کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 11 رای - 4.09 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیشنهادات خود را برای بخش جدید اینجا اعلام کنید
۲۰:۲۳, ۱۵/آبان/۸۹
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام بر همه ی رفقا
دوستان، هر کدام از ما به احتمال بسیار فراوان در طول زندگی کتاب های بسیار ارزشمندی را مطالعه کرده ایم که تأثیر مهمی در زندگی ما داشته و امروز در دوران بمباران اطلاعاتی که معمولاً هم خالی از مطالب کذب نیست، سعی می شود هر آنچه دوست دارند را ما به عنوان حقیقت قبول کنیم به خورد مغز ما میدهند. یکی از مصیبت های جامعه ی امروز ما فقدان مطالعه کافی در بین اقشار مختلف جامع است تازه اگر خدا به کسی لطف کرده باشد و اهل مطالعه هم باشد، پیدا کردن بهترین کتاب ها در موضوعی که شخص می خواهد در موردش به مطالعه بپردازد هم خود داستانی دارد در دنیای انفجار اطلاعات امروز نمی توان بدون مشورت به بهترین کتاب ها دست پیدا کرد
آقا جان برم سر اصل مطلب
پیشنهاد می کنم یک بخش مجزا برای معرفی کتاب در نظر بگیریم و در آن هر یک از دوستان بهترین و مفید ترین کتاب هایی را که مطالعه کرده اند را معرفی کنند و نظر خودشان و تأثیری که کتاب بر آنها داشته را نیز در آن بیاورند.
اگر این پیشنهاد مقبول افتاد من یک آیین نامه ی پیشنهادی برای روش نوشتن معرفی نامه ی کتاب هم آماده کرده ام که البته فقط یک پبشنهاد است برای بهتر شدن هر چه بهتر معرفی نامه ها
مولا علی می فرمایند چیزهای مفید برای یاد گرفتن بسیار است و فرصت آدمی محدود پس هر شخص ابتدا باید مهمترین را نسبت به خود بیاموزد بعد مهمتر را و ...
خدایا به ما توفیق آموختن آنچه باید بیاموزیم را عنایت فرما و به کمک کن تا دانسته های خود را در عمل به کار بندیم. یا علی و التماس دعا

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، Mahdy2021 ، hamed ، سلمان ، oO DaViD Oo ، vahrakan ، Ramin_Ghn ، ONLY66 ، ghadimi2 ، boghz ، am_po ، خاک ، arashpersian ، saloomeh ، محمدصالح ، یا صاحب الزمان ، m.hossein ، نگار ، AMINI ، hossein pc ، s.majid hashemi ، مجید املشی ، mohsen-karimi ، ایرانی ، آفتاب ، عبدالرحمن
۲۳:۲۵, ۱۵/آبان/۸۹
شماره ارسال: #2
آواتار
ممنون علی جان از پیشنهاد خوبتون. در موردش تصمیم می گیریم.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: oO DaViD Oo ، ONLY66 ، ghadimi2 ، va.raha ، s.majid hashemi ، آفتاب
۲:۲۹, ۱۶/آبان/۸۹
شماره ارسال: #3
آواتار
با سلام و عرض خوش آمد گویی

یک نکته رو مشخص نکردید.این پیشنهاد شما صرفا محدود به موضوعات مطرح شده در تالار است.یعنی در همین موارد دشمن شناسی و صهیونیسم و ...
یا نه منظور شما هر نوع کتابیست با هر محتوایی؟

امضای Mahdy2021
ربّ اشرح لی صدری ویسّر لی أمری واحْلُل عقدهً من لسانی یفقهوا قولی.
پروردگارا سينه ‏ام را گشاده گردان و كارم را براى من آسان ساز، و از زبانم گره بگشاى، [تا] سخنم را بفهمند
------------------
أَيْنَ الْمُنْتَظَرُ لِإِقامَةِ الْأَمْتِ وَالْعِوَجِ؟
أَيْنَ هادِمُ أَبْنِيَةِ الشِّرْكِ وَالنِّفاقِ؟
أَيْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دابِرِ الظَّلَمَةِ؟
أَيْنَ قاصِمُ شَوْكَةِ الْمُعْتَدينَ؟
اَيْنَ بَقِيَّةُ اللهِ؟

