|
کارگاه "معنویت"
|
|
۱۳:۱۹, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام) . ضمن سلام و اهداء ادب و احترام محضر شریف دوستان و همسنگران نیک تالار بیداری اندیشه . با توجه به لزوم "اقدامات عملی" در هر حوزه نظری طرح شده در تالار؛ طرحی با عنوان "کارگاه معنویت" خدمت شما تقدیم میشه که امیدواریم مورد نظر و استقبال عزیزان قرار بگیره.. . و اما؛ انشاءالله اینگونه عمل می کنیم: هر هفته(از جمعه تا جمعه بعد) در همین تاپیک "پیمانی الهی" می بندیم که به یک "صفت پسندیده" خودمون رو آراسته و از یک "صفت رذیله" دوری کنیم.. بدون شک،آثار روحانی چنین حرکت های جمعی، در "دنیای واقعی"باعث ارتقاء معنوی ما شده و بهانه ای میشه برای تمرین بیشتر و عمیق تر در انجام دیگر واجبات الهی و ترک معاصی..(انشاءالله) دوستان محترم؛می تونند پس از توفیق انجام،با بیان آثار مثبت،ضمن افزایش روحیه معنوی خود،مشوقی باشند برای سایرین اعضاء.. واگر هم در انجام، دچار مشکل و مانعی شدیم،با بیان علل زمینه ای و... همدیگه رو راهنمایی کنیم.. توجه داشته باشیم که شیطان معلون و ایادی اش و نفس سرکش اماره،از همین ابتدا با سخت توصیف کردن عمل و احیاناً لغزش حین انجام دستور الهی، مرتباًً،مکرراً و به هر نحو ممکنه، ما رو از طی مسیر الهی "ناامید" و "مایوس" می کنند..! با استعانت از خدای قادر متعال و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام) و ذکر مقدس یا علی(علیه السلام) از مجاهدت خویش؛عقب ننشسته و به امید خدای مهربان،بیشتر از قبل بر انجام این "جهاد اکبر" پای می فشریم... . مدل روزانه کار، همان شیوه مرسوم"مراتب محاسبه" هست: محاسبه چهار مرحله دارد: اول) مشارطه یعنى، صبح انسان با خودش شرط كند كه آن روز، وظایفش را به خوبى انجام دهد و از گناهان نیز بپرهیزد. دوم) مراقبه یعنى، در طول روز مراقب خود و اعمالش باشد تا از آنچه با خود عهد كرده تخطى نكند. سوم) محاسبه كه در آخر شب، به حساب كارهاى خود برسد؛ بررسى كند كه چه مقدار به وظایف خویش عمل كرده و چه مقدار كوتاهى داشته است. چهارم) معاتبه برخى از علماى اخلاق این مرحله را براى محاسبه ذكر كردهاند. یعنى، اگر انسان در محاسبه متوجه اشتباهاتى در رفتارش شد، خود را تنبیه كند تا لغزشهایش جبران شود؛ مثلا، خود را ملزم كند كه روز بعد را روزه بگیرد یا مبلغى انفاق كند یا قدرى قرآن تلاوت نماید یا كار خیر دیگرى انجام دهد تا مافات جبران شود. اما در مساله محاسبه، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، نقش حساب كشیدن از خویش است؛ اگر كار خوبى انجام دادهبودیم، خدا را شكر كنیم و توفیق ادامه آن را بخواهیم و اگر قصور ورزیده بودیم، به فكر تدارك آن بیفتیم.. . . . شروع از جمعه این هفته با اهتمام جدی بر: دائم الوضو بودن (در همه ی احوالات) ترک نگاه به نامحرم . . افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد در پناه خدای مهربان
|
|||
|
۱۴:۳۳, ۵/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۱۴:۵۹ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام من هستم، یعنی تلاشمو می کنم که باشم...مطمئنا خدا جواب تلاش بنده هاشو خیلی بیشتر از انچه که فکرشو میکنن میده...
