کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رموز عرفانی قرآن (کتابی بسیار شیرین و سرشار از لطائف)
۱۶:۱۴, ۲۸/آبان/۹۰
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم
.
باء بسم الله اشارت دارد به بهاء احدیت ، سین به سناء صمدیت ، میم به ملک الهیت. بهاء او قیمومی و سناء او دیمومی و ملک او سرمدی ...
گفته اند در ادبیات عَرَب که اسم از سمَت گرفته اند و سمَت یعنی "داغ" (منظور اون علامتی که برای شناسایی می زدند مثل علامتی که برروی بدن برده ها برای شناسایی می زدند) ؛ و گوینده ی بسم الله دارنده ی آن رقم و نشان کرده ی لن داغ است. - از همین کتاب -
.
سلام دوستان
.
بین کتابهای درسیم کتابی بود به اسم "گزیده ی کشف الاسرار و عدة الابرار" اگر به ظاهر کتاب نگاه کنی با حجم زیاد و ادبیات سخت و قدیمی ای که داره مطمئنا جذبش نمیشی ...
ولی ...
.
وقتی این کتابو گرفتم دستم و صفحه ی اولش رو خوندم آنچنان احساس نشاطی در خودم داشتم که نمونه اش برام پیش نیومده بود . انگار میخ کوب شده بودم و همه اش باتندخوانی می خواستم به آخر کتاب برسم و زودتر تمومش کنم ...
.
خیلی حس عجیبی داشتم چند برگ می خوندم و از شوق و نشاط مطالب عرفانی زیبایی که داشت از اتاقم می رفتم توو پذیرایی پیش مادرم و بخش هاییش رو براشون تعریف می کردم ... به قول خودمون واقعا جوگیر شده بودم Big Grin...
.
خلاصه چون کتاب درسی ما گزیده ی "کشف الاسرار و عدة الابرار" بود و این درس توو ترم آینده امون تدریس میشه رفتم دنبال اصل کتاب و بالاخره خریدمش و درحال حاضر با اینکه زیاد وقت مطالعه آزاد ندارم ولی حتما شبها قبل از خواب چند صفحه ای ازش می خونم ...(باورکنین دوستان اولین کتابیه که از خوندنش این قدر لذت می برم)
.
به قول استادمون دریایی است پر از در و گوهر و این نوشته ها درسته که قدیمی اند ولی مثل شراب و دوستی که هرچه کهنه تر و قدیمی تر می شوند جوهر و مزه اش نیز بیشتر می شود اینها هم زیباییشون بیشتر نمود میکند...
.
حالا این کتابی که اینقدر تعریف کردم چی هست ؟!
.
کتاب "کشف الاسرار و عدة الابرار" یک تفسیر قرآنه ولی تفسیر و ترجمه ی عرفانی از قرآن ...
.
اصل این کتاب 10 جلدیه و بیشتر از 6000 صفحه است که مطمئنا ما ها فرصت خواندنش رو نداریم البته اگر حوصله اش باشه ... ولی بزرگوارانی جمع شدند و این کتاب رو خلاصه کردند و بخش های عرفانی اون رو جدا جمع کردند و در یک کتاب دو جلدی به اسم "ترجمه و تفسیر عرفانی قرآن" معروف به "تفسیر میبدی" چاپ کردند .
.
در این کتاب اول ترجمه ای تحت الفظی از آیات اومده و بعد آیات نورانی قرآن از نگاه عارفان تعبیر و تفسیر شده .
به قول مولف این کتاب : تفسیر آن تعبیری است بر لسان اهل اشارت و بر ذوق جوانمردان طریقت .
.
در هر فصل و خط آن عارفی گرمرو و یا پیری پاک نفس با خواننده به سخن نشسته و برای همینه که دلت نمی خواد از پای این سخنان بلندشی و دوست داری تا پایان این کتابو بخونی...Blush
.
.
انشاالله اگر توفیقی شد و عمری باقی بود می خوام بخش هایی از این کتاب رو به ترتیب آیات قران در اینجا بنویسم...
...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، Islam ، saloomeh ، MAHDI59 ، مسافر ، Agha sayyed ، تازه مسلمان ، مجید121 ، خادمة الزهرا ، shakiba ، میلاد.م ، آسمان آبي ، zarati313 ، seiied ، حسن.س. ، بیداری اندیشه
۲۳:۱۸, ۳/آذر/۹۰
شماره ارسال: #2