================
"اگر با آمدن خورشــید بیدار شویم ؛ ‌نمازمــان قضاســت"
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: vahrakan ، ONLY66 ، saloomeh
۱۰:۵۹, ۱۶/آبان/۸۹
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام
منظور حقیر، هر کتابی بود که خواننده حقیقتاً از آن استفاده کرده و برایش در زندگی مفید بوده
پیشنهادم این است برای اطمینان از مطلوبیت مطالب ارسالی، این بخش به گونه ای تنظیم شود که مطالب ارسالی پس از تأیید مدیران تالار به بازدید عمومی برسند و همچنین یک دسته بندی موضوعی هم برای بخش معرفی کتاب بشود. باز هم یادآوری می کنم در صورتی که خواستید این بخش را راه اندازی کنید می توانم یک روش پیشنهادی برای چگونگی نوشتن معرفی کتاب هم خدمت رفقا ارائه کنم
یا علی و التماس دعای فراوان
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mahdy2021 ، oO DaViD Oo ، ONLY66 ، ghadimi2 ، m.hossein ، s.majid hashemi
۱۴:۲۹, ۱۷/آبان/۸۹
شماره ارسال: #5
آواتار
دوست عزیز لطف کنین پیشنهاد خودتون رو در قبال راه اندازی بخش معرفی کتاب بفرمایین. ضمن اینکه موضوعات اولیه ای که به ذهنتون هم میرسه بگین تا تکمیل بشه توسط سایرین.
۱۶:۳۲, ۱۷/آبان/۸۹
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام
بیداریِ اندیشه ی عزیز
اسم حقیر، علی هستش و امیدوارم بین رفقای تالار کمکم رابطه ی رفاقت هم بیش ار پیش برقرار بشه
برم سر اصل مطلب
ابتدا یک مدل پیشنهادی برای روش معرفی کتاب رو خدمت دوستان عرض می کنم و بعد هم موضوعات پیشنهادیم رو مطرح می کنم.
بسم الله الرّحمن الرّحیم

مواردی که پیشنهاد می شود در معرفی کتاب آورده شود.

1- درباره¬ی مؤلّف (شامل اطلاعتی درمورد زندگی¬نامه، تحصیلات، مهمترین آثار و... )
*2- درباره¬ی کتاب (شامل مهمترین و محوری¬ترین موضوعات و مسائلی که مورد بحث کتاب است)
*3- عناوین و تیترهای اساسی و اصلی کتاب
*4- طرح مهمترین سؤالاتی که در کتاب به آنها پاسخ داده می¬شود
5- نظرِ بزرگان درباره¬ی کتاب
6- نظرِ دیگر خوانندگانِ عمومیِ کتاب درباره¬ی نکات برجسته¬ی کتاب
*7- آوردن چند پاراگراف از فرازهای ارزشمند و پر محتوای کتاب
*8- آوردن چند جمله¬ی کلیدی از متن کتاب
9- پیشنهاد کتاب¬های مفیدی که محوریت موضوعی کتاب مورد نظر خواننده را دارند و خواننده می¬تواند به عنوان مکمل، به معرفی¬نامه¬ی آنها مراجعه نماید.
10- تعیین گروه مطالعاتی هدف (اینکه این اثر بیش¬تر به درد چه قشری و چه محدوده¬ی سنی می¬خورد)

موارد ستاره¬دار مواردی هستند که وجودشان در معرفی کتاب از نظر حقیر بسیا مهم است.

در ادامه برای هر یک از بخش¬ها نمونه¬ای آورده شده.

1- درباره¬ی مؤلف :
جاسم محمد حسین، متخصص تاریخ اسلام است. وی تحصیلات خود را در تاریخ خاور میانه در بصره، بغداد و ادینبورگ به انجام رسانده و دکترای خود را در دانشگاه ادینبورگ اخذ کرده است. علاوه بر اثر حاضر (سیاستمدار پرده¬نشین)، از نویسنده مقالات تحقیقی دیگری در مجلاتِ: البلاغ، مورخین عرب، نور، البحث و... به زبان¬های عربی و انگلیسی در کشورهای عراق، انگلستان، لبنان، پاکستان و تانزانیا به چاپ رسیده است که در زیر ترجمه¬ی بعضی از عناوین آنها می¬آید:
1. بررسی مراسم مذهبی تعزیه در میان شیعیان از دیدگاه تاریخ و جامعه¬شناسی
2. مبارزات مذهبی در دوران سلطنت الجایتو سلطان مغول
3. یورش تیموریان به عراق و سوریه و تأثیرات سیاسی آن
4. سیاست اصولی و منسجم امامن
5. نقش احادیث مذهبی در غیبت امام¬زمان
...

2- درباره¬ی کتاب :
(کتاب مهدی موعود، اثر علامه مجلسی ترجمه علی دوانی)
این اثر، جلد سیزدهم از مجموعه بیست و پنج جلدیِ چاپ سنگیِ بحارالانوار علامه مجلسی است که در 36 باب به تبیین معارف مربوط به امام¬زمان علیه السلام می¬پردازد. از مهمترین ویژگیهای کتاب آن است که مشتمل بر آیات قرآن و حدود هزار و سیصد روایت از اهل بیت عصمت می¬باشد و با توجه به جایگاه علمی علامه مجلسی، ایشان مجوعه مطالب آن را با استناد به آیات قرآن و سخنان پیامبر اکرم صلوات الله علیه و ائمه¬ی اطهار سلام الله علیهم تنظیم و تدوین کرده¬اند و از این رو می¬توان این اثر را از مهمترین منابع در موضوع مهدویت به حساب آورد که محل ارجاع بسیاری از آثار تألیف شده در این حوزه است.