خودسازی در کلام امام صادق(علیه السلام): خودسازی در کلام امام صادق(علیه السلام)(حدیث بصری) عنوان بصری پس از چندین بارمراجعه به خدمت امام صادق(علیه السلام) می رسد و جواب امام صادق(علیه السلام) را در پاسخ به علم آموزی چنین نقل می کند(به مضمون): عرضه داشتم از خداوند می خواهم از علم شما روزیم فرماید حضرت فرمود:علم به آموختن نیست.علم نور است و در قلب کسی قرار می گیرد که خداوند تبارک و تعالی هدایت او را اراده فرموده باشد بنابراین اگر علم می خواهی ابتدا باید حقیقت عبودیت را در وجودت بخواهی و علم را با عمل کردن طلب کنی و از خداوند طلب فهم کن تا علم را به تو بفهماند. عرض کردم حقیقت عبودیت و بندگی چیست؟ فرمود به سه چیز است: 1-اینکه بنده خدا در مورد آنچه که پروردگار به او سپرده است از خودش مالکیتی نبیند. (مالک حقیقی خداوند تبارک و تعالی است همه اموال را از خداوند می بیند و آن را در جایی مصرف می کند که خداوند امر فرموده است.و با مالک ندانستن خود انفاق کردن در امری که خدا فرموده برایش آسان می شود.) 2-بنده خدا برای خودش مصلحت و تدبیر اندیشی نمی کند.(مصلحت و تدبیر حقیقی در دست خداست؛و وقتی تدبیر امور را به مدبرش بسپارد اهل توکل می شود و تحمل مصیبتهای دنیا برایش آسان میشود.) 3-تمام اشتغال او در کاری است که خداوند به آن امر فرموده است.(وقتی به دنبال اشتغال به اوامر الهی و دوری کردن از نواهی باشد فرصتی برای فخر فروشی و خودنمایی به مردم پیدا نمی کند.) پس هنگامی که خداوند بنده ای را با این صفات گرامی بدارد.دنیا و ابلیس و مردم در نظرش کوچک شده و دیگر دنیا را برای زیاده خواهی و فخر و مباهات به مردم و عزت و جاه طلبی آنچه را که نزد مردم است نمی خواهد و عمرش را به بیهودگی نمی گذراند. عرض کردم مرا توصیه ای بفرمایید: فرمودند: تورا به نه چیز وصیت می کنم که آنها توصیه من به همه آرزومندان سیر و سلوک الی الله است. سه مورد در تربیت و ریاضت نفس است؛سه مورد در حلم و بردباری و صبر است و سه امر دیگر در علم و دانش است. آنچه در تربیت و ریاضت نفس است: 1- مبادا چیزی را بخوری که به آن اشتها نداری چرا که موج حماقت و نادانی میشود. 2-تا گرسنه نشوی چیزی را نخور 3-زمانی که غذایی خوردی با نام خدا و حلال باشد.همواره حدیث حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رابه یاد داشته باش؛که فرمود:آدمی هیچ ظرفی را بدتر از شکمش پر نکرده است.پس هنگامی که خواست غذا بخورد یک سوم شکمش را برای آب ،یک سوم را برای طعام و یک سوم را برای نفس قرار دهد. اما سه موردی که در آن حلم و بردباری است: 1-اگر کسی به تو گفت که اگر یکی بگویی ده تا می شنوی به او بگواگر ده تا بگویی سخنی نمی شنوی.(عفت کلام داشته باش و از نزاع بپرهیز) 2-اگر کسی به تو دشنام داد به او بگو اگر تو راست می گویی از خداوند می خواهم مرا ببخشد و اگر دروغ می گویی از خداوند می خواهم تو را ببخشد. 3-اگر کسی تو را تهدید به دشنام کرد تو او را به خیر خواهی و نصیحت و مراعات دعوتش کن. و در آخر سه امری که در علم و دانش است: 1-آنچه را نمی دانی از عالمان بپرس و مبادا برای به زحمت انداختن و امتحان کردن آنها سوال کنی. 2-مبادا براساس خود رایی دست به کاری بزنی که به آن علم نداری و در تمامی امور تا آنجا که ممکن است مسیر احتیاط را رها نکن. 3-همان گونه که از شیر درنده فرار می کنی از فتوا دادن بدون علم بپرهیز و گردن خود را پل عبور مردم نکن. |
|||
|
|
۱۴:۴۲, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
سلام علیکم دکتر جون، تا خودِ طبقه هشتم بهشت باهاتم . برادران ، خواهران گرامی ، چشماتون محکم ببندین که میخوایم بپریم . بهتون بگم اولش خیلی خیلی سخته . ولی یه خدای خیلی خیلی خیلی مهربون داریم که کمکمون میکنه . میگین نه ! امتحان کنین. موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۴:۴۳, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام، طرح خوبه من هم هستم. فقط لطفاً پیمان بستن رو وردارید. نمی دونم نیازی به توضیح داره یا نه؟
|
|||
|
|
۱۴:۴۵, ۵/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۱۴:۴۶ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور.
سلام.ممنون آقای دکتر.مثل همیشه عالیه پیشنهادتون. انشاالله بنده هم هستم و نهایت سعیم رو میکنم. و من الله التوفیق. |
|||
|
|
۱۴:۵۰, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۵/آبان/۹۰ ۱۴:۴۳)MohammadSadra نوشته است: سلام، طرح خوبه من هم هستم. فقط لطفاً پیمان بستن رو وردارید. نمی دونم نیازی به توضیح داره یا نه؟ سلام محمد صدرای عزیز؛ منظور از پیمان "قسم جلاله" و ... نیست! یجور "تعهد اخلاقی" و در واقع، یک نیت درونی بین ما و خدای مهربون واز طرفی؛ همدلی عزیزانی که در این طرح روحانی معنوی شرکت دارند.. خدا به همه مون توفیق انجام بده.. انشاءالله..
|
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله، من هم هستم.