بسم الله الرحمن الرحیم
.
.
سلام دوستان
.
تاحالا شده برین سراغ تفسیر قرآن ؟!
من خودم تفسیر نور و بخش هایی از المیزان رو خوندم...
دوست دارم کسی به سوالاتم جواب بده ...
وقتی تفسیر قرآن رو می خونین چیزی که ازش دریافت می کنین چیه ؟!؟!
چه احساسی دارین ؟! باعث میشه بیشتر جذب قرآن بشن و برین دنبال لطائف و ظرایف قرآنی ؟! یا نه ؟!
یا اینکه فقط وقتی جواب سوالتون رو گرفتین می رین سراغ کارتون تا دوباره شاید یه سوالی پیش بیاد و برین دنبال جوابش ؟!
منظورم اینه :
یه بار از استاد الهی قمشه ای شنیدم که گفتن بهترین تفسیر قرآن تفسیریه که باعث بشه شوق خوندن و دریافت معارف قرآنی در شما بیشتر بشه و شما رو جذب قرآن کنه ...
شما شده برین و تفسیر آیه ای رو بخونین و این احساس رو داشته باشید ؟!؟!
؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، میلاد.م ، خادمة الزهرا
۱۴:۳۶, ۱۹/آذر/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله
.

بنده تفسیر نور را چندی پیش شروع کردم به خواندن.به خاطر اینکه خیلی کم وقت میگذارم،خیلی هم کند پیش میروم.
شان نزول آیات رو خیلی دوست دارم.
نکته هایی هم که در انتهای هر آیه نوشته اند بسیار زیبا و کاربردی و جذاب است.
به نظرم معانی زیر آیات بدون تفسیرشان تقریبا غیر قابل درک اند.
وقتی تفسیر را میخوانم تازه میفهمم که تا به حال چیز دیگری را (به اشتباه) در بسیاری از آیات برداشت میکردم.

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محیصا ، MAHDI59 ، حسن.س.
۱۷:۰۸, ۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #4

بسم الله الرحمن الرحیم
.
نقل قول:
بسم الله
.

بنده تفسیر نور را چندی پیش شروع کردم به خواندن.به خاطر اینکه خیلی کم وقت میگذارم،خیلی هم کند پیش میروم.
شان نزول آیات رو خیلی دوست دارم.
نکته هایی هم که در انتهای هر آیه نوشته اند بسیار زیبا و کاربردی و جذاب است.
به نظرم معانی زیر آیات بدون تفسیرشان تقریبا غیر قابل درک اند.
وقتی تفسیر را میخوانم تازه میفهمم که تا به حال چیز دیگری را (به اشتباه) در بسیاری از آیات برداشت میکردم.

