|
نماز شب اول قبر (نماز وحشت) هدیه ای به اموات
|
|
۱۸:۰۵, ۳۱/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۰ ۱۸:۰۸ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
دوستان عزیز این تالار می دونم که همه دوست دارن به برادران و خواهران دینی خودشون کمک کنن.
خوب تعدادی از برادران و خواهران ما کسانی هستند که در همین روزها در جای جای دنیا فوت می کنن و خدایی ناکرده ممکنه عین خود ما به خاطر گناهانشون نیازمند نوری باشن که شب اول دفن در تاریکی عالم قبر و وحشت اونجا به کمکشون بیاد. هدف حقیر از زدن این تاپیک اول تلنگوری بود به خودم و شما که اگر در مجلس خاکسپاری یا تشییع جنازه مسلمانی شرکت کردین، قرآن کوچیکی همراه داشته باشین که خصوصا سوره یس رو برای فرد فوت شده بخونین. مطمئن نیستم از پیامبر باشه یا نه. اما گمان میکنم جایی دیدم یا شنیدم که این گریه ها و ضجه زدن های فامیل فوت شده، همشون روی هم اندازه دو رکعت نماز حتی بدون حضور قلب، برای اون فرد فوت شده ارزش و فایده نداره. لااقل خوندن چند تا فاتحه و سوره های کوچک موقع تشییع جنازه می تونه خیلی مفید باشه... اما در مورد نماز شب اول قبر، این روایت از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): «براي انساني كه از دنيا رفته است ساعتي سخت تر از شب اول دفن نيست. پس بر مردگان خود با صدقه ترحم كنيد و رحمت بفرستيد و اگر امكاني نداشت، دو ركعت نماز براي آنها بخوانيد... زيرا پس از اين نماز خداوند هزار فرشته را به سوي قبر او مي فرستد كه با هر فرشته لباس و زينتي است و قبرش تا روزي كه در نغمه صور دميده مي شود، از تنگي به در مي آيد و گشايش مي يابد. همچنين به نمازگزار نيز تا زماني كه خورشيد بر او مي تابد حسنه مي دهند و او را چهل درجه بالا مي برند.
(مستدرك الوسائل، ميرزاي نوري، ج 6، ص 344، تحقيق و نشر موسسه آل البيت قم) کیفیت خواندن این نماز: نماز لیلة الدفن (شب بعد از دفن میّت) دو ركعت است كه در ركعت اوّل «حمد» و «آیة الكرسى» خوانده مى شود و در ركعت دوم یك مرتبه «حمد» و ده بار سوره «انّا انزلناه»; وقتى كه نماز به پایان رسید، می گویی: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد، وَ ابْعَثْ ثَوابَهُما اِلى قَبْرِ فُلان. خدایا درود بفرست بر محمّد و آل محمّد و بفرست ثواب آن نماز را به قبر فلان كس. كه به جاى «فلان» نام میّت را ذكر مى كنى. (مصباح کفعمى، صفحه 411; بلدالامین، صفحه 164 و بحارالانوار، جلد 88، صفحه 219، حدیث 5) زمان اقامه نماز وحشت: نماز وحشت را در هر موقع از شب اول قبر مى شود خواند; ولى بهتر است در اول شب بعد از نماز عشا خوانده شود. و این یكى از بهترین هدایاست كه انسان مى تواند براى اموات خود در آن شب پرخوف و خطر بفرستد. این نماز را مى توان براى هر مؤمنى خواند و هرچند نفر بخوانند خوب است. تأثیر نماز وحشت در گشایش کار اموات عالم بزرگ، حاجی نوری در کتاب دارالسلام نقل میکند: استاد و مولای ما، ملا فتحعلی سلطان آبادی (رحمه الله علیه) فرمود: عادت من این بود که هر گاه هر کس از دوستان خاندان رسالت از دنیا می رفت، و خبر آن به من می رسید، دو رکعت نماز شب دفن (نماز وحشت) نثار او می خواندم. و هیچکس از این عادت من آگاه نبود، تا روزی یکی از دوستان، در راهی با من ملاقات کرد و گفت: دیشب فلان شخص که تازگی از دنیا رفته بود را در عالم خواب دیدم. از چگونگی حال او بعد از مرگش پرسیدم. گفت من بعد از مرگ در تنگنای سختی قرار داشتم تا اینکه فلانی (نام شما را برد) دو رکعت نماز برای من خواند. همان دو رکعت، مرا از عذاب نجات داد، خدا پدرش را رحمت کند که به من چنین احسانی نمود. آنگاه آن شخص، از ملا فتحعلی (رحمه الله علیه) پرسید آن دو رکعت نماز، چه نمازی بود؟ من طریقه خود را در مورد خوادن نماز دفن (نماز وحشت) برای او بیان کردم. خدا کنه توفیق این رو داشته باشیم که خدمتی به خلایق فوت شده خدا هم بکنیم. یادمون نره هدف رضای خداست.
(دار السلام نوری، ج 2، ص 315) حقیر چون خودم نماز قضا به عهده دارم تا الان توفیق پیدا نکردم خوندن این نماز رو برای اموات شروع کنم اما اگه خدا بخواد میخوام شروع کنم. البته به دلیل مشغله، شاید بهتر باشه از هفته ای یک شب شروع کنیم و هر کس بتونه کم کم این نماز رو به برنامه هر شب خودش اضافه کنه. نیت هم اینه که ثواب نماز برسه به مومنین و مومناتی که همون شب می میرن خصوصا اونهایی که بی کس بودن و کسی رو نداشتن براشون نماز بخونه. خصوصا سید ها و سادات بزرگوار که به خاطر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیش ما ارزش خاصی دارن و بسیاری دیگه که ممکنه نیازمند باشن. حالا خدا خودش می دونه و ثواب نماز که به چه کسی یا کسانی اعطا کنه. |
|||
|
|
۲۱:۵۵, ۳۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
یعنی به جای "فلان" چی باید بگیم ؟(اگر بخواهیم به صورتی که شما فرمودید هفته ای یکبار بدون در نظر داشتن شخص خاصی بخونیم)
|
|||
|
|
۹:۳۵, ۱/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/مهر/۹۰ ۹:۳۶ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
مثلا اگر امشب قراره بخونم میگم: برای مومنین و مومنات و مسلمین و مسلماتی که امشب می میرن.
یه نکته دیگه اینکه ممکنه نماز ما مثل نماز ملا فتحعلی با حضور و توجه کامل نباشه اما این دیگه لطف و فضل خداست که نماز ما رو مقبول درگاه خودش قرار بده تا به این بهانه بر بنده ای از بندگان مومن و مسلمان خودش لطف و مرحمت کنه. آخه واقعا متوجه شدم خدا دنبال کوچکترین بهانه ای می گرده برای بخشش و مغفرت بندگان خودش. ما نماز رو می خونیم ولو ناقص باشه اما امید داریم که خدا نماز رو کامل کنه. بعد ما نماز و ثوابش رو می سپاریم به خدا که به هر بنده ای از کسانی که اون شب می میرن افاضه کنه. لازم هم نیست عربی باشه. میگیم خدایا ثواب این نماز ما رو برسون به بنده یا بندگانی از خودت که امشب می میرن. خواه یک نفر یا چند نفر. خواه مسلمان باشه خواه مومن، خواه مرد باشه خواه زن. ان شاءالله که خدا هم می پذیره با شناختی که من ازش دارم. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |