کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا سنت عرب همان سنت اسلامی است؟
۱:۲۹, ۲۶/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
دوستان یک مطلب میخواهم بگم امیدوارم خوشتون بیاد اگر اومد تشکر یادتون نره.
خیلی وقتها میشه که که ما سنتهای عربی را در کنار اسلام میزاریم. خواسته و ناخواسته و این خودش باعث میشه که به خیلی از سنتهای زیبای خودمون لطمه بزنیم و یادمون بره که ما ایرانی مسلمان هستیم. اگر قرار بود تمامی سنتهای اعراب را انجام میدادیم اونوقت مثل مصری ها میشدیم. که حتی زبانشون هم عربی شده. نمیدوانم با مصری ها صحبت کردید یا خیر ولی من چندین دوست مصری داشتم و همه به اتفاق بر این باور بودند که اگر میخواهی به مصری فحش دهی به او بگو عرب. ولی همه مسلمان بودند و استکبار عرب باعث شد که زبان آنها به عربی تبدیل شود. این اتفاق هم داشت در ایران میفتاد و کسی مثل فردوسی، سعدی، حافظ و ... توانستند جلوی این تهاجم فرهنگی را بگیرند. فکر میکنید چرا بوعلی سینا باید کتابهایش با فارسی ترجمه شود؟ یکی از دلایل اون فشار حکام عرب بود که نمیگذاشتند کتاب به زبانی غیر عربی انتشار پیدا کند و چون این دانشمندان فرضیه اولیه آنها گسترش علم بود، خوب به عربی نوشتند.
در بسیاری از سنتهای ما سنت عربی وارد شده و هیچ ربطی هم به اسلام نداره. مثالات زیاده خودتون میتونید بزنید. ولی آیا این سنن عربی همان اسلام است؟ یا ایمان داشتن به دین اسلام با سنن عربی امکان پذیر است. یا اینکه اگر معصومین روایتی دارند درباره موضوعی در برخی مسایل منوط به سنت عرب نیست؟
مثال انتخاب اسامی؟ آیا اسمهای عربی با ارزشتر از اسمهای ایرانی هستند؟ این یک سنتی که به ما تحمیل شده و ناخودآگاه ما خود داریم اسامی عربی را بر اسامی ایرانی ارج مینهیم. مثلا اسم عمر بر اسم کوروش ارجه تر است؟ آیا هیچ عربی را دیده اید که اسم ایرانی بگذارد؟
اصلا هیچگاه عرب در طول تاریخ به ایرانی احترام گذاشته است؟ اگر سطحی هم نگاه کنید میبینید افرادی که به انسانیت متعقد هستند در اعراب زیاد نیستند و قابل شمارش هستند.
حالا سوال اینجاست. چون دین اسلام به زبان عربی نازل شده ما باید همه اصولمان عربی باشد؟ یادم میاد وقتی بچه بودیم سر سفره من گفتم به نام خدا، یکی از پیرمردان همچنان چپ چپی به من نگاه کرد که اینگار گناه کبیره مرتکب شدم! بعد با لحن بدی گفت باید بگی بسم الله. ..... (دیگه ادامه بحث را نمیارم). میخواهم چیزی دیگری بگم.
آیا یاد کردن خدا باید عربی باشد؟ نمیشود فارسی یاد کرد. مگر اسلام و پیامبر اسلام غیر این گفته که خدا را یاد کنید هرچه میتوانید. کجا گفته که خدا را باید عربی یاد کرد!
رفته بودیم یکی از دهات ها و جمعی دور هم بودند و بحث دینی شده بود و هر کدام سرآمدی در مسایل دینی بودند!! من گفتم توی این جمع 50 60 نفری کسی هست که نماز نخونه؟ حدود 10 نفری گفتند ما نمیخونیم. بعد گفتم کسی هست که بدونه موقع نماز خوندن داره به خدا چی میگه؟ از این میان حدود 15 نفری گفتند آره. ما میگیم خدایا ما را به راه راست هدایت کن. و بقیه حتی این را هم نمیدانستند. من به اونها گفتم این خیلی خوبه که توی این جمع اغلب نماز خون هستند ولی چقدر بهتر میشه که وقتی کاری را انجام میدید بدونید چکار دارید میکنید. یکی گفت بگو فارسی بخونیم دیگه. گفتم نه! به زبانی که گفتند بخونید ولی بدانید چی میگید. اینطوری تاثیر نماز بر شما چند برابر میشه. و قرآن را باز کردیم و ترجمه اون را هم خوندیم خیلی ها توی اون جمع لذت بردند و تشکر کردند.
حالا سوال من اینه آیا توی این 1400 سال کسی نبوده که بگه بابا بفهم و بخون؟ یا اینکه اغلب مخاطبین مستقیم یا عرب بودند و یا عربی میدونستند؟
نکته قابل تعمل اینجاست افرادی هستند که در جامعه ما با اعراب مشکل دارند یا به عبارتی متنفر هستند. و حضور این افراد در جامعه کم نیست. حالا ما هر چی مثال میخواهیم بزنیم، هرچی حدیث می آوریم همه اش عربی است. بیایید کاری کنیم که این قشر زیاد بدانند که اسلام، متعلق به اعراب نیست مثل آنکه بگوییم مسحیت یک دین اروپایی و زرتشت یک دین ایرانی است!
هیچ دینی متعلق به هیچ نژادی نیست.
کمی دقت کنید چرا گرایش جوانها به دین زرتشت زیاد شده بدون اینکه حتی بدانند این دین چیست؟ توی یک کار آماری (حدود 10000 نفر از نقاط مختلف ایران) سوال شده بود اگر قرار بود با افتخار و بدور از هیچگونه محدودیتی بگید چه دینی دارید. شما چه دینی را انتخاب میکردید گفتند؟
45% اسلام 31% مسیحیت 22% زرتشت و 1% کلیمی و 1% باقیمانده دیگر ادیان.
و سوال دیگری که پرسیده شده بود چرا؟ اونهایی که اسلام بودند مشخص بود ولی دیگر ادیان بیشترین درصد جواب برای این بود که از اعراب دل خوشی نداشتند.
بیایید اسلام را با سنتهای اعراب پیوند نزنیم. کار خوبی که سر سفره هفت سین میکنیم را یاد نبریم. هرچند که خیلی از معتقدان دینی با عید نوروز مشکل دارند!
در پناه سایه ایزد منان باشید
بدرود و صد درود
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: dani ، bagheri4 ، محمد667