زندگی درست، توی دوتا کلمه خلاصه میشه. گناه نکن
|
|||
|
|
۱۷:۱۸, ۵/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۰ ۱۶:۴۰ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
با سلام و عرض ارادت،بنده سراپاتقصیر هم در جمع خوبان جای دهید تا ما هم از برکات وجودی دوستان بهرمند شویم. یا علی (علیه السلام)مدد است.***عارف هرگز نمی آرمد مگر آنکه به محبوب خود برسد و هیچگاه به محبوب خویش واصل نمی گردد جز آنکه تمام آنچه در اختیار اوست را در راه دوست نثار کند. ((حماسه عرفان ،ص45))***عارف در صدد رسیدن به لقای خداست باید از هر چه غیر اوست آزاد گردد و اگر حفظ نام خدا نیاز به ایثار مال و نثار جان داشت؛ مدعی عرفان باید آنچه در مورد علاقه اش است را رها کند تا یاد حق و نام خداوند زنده بماند. ((حماسه و عرفان ؛ص45)) ***یکی از راه هایی که انسان می تواند خودش را با آن بیازماید ... این است که ببیند آیا در خواندن ادعیه، میل دارد تنها آن قسمت از دعا را که سخن از آمرزش و مغفرت و امثال آن است بخواند یا اینکه علاقه دارد قسمت های دیگر را که به سیاست و حکومت اسلامی بر میگردد نیز از روی جدّ بخواند؟ مثلا آیا مایل است (اللهم انّا نرغب الیک فی دولة کریمه تعزّ بها الاسلام و اهله و تذلّ بها النفاق و اهله) که در آن حتی منفعت شخصی نیز مطرح نیست و فقط عزت اسلامی و مسلمین و ذلت نفاق و منافقین مورد تقاضاست را بخواند؟ اگر این روحیه در انسان باشد می تواند امیدوار باشد که در باب معرفت، هر دو چشمش سالم است و توانسته امامان خود را به هر دو چهره عرفان و سیاست بشناسد و گرنه او بیماری است که یک چشمش معیوب است. (حماسه و عرفان ،ص66))
|
|||
|
|
۱۸:۳۹, ۵/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۰ ۱۸:۴۱ توسط رهیافته.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
به به تو این تالار هروز یک اتفاق خوب میافته، دکتر عزیز هم که همیشه تو راس شروع اعمال پسندیدست ![]() دکتر من که پایه بودم از چندی پیش سعی در اجراش داشتم و خدا رو شکر آثار عجیبی دیدم ولی گفتنش به نظرم ریاست!!!! ولی از این به بعد عزمم رو واقعا جزم میکنم که با تمام قوا به جهاد اکبر بپردازم. سخنرانی استاد الهی قمشه ای، پیرامون مبارزه با شیطان نیز به نظرم من خیلی تاثیر گذار ، برای ترک محرمات است اینرا برای اهل اندیشه می ذارم دانلود سخنرانی استاد قمشه ای پیرامون مبارزه با شیطان این شعر هم چندی پیش به ذهنم رسید ای خدایا بارالها تو ببخشای این بنده را گر گنه کرده تو ببخشای این جفای جهل و سهو و مکر و حیله چون بر او مغلوب گشت دیده آلوده به قهر و خشم و ناپاکی گشت دوستان یک یا علی مدد بگیم شروع کنیم ولی اول باید حب گناه از قلبها پاک بشه به قول شاعر این طوری نمیشه: توبه بر لب سبحه بر کف دل پر از شوق گناه *****معصیت را خنده می آید ز استغفار ما در پناه حق باشید یا علی مدد |
|||
|
|
۰:۵۹, ۶/آبان/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۵/آبان/۹۰ ۱۸:۳۹)رهیافته نوشته است: به نام خدا بسم الله النور سلام علیکم رهیافته عزیز،برادر خوبم. در مورد ریا باید بگم که هر عمل خیری که باعث تلنگر و حرکت در دیگران شود امری است پسندیده و نه ریا . مثلا در تاپیک ختم زیارت عاشورا این حقیر اذعان داشتم که توفیق خواندن این زیارت را هر روز دارم. این بدان معنی نیست که به دیگران بگویم که چه میکنم ،بلکه این تشویقی است تا دیگران هم به خواندن این دعا مبادرت ورزیده و در تمامی روزهای سال آنرا تلاوت کنند. انشاءالله از اعمال زیبا و خداپسندانه تان برایمان بگویید ، آنانی که من روسیاه را دگرگون و متحول نماید و برای دیگر یاران ، منشاء خدایی شدن. موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| کارگاه های بیداری||کارگاه ویژه ماه رمضان | میلاد.م | 93 | 33,040 |
۹/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۳ آخرین ارسال: حسن عزتي |
|
| ·٠•●کارگاه بیداری || اعلام آمادگی کارگاه ویژه ماه رمضان●•٠·˙ | میلاد.م | 38 | 13,877 |
۹/تیر/۹۳ ۱:۲۱ آخرین ارسال: 135 |
|
| کارگاه " معنویت " (بررسی مباحث مطرح شده ) | Agha sayyed | 6 | 3,652 |
۲۸/فروردین/۹۱ ۲۱:۳۸ آخرین ارسال: Agha sayyed |
|