|
کارگاه "معنویت"
|
|
۱۳:۱۹, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام) . ضمن سلام و اهداء ادب و احترام محضر شریف دوستان و همسنگران نیک تالار بیداری اندیشه . با توجه به لزوم "اقدامات عملی" در هر حوزه نظری طرح شده در تالار؛ طرحی با عنوان "کارگاه معنویت" خدمت شما تقدیم میشه که امیدواریم مورد نظر و استقبال عزیزان قرار بگیره.. . و اما؛ انشاءالله اینگونه عمل می کنیم: هر هفته(از جمعه تا جمعه بعد) در همین تاپیک "پیمانی الهی" می بندیم که به یک "صفت پسندیده" خودمون رو آراسته و از یک "صفت رذیله" دوری کنیم.. بدون شک،آثار روحانی چنین حرکت های جمعی، در "دنیای واقعی"باعث ارتقاء معنوی ما شده و بهانه ای میشه برای تمرین بیشتر و عمیق تر در انجام دیگر واجبات الهی و ترک معاصی..(انشاءالله) دوستان محترم؛می تونند پس از توفیق انجام،با بیان آثار مثبت،ضمن افزایش روحیه معنوی خود،مشوقی باشند برای سایرین اعضاء.. واگر هم در انجام، دچار مشکل و مانعی شدیم،با بیان علل زمینه ای و... همدیگه رو راهنمایی کنیم.. توجه داشته باشیم که شیطان معلون و ایادی اش و نفس سرکش اماره،از همین ابتدا با سخت توصیف کردن عمل و احیاناً لغزش حین انجام دستور الهی، مرتباًً،مکرراً و به هر نحو ممکنه، ما رو از طی مسیر الهی "ناامید" و "مایوس" می کنند..! با استعانت از خدای قادر متعال و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام) و ذکر مقدس یا علی(علیه السلام) از مجاهدت خویش؛عقب ننشسته و به امید خدای مهربان،بیشتر از قبل بر انجام این "جهاد اکبر" پای می فشریم... . مدل روزانه کار، همان شیوه مرسوم"مراتب محاسبه" هست: محاسبه چهار مرحله دارد: اول) مشارطه یعنى، صبح انسان با خودش شرط كند كه آن روز، وظایفش را به خوبى انجام دهد و از گناهان نیز بپرهیزد. دوم) مراقبه یعنى، در طول روز مراقب خود و اعمالش باشد تا از آنچه با خود عهد كرده تخطى نكند. سوم) محاسبه كه در آخر شب، به حساب كارهاى خود برسد؛ بررسى كند كه چه مقدار به وظایف خویش عمل كرده و چه مقدار كوتاهى داشته است. چهارم) معاتبه برخى از علماى اخلاق این مرحله را براى محاسبه ذكر كردهاند. یعنى، اگر انسان در محاسبه متوجه اشتباهاتى در رفتارش شد، خود را تنبیه كند تا لغزشهایش جبران شود؛ مثلا، خود را ملزم كند كه روز بعد را روزه بگیرد یا مبلغى انفاق كند یا قدرى قرآن تلاوت نماید یا كار خیر دیگرى انجام دهد تا مافات جبران شود. اما در مساله محاسبه، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، نقش حساب كشیدن از خویش است؛ اگر كار خوبى انجام دادهبودیم، خدا را شكر كنیم و توفیق ادامه آن را بخواهیم و اگر قصور ورزیده بودیم، به فكر تدارك آن بیفتیم.. . . . شروع از جمعه این هفته با اهتمام جدی بر: دائم الوضو بودن (در همه ی احوالات) ترک نگاه به نامحرم . . افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد در پناه خدای مهربان
|
|||
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۱۴, ۹/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/آبان/۹۰ ۱۷:۱۵ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
ان شاء الله بنده هم با دیگر دوستان هم پیمان می شویم که در طول هفته به آنچه که متعهد شده ایم پایبند باشیم.
«بَلَىٰ مَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ وَاتَّقَىٰ فَإِنَّ اللَّـهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ» "آرى، هر كه به پيمانش وفا كند و پارسايى نمايد، بىترديد خداوند، پرهيزگاران را دوست دارد" ال عمران-76 |
|||
|
|
۱۸:۵۳, ۹/آبان/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم آنهايي كه اهل مطالعه و يا شركت در جلسات مذهبي هستند، همواره خوانده و يا شنيدهاند كه شب زنده داري و راز و نياز با آفريدگار بيهمتا، نشأت و حلاوتي پايدار دارد. امّا بسياري از آنها نيز اين توفيق معنوي را نيافته و يا كمتر يافتهاند. راستي علّت اين محروميّت بزرگ در چيست؟مردي از حضرت اميرالمؤمين علي (علیه السلام) پرسيد: «يا أميرَالْمُؤْمِنينَ، اِنّي قَدْ حُرِمْتُ الصَّلاةُ بِاللَّيْلِ؟ قالَ: فَقال أميرُالمؤمنينَ (علیه السلام): أنْتَ رَجُلٌ قَدْ قَيَّدَتْكَ ذُنُوبُك». من از نماز شب محروم شدم. حضرت فرمود: تو كسي هستي كه گناهان تو مقيّدت نموده است. (يعني تو آزاد نيستي و در قيد و بند گناهانت هستي). امام صادق (علیه السلام) فرمود: «اِنَّ الرَجُلَ يَذْنِبُ الذَّنْبَ فَيَحْرُمُ صَلاة َاللَّيْلِ وَ اِنَّ الْعَمَلَ السَّيّيءَ اَسْرَعُ في صَاحِبِهِ مِنَ السِّكِين فِي اللَّحْمِ». كسي كه مرتكب گناهي شود از نماز شب محروم ميگردد و به درستي كه نفوذ اثر كار ناپسند در انجام دهنده آن از نفوذ چاقو در گوشت سريعتر است». همان گونه كه كارد در گوشت نفوذ كرده، آن را قطعه قطعه ميكند، گناه نيز اطاعت را قطعه قطعه ميكند. البته گاهى انسان، گناه ميكند و با كار خير و اطاعت، آن گناه را ترميم ميكند، ولى اين در صورتى است كه روح ايمانى شخص، قوى و آن گناه، ضعيف باشد، اما در حال عادى براى توده مردم، گناه مانع انجام كار خير ميشود. در نتيجه خود گناه رشد ميكند و آنگاه نه تنها بركات معنوى بلكه بركات مادى هم از انسان گرفته ميشود. آنچه در قرآن كريم آمده است: «و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض و لكن كذبوا فاخذناهم بما كانوا يكسبون». اين دو مطلب را به همراه دارد و يك نوع تلازم وجودى و عدمى را بازگو مىكند، يعنى، بين ايمان و تقوا از يك سو و بين نزول بركات الهى از سوى ديگر، تلازم وجودى و بين ترك تقوا از يك سو و بين قطع رحمت و بركات الهى از سوى ديگر تلازم عدمى برقرار است. منبع :http://namazeshab.ir/tofigh.html دوستان من مدتی بود که به گناهی کبیره عادت کرده بودم و از انجام آن احساس ندامت نمی کردم اما زمانی که تصمیم به ترک برخی محرمات گرفتم(فقط در حد تصمیم) اولین اتفاق خوبی که واسم افتاد با این سایت آشنا شدم و کم کم دیگر اسباب توفیق عمل خیر محیا شد خدایا شکرت بابی انت و امی یا مولای یا صاحب الزمان ادرکنی در پناه حق باشید یا علی(علیه السلام) مدد |
|||
|
|
۱۹:۳۸, ۹/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/آبان/۹۰ ۱۹:۴۰ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
به نظر حقیر ،خواستن، اولین استارت برای شروع پاکی و تقواست ولی بلاشک توفیق در عبادت و ترک گناه از جانب حضرت دوست به ما ارزانی میشود تا ما کمی برای خدای مهربانمان در تلاطم باشیم.انشالله پیرو پیشنهاد جناب دکتر ،داشتن وضو در تمامی احوالات و کنترل چشم از نامحرم زمینه ایست که بسیار موثر و برای ما همسنگران زیبنده است. دائم الوضو بودن صفایی دارد که در هیچ احوالی یافت نمیشود. و انشالله خداوند توفیق ترک محرمات و انجام واجبات را به ما ارزانی دارد [b]جهان آفرین گرنه یاری کند کجا بنده پرهیزگاری کند ؟ نخست او ارادت به دل در نهاد پس این بنده برآستان سرنهاد گر از حق نه توفیق خیری رسد کی از بنده خیری به غیری رسد چه اندیشی از خود که فعلم نکوست از آن در نگه کن که توفیق اوست[/b]
|
|||
|
|
۱۸:۱۳, ۱۰/آبان/۹۰
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم سلام! این همدلی ها و حرکتهای گروهی از ویژگی های منحصر بفرد تالار بیداری اندیشه است. واقعاً شگفت انگیزه ان شاءالله که خداوند بر توفیقات همه بزرگواران عضو در تالار بخصوص جناب MESSENGER بیش از پیش بیفزاید. التماس دعا |
|||
|
|
۲۳:۴۱, ۱۰/آبان/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
جناب مسنجر شما يهو يه چيزي مي گيد يه پيشناهادايي مي دين فيوز ادم مي پره بزرگوار!!!!!!!