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۴۷, ۵/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۰ ۸:۵۷ توسط رهیافته.)
شماره ارسال: #21
آواتار
جناب Dani
کسی منکر حرف شما و جناب Omoridiنیست!!!!
بنده عرض کردم تاثیر قرآن به خاطر زبان عربی است ولی برای درک بیشتر قرآن حق با شماست باید به معنی آن رجوع کرد ولی باید به صحبت های شما اضافه کنم تنها اکتفا به معنی میتواند گمراه کننده باشد و معنی آیات را باید با تفاسیر خواند.
ولی ای کاش به جای اینکه به این خط پست من بپردازید:
حالا به نظرتو نماز رو فارسی بخونی راحتر با خدا صحبت کردی؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
بقی پست را هم با دقت میخوندید
در ضمن من که تاثیر قرآن بر ضمیر انسان را ذکر کردم، جو گیره نمادهای فریماسونری نبودم.
اگر کتاب های دینی دبستانتون رو خوب خونده باشید داستان یکی از اصحاب پیامبر را شنیده اید که ایشان در کنار یک باغ انگور نشسته بودند(اسمش را یادم نیست) و قرآن تلاوت میکردند و غلام آن باغ با شنیدن صوت زیبای قرآن مسلمان شد.
پیامبر برای رواج اسلام اصحاب خودشون را به نقاط مختلف میفرستادند تا به واسطه ی تلاوت قرآن مردم جذب شوند.

داستان آن پیرزن و شیخ بهایی را که از استاد الی قمشه ای ذکر کردم. در واقع بیان کننده ی این حقیقت است که درسته آن پیرزن بی سواده ولی قرآن بر باطن آن تاثیر گذاشته است
برای درک مفاهیم قرآنی تنها خواندن عربی و یا فارسی کافی نیست.
برای فهم قرآن باید مسیره پر فرازو نشیبی را طی کنید تا به فهم آن نایل بشید.
من که شخصا هنوز در "ب" بسم الله موندمBlush
در پناه حق
یا علی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، محمود ، rastin
۱۸:۰۳, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #22
آواتار
پس بزارین صحبتهای شما رو اینطور جمع بندی کنم.....هم لحن و آهنگ و انسجام قرآن و ادعیه و نماز به زبان عربی مهمه و هم محتوا و درک معانی اون.....

فکر کنم دیگه منظورمو واضح رسوندم......یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، omoridi ، وحید110
۲۰:۲۰, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #23
آواتار
درود بر شما برادر dani فکر کنم دیگه شبه ای نمونده باشهBlush
در پناه حق
یا علی مدد
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]