3- عناوین و تیترهای اساسی و اصلی کتاب :
عناوین و تیترهای اساسی و اصلی کتابِ مکیال المکارم، تألیف محمد تقی موسوی اصفهانی
مؤلف، کتاب را در هشت بخش به زیور طبع آراسته:

بخش اول : نویسنده بر این باور است که بدون شناخت امامِ معصوم ایمان تحقق پیدا نمی¬کند؛ از این رو سعی می¬کند با دلایل عقلی و نقلی مدعای خود را به اثبات برساند.

بخش دوم : از نظر نویسنده امام معصوم را از دو راه می¬توان به مردم معرفی کرد:
1) پیغمبر یا امامانِ پیشین.
2) معجزه¬ای که بدست او انجام می¬شود
او معتقد است که امامت حضرت مهدی علیه السلام از هر دو راه اثبات شده است و برای اثبات مدعای خود دلایل و مستنداتی ارائه می¬دهد.

بخش سوم : در این بخش با استفاده از روایات ، از حقوق حضرت مهدی علیه السلام بر شیعیان بحث کرده است. حقوقی چون حق وجود و هستی، حق بقا در دنیا، حق قرابت و خویشاوندی با رسول الله، حق منعمی بر متنعم و واسطه¬ی نعمت بودن، حق عالم بر متعلم، حق امام بر رعیت و ....

بخش چهارم : مؤلف در این بخش به شکل الفبایی به درجات و خصوصیات امام پرداخته و معتقد است که این خصوصیات و درجات، برای آن حضرت دعا کنیم. برخی از درجات و خصوصیاتی که موجب دعا برای آن حضرت است عبارتند از :
ایمان به خدا – امربه معروف و نهی از منکر - اجابت دعای ما به برکت آن حضرت - احسان به ما – بخشش آن حضرت - لطف آن حضرت نسبت به ما – تحمل اذیت از دست ما – تجدید بنای اسلام پس از کهنه و فرسوده شدن آن – جریان روزی ما حضرت به دست آن حضرت – ذلت دشمنان به دست آن حضرت پس از ظهور و ...

بخش پنجم : در این بخش نویسنده با استفاده از آیات و روایات، چرایی، فواید و اثرات دعاکردن برای تعجیل در فرج حضرت مهدی را به تفصیل بیان می¬کند که به قسمتی از آنها فهرست¬وار اشاره می¬شود:
دعا سبب زیاد شدن نعمت¬هاست، از نشانه¬های انتظار است، زنده¬کردن امر امام است، نجات یافتن از فتنه¬های آخرالزمان است، اداء قسمتی از حقوق آن حضرت است که اداء حق هر صاحب حقی از واجب¬ترین امور است، سبب دفع بلا و وسعت روزی است، سبب تعجیل در فرج است و ...

بخش ششم : دراین بخش با بهره¬گیری از آیات و روایات به تبیین اوقات و حالات تأکید شده برای دعا می-پردازد که فهرستی از آنها در ادامه می¬آید.
بعد از نمازهای واجب، بعد از هر دو رکعت از نماز شب، در قنوت نمازها، شب جمعه، هنگام بارش باران، پس از گریستن از خوف خدا، بعد ذکر مصیبت سیدالشهدا و.....

بخش هفتم : در این بخش به چگونگی دعا برای تعجیل در فرج و ظهور پرداخته و دعای رسیده از معصومان را به بحث می¬گذارد که خود در سه مقصد مطرح شده است :
1) شرایط و دستوراتی که قبل از دعا لازم است
2)چگونگی دعا برای تعجیل در فرج و ظهور حضرت مهدی
3) ذکر برخی از دعاهای رسیده از امامان معصوم علیهم السلام در مورد دعا برای تعجیل در فرج

بخش هشتم : آخرین بخش کتاب به تکالیف عصر غیبت اختصاص دارد. نویسنده هشتاد تکلیف را برای مسلمانان و به خصوص شیعیان بر شمرده که فهرست¬وار به برخی از آنها اشاره می¬شود
بدست آوردن شناخت صفات و آداب آن جناب، محبوب نمودن او در میان مردم، حضور در مجالس ذکر فضایل و مناقب آن حضرت و تشکیل این جلسات از سوی خودمان، شناخت علامت¬های ظهور آن حضرت، صدقه دادن به نیابت از آن حضرت، تهذیب نفس کردن، اتفاق و اجتماع بر نصرت آن حضرت، متفق شدن بر توبه¬ی واقعی و بازگرداندن حقوق به صاحبان آنها، پیوسته به یاد او بودن و به آدابش عمل کردن، محیا کردن ابزار رزم (سلاح و اسب و... ) در انتظار ظهور آن حضرت و ...