سلام
حتما حس کردید که وقتی متوجه یک نگاه تازه به معنی یک آیه می شیم چه قدر خوشایند و شیرینه ؟!Angel
یه شوق خاصی برای بیشتر خوندن و بیشتر دونستن درونمون به وجود میاد.
اون نکته ای که می خواستم بگم همینه، شما می گید خیلی کند پیش می رید به دلیلش فکر کردید که چرا اینطوریه ؟!
مثلا چطوره که یه رمان یا یه کتاب تاریخی و کلا کتابی رو می خونیم از نثرش از موضوع جذابش و ... خوشمون میاد و تا تمومش نکنیم فکرمون همه اش مشغول همون کتابه .
ولی من قبلا وقتی صبحا قرآنو باز می کردم و می خوندم شاید از هر 50 آیه یک آیه توجهمو به خودش جلب می کردم و می گشتم دنبال تفسیر و تاویلات و شان نزولش و ... ولی وقتی یه تفسیر قرآنی پیدا کردم که همون موضوعات تفسیرهای دیگه رو می گه ولی نثر زیبا و شیرینش منو جذب کرد و باعث شد بیشتر به آیات توجه کنم .
از اون موقع هر وقت قرآن بخونم از همون آیه ی اول تا آیه ی آخر برام سوال میشه و دوست دارم جواب سوالامو پیدا کنم .
.
هر چه بیشتر با باطن قرآن آشنا بشیم انگار از سفره ی قرآن چیزهای بیشتری برا خودمون برداشتیم .
خوندن روون و ظاهری قران بد نیست اما کار ناقصیه تکمیل قرائت قرآن تفکر کردن و فهمیدن اصل حرف خداست . تما قرآن اشاراتی اند که خدا می کنه و خیلی کم پیش میاد که مستقیم موضوعی گفته شده باشه .
مثلا همین گاو بنی اسرائیل که در تفسیر قرآن خوندن چه ویژگی هایی باید می داشته تا قربانی بشه و مرده رو زنده کنه تا حقیقت روشن بشه؛ اینها همه اشاره اند مثلا زیاد پیر واینکه زیاد ازش کار نکشیده شده باشه و زیاد جوان در حد گوساله نباشه و ... همه یعنی انسان ها باید تا زمانی که زیاد پیر نشدن و جوان اند همون جهاد اکبر رو بکنن و نفس سرکششون رو برای رضای خدا قربانی کنند تا بتونن حق و حقیقت رو روشن کنند و ...
این تاول ها و اشارات رو ما به صورت عادی متوجه نمی شیم ولی وقتی تفسیر سوره ها رو بخونیم تازه می فهمیم بابا ما کجای کاریم . من که به شخصه 90 درصد برداشته هام از آیات یا ناقص بود یا کل غلط بود !!!
خلاصه پر حرفی کردم و امیدوارم بخونین و مفید باشه ...
در پناه مولی باشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، خادمة الزهرا ، MAHDI59 ، بیداری اندیشه
۲۳:۱۴, ۵/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام.اینایی که فرمودید درست اما نظر و روش من اینه که اول قرآن رو می خونم و سعی می کنم که خودم بفهمم که اعجاز هر آیه ای که خوندم چیه.بعد اگر متوجه نشدم میرم سراغ تفاسیر.اینجوری لذتش برام خیلی بیشتره.مثل یه معما میمونه که وقتی حسابی روش فکر می کنی و چیزی متوجه نمیشی اما وقتی جواب معما رو می شنوی خیلی لذت میبری...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۰:۰۴, ۶/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۱ ۵:۲۰ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #6
آواتار
با عرض تشکر از جناب محیصای بزرگوار

دل بنده را که خیلی آب انداختید...........

این کتاب را (البته به نظر خلاصه اش ، چون یک جلدی بود) دیده بودم و گاهی هم یک نگاه می کردم!!! اما هیچ وقت جدی سراغش نرفتم.Sad متاسفانه الان هم آنقدر کتاب در نیمه ی راه خواندن دارم که فکر نکنم بتوانم به این زودی ها این تفسیر عرفانی را دنبال کنم.Dodgy

در هر صورت جناب محیصای عزیز بسیار مشتقاقیم که نکات بدیع و اشارات عرفانی این کتاب را در این تاپیک ذکر فرمایید.واقعا ثواب بزرگی می برید. ان شاء الله که با ذکر حتی یک تفسیر تازه و بدیع از آیه ای از قرآن بابی جدیدی از این بوستان بی نهایت را به روی ما باز بفرمایید و هم توشه ای باشد نورانی برای مسیر بی انتهای پیش روی همه ی عزیزان.

یاد آن سخن علامه حسن زاده(حفظه الله) افتادم که می فرمودند(به این مضمون):" بنا به روایات در عالم آخرت به مومن می گویند تعداد آیاتی از قرآن را که می دانی بخوان و بالا برو و به درجات عالیه بهشت دست پیدا کن." مطمئنا این خواندن نه لفظ ظاهری است بلکه درک حقایق و بواطن کلام حق تعالی است که هر بطنی جنتی از جنات الهی است و بلکه فرموده اند تا هفتاد هزار درجه و رتبه برای هر آیه است.

از ائمه(علیه السلام)، حقیقت قرآن و قرآن ناطق، عاجزانه و فقیرانه درخواست می کنیم که به حق مادرتان زهرای مرضیه(سلام الله علیها)، دست ما را هم بگیرید (و کما اینکه حال نیز به نگاه شما به درک خواستن این طلب رسیده ایم !!!)؛ نکند ما تا ابدیت محروم از درک معانی قرآنی شویم. به مظلومیت امام هادی(علیه السلام) توفیق چشیدن شراب معرفت قرآن را تا آنجا که ممکن است روزیمان فرمایید و هر آنچه را توفیق نداشتیم با مقام شفاعتتان نصیبمان فرمایید.الهی آمین. به عدد کلمات یا الله آمین.

باز هم از این زحمتتان متشکرم.اجرتان با صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، محیصا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]