كارايه سخ سخ از ما نخواين ! ؟ ؟! ولي قول مي دم سعي مُ كنم ان شالله!!!!!!! ياعلي |
|||
|
|
۱:۴۸, ۱۱/آبان/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
با سلام ...به امید خدا بنده هم هستم(گرچه این هفته تموم شدو چیزی به جمعه نمونده!)
شکر خدا سعی کردم با وضو باشم . نگاه مشکوک هم یادم نمیاد ![]() تو این دوره و زمونه ترک نگاه به نامحرم برای آقایون واقعا کار دشواریه و لی مطمئنا خدای کریم حلاوت این ترک رو همینجا بهشون می چشونه و بی جبران نمیزاره و در پی اون توفیقات بیشتری نصیبشون میکنه(ان شاءالله) |
|||
|
|
۲۰:۵۹, ۱۱/آبان/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
رفقا در این چند روز، "نه" گفتن را هم تمرین کنیم. به خیلی از تعارفات دوست نماهای دشمن صیرت باید "نه" گفت. لا حیا فی الدین. در دین رودربایستی با کسی نداشته باشیم.
در ضمن اگر خواب آشفته ای دیدید، هنگامی که بیدار شدید، صدقه کنار بگذارید و از خدا طلب آمرزش کنید. به خاطر اینکه امروز صبح صدقه نگذاشتم و در طول روز، در رودربایستی با یکی از همکاران اداره، به او "نه" نگفتم، خواب پریشان دیشبم تعبیر بدی پیدا کرد و مقداری از زحمت های این چند روزه ام به هدر رفت. شما اشتباه من را تکرار نکنید و به خاطر حماقت دیگری، نورانیتی را که در این چند روز کسب کرده اید را هدر ندهید. علی ولی الله\\\ |
|||
|
|
۲۱:۴۸, ۱۱/آبان/۹۰
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
دانلود نمودار اصلاح رابطه خود با خدا.
برگرفته از سخنان امام خامنه ای. |
|||
|
|
۷:۲۷, ۱۳/آبان/۹۰
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان عرض سلام و ارادت تشکر از استقبال خوب و نقطه نظرات مفید همه ی بزرگواران به درگاه ایزد منان خاضعانه سجده شکر بجای می آوریم و توفیق عبادت بیشتر،خالصانه و عارفانه را از محضر حق جل جلاله خواستاریم.. انشاءالله با تلاش بیشتر و حسابکشی دقیقتر از نفس،بیش از پیش در این مسیر خطیر،موفق باشیم و با لغزش و خطاهای بوجود آمده،از ادامه مسیر دلزده و خسته نشویم.. با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام) ادامه این حرکت روحانی از جمعه این هفته(13/8/90) با اهتمام جدی بر: احترام به والدین (محضر شریف شان،زانو زده و ضمن تشکر قلبی و زبانی از تک تک لحظه های ایثارشده به ما،درخواست گذشت از نافرمانی هایمان داشته و التماس دعای خیر و عاقبت بخیری از وجود نازنین شان خواهیم کرد - چه در قید حیات باشند و چه به سرای باقی شتافته... - ) . ترک نومیدی از رحمت خدا (یاس) قرآن میفرماید: «نومید مشوید از رحمت خدا همانا مایوس نمیشوند از رحمت خدا مگر کافران» (یوسف۸۷) . . . افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد در پناه خدای مهربان
|
|||
|
|
۱۱:۳۵, ۱۳/آبان/۹۰
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
سلام
یه پیشنهاد دارم. این تاپیک رو فقط جناب مسنجر آپدیت کنند و هر هفته پیمان رو بنویسند و توی یه تاپیک دیگه آثار این کار یا بحث و تبادل نظر داشته باشیم. این کار باعث میشه که تاپیک شلوغ و بی نظم نشه و کاربرای عزیز هم توی تاپیک مجزا بحث کنند. آقا دکتر اگر موافق هستید یه تاپیک مجزا رو هم زحمت بکشید. |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| کارگاه های بیداری||کارگاه ویژه ماه رمضان | میلاد.م | 93 | 32,756 |
۹/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۳ آخرین ارسال: حسن عزتي |
|
| ·٠•●کارگاه بیداری || اعلام آمادگی کارگاه ویژه ماه رمضان●•٠·˙ | میلاد.م | 38 | 13,717 |
۹/تیر/۹۳ ۱:۲۱ آخرین ارسال: 135 |
|
| کارگاه " معنویت " (بررسی مباحث مطرح شده ) | Agha sayyed | 6 | 3,634 |
۲۸/فروردین/۹۱ ۲۱:۳۸ آخرین ارسال: Agha sayyed |
|