4- طرح مهمترین سؤالاتی که در کتاب به آنها پاسخ داده می¬شود
سؤالاتی که کتاب تبار انحراف تألیف حجت الاسلام مهدی تائب به آنها پاسخ می¬دهد.
چرا هاشم جد اعلای پیامبر مکی هستند، ولی قبر ایشان در غزه فلسطین است؟
چرا فرزند هاشم علیه السلام ، عبدالمطلب (غلام و بنده¬ی مطلب) نامیده شده در حالیکه ایشان پسر هاشم و برادر زاده جناب مطلبند؟
چرا جناب عبدا... ، فرزند عبدالمطلب در قسمت یهودی¬نشین در حوالی مدینه دفن شده اند؟
چرا هر یک از اجداد پیامبر که عزم سفر کردند در سرزمین های یهودی نشین وفات یافتند؟
چرا عبد المطلب پیامبر را به دایه¬ای سپرد که فاصله بسیار فراوانی با شهر مکه داشت (حدود 90 کیلومتری که این فاصله در 1400 گذشته یعنی غیر قابل دسترس)؟
آیا در مکه دایه نبود؟چرا به مدت 5 سال پیامبر نزد دایه بود و حال آنکه نوزاد تنها دو سال شیر می¬خورد؟
چرا دو سوم وصیت نامه عبد المطلب به حضرت ابوطالب درباره پیامبر است و تاکید و پیمان گرفتن از ایشان برای مراقبت از پیامبر با جان و مال است؟(کمال الدین ص179)
چرا یهودیان از سالها قبل به یثرب مسافرت نموده و این شهر را بنا نهادند و به صورت گروهی در آن ساکن شدند؟
چرا در آن زمان که که رسم مردم عربستان چادر نشینی بوده، یهودیان از مدینه تا قدس پراکنده شده و در قلعه های نظامی مستقر شدند؟ هفت قلعه مستحکم، بنی مصطلق،بنی نذیر، خیبر، تبوک ، موته و قدس.
چرا پیامبر به جز فتح مکه تمام همت خود را مصروف رسیدن به قدس کردند و چرا یهودیان با تمام امکانات مانع رسیدن به این هدف شدند؟ و چرا هر قدر پیامبر به قدس نزدیک¬تر می¬شدند گروهی خاص از جامعه مسلمین سعی در به تاخیر انداختن این سیر داشتند؟!!
چرا پس از رحلت رسول ا... دیگر مخاصمه ای بین یهودیان و زمامدار مسلمین پیش نیامد؟!!!!!!!

5- نظر بزرگان درباره¬ی کتاب :
نظر بزرگان درباره¬ی کتاب گرانقدر المراقبات تألیم حجت حق، آيت اللّه، مرحوم حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبريزى - قدس اللّه روحه -
چند سطرى درباره كتاب اعمال سال، تأليف پيشواى طايفه، حجت حق، آيت اللّه، مرحوم حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبريزى - قدس اللّه روحه - مى‏نويسم نه با اين هدف كه اين كتاب گرانسنگ يا مؤلف بزرگ آن را بستايم، زيرا اين كتاب درياى لبريزى است كه در سنگ و پيمانه نگنجد و مؤلف آن پيشواى والا مقامى است كه بلنداى زياد شخصيت او با هيچ مقياسى قابل اندازه‏گيرى نيست...
بلكه با هدف تذكر به برادران و دوستان و سروران صادق و با صفا. كه «تذكر براى مؤمنين سودمند است.»
...
كتابى كه پيش رو داريد از بهترين كتابهايى مى‏باشد كه در زمينه¬ی] تحصیل بندگی و سیر به سوی حق[ نگارش يافته است. در اين كتاب لطايفى كه اهل ولايت خدا از آن مراقبت نموده و نكات ظريفى كه در دل سرگشتگان محبت خدا خطور نموده و تمام مطالبى كه مربيان درباره عبادت خدا فهميده‏اند، وجود دارد. خداوند مرقد مؤلف بزرگ آن را نورانى، از بارانهاى رحمت و بخشش خود بر آن سيراب و او را به پيامبر و آل پاك او ملحق نمايد.
محمّد حسين طباطبائى

امام خمینی رحمت الله علیه : و از کتب علمای معاصر، کتب عالم جلیل القدر حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی را مطالعه کن ...

