبوت فرا بخواند تا انجيل را موعظه كنند و در نظام آن، به خدمت مشغول باشند.
«الي» جلوه بارز «نبي» در اعتقاد مورمون‌هاست. جالب اينكه مورمون‌ها معتقدند صهيون و اورشليم جديد در قاره آمريكا بنا مي‌شود و در طول فيلم نيز، «الي» براي اتمام مأموريت خود، قصد رسيدن به غرب را دارد و هنگامي كه او در نمايي در كنار پل معروف «گلدن گيت» در ايالت كاليفرنيا تصوير مي‌شود، مي‌فهميم كه منظور وي از غرب، همان آمريكا است.
يكي ديگر از مواردي كه دليلي بر وجود عقايد مورمون‌ها در فيلم است، همين حضور الي در جنوب آمريكاست. زيرا مورمون‌ها معتقدند اولين مهاجرت به آمريكا پس از سقوط شهر بابل صورت گرفته است و در طي اين مهاجرت، عده‌اي پس از عبور از اقيانوس اطلس به جنوب آمريكا رسيده‌اند. جالب اينكه پل گلدن گيت نيز در جنوب شرقي آمريكا و با فاصله كمي از ايالت يوتا و شهر سالت‌ليك‌سيتي (مركز كليساي عيسي مسيح قديسان آخرالزمان) قرار دارد.
ناگفته نماند كتاب مقدس مورمون‌ها، مملو از اشتباهات تاريخي و متضاد با شواهد علمي است و در سكانس پاياني فيلم، نتيجه زحمات «الي» با عنوان انجيل نسخه جيمزشاه (King Jams) به چاپ مي‌رسد. انجيل جيمز شاه به نسخه «معيار» مشهور است و معتبرترين اناجيل قلمداد مي‌شود. حتي حدود 25 هزار واژه كتاب مورمون (كه ادعا مي‌شود اصل آن در سال 428 ميلادي نوشته شده است) از ترجمه انگليسي انجيل جيمزشاه كه در سال 1611 ميلادي به چاپ رسيده، برداشته شده است.
در انجيل جيمزشاه ذكر شده كه عيسي (علیه السلام) براي خدا نماز مي‌خوانده است و همه پيامبران نيز چنين مي‌كرده‌اند. در اين انجيل بشارت به ظهور پيامبر خاتم نيز ثبت شده است. شايد به همين دليل است كه در پايان فيلم، اين انجيل در ميان كتاب‌هاي تورات و قرآن قرار مي‌گيرد.
البته اين نكته به معناي تأييد اسلام نيست، چرا كه «انجيل» مرهم آلام بشر غربي معرفي مي‌شود و بيانگر آن است كه از ديد سازندگان فيلم، كتاب‌هاي مقدس ديگر نسخه‌اي تماماً شفابخش براي انسان آخرالزمان ارائه نكرده‌اند.
نوع چينش سه كتاب آسماني تورات، انجيل و قرآن به نحوي است كه سير تاريخي آنها را به ياد مي‌آورد. البته با نگاهي عميق‌تر، اين نوع چينش، سكوهاي قهرماني را در ذهن تداعي مي‌كند. بدين معنا كه انجيل در جايگاه اول و تورات در جايگاه دوم قرار مي‌گيرند.
در اين راستا، خلاصه داستان اين فيلم بيانگر آن است كه زندگي انسان آخر‌الزماني بدون حضور انجيل (حتي با حضور قرآن و تورات) رو به ورطه نابودي است و حتي اگر مراد كارگردان از اين نوع چينش، تنها اشاره به سير تاريخي نزول اين كتب آسماني داشته باشد، باز هم توهيني به قرآن و مسلمانان قلمداد مي‌شود.
نويسنده: محمد حسين‌كلهر
منبع: فارس
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: gerdu ، مسافر ، hadi.ah ، Mitsonary ، نان و نمک ، رهجو ، Agha sayyed ، در جستجوی سختی
۱۳:۲۸, ۱۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
مگه بهترین انجیلی که با قرآن بیشتر مطابقت داره انجیل برنابا نیست؟Huh
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۷:۴۲, ۱۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
با تشک از پست کامل شما
ولی اگه به چند صحنه ی آخر فیلم بازنگری کنید متوجه می شوید که در کتاب خانه ی آن چاپ خانه قرآن هم بود و این یعنی قرآن زود تر به آن جا رسیده!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: dani
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  فیلم سینمایی arrival-2016 javadth 28 9,695 ۶/خرداد/۹۶ ۳:۱۱
آخرین ارسال: A.N.P.X
  فیلم سینمایی " آرگو - Argo " AMINI 17 13,615 ۹/مرداد/۹۲ ۱۲:۱۲
آخرین ارسال: saeed111
  نقد فیلم سینمایی آگاهی ( The Knowing ) Mitsonary 9 6,092 ۳۰/خرداد/۹۱ ۱۲:۳۲
آخرین ارسال: vavp
  فیلم سینمایی ۳۱۳ تفکر 7 4,898 ۳/اردیبهشت/۹۱ ۹:۲۰
آخرین ارسال: محمد رضا.
  فیلم سینمایی"زره پوش-Ironclad" و تروریستهای افراطی مسیحی Mitsonary 0 2,061 ۱۴/مرداد/۹۰ ۶:۱۴
آخرین ارسال: Mitsonary
Video نقد فیلم سینمایی قاتل نیکو کار-Righteous Kill sinasafaee 0 4,555 ۶/مرداد/۹۰ ۱۷:۳۴
آخرین ارسال: sinasafaee
Video بررسی فیلم انیمیشن سینمایی "جوجه کوچولو-Chicken Little" mohamad 18 18,069 ۲۸/اسفند/۸۹ ۲۳:۴۲
آخرین ارسال: mohamad

پرش در بین بخشها:


بالا