6- نظرِ دیگر خوانندگان عمومی کتاب درباره¬ی نکات برجسته¬ی کتاب :
درباره کتاب اسرار الصلاة تألیف میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
من خودم زندگی خود را به قبل و بعد از مطالعه¬ی کتاب اسرار تقسیم می¬کنم. نمی¬دونم چرا ولی مقارن با مطالعه-ی کتاب در خود احساس تحول و شوقِ بندگی خدا را می¬یافتم. این کتاب مطالب جامع و بسیار کلیدی در باره¬ی هر موضوعی که به نماز مربوط می¬شود را در بر دارد از اسرار و آداب وضو و طهارت تا چگونگی توبه¬ی حقیقی و فضایل دوستی و دشمنی برای خدا و اسرار اعمال و اذکار نماز و ... بعد از خواندن کتاب دیدم نسبت به بسیاری از واجبات و مستحبات و حرام¬های خدا تغییر کرد و به دستگاه معرفت شناختیِ من و نوع نگاهم به هستی و خالق و مخلوقاتش دگرگون شد و به من نشان داد که یک موحد چرا و چگونه باید بیاندیشد و عمل کند؛ خلاصه در زندگی من تأثیر شگفتی نهاد.

7- آوردن چند پاراگراف از فرازهای ارزشمند و پر محتوای کتاب :

یکی از فرازهای بسیار اثر گذار کتاب اسرار الصلاة تألیف میرزا جواد آقا ملکی تبریزی:
... تا اینکه در فلان شب یکی از بندگان محتاجم را به در خانه¬ی تو فرستادم و او از آنهمه نعمت¬ها که به تو ارزانی داشته بودم اندکی را طلب نمود، و قبل از آن به تو خبر داده بودم که اگر به چنین کسی چیزی بدهی در حقیقت به من وام داده¬ای و من هستم که از تو می¬گیرم و در وقتی که از هر حال نیازمندتر باشی بتو باز خواهم گردانید، و اگر او را برانی و دست رد به سینه¬اش زنی، در حقیقت خواسته¬ی مرا رد نموده¬ای، و تو با علم به همه¬ی این امور او را از خودت راندی، و نعمت مرا کفران نمودی و با دست خالی از نزد تو بازگشت و شب را گرسنه به روز آورد، ای بنده¬ی من برای چه تقاضای مرا رد نمودی و به من قرض ندادی؟!! آیا ترسیدی که من بی چیز شوم ویا از آن بیم داشتی که خیانت کنم و به وعده¬ام وفا ننمایم؟ بنده¬ی من چگونه با بندگان من داد و ستد داشتی ولی از معامله¬ی با من سر باز زدی، چگونه بود که من نزد تو از همه¬ی مخلوقات و بندگانم بی¬مقدارتر بودم و....
یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة :
و سزاوار است که بر آنچه از عمرش گذشته بیاندیشد و ببیند آن مقدار از عمر را که از کف داده با همه¬ی لذات و خوشی¬هایش و درد و رنج هایش سپری شده، نه از آن لذت¬های بالفعل چیزی مانده و نه از آن درد و رنج¬ها اثری، بلکه آنچه باقیمانده تبعات اعمال ناپسند و اجر پاداش کارهای نیک اوست، از آن گذشته آنچه از عمر باقی مانده نمی¬توان به آن اعتماد نمود چه بسا صبحی که آدمی آن را به شب نرساند، و چه بسا شبی که هنوز به پایان نرسیده عمر آدمی در آن به¬آخر می¬رسد. پس ...
یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة :
اما تکبیر نماز، در آن مطالبی است:
مطلب اول در کیفیت این عمل، که می¬بایست با اول تکبیر دستها بلند شود و با تمام شدن تکبیر بالا بردن دستها هم تمام شود و باید در هنگام بالا بردن کف دستها رو به قبله باشد و بهتر این است که سر انگشتان هنگام بلند کردن تا محاذی گوش برسد.
اما بیان آنچه مقصود از این عمل است و آن عبارت است از تبری و بیزاری جستن از هر شرک و شریکی و از هر چه که مشرکان قائل به آن هستند و ثمره¬ی آن، برائت جستن در پیشگاه خداوند متعال از همه¬ی گناهان و معاصی خود و از عذاب جهنم و آتش آن است...
مطلب دیگر اینکه: آنگاه که تکبیر گفتی آنچه که بین خاک و افلاک قرار دارد همه را کوچک شمار کبریاء و بزرگی او را سرامد همه¬ی اینها بدان، چرا که ذات اقدس حق هرگاه به قلب بنده نظر کند که در حالی که تکبیر بر زبان دارد قلبش از حقیقت آن تکبیر روی گردان است می¬فرماید: ای دروغگو آیا مرا فریب می¬دهی؟ به عزت و جلالم یاد خودم تو را از حلاوت یاد خودم محروم می¬گردانم و از قرب و نزدیکی با خویش تو را محروم می-سازم، و سرور و شادمانی مناجاتم را به تو نچشانم.
پس قلبت را در هنگام نماز در بوته¬ی آزمایش در آور اگر که حلاوت یاد خدا را در آن یافتی و ... بدان که ذات اقدس حق تو را در تکبیرت تصدیق نموده است، و الّا اگر چنین نبود و سلب لذتی که برای مناجات با خدا هست و ... را در خود دیدی، این امر دلیل تکذیب تکبیر تو از ناحیه¬ی ذات اقدس حق و طرد و دور ساختن تو از باب اوست.
... بهتر آن است که انسان قصد و نیتش از تکبیر، این باشد که ذات اقدس حق بزرگتر از این است که به وصف آید.

8- آوردن چند جمله¬ی کلیدی از متن کتاب :
جملاتی کلیدی از کتاب ارزشمند سفینة الصادقین تألیف عالم ربانی حاج حسین یعقوبی قائنی

محبت حقیقی، محب را به محبوب متصل، و از حال او مطلع می سازد، اگرچه به ظاهر از او دور باشد.

ریاستی خوب است که در آن فنا و زوال راه نداشته باشد و آن تنها مقامات اخروی است.

مردمی که می خواهند در راه خدا قدم بگذارند، ای کاش نصف آن مقدار که از گمراه کردن شیطان می ترسند، به حفظ و هدایت خداوند متعال وثوق و اعتماد می کردند. خدای متعال در قرآن شریف درباره شیطان می فرماید:
{ إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطانِ كانَ ضَعيفاَ}"نساء-76"
ودر جای دیگر می فرمایند
{إِنَّ عِبادي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطان}((در حقيقت، تو را بر بندگان من تسلطى نيست))"حجر-42"

اصولاَ معنای زهد این نیست که انسان مالک چیزی نباشد و یا از آنچه دارد خود را محروم سازد، بلکه تمام کلام در این است که انسان اسیر مال و منال نگشته،چیزی مالک او نگردد. هم چنین اعتمادش به آن چه که در دست دارد بیش از اعتماد او به آنچه در ظل قدرت خداوند است نباشد.

برای ورود به هر درجه از ایمان ضروری است که نمونه ای از صفات حمیده که مربوط به درجات قبلی است همراه انسان باشد.

به خدا قسم اگر مردم وعده های خدای متعال را باور کنند و به اصول دینی که یاد گرفته اند معتقد باشند و بر طبق آن عمل نمایند، هم در دنیا راحت زندگی می کنند و هم در آخرت سعادتمند خواهند بود.

علمی که برای خدا تحصیل شود نشانه اش خوف و خشیت است. و علمی که برای دنیا تحصیل گردد نشانه اش غرور و تکبر و ظلمت و سایر صفات رذیله است .

انسان باید در هر کاری ودر تعلّم هر علم یا صنعتی دارای تحقیق و تعقّل باشد

زیادی عمل شرط نسیت، بلکه عملی مقبول است که از روی اخلاص صادر شود اگرچه کم باشد.

اگر بنده ای که بالذات فقیر و بالعرض محتاج است به بنده ی دیگری مثل خود رحم کند، خدای متعال که غنیِ بالذات و کریم و جواد است به هر دوی آنها رحم خواهد کرد.

سواد بدون تقوا و معرفت ارزشی ندارد.

9- پیشنهاد کتاب¬های مفیدی که محوریت موضوعی کتاب مورد نظر خواننده را دارند و خواننده می-تواند به عنوان مکمل به معرفی¬نامه¬ی آنها مراجعه نماید.

شما می توانید در زمینه¬ی دشمن شناسی با محوریت یهود علاوه بر کتاب تبار انحراف، تألیف حجت الاسلام مهدی تائب به کتاب¬های ذیل مراجعه فرمایید.
یهود در المیزان، سیری در مکتب یهود، جهان زیر سلطه¬ی صهیونیزم، پروتوکل¬های یهود برای تسخیر جهان، تحلیلی بر عملکرد یهود در عصر نبوی ، شوالیه های معبد و مبانی فراماسونری مراجعه فرمایید.

10- تعیین گروه مطالعاتی هدف (اینکه این اثر بیش¬تر به درد چه قشری و چه محدوده¬ی سنی می-خورد)
شخصاً اعتقادی به چنین تفکیکی برای بسیاری از کتب در حوزه¬ی فرهنگ ندارم
شاید بتوان این تفکیک را برای کتب خاصی در نظر گرفت
مانند کتابِ پاسخ جوانِ شیعی به پرسشهای وهابی که برای جوانان و میان¬سالانی که به حج مشرف می¬شوند به صورت ویژه توصیه می¬شود.

* ذکر یک نکته¬ی مهم:
باید توجه داشت که معرفی کتاب¬ها صبغه¬ی فرهنگی داشته باشد و معرفی نامه¬ای که برای یک کتاب نوشته می¬شود در درجه¬ی اول باید حاوی نکات مفید و کاربردی ای برای خود نویسنده باشد در صورت ارضای این شرط می¬توان امید وار بود که معرفی نامه یک معرفی نامه¬ با صبغه¬ی فرهنگی است.
خداوند توفیق و برکت روزافزون به همه¬ی ما عنایت فرمایند، إنشاءالله
یا علی و التماس دعا...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، خادمة الزهرا ، m.hossein ، s.majid hashemi ، مجید املشی ، am_po
۱۷:۰۴, ۱۷/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۸۹ ۱۷:۰۴ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #7
آواتار
علی جان من مهدی هستم.
من هم امیدوارم این محیط از تالار گفتگوی کاربران، به تالار گفتگوی دوستان تبدیل بشه.
مطلب کاملی بود. البته سایر دوستان هم نظر بدن خیلی بهتره اما به نظرم بعضی موارد دست و پا گیر هستن و کار معرفی رو مشکل می کنن. البته می دونم اگر کسی واقعا کتابی براش با ارزش باشه حاضره تمام این اطلاعات رو گردآوری کنه و از طرفی اگر فقط بخش معرفی کتاب بدون جزئیات باشه اون موقع اینجا پر میشه از اسم کتابهایی که بعضا ممکنه به دلیل نبودن اطلاعات کافی در موردش، اصلا دیده نشه و فراموش بشه. اما حقیقت امر اینه که من خودم چند کتاب برای معرفی در ذهنم بود که بعضا اطلاعات جانبی مطرح شده در بالا رو نداره. گفتم قاعدتا ما باید برای معرفی کتاب، نمونه فرمی شامل موارد بالا و مشابه اون بزاریم و اگر کسی اصلا رعایت نکرد، پستش حذف بشه. اما برای راحتی بعضی فیلدهای فرم حالت اختیاری داشته باشه.
برای مثال من موارد اجباری که مد نظرم هست اینها هستند(سایر دوستان هم اگر همفکری کنند بهتر میشه):

*1- درباره¬ی مؤلّف (شامل اطلاعتی درمورد زندگی¬نامه، تحصیلات، مهمترین آثار و... )
*2- درباره¬ی کتاب (شامل مهمترین و محوری¬ترین موضوعات و مسائلی که مورد بحث کتاب است)
*3- عناوین و تیترهای اساسی و اصلی کتاب

سایر فیلدها حالت اختیاری داشته باشن.

اگرچه فیلدهای دیگه هم باشن بهتره اما میترسم سخت گرفتن باعث بشه دوستان اصلا قید اینکارو بزنن.
اما باز چنانچه تاکید باشه بر اجباری کردن فیلد دیگه ای، من شخصا خیلی مشکلی ندارم.

ممنون از زحمات.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، s.majid hashemi ، مجید املشی
۱۷:۲۲, ۱۷/آبان/۸۹
شماره ارسال: #8
آواتار
بار دیگه هم تأکید می کنم که آیین نامه ی ارائه شده صرفاً پیشنهادی است برای پربار تر و مفید تر شدن معرفی نامه ها و بدیهی است که الزامی بر رعایت کردن اون نیستش البته این هم درمقام پیشنهاد هستش
امام موضوعاتِ پیشنهادیِ من :
مهمترین موضوعاتی که به نظر حقیر مفید و بسیار مهم هستش به شرح زیر است.
1- کتاب های مفید و متقنی در باره ی [b]اصول عقاید اسلام و مذهب حقه ی شیعه[b]
(بالاخره 12400 پیغمبر اومدند تا در درجه ی اول ما اعتقاداتمان درست شود و با مفاهیمی مثل خدا ، انسان ، دنیا ، آخرت و ... رابطه ی بین اینها بایکدیگر درست آشنا شویم و پس از آگاهی از مسیر سعادت گام در این مسیر بگذاریم)
این موضوع خودش زیر شاخه های زیادی داره که به نظرم مهمترین اونها
خداشناسی در سایه ی آشنایی با اسما و صفات الهی است
امام شناسی (بحث بسیار مهمی است)
مفاهیم مهمی چون ولایت، بداء ، شفاعت،رجعت و... که از اصول اعتقادی شیعه و مورد شبه افکنی و هجوم بی امان شیطان و حزبش هست.
صفات شیعیان و موحدان راستین.
بحث معاد شناسی.

2- کتاب های مفید و متقن دشمن شناسی
یهود ، فراماسونری و...
مفاهیمی مثل پرتوکل های یهود، تاریخ قوم یهود، فراماسونری ، رنسانس و رابطه انقلابات و تحولات اجتماعی این دوران با یهود و فراماسونری و منابع دشمن شناسی از دیدگاه اسلام ،عرفان ها و مذاهب دروغین و جعلی، تحریفات یهود در آیین های یهودیت و مسیحیت و اسلام و...

3-کتاب های مفید و متقن درباره ی غرب شناسی و مدرنیسم
مفاهیم مهمی چون اومانیسم ، لیبرالیسم ،پلورالیسم ، دموکراسی و رابطه ی بین تکنولوژی مدرن و فرهنگ ، پدیده ی جهانی سازی و رابطه ی آن با یهود ، (نظم نوین جهانی عبارتی است که کمتر از 30 سال در ادبیات سیاسی سردمداران استکبار متداول شده اما ماسون های یهودی این عبارت را بیش از 70 سال پیش بر روی یک دلاری حک کرده اند)
سازمان ملل مهمترین مسائل و مشکلات بشر را در همه ی زمینه ها در دهه ی آینده بررسی کرده و بزرگترین مسئله و مشکل را افسردگی 90 درصدی افراد کره ی زمین تعیین کرده (البته افسردگی درجات بسیار دارد که هر یک دارای علایمی است) و همچنین امروز همه از صبح تا شب جون میکنن اما انگار هیچی به هیچی ؛ آیا رابطه ای بین این مسائل با این مدل زندگی مدرن و جود دارد اگر دارد این رابطه چیست و چگونه است و چه باید کرد.

4- کتابهای مفید و متقن در باره ی مهدویت
نظارت بر این قسمت باید بسیار دقیق باشه در دورانی هستیم که انواع و اقسام کتابها به علت نیاز و کشش بازار هر روزه چاپ می شه در این قسمت باید مهمترین و متقن ترین ها تعیین و معرفی بشه
خود این مبحث شاخه های زیادی داره از امام زمان شناسی و وظایف منتظران تا علایم آخرالزمان و شرایط جهان پس از ظهور و دشمنان و دوستان امام زمان و...

5- کتاب های مفید و متقن درباره ی آداب بندگی و اخلاق و عرفان اسلامی
اینجا هم نظارت بسیار واجب هست و باید بهترین ها و متقن ترین ها معرفی بشه
این موضوع از نظر حقیر یکی از مهمترین موضوعات هست چرا کهبعد از شناخت اولیه شالوده ایمان به چگونگی رابطه خلق با خالق و سایر مخلوقین بنابر آنچه شارع مقدس تعیین کرده می باشد
متأسفانه این موضوع مورد غفلت علمی و عملی محبین جبهه ی حق هست که اگر مورد غفلت نبود امام زمان الآن بعد از قریب به 1200 سال در پرده ی غیبت نبودند و یا امام علی بعد از سقیفه بی یاور نمی ماندند و یا امام حسن مجبور به صلح با معاویه ی سفاک نمی شدند و یا مصیبت عاشورا رخ نمی داد و اساساً دز اسلام مهمترین عامل در مجرای هدایت الهی واقع شدن و قدرت تمیز و تشخیص حق از باطل را یافتن که قرآن از آن به فرقان تعبیر می کند دانش و اطلاعات زیاد در باره ی دشمن نیست بلکه رعایت آداب بندگی است که در ادبیات قرآن و اسلام از آن به تقوا تعبیر می شود.

اینها به نظر حقیر مهمترین موضوعاتی بود که ما می توانیم و بلکه واجب است درباره ی آنها مطالعه داشته باشیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سلمان ، بیداری اندیشه ، خادمة الزهرا ، yamin ، m.hossein ، مجید املشی
۱۶:۵۵, ۱۸/آبان/۸۹
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام
پیشنهاد می کنم یه قسمت هم برای معرفی کتاب هایی در زمینه ی طب سنتی و اسلامی و تغذیه قرار بدید. بالاخره اگه یادتون باشه همونطور که در مستند ظهور هم آمده بود شیطان و حزبش برای شکم برنامه های بسیار مفصلی تدارک دیده و برای نیل به مقام عبودیت مسئله ی شکم و همچنین سلامتی بسیار حیاتی است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yamin ، m.hossein
۱۸:۲۷, ۱۸/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آبان/۸۹ ۱۸:۲۸ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #10
آواتار
باشه دوست عزیز. حتما. البته یک بخش مجزا هم براش گذاشتیم که ان شاءالله در آینده نزدیک، قویتر و بهتر روش کار کنیم...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]